son zamanlarda her yerde sahte dolar paraları konuşuyor. yeni bir sahte para furyası başladı. para sayma makineleri ve ATM'ler de ayırt edemiyormuş. Kapalıçarşı başta olmak üzere neredeyse çoğu yerde döviz trafiği durdurulmuş. Birçok şehre yayılmış.

son zamanlarda her yerde sahte dolar paraları konuşuyor. yeni bir sahte para furyası başladı. para sayma makineleri ve ATM'ler de ayırt edemiyormuş. Kapalıçarşı başta olmak üzere neredeyse çoğu yerde döviz trafiği durdurulmuş. Birçok şehre yayılmış.

Böyle bir kriz yaşandığında, sahte parayı ayırt etmek zordur, ama yine de bazı ipuçları vardır. Öncelikle paranın dokusu, rengi ve güvenlik özelliklerine dikkat etmek gerekebilir. Gerçek paralar genellikle daha sağlam, özel güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Bu, suya dayanaklı yazılar, hologramlar veya diğer özel işaretler olabilir. Bunu fark edebilmek için dikkatli olmak gerek. Ama açıkçası, bir şeyin sahte olup olmadığını kesin olarak anlayabilmek bazen uzmanlık gerektirir. O yüzden işin içinde böyle büyük meblağlar olduğunda, en iyi yol bir bankaya ya da yetkili bir uzmana danışmaktır.
Az önce haberlerde yine denk geldim, öncesinde de duymuştum. Yetkili bir kurum denetleyerek açıklama yapmış çok sınırlı sayıda olduğu ile ilgili yani böyle bir durum yok demiş ama gercekleşen ve yaşanılan detayda yazanlar.
Sahte para eğer gerçekten çok ustaca hazırlanmamışsa ayırt edilebiliyor. Denk gelmediğim için sahtelik oranını bilemiyorum ama çoğunu ayırt edebilirim. Bu vesile ile haberdar olan herkes bence sahte para nasıl anlaşılır bir araştırmalı.
Yalan kuyruklu yalan milleti silkelemek için uydurulmuş bir haber millete söylüyorlar yastık altındaki dolarları getirin baktı ki olmuyor. Milleti korkutup hemen bozsunlar istiyorlar. Hatta döviz büroları daha ucuzdan alıyormuş. Seytaaf 600 milyonluk dolar basacaklar öyle mi? Bu çok komik.
Cevap
47Cevap
ayırt edebilirim.
Bana kalırsa hükümetin yılbaşı öncesi son oyunu. Kasalar rezervler boş olduğu için böyle bir şey attılar ortaya. Bi kaç gün sonra dolar alımlarını sadece merkez bankası üzerinden gerçekleştirip insanların elinde kalan son dolarlarıda aldıktan sonra bir bakacaksınız dolar 50 TL. Gelmeyin böyle oyunlara
Millet dövize yatırım yapıp da fiyatını yükseltmesin diye bilinçli yapılmıştır. Yakında Euro ve altın için de duyarsak şaşırmayalım.
Edemem çünkü dolar gördüm ama sahte ve gerçek ayırt edemem.
Tek bildiğim sahte ortadan yırtıyor gerçek yırtılmıyor
Normalde ederim ama bu sahte 50 dolarlardan benim elime de geçti, gerçekten sahte gibi değil. Çok zor ayırt etmesi.
Para sayma makinelerinin veya yıllardır bu işi yapanların ayırt edemediği şeyi biz edebilir miyiz sence?😅
Benim türk lirama dokunmasanlar ne halt yerlerse yesinker. Dolarla euroyla işim yok benim. Alan kullanan düşünecek.
Bu kez cihazlar bile ayırt edememiş, biz nasıl ayırt edelim🙂
Eskiden sahte paralar bir başkaydı ya, hemen bakınca anlardık 🙂
Bu zamana kadar niye beklendi acaba şimdi oluyor bence döviz kuru yükselsin diye yapılan bir hamle diye düşünüyorum
Kim nasıl saymış bunu. Tam faiz indirimleri gündemdeyken nedense millet dolara kaçmasın diye ortaya çıkana bak hahahah gülünç
Her yerde geçiyorsa nasıl sahte oluyor ki kullanalım gitsin işte
Bankacıyım ayırt etmek çok çok zor para sayma makinelerinden ve ATM cihazlarından geçiyor
Bu daha iyi günlerimiz, ileri dönemlerde görün bakın ne dolandırıcılık olacak. Şu yapay zekalar ileri teknolojiler olduğu sürece neler olacak neler.
Türk lirasında anlarım da dolarda anlamam
Tamamen manipülasyon :) O kadar dolar İstanbul'da gezicek ve kimse müdahale etmcek yani :)
dolar euro tl fark etmez anlarım insanı anlayamiyorum bi tek
Sadece Türk TL'sini ayırt edebiliyorum diğerinin detaylarını bilmediğim için ayırt edemem.
Faiz düşüşü yaklaştı, millet korkup dolar almasın diye böyle bişey çıkardılar diyo gazeteciler
Var ya bazen işimin gereği dolar alıyorum bozduramıyacağım artık :( Almayacağım artık
Zaten bankalar artık belli bir süreliğine 50 ve 100 Luk dolar banknotlarını almıyor artık. Yani parayı bankaya yatırmaya kalksanız bile yasak 🤣🤣
Buna atmlerde dahil bu arada
Benim elime tl bile zor geçiyorken dolarla ilgili hiçbir yorum yapamayacağım.
Muhtemelen fiziksel talebin önünü kesmeye çalışıyorlar, yakında kur şoku yaşanacak
Daha sahte insanları ayırt edemiyoruz omu nasıl ayoraçom
dolarla hic olmaz bugune kadar 1 dolar bile almadim
Edemem elimde var bir tane kimsede almio
Böyle bir şey imkansız. Tamamen korku pompalanıyor
bir bu eksikti
Yalan bu, piyasayı manipüle ediyorlar
Dövize müdahalenin bir çeşidi diye düşünüyorum
Aylardır dolar sabit bi dokunmayın
Benjamin emmiyi gördüm mü affetmem
dolarim olmadigi icin etkilenmedim
işinin ehli dolandırıcı buna denir
Gerçeğini basmak maliyetli ve zor tabi 😂