İstanbul Gaziosmanpaşa’da evimiz var. Şu an evin değeri 5.500.000₺ yasal mevzuata göre evin değeri \ 214 = kira bedeli
yasalara göre 25700₺ Şu an kira bedeli ama kiracı 9000₺’ye oturuyor. Sizce ne yapmalıyız?

İstanbul Gaziosmanpaşa’da evimiz var. Şu an evin değeri 5.500.000₺ yasal mevzuata göre evin değeri \ 214 = kira bedeli
yasalara göre 25700₺ Şu an kira bedeli ama kiracı 9000₺’ye oturuyor. Sizce ne yapmalıyız?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Yasalar parası olan insanların asgari maaş alan garibanları tokatlaması için var zaten 30 bin tl iste
Bizi ilgilendirmez oy verdikleri hükümetleri yaptı bu zamları. 6 sene once 220.000₺’ye alınan eve Şu an o paraya 1 sene kirada oturulamıyor ise bu benim suçum değil
Sana suç atmıyorum ki daha yüksek kira koymanı istiyorum 6 milyon tl değerinde de 28 bin iste abarttıkça abart bir tane herif çıkar kiralar
Kiracı çok. Şu an 9000₺’ye 3+1 var desem millet birbirini ezer kavga olur kan çıkar 😂 20.000₺’ye o evi ilana koyim 2 gün sürmez dolması
28 e koy 1 haftada dolsun
Sen de iyice vicdansız çıktın 🤨
9 dan 25 e çıkmak normal ben 3 bin daha fazla istedim diye vicdansızlık mı
Evet 25 uygun 28 cok 😂
-_-
20 yapabilirsen iyi. Okadar artış yasal olmaya bilir. Mevcutta kiracı varken kirayı istediğin gibi arttıramıyorsun diye biliyorum
Evin değerinin belirlenmesi bir balon olduğundan katılmıyorum. Neye göre 5,5m ev?
3+1 odalı 2 balkonlu 155m2 çarşıya yakın hastaneye yakın. Bulunduğu arsanın m2 fiyatı 17.000₺ daha sayim mi?
5,5 milyona satamayacağın gerçeği var. Rakamlar balon
Bugün koysam 1 hafta sürmez. Üst katta amcamın evi vardı 6 ay önce 4,250 milyona sattı
Kesin 1 hafta sürmez aynen
Ülkemin fırsatçıları yamyam gibi. Yüksek faiz ortamında 6 ayda reel olarak evin fiyatının arttığına ikna etmişsiniz kendinizi. 5,5a koy 6 ay beklersin. Evin şu anki değeri 3-3,5 milyon max
%50 faiz, 3,5 milyonun aylık getirisi 230bin tl. O evini kimseye satamazsın. Hayal kurmak bedava
Baya ucuz bu arada 5 milyonluk ev için bence 30 olmalı
Kira artış oranı %62 resmi olarak 9000 üzerine en fazla 5580 TL daha arttırabilirsin
Bu arada insanlar zar zor geçiniyorlar kimse birden 4 katı kirayı ödeyemez 4 kat zam alan kimse yok aşağıda yazan kişiye sözüm aylık gelirinide söylermisin
bu ne ak herkes gopta mı yaşıyor
Gop?
gaziosmanpaşa yani
Zamanında en ucuz ev oradaydı 2018’de 220.000₺ye aldık Şu an o paraya 1 sene kirada oturamazsın
9000tl nedir ya , zam yapın tabiki
hangi yasa diyor onu
Ev fiyatindan kira hesaplama yaz çıkıyor yasa
Kiracıları sevin