arkadaslar eşimin borcu yüzünden böyle mesaj geldi Vodafone faturasını ödememiş iki yıldır unutmus bu şekilde mesaj geldi evde bebeğimiz var 6 aylık çok korkuyorum :( bu durumu nasıl çozeriz gerçekten gelirler mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
arkadaslar eşimin borcu yüzünden böyle mesaj geldi Vodafone faturasını ödememiş iki yıldır unutmus bu şekilde mesaj geldi evde bebeğimiz var 6 aylık çok korkuyorum :( bu durumu nasıl çozeriz gerçekten gelirler mı?
%90 dolandırıcı. İcra mesajları size değil muhattaba gider. Ayrıca evinize mutlaka tebligat gelirdi. Uyap sistemine girin ve dosya numarasını sordurun 2024 ile başlayan numara. Eşinizin vodafone ye borcu var mı yok mu bunu vodafone ye gidip öğrenebilir arayıp öğrenebilir. Var ise bu duruma düşmemek için ödeme servisini telefonda arayarak indirimli bir şekilde yatırabilir. O numarayı aradığınızda sizden alelecele para ister ve su kadar para yatırırsanız davayı geri çekeriz gibi bir dönüş alırsanız %100 dolandırıcıdır. En sağlıklısı uyaptan eşiniz girip kontrol etsin.
gsm operatörleri, bankalar bu tarz borçları almak yerine batık olarak görüyor ve hukuk bürolarına ya da faktoring şirketlerine ki ilk başta hukuk bürosuna oluyor satılıyor. Onlarda bu paraları banka / GSM operatörü kurumsal olduğu için yapamadığı böyle korkutma yoluna giderek tahsilat yapmaya çalışıyorlar. Sonra alamazsa bunlarda faktoring şirketlerine satma yoluna gidiyor yani ödenmeyen borç kim ne alırsa mantığıyla elden ele geziyor. Hukuk şirketi böyle bir mesaj atmaz içerik olarak ya çekinmiyor ya da tutturursam diye deniyor isterse açsın icra davasını gelsin tahsilata bak hacze gelicem diye bildirim mi yapar :) madem çilingir eliyle açacaksın gir yap tespitini varsa çift ürün al git ne tatava yapıyorsun :) hayatı boyunca kimseye borcu olmamış anneme nereden dadandıysa böyle bir şey dadandı hiç umursamadık ne arayan var ne soran tahminen ne tutarsa mantığı bu
gönderen hukuk bürosunu arayarak borcu ödemek için anlaşın gerekirse hukuk bürosuna gidip avukatla görüşün yeni 1 ödeme planı oluşturup ya da yeteri kadar paranız varsa ödeyip icrayı kaldırtın yoksa asgari 3 azami 7 gün içinde icra kapıya dayanır
Cevap
12Cevap
Uyaptan kontrol edin
Hiç bişey olmaz. Eline gectigi zaman ödesin. Eve hacze gelemezler kanunen artık yasal değil. Korkutnak amaçlı mesaj bu. İcra müdürlüğüne başvuruda bulunmuşlar. İcra mahkemesi için en az bir sene sonrasına randevu bulabilirler. Sonrasinda karar çıkması falan çok uzun sürer zaten. Dikkate almayın ama bu süreçte borcunuzu ödemeye bakin
Evet oducez mecburen
Yani gelmezler demi çok korkuyorum evde bebeğim var bide onun eşyaları var
Yok gelmezler rahat ol. Gelemezler yetkileri yok. Ancak sürekli arayıp taciz ederler aldirmayin
Bide bizim ki şu an ki adres belli değil yani başka bı yerde gözüküyor adresimiz oda var
E devlette kayıtlı yasal mernis adresine gidilir. Ama sizin için o süreç yok. Hem. eve haciz kalktı hemde sizin henüz mahkeme için tarih alınmamış en az bir sene sonrasına tarih alınacak ve sonuçlanması da en az bir sene sürecek. Bu süreçte zaten kesin mahkeme kararı çıkmadan evinize gelmeleri yasal değil ve suç
Uyaptan kontrol edin birde mesaj size geldiyse eşinizin borcunu size mesaj olarak atamazlar kvkk kapsamından dolayı suö duyurusunda bulunabilirsiniz
Öyle mi suç mu bu
2 yıl fatura ödemeyi unutmak nedir oğlum, hadi bir olur iki olur,24 ay ulan
Nasıl bi unutkanlık bu
Hayır öyle değil iki hattı var birini kapatmadan önce son faturayı ödememiş bu unutmuş üstüne katlamis
Gelmezler de bir insan borcunu nasıl unutur. Vodafone borc konusunda çok kinli haciz muhabbeti her zaman karsisina cikacak tek sorun bu
İcra gelse bile endişelenmeyin icra durdurmak diye bir şey var. Ayrıca bu tür mesajları atan dolandırıcı olabilir.
2 yıl Vodofone ile konuşmayı unutmuyorda fatura ödemeyi mü unutuyor. 2-3 ay ödemese zaten hattı kesilir. Borcu kapatmanız gerekir
Vodafone eşinizi bu durum hakkında arayarak bilgilendirmedi mi?
Bilmiyorum bende anlamadım
Sadece elektronik mı aliyorlar peki
Benim bebeğimin eşyaları var dolabını filan almazlar demi yani mobilya tarzı
O kadar büyük değil kardeş 6 buçuk milyar
Günün birinde gerçekten icra mesajı gelse dolandırıcı diye onuda dikkate almıycaz
Nasıl yani
Dolandırıcılar gönderiyor sürekli böyle mesaj
Ama eşimin borcu gerçekten varmis
İşte gerçekten borç icra mesajı bile gelse dolandırıcı diye itibar etmeyeceğiz
Gelmezler bana kaç kere geldi mesaj mal varlığım yok faturayı ödemeyi nasıl unutmuş 🤣
Nasıl yani aynı şekilde mı mesaj geldi? İkinci hattının son faturasını unutmuş işte oda katlamis
Bankadan mesaj geldi takmadım bile aradılar icraya geliriz gelin hiç bişeyim yok dedim 🤣
E bu bize gelen ikinci mesaj napicaz simdi
Ödeyeceksiniz mecbur maaş haczi gelir
nımrayı paylaşsana donaldırıcı bunlar varmık ıborcun mıorcun davan fılan
E devlet den bak haciz gözüküyor mu
Gidip ödeyin.
Büyük ihtimalle dolandırıcı bunlar
Emin misiniz
Evet e devletten bakın
Gelip taciz edip giderler
Taciz derken
Off korkutma beni bide evde bebek var 6 aylık :(
Öderse gelmezler