İlaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuru yüzde 23.5'lik artışla 17.5483 liradan 21.6721 liraya yükselmiş ve yarından itibaren geçerli olacakmış.
2 ay
İlaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuru yüzde 23.5'lik artışla 17.5483 liradan 21.6721 liraya yükselmiş ve yarından itibaren geçerli olacakmış.
Yuh be. Zaten çoğu ilacı hiçbir eczanede bulamıyoruz. Muadillerini iteliyorlar, hepsi dandik. Kullandığımız her ilaçsa daha fazla ilaç kullanmamıza sebep oluyor. Yetmezmiş gibi bir de bu kadar zam yapmışlar. Şaka gibi.
Aynen öyle maalesef. Prospektüsünü bile okumuyor kimse. Yan etkilere, dikkat edilmesi gerekenlere bakan yok.
Hatta şeker gibi antibiyotik kullanıyor çoğu kişi tehlikesini bilmeden. İlaçların zararı yetmiyor, bulamamak da yetmiyor, bir de pahalılar.
Çok önemli noktalar bunlar.
O prospektüs mevzusu zaten başlı başına bir olay.
Okuma alışkanlığı zaten yok ülkenin genelinde. Bir de onları hiç okumuyorlar. Hatta kaynım, komşum kullanıyor bir şey olmaz diyerek onlae gibi kullanma durumu var okumadan ki aman aman.
İş yavaş yavaş sanki doğal seçilime gidiyor sanki bu yüzden.
Ay çok güldüm alemsin 😂😂😂
Güzel bakış açısı sevdim 🙂👍🏻
Teşekkürler aklına sağlık ✨
🙂✨
Yetiyor diyen, geçiniyorum diyen ya nemalanıp düzenin bozulmasından korkandır, ya da karar verecek akli dengesi yoktur... Ülkede k (e) riz var...
Yerinde olmuş dimi :)
Teşekkür ederim, kullanabilmek kadar kullanılanı anlayabilmek de bir meziyettir
Tabii, karşılıklı olunca dadından yinmez :) Zekana sağlık
Bu arada bir konuda daha hakkını vermem lazım.
Sitede mavililer arasında bir rekabet var gibi.
Soruyu gören yazan pembelilerin cevaplarını yorumlayan, beğenen ama soru ile etkileşim kurmayanlar var jdmdm
O yüzden mavilinin mavili ile ilgili pozitif bir şey yazması çok nadir oluyor.
Sen de bu olgunluk seviyesini baya aşmışsın. Böyle mavililerle aynı platformda olmak ve yazışmak keyif efenim.
Teşekkür ederim, yine zekice bir analiz :)
O arkadaşların burada var olma nedenleri belli olduğu için akılları üstte değil altta oluyor genelde. Önemli olan öyle bir çoğunluğun içinde farklı bir azınlıkta kalabilmek...
Cevap
45Cevap
Tüh be uzun zamandır ilaç yazdırmıyorum da yazdan kalanlar hala var diye.
Gidip stok yapayım bari zamlı olsada ne zaman neremize bir şey olacak bilmiyoruz hasta olup gidip yazdırmak daha zor.
Sağlamken gidip evde olması daha mantıklı küçük çocuk yoksa.
Hem bakarsın Allah korusun deprem olur ilaç krizi çıkar, sektör ve devlet anlaşamaz basit şeyleri bile bulmak zor olur önlem almak lazım.
maalesef ilaçlar için bile başımızın çaresine düşmek zorunda kalmak ne acı biizm ülkemiz de ilacın zararlarını bile bile ondan bile tasarruf ettiriyorlar.
Herkesin hasta olduğu dönemde gidecek olursak sıra bile bulunmuyor özele teşfik ettiriyorlar özellerinde durumu malum nasıl güvenelim, yüksek faturalar çıkarmalarını geçtim.
İlaç sektörü zaten askeri ücretin artacağını düşünerek her dönem zamları bir çok sektör gibi önceden ayarlıyor.
Nasıl eskiler demişler ya tam doğrusunu unuttum ama teşbihte hata olmaz yaz gelmeden sıcağı, kış gelmeden ayazı düşünmek gibi bir şey demişler önceden önlem alalım diye.
Bu konuda haklısın yahu zaten gdo, katkı maddeleri yüzünden her ürün aşağı yukarı her mevsim bulunuyor markette duruyor nasılsa her zaman gider alırız yerine pahalı pahalı almak yerine
al uygun zamanda evinde market misali uygun fiyata dursun.
Buzdolapları bile bilmem ne ışın ışık teknolojisiyle canlı taze saklıyor diye gelişmişken marketlere güvenmek anlamsız zırt pırt zam koyuyorlar devlet koymasa bile kendileri koyuyorlar.
Bir şekilde ceza alsalar bile o kadar cirodan o basit cezalar koymuyor onlara cezasını geçtim
Binlerce şubeleri var valaha satarım köyü der gibi hepsini kapatırız diye vergileri cezaları sildiriyorlar olan vatandaşa oluyor bunun önlemi de uygun zamanda alıp evde saklamak zamdan etkilenmemek olur.
Başka yolu şu raddede yok binlerce şubelerle tekelleştiler küçük esnafları bitirdiler.
Vergisi şusu busu silinmezse hepsini birden kapattırlarsa millet aç kalır kaos çıkar diye kafalarına göre böyle etiket oyunları yapmaya devam edecekler.
Estağfurullah hocam noktalama işaretleri konusında zayıf kalsam da elimden geldiğince bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak her alanla ilgilenirim. Üretici olmasakta Bilinçli tüketici, yatırımcı ve vatandaş olmak hepimizin görevi maalesef ki kolaya kaçan statüden sıyrılamıyoruz.
İlaçlara gelen %23.5 zam gerçekten can sıkıcı. Zaten yeterince pahalı olan sağlık masrafları, bu zamlarla birlikte iyice zorluyor. Şu an bütçem yetiyor çünkü sağlık sigortam var ama uzun vadede ne olur bilemem. Her şeye zam geliyor, insanın sağlığını korumak bile lüks haline geldi.
Sağlık sigortan olması ve buna bütçe ayırabiliyor olman çok güzel. Çünkü artık özel hastanelere döndü biraz iş ve eğer sağlam bir sigorta yoksa cep yakıyor.
Bütçem uygun. Uygun olmasa da uygun hale getiririm. Ne için çalışıyorum sağlık vb şeylere ulaşamadıktan sonra? Ciddi hastalık vermesin Allah. Yoksa ona paranın olması da kafi gelmez. Genel olarak baktığımızda ise ülkedeki belli kesim hariç sağlıktan yararlanamamaya başladı. Bir ülkede sağlık ve eğitim lüks hale gelirse vay o ülkenin haline.
Bütçeni iyi kullanıyorsun gibi duruyor ki genel okuryazarlığını düşününce şaşırmadım.
Sağlık sisteminin ve eğitimin durumunu da ortaya koymuşsun. Durum da aynen öyle.
Eğer böyle devam ederse lüks olan kişilerin oranı daha da artacak. Umarım bir şeyler değişir.
Bir yerde değişmek zorunda. Her çöküşün bir yükselişi olur. Yükseklere bedel ödeyerek ulaşırsın. Bedeli seçimlerin sonucu ödersin. Ödenecek bedel varmış ödenecek bir şey kalmadığında artık yükseliş başlar.
Ekonomi ve yatırım ile ilgileniyor musun?
Evet, ilgileniyorum.
Güzel çünkü üstte yazdığın düşünceyi tam olarak uygulayabilirsen iyi kazanabilirsin.
İlgilenmene sevindim.
Çeşitli alanlarda yatırımlarım mevcut. Teşekkür ederim.
evde o kadar cok ilac varki kas gevsetici agri kesici 4 5 cesit falan grip haplari falan ama ben yasam boyu midem icin hap ve surup kullaniyorum suruplara para yetmiyor resmen ya hapa bile 40 lira verdim bir kutu hap 4 kutu surup bile 60 lira olmus kronik hastaligim var midemde ama dusunen kimse yok maalesef
Kaskad mide var bu da yasam boyu midem daralicak demek sekil bozuklugu doger adi ilac olmadan olmiyor reflu ve kronik gastrotde var
fiyatalara yetisilmiyor artik ya ilaclara odemedigim para kalmadi resmen millet midende ne var birak denior ama cok denedim fenalastim o kadar ucuk ki zamlar
evet ilac ve diyetle kontrol altinda suanda nadir de olsa belirtim var oncekine gore cok iyiyim
Sağlığımız yerinde olsun yeter biz her şekilde ayakta duruyoruzda ödüyoruz Allah zor durumda olanlara yardım etsin bu zamlar bazı kesimleri çok etkiledi etkilemeye devam ediyor
İyice koyuyorlar insanlara ama bizim yurdun insanları dünyada ekonomik kriz var sanki sadece Türkiye'de mi var her yerde kriz var diye kendini avutuyor
Bunu bazı kesimlere anlatamZsın işte
Aman bizim de kaderimizde bu varmış başkalarının seçimlerini yaşamak zorundayız
Aynen öyle maalesef
Ben reçetesiz ilaç alıyorum sağlık sicilime işlemesin diye o da 200 dü şimdiye kadar artık ne diyeyim
benzine ve motorine de zam geliyormuş bunun da sorusunu sorup KS kamuoyunu bilgilendiriniz ndnd
yoo iki gün öncede indirimliydi
Kendine ait sarayı olanlar dışında kimsenin parasının yeteceğini sanmıyorum 😄
Ben sjj
www.rotka.org/.../
nuri alço artık kızların gazozuna ilaç koyamayacağı için üzüntüden hasta mı olmuş bu haberi alınca :)
En azından yılbaşından sonra yapsalarmış. Demek yılbaşından sonra zam değil çok farklı şeyler bekliyor bizi ama ne?👀
Çok sesli bir şeyler galiba jdkdj
https://youtu.be/i_suVcytOjk?si=qk1UA1snhhwFZQCV
Yetiyor ama her eczaneye gittiğimde 600-700 vermek canımı sıkıyor. İlaç anasını satim reçeteleniyor da derdiniz ne
insilün direncim var onun için kullanıyorum ilaç düzenli olarak
asgari ücrete zam gelmeden herşeye zam gelmeye başladı
bir kutu aldım onlar bana bir kaç ay gider
Ne güzel ne güzel, basit bir ağrı kesici bile alamaz olduk zaten. Yüzyılın süper ülkesine hoş geldiniz
Ağrı kesici bazen günü kurtarabiliyor, önemli.
Farkında mısınız bilmiyorum ama artık eczaneye ne zaman gitsek bu ilacı artık SGK karsilamiyor diyor şaka gibi
sgk ona göre prim alıyor snaki her yıl aynımı + çalışmayandan bile para alıyor sgknın aldığı paranın haddi hesabı yok
Her türlü ödüyoruz zaten, Allah muhtaç etmesin ilaçlara
Aşılar sebepli çok kalp krizi var. Başka yan etkisi var mı inanın bilmiyorum fakat üretilen virüsün ağır ve öldürücü olması bunu geçiren insanların bundan sonraki yaşamında çok büyük etken.
Benim annem yaz kış çıplak ayakla gezen, hiç hastalanmayan bir kadınken geçirdiği ağır covid sonrası artık her sene kışın bi üst solunum yolu enfeksiyonu yaşıyor 2 farklı antibiyotikle zor kendine geliyor. Düşünün insanları ne hâle getirdiler.
Sorun yok şimdilik ilerleye zamanda bakalım neler gelecek
Umarım yatırımlar bunun için yapılıyor ne olur ne olmaz
Evet ek olarak gayrimenkul işleri ve dijital platformlar
teşekkürler dostum. daha fazlası senin olsun
Ölsen de para doğsan da para yapacak bir şey var şahsen okumak ve çalışmak hemde köpek gibi
Allah onları top etsin mecburiyet gerektiren herşeye zam bu ne ya
Aminnn
😂😂
Halk suruncusn suriyeli ler rahat etsin... Alın size akp alın size 20 kusur yıllık. yonetim
Gelinen durum. ortada. ha birde şimdi bu aponpcii muhabbeti meclise çağır. alari vatana ihanetten yargılanması gerekir...
Benim aylık ilaç masrafı kanser ilacını geçecek gibi
kanserden daha beter hastalıklara sahibim kanka keşke kanser olsaydık en azından bi anlamı olurdu geçer derdik her şeyin hayırlısı.
Bakacağız hayırlı geceler dilerim 🙋🏻♂️
niye yuzde 58 falan degil sagolsunlar zam orani dusuk tutulmus
Ülke gündemi o kadar yoğun ki zamları takip etmeye tepki vermeye sıra gelmiyor 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
bazı ilaçları zor buluyordum yurt dışından geldiği için, onların gelmesi için zama razıyım
Bir o eksikti zaten. Alıştık ama doktora da gidemeyeceğiz böyle giderse.
2025 yılı içerisinde tekrar zamlanmayacağını düşünürsek önemsiz bir artış
Sürekli ilaç kullananlar alırken zorlanmasın diye aslında yapılan artış euro kurun çok altında daha yüksek bir artış 30 a yakın olmalıydı
Zaten cevapladım devletimiz sağolsun hastaları düşünmüş
Reis bu kötü dünyada çok yaşamayalım diye ilaçlara zam yapıyor
Bulunmayan ilaçlar çıkar aydan beri göz yaşı damlası arıyoruz göz kuruluğu var
Bu zammı bekliyor çoğu her seferinde, eski fiyattan satmak istemiyorlar. Nasıl olsa zam gelecek o fiyata satarız diyorlar.
Okadar ilaç yazdırdim 1 günde bıraktim zam gelse ne olur ki içmedim ten sonra
Yaa klavye off içmedikten *
Canım istemedi
Bır tane hap verdi ayakta içiçeksin dedi yarım saat oturmak yok onceden bir şey yemek içmek yok gına geldi kestim hemen
Sorduğun sorulara bakarsak; sağlıklı beslenmiyorsun, modun düşük, sindirim sorunları yaşıyorsun ve sonunda doktora gidiyorsun o da kolay emilim olsun diye sana böyle bir hap verip sindirim sistemini düzeltmek istiyor.
Fakat modun buna uygun değil ve yapmıyorsun.
Bir yerde bunu herhangi bir yerden değiştirmen gerekiyor biliyorsun değil mi?
Kurabiyedeki fıstıklar taze kalsın.
Benim sindirimsel değil cildim için gittim bir ara hormonlar tavan yapmıştı 😄 birde psikolojik ilaçları enfeksiyon ilaçları vs sindirim sıkıntı olsa ohoho
Şu uykuyu bir halletsek yeter , ilac ağırdı birde silikonlu ben hiç sevmem
Umarım:)
Bak böyle dersen derhal başlarım. 😃🤝🏻
Hasta olmanın bilə para olması beni hep güldürmüştür ama sinirden.😸
Hahaha haklısın.😸
Neyse ki dün aldım ilaçları kârlı çıktık desene adskknl
Ben sürekli hastayım desene maaş ilaçlara gıdecek
Bağışıklığım çok düşük ve yoğun çalışıyorum. Rüzgar esse hastayım
Yani bende dıkkat etmeye çalışıyorum elimden geldıgınce. Teşekkürler ☺️
Kahvaltı hazırlayanım yok. genel olarak fast food tarzı. Çok nadır ev yemeği yiyorum maalesef
tamam öyle yaparım 😂 tesekkulrr
Asla yetmiyor spordan çıktım 300 lira olmuş param yetmeyince eve geri döndüm maalesef
Spor salonu
Fitness
Ogrenci değilim maalesef
İçerde paraları almayan paraları varmış o yüzden zam yapmışlar maalesef
Evet maalesef
Bu ülkede GSS var. Kimse zaruri ihtiyacı olan ilaca para vermiyor.
Gayet eminim. Zamlar yeni başlamadı. Bu ülkede 70 yıldır zam yağmuru var. Eczaneler SGK dolandırırken, Kılıçdaroğlu SGK Genel müdürü idi.
Nuri Alcoyu görünce gazoza zam geldi sandım. Neyse ki öyle değilmiş
Her gün yeni bir zam haberiyle başlıyoruz güne. Acı ama artık şaşırmıyorum.
Tam da adamını koymuşsun fotoya. Alışkın degiliz Nuri abiyi böyle görmeye 😀
Nuri Alço Forever 💪💪
Param sadece ölmeyerek daha fazla vergi ödememe yetiyor.
Her şeyin en kötüsü, en ucuzuna, bazı şeylerin hiç birine yetmiyor
Mecbur hamdolsun
Fark çıkıyor bana da bu ay sonu kontrole gidecem hastaneye ilacım yok yandık ya biz.
Bugünden itibaren ilaçlara işlenen zamlar kapıda bizleri bekliyor..
Zamlara para yetse her şey alınırdı..
Görsel olarak Nuri alcoyu koymak 😂 biraz komik olmuş 🤣
Zaten işe yarar ilaçları devlet karşılamıyor ki çokta fark etmiyor yani
Onları karşılamaya devletin de parası kalmadı galiba.
Yakında Kemal Sunal gibi zama zam zamada zam diye bayılacağız
Gelmeden önce de param yetmiyordu şimdide farkeden bişey yok
Valla hastalanırsak bir köşede oturup ölmeyi beklicek duruma gelcez yakında bxhxjsjjs
Zorunda kalmadıkça ilaç tüketmiyorum. Ağrı kesici içinde parol alıyorum ya da doktorum yazıyo o yüzden zorlanmıyorum
Bilseydim şu ağrı kesicileri stoklardım
Yoo neye yetiyorki buna yetsin. Her ay eksi eksi gidiyoruz bakım
Ülke artıya gecemiyoki ben gecebileyim. Maaşa zam hoop ürünlere zam. Ben hangi ara toparlanacagimki bu durumda. Bı nefes aldirsalar zamsız ama yok.
Ülkenin artıya geçmesi artık maalesef çok ciddi değişiklikler olmadıkça imkansıza yakın.
O yüzden bireysel olarak bunu başarmalısın.
Evet çok zor biliyorum ama sonu cidden batış olur.
Harcamaları azaltman veya geliri arttırman için neler yapabilirsin sakin bir zamanda bakmalısın.
Harcamalar mümkün değil. Gıda fatura ilaç vs vs. En mantıklısı ek iş. O da bulunursa tabi
Pandemi sonrasında işlerin bir kısmı home office tarzı olmaya başladı ve bununla ilgili siteler de oluşturuldu.
Herhangi bir yeteneğin varsa ve bir şey üretebiliyorsan bu gibi iş sitelerinden bu tarz işler bulabilirsin.
Farkında olma ve soruna teşhis koyma kısmını halletmişsin çözüm bulma ve çözme kısmı kalmış.
Onu da halledebilirsin gibi geliyor bana.
Arada araştırıyorum bu tür ek iş vs. Boş zamanlarimi değerlendirmek ve ek gelir kazanmak adına. Umarım bulurum. Teşekkür ederim
nuri alço fotoğrafı manidar olmus kashfjask
Sağlık sektörü zaten tamamen ticaret.
Sadece daha fazla haberimiz oluyor artık.
Artık saldık.. Belli ki olmay🤷♀️😅
Artık ölerek be boş ver
Yaşamak tam tersi çok basit
Ölmek çok zor 😀😀 ayrıca kim için yaşamam lazım ki ? Kimin için , bak sabahtan beri ilaç alıyorum iki saat uyku uyudum ve ilaçlarım bitti . Bütün gece uyuyamayacagım
Sen şimdi bana diyorsun ki yaşaman lazım. Ne için? Kim veya ne için? İlaçlar olmasa ben uyuyamıyorum.
Çok yoruldum
Kötü kabuslar görüyorum ve korkutucu şeyler görüyorum
Alışmadık mı sence ben hep 50 TL lik alıyorum 😁
Nereden öldüreceklerini bulmuşlar🤭
Sağlık sigortası çok çok önemli
Kullanmıyorum çok şükür
Artık diyecek söz kalmadı ki şaşırmadım
İlaç kullanmıyorum neyseki
Herşeye zam geliyor o da eksik kalmasın
Hayır yetmiyor açlık sınırının bile altındayız
Emekliler verdi oy içmeseler de olur