Para mutluluk getiren bir şey değil. İnsanı mutlu eden o para ile aldıkları, yaptıkları veya yaşadıklarıdır. Çok para sahibi zengin birisi o parayı kenarda tutuyorsa kullanmıyor ve harcamıyorsa o para onu mutlu edemez.
Çünkü para insan vücudunda mutluluk hormonu salgılatan bir şey değildir. Zengin olma hissi belki bir süre etkiler ama sonunda biter.
Mutlu olmak için gereken şey kişinin beklentilerine uygun ve bunları gerçekleştirdiği bir hayat sürmesi. Eğer yapmak istediklerini yapabiliyorsan, her gün yaşadıkların seni tatmin ediyorsa, mutluluk hormonu salgılatıyorsa ancak öyle mutlu olabilir.
Para sadece bunun şeklini veya türünü belirler.
017 Yorumla- 1 yıl
Birinin olması şart mı peki sizce yanında
- 1 yıl
Yoksunluk hissetmiyorum
- 1 yıl
O zaman yaninda birinin olması şart değil.
Yalnız yoksunluk hissetmesen de bu soruyu sormanın bir sebebi olmalı.
Eğer son günlerde arkadaşlarınla veya ailenle konuşmadıysan yani birisinin olması gerekir mi sorusu bu şekilde oluşmadıysa arka planda az da olda bir ihtiyaç duyabilirsin.
Oraya bir bak derim. - 1 yıl
Kadınlar yaş ilerledikçe baskasina ihtiyaç duymazlar . paraları olunca gerisi tefarruattir.
- 1 yıl
Evet alıyor. Yaşın ilerleyince görürsün.
- 1 yıl
Nasıl ama
- 1 yıl
Nasıl satın alınabiliyo
- 1 yıl
Ben kimsenin duygularına inanmam. insan nankordur uzun iliskilerde illaki bir taraf namussuzluk yapiyor. Paran varsa yanında seninle hayatı paylasacak herkes oluyor paran yoksa sokağın kedisi bule bakmaz yüzüne.
- 1 yıl
Teşekkürler haklısın bence
- 1 yıl
Bu benim dusuncem sen parasizda her şey olur modundaysan onu bilemem. Ben parasız hiç bir şey olmaz diyorum.
- 1 yıl
Yok paran olursa bile bakımlı oluyosun dış gorunusun oluyor paran yoksa kimse bakmaz
- 1 yıl
Kimsenin duygusuna inanmayan birisi parası ile yanında olan kişinin duygusuna nasıl inanacak peki?
Parayla güzelleşebilirsiniz, iyi giyinebilirsiniz, en iyi yerlerde yaşayabiliirsiniz ama birnkişinin duygusundan nasıl emin olabilirsiniz o para ile?
Marka ismi vermeyeceğim ama çok lüks bir arabası olan arkadaşımın beni arabam için seviyor diye daha iki hafta önce benimle dertleşmesini nasıl açıklayacaksınız?
Parası olmayana her şey alınabilir gelir ama parası olunca anlar her şeyi satın alamayacağını. Gece sarılacak birisini bulamayınca, kendi kendine kaldığında anlar neyin ne olduğunu.
Tabi farklı düşünenlere de saygı duyuyorum. Umarım satın alabilirsiniz sevgiyi. - 1 yıl
Arkadaşım öylede böylede inanmiyorum Bariz her şey ortada. Sevgiler anne evlat dışındadışında menfaat içerir. Oda evlat bağını koparinca biter Sevgi satın alınmayacak bir şey mi? Aldım merak etme. Hemde çok var öyle.
En İyi Cevaplar
1 yılPara değil, ihtiyacını karşılayabilmek mutlu eder, heleki sevdiklerine gönülden yapdığın yardımlar keyften öte, kalbden bir mutluluk verir.
Hep bir hayalim olmuştur. Misal; 5 veya 10 milyon civarı param olsa önce ailem sonra kendim ve çevremde arkadaşlarımdan sürekli ajandalara kredi ödemelerini unutmamak için kalemlerle yaza yaza mürekkepler tüketenlere geri ödeme almaksızın verir paylaşır, hali hazırda yapmaya uğraştığımız işimizi dahada iyileştirmeye çalışırım. Önce borçlar sıfırlanıp sonra hali hazırda olan aile işimizi iyileştirmeye harcarım. Hali hazırda varken arabaymış evmiş gerek yok almam. İnsan önce çevresini düzeltebilmeli. Tüm bunları menfaat veya şovmenlik yapar gibi değil, Allah rızası için yardım niyetiyle sessizce yapmak isterdim. İşte o zaman mutluluğum çok olurdu.00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 355 cevap paylaştı.
1 yılBu şekilde ömür geçmez. Hayatın zevk ve nimetlerini yararlanmak gerek. Bu konuda kaderimizi birleştirebiliriz. Her kalbin, bedenin ve beynin ilgiye, iltifata, sevgiye ve cinselliğe ihtiyaçı var. Bunu arama, bulma ve giderme en doğal hakkındır. Benim gibi güvenilir, sadık, ketum, merhameti, şefkatli, olgun, arzulu ve tecrübeli erkek sana çok iyi gelecektir.
00 Yorumla
1 yılPara ne kadar önemli olsada ilk sırada değil. Sağlığın, huzurun, sevildiğini bildiğin hissin olması daha önemli. Para sadece Ekonomik özgürlüğünü kazanana kadar önemli. Hayatını idame ettireceğin kadar bir kazanç sonucu içinde büyük bir boşluk hissi de oluşuyor. Bunu hangi para ile doldurabilirsiniz? Sahte gülüş, sahte sevgi, sahte ilgi bağımlılarıyla mı?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
1 yılBir soz okumustum Para ile herşeye sahip olunucağı söylenir ama olunamaz diyordu. Para ile ilaç alabilirsin ama sağlık alamazsin, Bilgi alabilirsin, ama bilgelik alamazsin. Hizmetçi alabilirsin, ama sadakat alazsin. Yani para ile herşeyin kabuğunu alip hiçbir şeyin çekirdeğini alamazsın. Onemli olan şey mutlu olmak etrafında seni gerçekten sevip saygı duyan insanlarin olmasi. Iste ozaman basari da gelir para da.
30 Yorumla
1 yılToplumun genelinin hayalleri paraya endeksli olduğu için mutluluğu da orada sanıyorlar. Her şeye kolay ulaşabiliyor olmak insan psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor.
Bir süre sonra ne yaparsa yapsın mutlu olmayan, keyif almayan, memnuniyetsiz insanlar doğuyor.
Mutlu olmak; kişinin hem kendisi hem de yaşamıyla barışık olma durumudur. İnsanın gerek fiziksel gerekse psikolojik anlamda mutlu olmasının tek yolu sevmekten ve sevilmekten geçer.
10 YorumlaPara mutlu etmez insanı o bir araçtır. İhtiyaçlarını almana yarar. Mutlu olmak için haramlara dikkat ederek elalem ne dere takmayarak yaşamak mutluluktur. Küçük şeyler ile mutlu olmak eski kıyafet de giysen buna takılmadan yaşamak.
21 YorumlaŞimdi eğri oturup doğru konuşalım. Öncelikle sağlık şart sağlık yoksa her şey hikaye sonrasında ise para. Evet para şimdi dizilir yorumun altına erkekler zaten kadınlar hep para der falan filan yav kardeşim yakında nefese sayaç takacaklar tabiki bu dönemin mutluluk formülü para.
00 Yorumla
1 yılMutlu olacağın bir yerde yaşamak. Mutluluk tamamen yaşadığın Coğrafyadir. Bazıları bu konuda doğuştan şanslıdır. Düşünsene sabah kalkıyorsun deniz manzarası..
10 Yorumla
1 yılBazı mutluluklar para ile çözülemez
Mutluluk nedir öğrenmek gerekiyor bulmak gerekiyor
Belki de mutluluk kendimizi kandirdigimiz bir yalan10 YorumlaEn doğru olanı kim neder diye yaşama başkasının mutlu olmasını asla kıskanma umursamaz ol yemin ediyorum daha da çok motive mutlu oluyorsun hanımefendi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet kendi Parani kazanman gerekiyor. Maddiyat yok manaviyatta yok olur. Ekonomik özgürlüğü olmayan devletlere baktığımızda bile içerinde fuhusu mafyayi kötülüğün her çeşidini barındırıyor. Buyuzden güzel ahlak bile maddiyat geçiyor. Hz Ömer eğer yoksulluk bir insan olsaydı onu öldururdum demiş. Ne kadar doğru bu hadis bilemem ama benim hayatta gözlemlediğim kadarı ile 40 yaşındayım herşeyin önünde para var. O yoksa insan imanını ahlakını huzurunu sağlığını bile kaybediyor onu gördüm.
00 Yorumla
1 yılParası çok olan adamın karısı çok olur. Parası çok olan kadının da kocası çok olur.
Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılaileni aşamiyorsan para da işe yaramiyor maalesef. tecrubeyle sabit
12 Yorumla- 1 yıl
Evet mutsuzlugumun tek sebebi onlar
- 1 yıl
Teşekkürler
1 yılpara slında bu zaman da çok şeyin ilacı ama işte para ile ilaç satın alırsın ama sağlığı değil, kişiyi satın alırsın ama ruhunu değil. Yani aslında mutlu olmak için aynı nota da sevindiğin aynı melodide hüzünlendiğin, biri lazım
10 Yorumla
1 yılPara asla tek başına mutluluk vermiyor. Hep senin yanında olacak, hep sana sadık kalacak, elinden tutup gittiğin her yere gelecek kısacası seni gerçekten sevip dünyası sen olacağın biri gerçek mutluluğu verir
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 403 cevap paylaştı. Para sadece satın alabileceğin şeylere yeter onun dışında hiçbir etkisi yok hele mutluluk asla öyle olsaydı zenginler altadan veyahutta aldatılan olmazdı
14 Yorumla- 1 yıl
aldatmak karakter isi fakirler aldatmiyor mu
- 1 yıl
yok be nerde baldiri ciplagim😀
1 yılpara gerekiyor tabi baska seylerde önemlide para öne gecti gibi
10 Yorumla
1 yıldüzen, güven, sağlık, anlayış, olgunluk bunlar yoksa paran seni içinden cikamadigin batakliklara sürükler para olsa bile belirli sınırlar icinde yonetemezsen para seni tüketmeye başlar.
"para bir tür enerji gibidir"sözünü duymustum çokta hak veriyorum.00 YorumlaPara isleri kolaylastirir mutlu olmaya olanak saglar evet ama sadece kendi yettmiyor.. Anlasilmak ait hissetmek guven duymak vs gibi bir suru nuans noktalari var mutlu olmak icin
00 Yorumla
1 yılParayla sana mutluluk verecek bir çok şeyi satın alabilirsin yani doğal olarak para=mutluluktur
15 Yorumla- 1 yıl
Aşk peki
- 1 yıl
Aşk kime mutluluk getirmiş ki? İki kişi arasında mutlu bir ilişki varsa orada aşk yok hoşgörü, sevgi ve ilgi vardır. Aşk her zaman acıtır
- 1 yıl
Teşekkürler
- 1 yıl
Haklısın
- 1 yıl
Rica ederim ne demek :)
Gizli Üye(18-24)1 yılPara artık 3. Planda 😒
1- can güvenliği
2- dürüst ve güvenilir insanlar
3-para
10 YorumlaValla abartmıyorum aylık 68 k alıyorum o kadar da mutlu değilim öncelik sağlık sonra para sonra hayırlı bir aşk bunlar para ile olsaydı alırdım
10 Yorumla
1 yılSağlık ve para para olunca sizi seven çok oluyor çok test ettim cevremi. parayı savurunca seven çok para musluğun kapatınca herkes uzaklaşır :)
00 YorumlaParadan öte alın yazısı yani kaderin bahtlı olması. Gerçi bu kadar fesatın olduğu dünyadan pek bi ekmek çıkacağını hiç sanmıyorum
00 Yorumla
1 yılPara bir ihtiyaç olması elbette gerekiyor ama sadece para yeterli değil ki mutlu olmak için iyi bir aile sevdiklerinin sağlığı bunlar daha önemli
00 YorumlaBence farkindalik olmadiği sürece o parada mutlu olunamaz
02 Yorumla- 1 yıl
Ne konuda farkındalık
Herkes için tabii ki de paradır benim içinse en başta insanlıktır çünkü parayı biz getiriyoruz evlendikten sonra da parayı bulabiliriz
00 Yorumla
1 yılSadece para değil sevgi, insanlık maneviyat da onemli
10 Yorumla
1 yılSıcak bir aile bence ama biraz para da olsa fena olmaz hahahaha
10 Yorumla
1 yılTürkiye'de yaşamamak gerekiyor sonrasında mutlu olursun zaten.😎
10 YorumlaPara mutluluk getirmez ama mutsuzluk getirir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHanımefendiler badboyların zulmünde ve hakaretinde bile mutlu oluyor ama iyilerin iltifatında ve jestinde bile mutsuz oluyorlar.
02 Yorumla- 1 yıl
Bu doğru
Cevap sahibi1 yılÇok şükür bir tane kadın kabul etti
1 yılPara önemli de zorluklardan yıldızlara da ulaştırmıyor
per aspera ad astra😉00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılpara tek başına mutluluk getirmez ama parasızda olmaz
00 Yorumla Para mı o ne ya (çok para) olacak o Karun kadar olacak ki mutlu olasın
00 Yorumla
1 yılSadece para lazım. Geri kalan her şeyi onunla satın alabilirsin.
00 Yorumla
1 yılHe insanlardan uzağa gitmek için para bide tanışma olayı ortadan kalksın artık 🤣
00 YorumlaIyi bir çevre iyi bir işiniz ve iyi dostlarınız yeterli..
00 Yorumla
1 yılÇok zor ya parassı olanda mutlu olamıyor ki bir yere kadar mutlu olur sonrasında yine mutsuz
00 Yorumlaaslında para genede para , ama akılsız para güç değildir
00 YorumlaPara ve sağlığın yerinde olması tabi yani bu ikisi olmadıktan sonra gerisi boş
00 Yorumla
1 yılPara olursa ardı kendiliğinden gelir. Para her kapıyı açar
00 Yorumla
1 yılAnlaşabildiğin bir kadın ve rahat edecek kadar para.
00 YorumlaEmpati ve anlayış. tâbi ki büyük bir bölümü de cinsel hayatta isteklerini karşılamak
00 Yorumla
1 yılParanın yanında bir çok şey gerekiyor ama para yoksa diğerlerinin bir önemi kalmıyor..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMutlu olan insan her koşulda olur objeler buna neden değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSadece para yetmiyor kafa dengi anlayışlı insanlar da lazım
00 Yorumla
1 yılparqa saglık bıde beynısızlık beyın oluncada mutlu olamıyo ınsan beynı kenra bırakcan ohh mıss erdogn erdogan erdogaaannn
00 Yorumla
1 yılPara mutluluk getirmiyo keşke her şey para ile çözülebilse
00 Yorumla
1 yılBende aptallık yaptım param olursa mutlu olurum diye 26 yaşındayım be gittim 56 yaşında alkolık bir adamla evlendim ama mutlu degilim
00 YorumlaParanın olması , sağlığının yerinde olması ve sevdiklerinin yanında olması yeterli başka şeye gerek yok.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılBencil olmak gerekiyor.
10 Yorumla Sevgi ve sağlık paraysa ikinci plan benim icin
00 Yorumla
1 yılArkadaşlar , iyi anlastigin bir sevgili ve sonrasında koca ve para. Para en son
00 YorumlaPara da gerekiyor ama sevdiğin şeyleri yapmak gerekiyor iş vs gibi falan
00 YorumlaEvet para. Para varsa her şey olur.
03 Yorumla- 1 yıl
Aşk olmak zorunda mı
- 1 yıl
Teşekkürler
1 yıl10-11 milyon civarı bi ara işimi çözer
115 Yorumla- 1 yıl
bana da bi 5 milyon yeter gel soygun yapalim.😀
- 1 yıl
Ama dolar lazım bana 10 milyon 🤣
- 1 yıl
olur fazla mal göz cikarmaz 😀
- 1 yıl
Soygun içinde plan lazım para lazım organizasyon lazım bunları karşılayacakta bütçe yok 🤣
- 1 yıl
önce kücuk bi vurgun yapariz akillim sonra daha buyugu sende armut pis agzima dus hic emek vermeden olur mu 😀
- 1 yıl
@portakallıjöle Emniyette salar zaten bizi iyi siz takılın yükselin der 🤣
- 1 yıl
vicdan yaptin ihbar ettin dimi bizi o ellerin sahibinde de bu beklenirdi zaten😀
- 1 yıl
@portakallıjöle ahahaha ihbar etmem neden edeyim ayrıca ne varmış ellerimde 🤣
- 1 yıl
etmedinde niye yakalandik biz minnak bi ruh var 😀
- 1 yıl
@portakallıjöle Niye çünkü soygun yaptık ve polis peşimize düştü 🤣
- 1 yıl
yok be anca 2. soygunda fark ederler bizi 😀
- 1 yıl
@portakallıjöle Hiç sanmıyorum 🤣
- 1 yıl
aman ya git hevesim kacti
- 1 yıl
@portakallıjöle Ahashdahsdha birde hevesin mi vardı 🤣🤣
- 1 yıl
😋😋
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılhuzur çok daha önemli
10 Yorumla
1 yılÇıkarsız sevgi
10 YorumlaSadece para değil ama büyük etken o
10 Yorumla
1 yılSağlık, para, huzur.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 741 cevap paylaştı. Para yüksek oranda şart
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. BEN aşkçıyım. para değil
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?