Markette çalışıyorum 25 bine. 2 bini aylık yol parama gidiyor. Yiyecek içecek de kedi ihtiyaçları 6 buçuk aylık gidiyor. Telefon için 500 gidiyor. Ama gerisini nereye harcıyorum bilmiyorum ne gezmem ne alışverişim var.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)1 yılKız beni güldürdün ha ben çalışmıyorum elime 50 60 bin geciyor hemen hemen hepsi kalıyor bana 26 bin TL paramın aylık vadesi geliyor 120 Euro döviz hesabından geliyor 6 bin bina yönetim maaşı geliyor arada sırada tamir işleri yapıyorum 10 bin felan kalıyor beleş bozuk ev eşyaları tamir edip satıyorum 15 bin felan ordan geliyor arada bir almancıları tırtıklıyorum fırıncı kapatırken satılmayan ekmekleri bana veriyor konu komşu işlerini yapıyorum diye yemek gönderiyor 10 yıldır da elbise almadım elime ne hecerse onu giydim 28 cift ayakkabım var üstüne giyecek pantolon yok arabam yok evim var aylık 6 7 binle geciniyorum oda çocuklara gidiyor avrat yok anlıyacağın masraf çıkaran herşeyi almıyorum 3 milyonluk evde oturuyorum 750 bin param var 13 bin eurom var 200 bin TL Lil satılacak eşyam var para böyle birikiyor çocukların giyimide aşırı derecede cok ona buna veriyorum daha
02 Yorumla- 1 yıl
Çalışmadan nasıl o kadar para elinize geçebilir ki 🤔
Cevap sahibi1 yılYazdım nasıl olduğunu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yıl25 bin tl maalesef bu devirde para değil ortalama 45 bin falan kazanıyorum aylık (aydan aya degisebiliyor) yemek ve sigara 9 bin tl yi buluyor e illaki yaptığın giyim alışverişi de oluyor öyle pahalı markaya gerek yok defactoda bile bir kazak 700 tl falan yani. e arabanın mazotu otopark parası derken 14 bin e geliyor aylık 15 de kredi ödüyorum 29 e ev kirası 10 bin eder 39 faturalar mutfak vs derken bir kuruş kalmıyor
00 Yorumla
1 yılZaten yarısı kiraya geri kalanı fatura ve mutfağa gidiyor. Her şeye zam geliyor gün geçtikçe. Sonumuz ne olacak bakacağız. Artık kamp mı kurarız, başka diyarlara mı göçeriz şartlar gösterecek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNeye harcadığını tek tek not gözünden kaçan bir harcaman var mı bakalım ama kimi insanın parası bereketsizdir orası ayrı ben buna inanıyorum ya mesela benim 2 kardeşim var ikiside harçlık verir bana maaşları aynı birinin parası bereketli geliyor onun parasıyla ne alırsam yetiyor diğerininki bereketsiz bu bereketsiz olan asla birikim yapamıyor diğeri birikim yapıyor üstelik ayrı evi var harcamaları var diğeri şantiyede kalıyor yemek kira vs pek harcaması yok ama para nereye gidiyor belirsiz birikimde yapamıyor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
73Cevap
Eğee ehsaplaman doğruysa aradaki fark 16 bin lira. Yani az bir para değil bu ki maaşının yarısından fazlası ediyor.
Bunun nereye gittiğini bulamazsan bu durum pek düzelecek gibi durmuyor. Kredi kartı kullanıyorsan oradan harcamalarına bakabilirsin.
Eğer kullanmıyor veya farklı yerlere harvıyorsan maaşını aldıktan sonra her harcamanı not et bakalım nereye gidiyor. Telefonundaki bir not defterine de yazabilirsin kolaylıkla.
Önemli olan paranın nereye gittiğini bulman. Gerisi senin içind aha kolay olacak. Yalnız o kedi masrafı ne öyle jdjdk
34 Yorumla
Soran1 yılEvet birazdan kredi harcamalaromdan bakıcam nereye gitmişse yazıcam excele.
Kedi ve market alışverişi bir yazdım aslında. Kedi kumu ve maması pahalı Benimkide sürekli sçıyor anlamadım ne gt varmiş kedide 😅😂- 1 yıl
Ahahaha demek ki kedini iyi besliyor ve bakıyorsun vücudu aktif jdndk
Kesinlikle takip et ama aradaki miktar çok ciddi. Hadi 1-2 bin olsa bir yere gidiyordur diyeceğim de o miktar fazla.
Market işi de zordur herhalde, gittiğimde epey yofun oluyorlar her zaman. O kadar uğraşıyorsun bari bir anlamı olsun.
Soran1 yılOlmuyor işte. Biran önce sektör değiştirmeye çalışıyorum mağaza çok daha iyi marketten allah kurtarsın çalışanı.
1 yılBizde aynen sadece karnımız doyuyor lükse zaten kaçamıyoruz hayatımız iş le ev arası oysaki dünyada ne güzellikler var yapılacak geçilecek tadı çıkacak ohoooo onları bizlere hayal ettiler bir ülke istiyorsa dünyanın süper gücü olsun halkı mutsuzluktan ölüyorsa bi anlamı olmaz Türkiye’de kafanı kullanırsan zeki olursan usulsüzlük yaparsan sahtekar olursan parayı bulursun bu değişmez bu düzen böyle bu düzeni değiştireni yaşatmazlar halk suçlu biz suçluyuz veriyoruz partilere oy onlar paşa biz sefillik ülke yönetim şekli değişmesi lazım mantık halkın refahı olmalı devletin değil
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılBu zamenın en büyük sorunu bu fazla para alıyoruz ama hiçbir şeye de yetmiyor. Eski dönemlerde para az olmasına rağmen herşeye yeter hatta fazla bile kalırdı. Maalesef durum herkeste böyle
12 Yorumla
Soran1 yılKasada olduğum için görüyorum da bi poşet dolmuyor bin tl tutuyor...
- 1 yıl
Evet o gün ben hiç bişey almadım önemli şeyleri marketten 1.200 lira tuttu yani demem o ki paranın değeri yok
1 yılHaftaya böleceksin paranı gerisini evde bırakacaksın aylığı aldın mı 4 zarfa eşleştireceksin her hafta bir zarf haftada olmadan bitirince şansına küsüp oturacaksın bu kadar basit her pazartesi Yeni bir zarf yeni hafta yeni bir zarf ister bir günde bitir ister 7 günde
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHesap kitap zor şey bu devirde Lakin yazdıklarını aldıklarını yaptığın harcamaları bir yere yaz. Kira ödemiyorsan Yukarıdaki söylediğin giderlerin dışında sabit bir giderin yoksa kenara kıyıya bir şeyler koyabilmelisin. Tamam 25 bin lira çok para değil. Ben de o kadar alıyorum kirada yaşıyorum ama yine de üç beş kuruş kenara bir şeyler atıp biriktirebiliyorum bir ehemmiyeti yok biriktirdiğimin ama yine de kenarda biraz var işte
10 Yorumla
1 yılSacma sapan konusuyosun gercekten yıyecek ıcecek kedı ıhtıyacı telefon diyorsun hepsine en azından 5 bin TL gitmiştir koca dev yutacak degılsın bi boğaz için 5 binde de az gider eger mantıklı düşünüp küçük mamalardan alırsan gezmen alısverısın yok yeme beni parayı sen kıyafet ayakkabı çanta makyaj ıcın harcıyorsan her ay böyle devam edıyosan dolapları doldurursan elinde avucunda hiçbir şey kalmaz para yetmez dersin isyana da girersin her şeyi de kaybedersin eger elinde geriye kalan 15 20 bin kalması gerekır asla deme bence
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. telefon 500 cok değilmi ya daha ucuza tarife ayarlanabilir bence dicem ama bi süredir koptum. kurumsal hattayımda. maaş yetmemesi normal ocakta zam gelcektir ama. birazdaha rahatlarsın bence.
evli değilsen 2 maaş girer eve. evlenirsen. valla hayat zor gerçekten. bende lastik bakıyorum lastikler 5 lira olmus ortalaam
00 Yorumla
1 yıl40 alıyorum bu ay eksideyim sen düşün gerisini
11 Yorumla
Soran1 yılBende eksideyim 🥲
Ne kadar gelirse o kadar gidiyor ben senin 6 katını falan alıyorum banada yetmiyor
13 Yorumla
Soran1 yılOnu yetiremiyorsan problem sende kusura bakma
Gizli Üye(30-35)1 yılAylık ihtiyaç listesi yap giderlerini yaz kendini bu ay kenara 3bin atcam 5bin atcam de ve maaşı aldığında o miktarı ayır kenara yokmuş gibi ayarla giderlerinide
20 Yorumla
1 yılasgari ücret üzeri tutari yatirim yap hesapta beklemesin hesaptaki paraya güvenip harcama yapiyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYarından itibaren ne harciyorsan yaz tam 30 gün boyunca böyle yaparak neye para harcadığını net bir şekil de görürsün.
Birde hangi mağazada hangi pozisyonda 25k alıyorsun? Mesai ile mı? Prim ile mi?
15 Yorumla
Soran1 yılPersonel olarak. Prim ile değil. Bazen 24 oluyor bazen 26-27 . Yaz aylarında çalişan 35 i primle gördüm demişti.. Ama yol yemek yok. Normal avm mağazaları 22 + 6 yemek +2 bin yol parası var diyor. cepten ne yemek ne yol veriyorsun.
Cevap sahibi1 yılHangi firmada çalışıyorsun a-101 mı?
Soran1 yılA 101 ve BİM 25 veriyor migros CarrefourSA şok 22 felan .
Cevap sahibi1 yılYa saçmalıyorsun en yüksek migros carrefoursa en düşük a-101 sende sıkıntı var mesaj parası prim vs. Hesaplayamiyorsun neden gecinemedigin belli oldu 😂 matematik 0 sende ilkokul mat kitabı alıp basla
Soran1 yılArkadaşım migrosta çalışıyor. Bilmeden yorum yapıyorsun. Bende hem migros hem CarrefourSA da çalıştım üç ayda bir çift maaş dışında senin dediğin gibi durum olmuyor. Sen mesai parasının verildiğini sanıyorsun birde haha. Neyse yorumun sadece gülünç. Bilmesek inanıcaz.
1 yılAsagida 19 yasindakiz eskiden az aliyordik yetiyor du simdi cok yetmiyor diyor mk. Ne yaptin kundaktami mama gurmesi olarak calismaya mi basladin. Ne garip bir ulkeyiz mk
00 Yorumla
1 yılBankaya borcun varsa oraya gidiyordur.
Evet yetmez İstanbul'da yaşıyorsan.
Dua et ve sadaka ver azda olsa. Rabbim hayırlı ve bereketli bir iş nasip eder inşallah 🤲 aminn00 Yorumla
1 yılÇalıştığım dönem 28k net 10k bandında primle yetinemiyordum işi bıraktım bırakalım maks harcamam aylık 10u geçmiyor andnfnf
Kazandığın yükselse de harcaman da ona göre yükseliyor 🙃00 Yorumla
1 yılBen 46.000 alıyorum yine de yetmiyor hakkımızda hayırlısı
17 Yorumla- 1 yıl
Meslek net
- 1 yıl
@dorukcantas tarih öğretmeni
- 1 yıl
İyi kazanıyorlar ha öğretmenler
- 1 yıl
@dorukcantas Yok be nerede iyi hiçbir şeye yetmiyor
Soran1 yılÖğretmenliğin iyi tarafı yan hakları tatil günleri vs. Maaşı da bunlara katınca gayet iyi.
- 1 yıl
Evet yarın dersim yok mesela
- 1 yıl
Ama maaşlar biraz daha yüksek olabilir
1 yılEkstrene bakıp öğrenebilirsin sebebini bu büyük bir muamma değil. Ben çoğu zaman idareliyimdir bana olmuyor.
10 Yorumla
1 yılBekarken öyle. ben de yaklaşık o kadar kazanıyorum, 4 falan artıyor
16 Yorumla
Soran1 yılMarket harcamamı düzenlemem şart. En çok oraya gidiyormuş. Yol için giden harcamaya yapacak bişey yok maalesef.
- 1 yıl
4 artıyosa bile hayatın hep böylemi devam edecek?
- 1 yıl
Evi sen mi geçindiriyosun?
- 1 yıl
@muratt3406 evet, keyifli böyle 4 le
- 1 yıl
@DeaconnFrost iyi o zaman araba alırsın 4 le
- 1 yıl
@muratt3406 seni ilgilendiren kısım?
Bu devrin en büyük sorunu bu fazla para alıyoruz ama hiçbir şeye de yetmiyor. Eski dönemlerde para az olmasına rağmen herşeye yeter hatta fazla bile kalırdı. Maalesef durum herkeste böyle
20 YorumlaKendine sponsor bulman lazım yani bir kaç ihtiyacıni karşılayacak biri
02 Yorumla
Soran1 yılSen böyle geçiniyon belli
Bence 25 binden 10 bini ni yatirim yap her ay maasini aldığın gibi yatirim fonu al biriksin hem getiri ve sağlar geri kalan 15 yeter bence sana
00 Yorumla16 binlik fark var, kolay kolay bitecek para değil. Nereye harcadığını bulman lazım. Kucuk şehirde yaşıyorsan 16 binin kolay kolay bitmesi zor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen yemeğe ve yola haftada 3000 alıyorum ailemden öğrenciyim. Ayda 12 bin zaman zaman ekstra alıyorum ihtiyaçlara. Bu 12 bin yol+ yemek+ bazen cafeye çok ucu ucuna yetiyor bazı günler tutumlu davranıyorum. Kaldığım yere de 10.000 veriyoruz. Yani bilmiyorum bazen bir öğün yemeğe 400-500 TL gidiyor markete girip çıkmayla. Ekonomi gerçekten bozuk
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÖğrenciyim
Gizli Üye(18-24)1 yılKızım ben 1600€ kazanıyorum online telekonferans marketing isi yapıyorum. Bazen kredi kartı borcumu tamamen ödeyemiyorum. Bu ay kredi kartına 49700₺ yatırdım.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 485 cevap paylaştı.
1 yılGusül abdesti al bi kere 🙄🙄 ya da gusül de usulsüzlük yapıyorsun 🙄
10 Yorumla
1 yılKaç yaşındasın? Ailenle mi kalıyorsun yoksa kendi evin mi kiramı yani?
00 YorumlaHesap kitap yap her aldığını yaz. Nerede yasiyosun bana yzsna
00 Yorumla
1 yıl25 bin çok para değil şu devirde ihtiyaçları çıkarınca elinde bir şey kalmaması çok normal
00 Yorumla
1 yılAynı miktar, aynı sektör ama ailedeki kardeşler istemese bana yetecek de...
00 Yorumla25 para değil ki ben brüt 50-60 kazanıyorum cebimde 5000 var şu an 😂
00 YorumlaGeriye kalan 15bin devletine vergi herhalde.
00 Yorumla
1 yılBilemiyorum markette çalışıp da birikim yapmazsan sen düşünmelisin.
00 YorumlaAkşam iş çıkışı markete gidince. İşte ne oluyorsa o zaman oluyor.
00 Yorumla
1 yılAynı şekilde durum birde kedi bile artık masraflı oldu
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 660 cevap paylaştı. Şartlar çok zor normal. Ama kira, fatura, vb sabit giderleriniz yoksa yetmesi lazım
00 Yorumla
1 yılKime yeterki. Kira istiyorlar 20 bin şaka gibi
012 Yorumla- 1 yıl
20 bin yine iyi ben İstanbul'da oturuyorum sırf ev boğazı görüyo ve nezih yerde diye 200 bin lira
- 1 yıl
@muratt3406 ee bu şatafatlı hayatı sen secmissin abi biz nabalim.
- 1 yıl
Çalışıp kazanıyom ve şatafatlı değil asıl şatafatlılar yalıda oturanlar
- 1 yıl
1 yalının şuanda en düşük değeri 300 milyon tl benim şirketimdeki tüm mülkümü satsam anca çıkıyo o para
- 1 yıl
@muratt3406 eyvallah kazaniyon hesabını sormadik ta sende az deniz gormeyen yerde otursan iyi olurmus yazık ,200 bine😄
- 1 yıl
Çokta görmüyo öyle ve şimdi zam gelcek %25 sınırı kalktı 200 bine villa kalmadı
- 1 yıl
@muratt3406 lüx yerde oturmaaaa,😄
- 1 yıl
Beykozda oturuyom ben çok lüks değil sadece olay sevmiyorum yani gidip esenyurtta 50 binede oturursun rezidansta ama başına ne gelceği belli olmaz korumayla gezsen zaten aynı paraya denk gelmiş olcak
- 1 yıl
Peki siz bilirsiniz. gule. gule otur
- 1 yıl
Eyvallah sende gule gule otur
- 1 yıl
Hep beraber güle güle oturalım.👍🏾
- 1 yıl
Aynen öyle
İşsizim yorum yok 🤐 😊🙏
12 Yorumla
Soran1 yılİnşallah güzel bir iş kapısı açılır size
Gizli Üye(36-45)1 yıl35 alıyorum ama aynı durumdayım hayat çok pahalı zaten maaşın yarısı kiraya gidiyor
14 Yorumla
Soran1 yılKira ödemiyorum ailemle yaşadığım için ayrı eve çıksam hiç geçinemem onu anladım.
- 1 yıl
Kiraya gitse bile 35 bine anca küçük şehirde yaşanılabilir
Cevap sahibi1 yıl@muratt3406 işler zor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
- 1 yıl
Amin
Gizli Üye(25-29)1 yılAsgari ücretli ben napayım? :(( Bende markette çalışıyorum o kadar almıyorum. Hangi market o?
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBeğenenler neyi beğeniyor acaba 🤔
Gizli Üye(36-45)1 yılOha o parayı ben alsam zengin olurum. Bize asgari ücret yetiyor.25 bin lira nasıl yetmez
05 Yorumla
Soran1 yılAsgari kimseye yetemez. Yol parası var yemek var market alışveeişi var. Kişisel ihtiyaçlar var. Ve bunlarin hiçbiri ucuz değil. Artı kira olursa ohoo.
Cevap sahibi1 yılYeter niye yetmesinde ancak yetiyor ama 25 bin lira yetmiyor demek komik
Soran1 yılSadece makarna mı tüketiyorsun ped yerine altına bez mi bağlıyorsun tuvalet kağıdı yerine yaprak mı kullanıyorsun iş yerine yürüyerek mi gidip geliyorsun mesela.
Cevap sahibi1 yılNe sacmaliyosun ne alaka. Zenginim demiyorum ancak yetiyor diyorum. Sonucta yetiyior yani
Cevap sahibi1 yılBir tek calisan senmisin evde
Gizli Üye(36-45)1 yılOtuz bin e mühendis olarak çalışmak...
Atıyım kendimi köprüden...
03 Yorumla
Soran1 yılBi müşteri geldi geçen 35 bine makine mühendisiymiş... Çok üzüldüm. Bu ülkede dolandırıcılar iyi kazanıyor sadece
Cevap sahibi1 yılPiyasa öyle..
Dahası, bunda para vardır diye salça olan kızlar var...
Soran1 yılZekanız daha çekici
75 bin ve üstü kazanıyorum banada yetmiyor kafa kafaya geliyor her ay hiç artıya geçemiyorum gerçekten maddi asgari ücretle çalışanlara sabır diliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl250 de alsan yetmicek emin ol. Oma göre yaşantın ve harcamaların artcak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim ortalama 100 bini geçer kazanç ama yine yetmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKanka 5 civarı alıyorum fakat yetmiyor her şey pahalı bekarım bide sen düşün
00 Yorumla
1 yılEv kirasi cogu seyi zaten goturuyor. Market yerine magaza tarzı yerlere gecmeye bak yeterli tecruben varsa
00 Yorumla
1 yılÇok bile alıyon ben asgari ile her istediğim alıp birikim de yapıyorum geçen sene de araba aldım
04 Yorumla
Soran1 yılSallama ziya
- 1 yıl
çakıyla aslan öldüren tek ben değilim
Soran1 yılHıhı
- 1 yıl
Kanka ek iş yapmak gerekiyor öyle diyim yoksa geçinilimez ben inşaat sektöründeyim ek iş te yapıyorum anca öyle geçinip birikim yapıyorm
1 yılİstanbuldaysan hele hiç yetmez kiram 200 bin tl sana tavsiyem üniversite okuman
05 Yorumla
Soran1 yılÜni okudum zaten tavsiye verecekseniz bu ülkeden gidin diyin gençlere en azından kendileri kurtulur.
- 1 yıl
Hangi bölüm okudun ama
- 1 yıl
Bak benim inşaat şirketim var en iyi bölüm olarak tavsiye etceğim şey 1 yazılım 2 ekonomi ve finans maaşın 3 bin doların altında olmaz
- 1 yıl
Bak ben projeler için muhattabımla görüşmeye amerikaya gidiyorum ama şuanda trump geldi biliyosun ki gitmek imkansıza yakın imkanlı olsa bile türk düşmanılar emin ol buna
- 1 yıl
@Ayse98754 ettim
Paranın bi değeri yok ki, markete girince 300 tl gidiyor zaten. Tasarruf etmek istiyorsan maaşı aldığın gün tasarrufa ayır kalanla geçin
00 YorumlaNormal ya her şey pahalandi ister istemez gidiyor
00 Yorumla
1 yılSadaka ver ben daha az alıyorum ama hep artıyor param
00 Yorumla
1 yıl39 bin alıyorum. 15 bin anneme yolluyorum. Kalanıyla geçiniyorum artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAylık 12500 alıyorum sigortam yarım keşke aldığın maaşı alsam
15 Yorumla- 1 yıl
Senin neden bu kadar az
Cevap sahibi1 yılMuhasebe bürosunda ön Muhasebe tutuyorum ilçede bu kadar veriyo
Soran1 yılAsgari altında çalıştıtmak yasak değil mi sigorta da öyle.. Şikayet etsene
Cevap sahibi1 yıl2 yıldır çalışıyorum bide
Soran1 yıl2 yıldır çalışıyorsan tecrüben de vardır. Başka yerde çalış.
Gizli Üye(18-24)1 yılKuzum kusura bakma da 20 binin hemen bitmesi normal değil mi? Para değil çünkü.
11 Yorumla
Soran1 yılEvet ama harcamam yok ki işte
1 yılBekarmısın
131 Yorumla
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Hayat gerçekten türkiyede zor demekki
Soran1 yılYurtdışında mısınız
- 1 yıl
Evet
Soran1 yılEn güzeli vize verseler bi dk durmam.
- 1 yıl
Fırsatını bulursan benceden hemen kaç
Soran1 yılEvlenelim
- 1 yıl
Formalite evlilikmi yapıcaz😀
Soran1 yıl🙃🙃şaka zaten.
- 1 yıl
Bende bi ara düşünmüştüm😀
- 1 yıl
Ama gerek kalmadı😀
Soran1 yılNasıl gittiniz
- 1 yıl
Şirketle birlikte çalışma izniyle geldim
Soran1 yılŞanslı
- 1 yıl
Elek gibi çalışıyırum ama😀
Soran1 yıl😂😂o ne demek
- 1 yıl
Eşek gibi olucaktı😂
Soran1 yılBereketini görün o halde 🙃burada eşek gibi çalışsan da olmuyor
- 1 yıl
Allah razı olsun. Sizinde işiniz rast gitsin daha iyi ücret alabileceğiniz bir işiniz olsun inşallah
Soran1 yılİnşallah sağolun
- 1 yıl
😊
- 1 yıl
Hangi markette çalışıyorsun
Soran1 yılBimde
- 1 yıl
Yenimi girdin bime. Daha yüksek aşıyorlar diye biliyorum
Soran1 yılDeğişiyor 24- 28 arası. Yeni sayılır..
- 1 yıl
Mys ms olunca yükseliyor dimi
Soran1 yılMuhtemelen
- 1 yıl
Asgari üçret artıcakya senin maaş 35 i bulur bence
Soran1 yılAsgari ücretin yükselmesi değil fiyatların düşmesini tercih ederdim. Umarım 35 lere ulaşmaz yoksa her şey daha da pahalılaşacak
- 1 yıl
Doğru haklısın onu düşünemedim. Tam bir kısır döngü. Allah yardımcısı olsun milletin
Soran1 yılAmin 🙏
Gizli Üye(18-24)1 yılBen de markette çalışıyorum kiram yok ailemle yaşıyorum. Ama buna rağmen bana da yetmiyor.
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBen Bimde çalışıyorum Filede çalışmayı düşünüyorum en azında orası bime göre daha düzenli disiplinli reyona bakan kişi ayrı kasaya bakan ayrı kişi
Soran1 yılBende öyle ama BİM'den çıkanı file kabul etmiyormuş. Yan kuruluşu diye. Türkiye'de her şey saçma
Cevap sahibi1 yılNeden etmiyor ki ben geçen gün Filede çalışan kasiyere sorduğumda cv'nizi getirin müdür yardımcısına verelim demişti kabul etmeseler cv getirin demezdi değil mi
Soran1 yılDerler. Hep cv kabul edip dönüş yapılmıyor..
Yine dene tabi ama çikma nedenin okul hastalık vs değilse artık marketlerin %90 ı geri almıyor. Bu yan kuruluş içinde geçerli diyorlar.
Cevap sahibi1 yılSen daha önce fileye sormuş muydun Bimden çıkan birini Fileye alıp almadıklarını
Soran1 yılFileye sormadım fileden çalışan biriylee rastgele konuşurken öyle dedi.
Yok çok şükür kazanç iyi benim ama yetmiyor
022 Yorumla
Soran1 yılKazanç ne kadar
Soran1 yılNe işi bu
Soran1 yılGelse ne olacak her şey şimdiden zamlandı
Soran1 yılİşte enflasyon budur. Paranın değersizleşmesi =toplumsal yozlaşma.
Soran1 yılAbd ayrı mesele ama Türkiye'de durum iyice bu parti yüzünden bk oldu o kadar yozlaştırdı torpille adam aldı tarikat besledi ki Türkiye gtü kurtaramaz bu durumdan
Soran1 yılBundan tehlikeli bişey yok
Soran1 yılAbazanlar kadar ülkede tehlikeli çook şey var da iç karartmıyım daha fazla
Soran1 yıl🙂🙂
Soran1 yılGüldüm işte
Soran1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(30-35)1 yılkiran yoksa yetmeli. zaten mühendis değilsin doktor değilsin vasıfsız eleman en gazla bu kadar alır.
07 Yorumla
Soran1 yılAynen
- 1 yıl
Vasıfsız diyorsunuz ama yıllarca okuyup, atanamayan markette çalışmak zorunda kalan tonlarca insan var. okul harçlığını çıkarmak için çalışan çok insan var insanları hor görüp bu yorumu yapmanız çok gereksiz.
Soran1 yılAynen bende okudum atamanın önü kapatıldı özelde torpil dönüyor ama bunları anlayacak biri olmadığı yorumdan belli diye aynen yazıp geçtim. Böylesine ne anlatıcan.
- 1 yıl
boş ver, emek veriyorsun hayatında başarılar diliyorum.😊
Soran1 yılHayat stabil ilerlemiyor ben biliyorum ki bunlar beni ileriye hazırlıyor. Herkese de bu bakış açısını tavsiye ederim kesinliği değil. Teşekkür ederim😘💕
Cevap sahibi1 yılkaba olmak istemedim. biliyorum artık okunuşlar alışıyor marketlerde bu arada medela inşaat iiçileri ve tamirciler de okumadı ama vasıflılar. vasıfsız eleman herkesin yapabileceği işi yapandır. yoksa küçümsemiyorum uzmanlık isteyen meslekler daha çok kazandırıyor demek istedim. ama aileyle yaşıyosa kirası yoksa yetmeli cidden...
Cevap sahibi1 yılfull yazım yanlışı olmuş hızlı yazdığımdan kusura bakmayın.
1 yılBiraz müsrifiz sanırım🤔
03 Yorumla- 1 yıl
Ayağını yorganına göre uzat😂
Soran1 yılYahu valla değilim billa değilim en son ne zaman kıyafet aldım bilmiyorum. Cafe felan zaten yok.. Market yek başına yetiyor
- 1 yıl
25.000 lira paramı allahısen tabi yetmez 4 kişilik ailenin 2 haftalık mutfak masrafı
Para & Ekonomi konusunda 545 cevap paylaştı. Ailenle mi yaşıyorsun
06 Yorumla
Soran1 yılEvet
Soran1 yılKira derdim yok aile sorunları ile takas ettim evet 😅
Soran1 yılBabalar hep dert 🙃 evet bende düşünüyorum tek başıma yaşasam nasıl olurdu diye? Er ya da geç bu olacak gibi. Tek korkan biriyim birde ben... Aile kurmak isterdim ama günümüzde özellikle bu ülkede çok sıkıntılı bunlar. Kimle evlendiğini 40 yıl geçse bazen anlayamıyorsun. Sapık bile çıkabiliyor. Mesela annem hala babam düzelir diye bekliyor. 30 yıldır beklediği gibi... Boşan diyorum yok ama hep bi sitem hep küslük gerginlik... Neyse öyle yani evlensem sıkıntı evlenmesem ayrı sıkıntı
- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > 25 bin alıyorum ama param asla yetmiyor. Sizde de durum böyle mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler