Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. eskiden bu işler bi şekilde dönerdi. yazılı olmayan kurallar vardı. :D ama zaman değişti. kızların üstünde erkeklere yaslanma baskısı olustu. kimi kız kız gücü. biz kızız ekrekler bizi tasımamalı modunda bunu istiyor. kimi kız erkeklerden gelen talepden dolayı. kimi erkek len erkeğiz diye hersey bize niye yaslanıyor. alman usulu uleyn. kızlar bizi kullanmasınlar modunda oldugundan bu kıza da geciyor. kimisinide kafası karısık burada bi denge tutturmak gerek ya. hani kızsın hesap odesen erkeği ezicen. odemesen toplumsal bakıs.
kız erkek ilişkilerinde benim cevabım oyle net bi sayı yok. ilk bulusmada odememen gerektiğini biliyorsundur muhtemelen. ama baktın erkek biraz avarel ode yani. bunlara bence cok takılmamak lazım. aklı basına bi erkek ilk parayı oder. kız zaten fiftififtiye diretirse erkek bu kız yanasma bana diyor diye algılar akıllı ise. saglıklı bi ilk bulusmada kızın odetmesi gerekir. erkek yoksa farklı dusunur. 2 3 sonra kız odeyebilir. bence en iyi seneryo bi denge tutmakta. hani bi sidik yarıstırma hali değilde. bi o oder bi sen. böyle sıra ile. erkeğe bi cıt fazla biner iş ok. yüzde 60 40 65 35 70 30:D boyle bi denge yani.
bence yani
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılher şey erkek yaparsa ilişkiyi taşıyan erkek olur bu konudan bağımsız konuşuyorum toparlıycam. Mesela bi erkek hesabı ödedi onu bunu yaptı ilişki onun için çok önemli hale geldi çünkü maddi gelirini bi kız için harcadı ve o kız sevdiği biri. konu para değil benim için... ama kızın kafasında ben bu ilişkiye ztn çok fedakarlık yapıp emek vermedim gibi düşünürse ilişki değersizleşir kadın erkeği para için kullanmamalı erkekte kadını cinsellik için tabi. Bana kalırsa ilk buluşma herzaman erkek ödemeli. Ama ikinci bululmayı telafi olarak karşı cins ödeyebilir sıra sıra gidebilirler ya da 2 erkek 1 kız şeklinde ama gerçekten birbirlerini seviyorlarsa kiminin ne maddi durumu olduğu bellidir maddi durumu kötü olan bi erkek sevdiği onu anlarsa zaten pahalı bi yere gitmezler ya da gitseler bile ortak ödeneceğini bilirler ama erkeklerin kafasında ortak ödemek mağlesefki eziklik olarak nitelenmiş erkek dediğin hesabı öder diye vurgulanmıştır.
00 Yorumla
1 yılBu kızın hali tavrı görüşü ile ilgili bence. Her kız aynı görüşte olmuyor.
Bi kız arkadaşım vardı hesap ödetmezdi. Diğer vardı küçük hesaplara karışmazdı , ama yüksek gelecek olursa öderdi. ya da bana başka zaman misliyle karşılık verirdi. Bir ara girmiş iki sinema bileti almış gidelim demişti. Bir ara benden habersiz arabaya yakıt aşmış.
Sonuç : ben hesap ödeten ya da ödeten kız değil. Arada hesabı ödeyen ya da küçük miktarda olsa da ödeyen kızı severim. Beni mutlu ediyor.
Ben 1000 tl harcayayım ama o 100 tl hesap bile ödese cidden mutlu olurum. Bence sağlıklı olan da bu.00 Yorumla
1 yılKarşılıklı aşk ve güven varsa, ilişki ciddi anlamda evliliği hedefleyen sevgililik boyutundaysa, yüzde otuz oranında kadın hesaba katkı sağlayabilir fakat devamlı olmamalı ve daha çok spontane gelişmeli. Hesap ödeme erkeğe ait bir tavırdır, kadın da erkek te birer milyarder bile olsalar hesabı erkek öder. Kadının ödediği hesaplar ayrılıkla sonuçlanır, nett.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
Böyle bir standart olamaz, belirlenemez ki. Yani şu buluşmada kız öder veya ödemeli şu zamana kadar ödemez ödememeli diye bir şey yok.
Ödemesi gerekli diye de bir şey yok. Erkek buna ihtiyaç duymuyorsa hatta yemek ısmarlamaktan zevk alıyorsa kadın niye ödesin ki. Tabi ki özellikle ödemek isterse ayrı ama bunu bir zorunluluk olarak görmemek lazım.
İlişkilere de böyle bakmamak lazım. Erkeğin maddi imkanı iyidir, başka harcaması yoktur sevdiği kadına harcar. Bunu özellikle ister. Hayır harcamamalı mı denilecek.
İlişkiler böyle planlı programlı yaşanmamalı.
67 Yorumla- 1 yıl
Ben artık planlı yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Nikah arefesinde nişan bozmuş birisi olarak bundan sonra her şey planlı programlı ve karşılıklı diyorum.
- 1 yıl
Neden mi, herşeyi yapan eden erkek tarafı oluyor, sonra bir pürüz çıktığında karşı taraf bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmayabiliyor. Madem beni sevmedin o halde benimle neden evlenmeye çalıştın durumunu yaşadım ben. Hal böyle olunca, bir daha aynı şeyleri yaşamamak için sıklıkla verici olan taraf olmaktan vazgeçtim. Bunu da ben de değerliyim diyerek yapıyorum.
- 1 yıl
Evli barklı olmadıktan sonra erkeğin hep veren taraf olması doğru değil. Evlendikten sonra ise ne yaparsan yap...
- 1 yıl
Aslında çok güzel bir yazı yazmışsın ama kime göre hangi insana göre böyle davranmalı, bu tartışılır.
- 1 yıl
Çok haklısın.
Evlenmek başka bir konu ama orada dediğin duruma çok dikkat edilmeli.
Ben sadece hesap ödeme için dedim. Benim mesela öyle boş harcamam yoktur. O kişi olduğunda ona da harcamayacaksam nereye harcayacağım.
Fakat dediğin durumlarda evet. Kötü şekilde tecrübe etmişsin sen de. Umarım daha iyi bir ilişkin olur. - 1 yıl
İlgili vatandaş için değer zannettim ama değmedi.
1 yılKız hesabı her zaman paylaşmalı belki ilk buluşmada istisna olabilir ama bence geri kalan hepsinde yardımcı olmalı yani erkek arkadaşım ile 1. Senemiz bitiyor neredeyse ve evlenmek istiyoruz onun çok zor zamanlarında oldu ben ödedim benim çok zor zamanlarımda oldu o hep destek oldu yani her şey para değil önemli olan niyet bence amacınız güzel bir yuva kurmaksa 3ün5in hesabını yapmayın erkek arkadaşım ile ilk buluşmamızda doğum günümdü bana kolye almış öğrendim ki motora benzin alacağı para ile almış sonra bir gün sonra beni okula almaya geldi benzin sıfır biraz daha gitsek yolda kalicaz ısrar ile çok zor şekilde benzin almak istedim ve aldım ve geçen günlerde onun motoru ile kaza yaptım motor satılacakti ve maalesef ben kaza yaptığım için motorun masrafı çıktı ve bir kerede bana senin yüzünden demedi şakasını daha yapmadı kirilmayayim diye ve biliyor ki ilk maaşım ile ona motor alicam o da bana araba almak için çalışıyor bizim ilişkimiz bu şekilde ilerledi cüzdanlarimiz ortaktır ve inanın yediğim her şey daha tatlı giydiğim her şey daha güzel belkide benim param onun cüzdanındaki belki ilerde de hep böyle olacak ama önemli olan bu değil bence önemli olan sevgi saygı aşk değer vermek
20 Yorumla
1 yılBak şimdi, kızın hesabı ödeyip ödememesi tamamen duruma bağlı. İlk buluşmaysa, erkek genelde "benden olsun" kafasında olur, bu bir jesttir, klas bir harekettir. Ama kız da, "Yok, bölüşelim" derse, helal olsun ona. Kendi ayakları üstünde duran biri olduğunu gösterir. İlişkide ilerlediyseniz, arada sırada kızın da hesap ödemesi lazım. Bu iş karşılıklı ya; sürekli tek taraf öderse, dengeler kayar. Hani böyle "Beraber yiyoruz, beraber ödüyoruz" kafası varsa, ilişki daha tatlı olur. Ama bazı erkekler, "Abi, ben öderim, benim kadınım keyfini sürsün" diyorsa, o da başka bir stil. Sonuçta mesele para değil, niyet. Kimse kimseye yük olmasın, her iki taraf da birbirine değer versin, gerisi hikâye!
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 423 cevap paylaştı.
u 1 yılErkeklerin hesabı ödemesi centilmence bir hareket olduğu gibi kadınlarında gerektiğinde bunu teklif etmesi kibar şık bir davranıştır. Erkeğin görevi hesap ödemek değil kesinlikle keza kadının görevi de. Erkek sıkışık oldu mu kadın öder, kadın oldu mu erkek öder. En makul olanı budur. Diğer türlüsü sorumlulukları karşı tarafa yüklemek gibi olur. 🎀
40 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
1 yılİlk buluşmada bile beraber ödenebilir, nedeni de şu: 5 ayrı erkekle ilk buluşmayı yapıp ikinci kez buluşmaya yanaşmayan bir kız düşünün, 5 erkeği de enayi yerine koymuş olmayacak mı hepsine hesap ödetip? İkinci buluşmanın garantisi var mı? Bunu yapan sen olsan adın beleşçiye çıkmayacak mı, veya kendini borçlu hissetmeyecek misin?
01 Yorumla- 1 yıl
Yani, ilk buluşmada beraber ödeyin ki ikinci buluşmanız olmazsa, ikinci buluşmayı istemezseniz borçlu kalmayın. Batı ülkelerindeki kadınların mantığı bu.
Bu konuda katı bir kural yok, çünkü her ilişki farklı dinamiklere sahiptir ve her bireyin beklentisi değişebilir. Genel olarak, ilk birkaç buluşmada her iki tarafın da katkıda bulunması ya da sırayla ödeme yapması birçok kişi için kabul edilebilir bir denge sağlar. En önemlisi, bu konuda iletişim kurarak rahat bir denge oluşturmak ve her iki tarafın da kendini rahat hissetmesini sağlamaktır.
00 Yorumla
1 yılİlk bir kaç buluşma kesinlikle herkes kendi yediğini içtiğini ödemeli, sonra olaya erkek el atabilir. Kadın keyfi geldiğinde ödeyebilir ama ilk bir kaç buluşmada herkes kendi ödemeli, olup olmicağını bilmediğim bir ilişki için 1 kuruş bile harcamam, kerizlikten başka bir şey değil gözümde.
00 Yorumla
1 yılbakın boyle seylere ben karsıyım açıkçası erkek diye sürekli dışlarsınız sonra iş paraya pula geldimi erkek oder e hani eşittik bence her zaman ortak olmalı bu işler ha bazen sende yoktur o oder bazen onda yoktur sen odersin o ayrı
21 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSayısının bir önemi yok erkeği sömürmek gibi bir derdiniz yoksa eğer madem kadın erkek eşit diyip duruyorsunuz hesaptada eşit oluversin madem işinize gelince her şey erkeğe ait olmasın bir sen ödersin bir o öder karşılıklı olur erkek ısrar ederse izin vermezse ödemezsin olur biter ya da parası az olunca
00 Yorumla
1 yılBana çok saçma geliyor kız öder erkek öder ayrımı bu konu da paylaşımcı olmak gerek. Sadece 1 kişiye yük bindirilmemeli karşılıklı jestlerle kişiler birbirini mutlu edebilir.
31 Yorumla- 1 yıl
İşte ayağı öpülecek kadın 😀
Böyle bir buluşma sayısı olamaz. Ama ben genelde hesap ödeme taraftarı değilim. Onun yerine partnerime hediye alırım ya da sürpriz sinema, konser, tiyatro biletleri gibi olabilir.
10 YorumlaYa ne diyosunuz yiaa? Kızlar niye elini cebine atıyor biz ödeyelim işte ne güzel. Sizinde paranız cebinizde kalsın elin erkeğine ne diye bir şeyler alıyorsunuz.
10 Yorumla
1 yılen iyisi Alman usulü, herkes kendi hesabini ödemeli, hayat müsterekse, o zaman kizlarda kendi hesaplarini ödeyebilir
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl3. buluşmada teklif et, ısrar etme. Sonra her şey yolunda gidiyorsa 10 buluşmadan 1 tanesini òdeyebilirsin. Ama hesap ödeten erkek puan kaybeder. En makbul erkek , hiç hesap ödetmeyen erkektir.
20 Yorumla
1 yılBen hesap ödemem. Ne zaman olursa olsun sevdiceğim ödesin. Hesabı ödemeyeceği yerlere götürmesin. Sahilde de oturup çekirdek çitleriz, önemli değil.
00 Yorumla
1 yılBirbirlerini anladıkların da veya bir yere geldiklerinde ve sadece kız değil erkekte aynı şekilde. İsterlerse yarı yarıya isterlerse bir o, bir o şeklinde...
00 Yorumla
1 yılİlk buluşmada mesela yemek yendi ise yemeği erkek, kahveyi kadın ödemeli. Kadın da tabiki hesap ödemeli ama erkek kadar değil. Erkek 500 ödüyorsa kadın 100 veya 200 ödemeli.
00 Yorumla
1 yılHer zaman ödemli sırf kızsın diye senin için özel mi olmalı hiç hoşlanmam bir erkek hesabı öderse benim param var kendim öderim
10 Yorumla
1 yılAlman usulü olmalı bence kimse kimsenin yediği şeyi ödemek zorunda değil
20 Yorumla
1 yılSizce de bu kadınlar hesap ödemeli mi/erkek hesap ödemelikonuları biraz fazla saçma bir boyuta ulaşmadı mi? İki tarafta hesap ödemeli. Bu konuda erkeklere sadece sorumluluk verilmesi hiç adil ve hoş bir davranış degil
24 Yorumla
Soran1 yılDoğru 3 buluşma da ben ödemek istiyorum ne olursa olsun hiç fark etmiyor
- 1 yıl
Siz kadınların kafası çalışmıyor ev işini tek başınıza yaparken adil ve hoş mu yardım etmiyoruz size
- 1 yıl
O konuda da katılmıyorum ev işi de beraber yapılmali. Hem para kazanmak hem ev işleriyle ilgilenmek beraber yapılması gereken bir şey. Ayrica kafamın senden daha çok çalıştığına emin olabilirsin. Kafasi çalışan kadin kendi hesabını odeyebilecegi gibi ev işini kadının görevi olarak gören bir adam seçmez hayatina
- 1 yıl
Bal gibi ev işide yapacaksın çalışacaksın erkek ev işine yardım etmez sende cıyak cıyak hem hesap öder hem ev işi yaparsın tek başına yüklen bütün yükü en ayi
1 yılEğer iş sahibi ise erkek çalışmayan biri ise kız ödemeli elbette ama bence hesabı kimin ödediğinden çok mekanın seçimi önemli..
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
1 yılNe zaman isterse ödesin o davet etmişse o ödesin ama erkeğin ödemesi daha doğru gibi geliyor tabi herkesin düşüncesi farklı.
00 Yorumla
1 yılKaçıncı buluşma diye bi şart yok. İçinden geliyorsa , ya hepsini, ya da kendi giderini ödersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAlman usulü iyidir. Arada erkek içinden geliyorsa ısmarlar. Az sonra bir kızla buluşucam ilk defa. Kahve içmeye davet ettim kendisi zamanı olmadığından yemeğe çevirdi. Bana kitler de ödemeyi bile teklif etmezse son buluşmamız olucak
02 Yorumla- 1 yıl
Zamanı olmadıysa yemeğe nasıl çevirio? Yemek daha vakit alıyor. Ayrıca düşüncene bak odemezse son bulusmanmis
Cevap sahibi1 yıl@yalnizlik11 Evde yiyecek zamanı yokmuş. Evet son buluşmam, niye kıza para yedireyim?
1 yılAslında ödememeli. Ama illa ödeyecekse, kendi belşrlediği bir mekana gidilen bir buluşmada 3-4. Kendi belşrlediği için deneyebilir.
00 Yorumla
1 yılAlman usulü ya da sıeaula ödeme makbuldür. Bir de ortak karar ile değil de bir tarafın daveti ile gidilen mekanda davet sahibi öderse hoş olur.
00 Yorumla
1 yılİkinci ya da daha sonra olursa atıyorum sinemaya gidilir biletleri erkek alır yemeği kız öder. Daha önce böyle yapmıştık
00 Yorumla
1 yılBence ilk buluşmada erkek ödemeli gerisinde ortak ödene bilir
10 Yorumla
1 yılkendi davet etmişse ödemeli. şunu öğrenemedi koca ülke
10 YorumlaAralarındaki ilişkiye bağlıdır gerek yok bence ödemesin
12 Yorumla
1 yılErkekler ilk buluşmada beğendiği zaman nişanlanmadan ikinci buluşmaya gitmesin aklı var ise tabi
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Kazancı asgari ücretin en az 3 katı olduğu zaman.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 859 cevap paylaştı. Bir daha buluşmak istemiyorsa medeni gibi gider öder hoşçakal der
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
1 yılAdam gibi adam hesabı kadına ödetmez. Bkz Erkeliğin Kitabı 2. Sayfa 4. Madde 😎
00 Yorumla Seksten sonra söylenen pizzanın parasını ödeyebilir erkeğini ödüllendirmek için
00 Yorumla
1 yılErkek adam kıza hesap ödetmez, ödeten varsa bir zahmet kendisine " Erkek " demesin...
00 Yorumla
1 yılbi erkek öder bi kuz öder sen yemek alırsın o kahve alır tatlı alır bu şekilde eşitlenir
00 Yorumla
1 yılEğer erkeği kız davet ederse davet ettiği için ödesin
00 Yorumla
1 yılHiç bir zaman ödemeye kalkarsa, benim egemenliğim altına girmeye niyeti yoktur.
00 Yorumla"İlk buluşma harici" O mekana kim cagirmissa hesabı o ödemeli
00 Yorumla
1 yılHemen ilk buluşmada
Hatta daha buluşmadan mekana göre daha önceden ödemeli02 Yorumla- 1 yıl
@efinw05
Her araba ve her renk gül olmaz
Seçiciyim
Para & Ekonomi konusunda 355 cevap paylaştı. Ne zaman ödemek isterse ısrar ederse izin veririm ödemesine ama...
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 720 cevap paylaştı.
u 1 yılİlk önce erkek ödediği zaman ikinci kız ödesin aldim verdim jsjsjs
00 Yorumla Sevgilimse hiçbir zaman arkadasimsa her zaman kendi yediğimi öderim
00 YorumlaBu soru ne kadar sorulur duruyor, herkes kendi hesabını ödesin çok istiyorsa arada bir ödersiniz.
00 YorumlaBenimle olduğu hiç bir zaman ödemesine müsade etmem.
00 YorumlaBence hesabı erkek ödemeli ama kız eğer içinden geliyosa ödemeli
00 YorumlaArada ödemeli aradaki bagı güçlendirir bir erkek olarak arkamda duran bir kadın isterim
00 YorumlaAdamin parasi yiyip bitirdikten sonra yalniz gittigin de ;)))
00 Yorumla
1 yılEski sevgilim bana ancak atandığın zaman ilk maaşını alınca ödeyebilirsin demişti
00 YorumlaKadın hesabı ödememeli. Erkeğin yapısı gereği erilliğini, baskın olduğunu hissettirmeli diye düşünüyorum. Kadınlarda ona ithafen hediyeler alarak eşitlik sağlanabilir. (Centilmenliktir mecburi değildi)
10 Yorumla
1 yılBence ilk bulusmalardan itibaren odenmeli ama hepsini değil herkes kendi yediğini sonrasında yakınlık olur o ödemek ister kırmamak adına ödemeye bilirsin
00 Yorumla
1 yılİlk buluşmadan sonra ki buluşmalarda teklif edebilir bi kahve, çay ısmarlamayı/yani ikinci üçüncü buluşmalarda
00 Yorumla
1 yılHer buluşmada hesap ortak odenmeli çünkü olurda ayrılırsaniz size senin için ödediğim hesapların parasını gönder diye bir mesaj atabilir🤭
00 Yorumla
1 yılbence kız hesabı ilişki flört etmekten çıkıp biraz daha ilerlediğinde arada da olsa ödeyebilir🤷🏼♀️
00 Yorumla
1 yılYanlış düşünce baştan kaybettin sonra erkek neden aldattı deme çünkü güvenin yok güven veren kadın 1 adım öndedir mesele para değil bu düşünce kuzum
00 YorumlaBence erkek her zaman ödemeli erkekliğini sana karşı kullanmiosa seni sevmiyordur
10 Yorumla
1 yılBence küçük hesaplar kızın büyük hesaplar erkeğin olmalı çay kahve kızdan yemek erkekten gibi
10 Yorumla
1 yılben genelde bir o bir ben şeklinde yapıyorum illa ona yüklemenin bir anlamı yok
10 Yorumla
1 yılHerzaman çünkü diğer konumda para yiyici olarak görünür
00 Yorumla- Devamını Gör (133)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler