boşandıktan sonra maddi gücümü nasil kazanırım 2 yasinda bebegimle
1 ay
boşandıktan sonra maddi gücümü nasil kazanırım 2 yasinda bebegimle
Eğer hali hazırda seni geçindirebilecek potansiyeli olan bir mesleğin / diploman varsa çok zorlanmazsın ancak niteliksiz işçi statüsünde çalışarak maddi bağımsızlık elde etmek istiyorsan oldukça güç.
Asgari ücret veya onun birkaç bin lira üstünde maaş alarak maddi olarak bağımsızlığa ulaşamazsın.
Şehirden şehire , hatta ilçeden ilçeye değişmekle birlikte 40-50 bin lira altında bir gelirle geçinmek mümkün değil. Hele ki İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsan bu tutarlar bile yeterli olmayacaktır. Kira ödemiyor olmama rağmen benim aylık giderim 50 bin civarı.
Cocugu babaya ver bence. Bir sure sen kendi hayatini kurana kadar baba/babanne baksin. Tanidigim birine de bu tavsiyeyi vermistim. Ilk olur mu anneyim ben triplerine girdi ama kadinin kendi meslegi yoksa en mantiklisi bunu yapmak. Ha kocaya da bagli. Nafaka verir mi, verirse ne kadar verir bunlarda onemli ama o nafaka yetmiyor zaten.
Tanidigima cok israr ederek kabul ettirdim. Tabi erkegi babayi da bu konuda ikna etmek gerek. Cocuk benim yanimda perisan olur vs diyerek ikna edip cocugu babaya sonradan, duzen oturttuktan sonra almak kaydiyla verilmeli.
Bosandiktan sonra erkekler babaliktan bile kopuyor cunku. En azindan cocuguna baksin. Sende arada gider vakit gecirirsin, birkac gun beraber kalirsiniz sonraya babaya teslim duzen kurana kadar, cocuk biraz buyuyene kadar.
Gerek ozel sektorde gerek kpss ye falan girdiysen atama bekleme surecine ggirersin. Iş bulursun biraz calisirsin hatta cocugu almadan eger kazanc yetmiyorsa ek iste yapabilirsin. kiralik ev tutarsin. Icini uygun fiyata ve isini gorecek sekilde dizersin. 1+1 yeter sana ve cocuguna. Ilk basta en gereklileri alirsin. Yatak, oturacak koltuk, mutfak malzemeleri vs. Zaten cocugun besigi vs vardir onlari getirirsin evine.(tabi bunlari ayri eve cikacaksin diye dusunerek soyledim. Esin size bir ev saglayacaksa o baska)
Bir muddet cocugu babasina birak derim. Kendini toparlarken, yasam kurarken ayagina bag olmaz. Yoksa bu kadar kucuk cocukla cok zorlanirsin. Hemde baba da alismis olur cocuk bakimina. Cocougu yanina alsan bile hafta 3 gun falan gider birakirsin babasina.
Eger cok buyuk sebepler yoksa da bosanmani tavsiye etmem. Evlenmekte erkege yariyor, bosanmakta erkege yariyor. Kadin icin bunlarin hicbir artisi yok.
Eger cekilebilir duzeydeyse devam da edebilirsin. En azindan acta acikta kalmazsin.
Ya da hemen bosanma. Bosanma kenarda dursun. Birkac yil daha idare et. Hem cocugun buyusun hemde esinin parasiyla biraz birikim yap. Haberi olmadan altin al kenara koy. Borsa vs anliyorsan oralara yonel. Elinde biraz birikmis para olsun. Sonra bosanma zamani onlari bozdurur bankaya atar ufakta olsa aylik para gibi eline para gecmis olur. Faiz vs haram dersen kâr payina bakabilirsin. Daha az verir ama verir. Kar payi vs de faize giriyor mu bilmiyorum. Eger bu konuda hassasiyetin varsa iyice arastirirsin. Ama dersen ki hassasiyetim yok ya da kar payi olur.
Bosanma bir sure para biriktir. Yapabilirsen esinden gizli part time vs de calisabilirsin. Hem esinin hem kendi kazandigin parayla birikim yaparsin. Okudugun bolumde ders verme vs imkanin varsa verirsin gibi gibi bazi islerde calisabilirsin.
Cok zor bir evliligin yoksa biraz erteyelebilirsin ayriligi diye dusunuyorum. Kendini biraz garantiye al. Atanma ihtimalin varsa onu bekle. Para biriktiririm dersen onun icin bekle.
Ama cok zor iliskimiz toksik, bana cerdigi zararlar var diyorsan hic durma tabi, bosa gitsin.
Biraz konusabilir miyiz özelden
Kendine inanarak okuduğun bir alan varsa ya da elinden gelebilecek herhangi bir iş bununla başlayabilirsin ailenin desteği varsa ailene bırakırsın bebeğini yoksa ayrı olacak isen bir kreşe verebilirsin ki babadan çocuğa düşen hakları iste nafaka olsun mehir hakların olsun bunların hepsinden faydalanmaya çalış
Eniştenin nafakası var 😅 elbette yeterli gelmeyebilir ama medeni kanuna göre maalesef onun mal varliginin yarısını alabiliyorsun.
Bebek yaşında olduğu için zorlanabilirsin fakat sütten kesildiyse ve annen baban falan varsa onlara verip gündüzleri çalışıp boşta olduğu süreleri bebeğinle ilgilenerek geçebilirsin
İllaki bir işe girip çalışmak gerekiyor , eşinden nafaka alırken belediyeden para da isteyebilirsin maddi olarak Daha sonrasında kendin de çalışırsan geçinme sağlayacak bir gelir elde edersin
Ailenle mi kalıyorsun bilmiyorum ama ailenle kalsan senin için iyi olur nafaka belediyeden yardım ve calistigin para 25 30.000’i bulur diye düşünüyorum
Cevap
76Cevap
Elinizde toplu bir para var ise bunu bankaya yatırarak faiz geliri elde edebilirsin. Eğer çocuğu anneye falan bakması için bırakamıyorsan çalışman zor. Ama maddiyatı sağlamak için çalısman da şart.
Kadın için her zaman zor bir durum maalesef hem çalışmak hem de çocuğuna bakmak mecburen bir işe girip çalışacak ve hayata tutunacaksınız ama eski eşinizde çocuğunuz için nafaka vermek zorunda...
Bende kızım 10 aylıkken terk ettim eşimi. Aileme sıgındım çok şükür maddi manevi yardımcı oldular. İyi bir diplomam olmasına rağmen yasadığım yer küçük olduğu için iş bulamadım ve kızım şu an 3 yaşına geldiğinde iki aydır mobilya magazasında çalışıyorum asgari alıyorum benim ve kızımın ihtiyaçlarını zar zor alıyorum birde kredi borcum vs var yettiremiyorum bile ek iş bakıyorum. kira vs versem hiç geçinemem bu yüzden ailemle yaşıyorum. kızıma da annem bakıyor. Eğitim vs alıp kendini geliştirebilirsin. Hem boşanma hem çocuk psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor bilmiyorum aynı yollardan geçtim. Önemli olan pes etmemek insan kendinden önce evladı için pes etmemeli. Allah yardımcın olsun.
Kiradayim bi ton borcum var
Bakcak kimse yok
Kızkardeşim var 16 yasinda küçük
Ekledim sizi
Nafaka alacağına bosanmasaydi. Bak ben Kadın gibi oldu.
Kazanamazsın. Mesleğin mühendislik tıp sağlık hukuk falansa kazanırsın diğer türlü atıyorum öğretmensen ibf mezunuysan kazanamazsın. Mühendislik tıp hukuk dışındaki alanlarda kadınlar market çalışanı garsonluk fabrika temizlik çağrı merkezi gibi işlerde çalışabiliyorlar en fazla.
İlk önce haklı sebeplere dayalı bi boşanma olacaksa hayırlısı olsun., Baba evine döneceksin, muhtemelen kira ve bebek bakımından iyi olur senin için özgürlüğünü değil ama çocuk için belli bi süre ailene muhtaçsın umarım destek olurlar ve bebeğine bakarlar bebeklen calişmak zor ve külfetli vasıfsızsan bı kasiyer olabilirsin 25 30bin civarı bi maaş yeterli olacaktır ilk aşamada sonrada kendini geliştirip kazanç yolları degişebilir
Allah yardımcın olsun, çocuk büyüyene kadar ailenle yaşa bence, hem kira hem çocuk masrafı ev masrafı geçinemezsin, ailemden biri çocuğa baksa sen de bi fabrikaya girebilirsin, çocuk bira büyüyünce de anaokuluna gider kimsenin bakmasına gerek kalmaz, biraz sabretmen lazım
Bırakacağın birileri yok mu? Annen ablan falan. Bazı firmaların çağrı merkezinde evden çalışabiliyorsun kuzenim bir firmada çalışıyordu. Pandemi olunca evden çalışmaya başladı pandemi sonrasında da evden devam etmişlerdi.
Çocuğu annene ya da ailenden bakacak biri varsa ona bıraksan okudun mu ne mezunusun kendi mesleğin varsa KPSS kazanıp devlete gitsen daha iyi özel sektör hiç tavsiye etmiyorum
Valla bebek varsa bu iş çok zor, her hangi bir yerde çalışabilirsin ama bebeğini annene bırakman gerekiyor. Yani öyle ayakta durabilmek kolay iş değil.
Anlasilacak birsey varsa yıkma yuvanı ama son careye geldiysen sorumluluğun büyük olacak çalışman gerekir çalışırken çocuğu birine bırakman lazım güvenecek biri olması şart malum gündemimizi az çok biliyosun. Büyük birsey değilse boşanma meselesini tekrar gözden geçir çaren yoksa sorumluluğun büyük Allah yardımcın olsun
Tek başına 2 yaşında bebekle zor biraz. Anne bakması gerek ona. Sende bir yerlere girip çalışmalısın.
Çocuğun çok küçük olduğu için biraz sıkıntıya katlanarak, yani onu bir yere kimseye bırakamayacagin için onunla minimal bir yaşam tarzı benimseyerek, sonrası iş sahibi olduğun sürece kimseye ihtiyacın yok, yeterki illa bir erkek peşine düşme
Çocuğa aileden birine teslim edip Sağlam bir iş bularak damlaya damlaya göl olur Allah'ın izniyle ilk önce sen kendine güven
Bebeğini annenlere bırakıp kendi alanında işe girebilirsin.
Annem çalışıyor
Başka kimse yok mu ya da uzaktan yapabileceğin işlere de bakabilirsin.
Hayir yok bi 16 yasinda kizkardesim var o da cocuk
Mecburen bakacak öğretirsen. Başka türlü zor.
Uykudan uyanmiyor gecesi gündüzü yok
Kiradayım bi de
Bilgisayarın var mı kullanmayı biliyor musun?
Var biliyorum
Program bilgin var mı neler yapabiliyorsun?
Yani excelli felan az bucuk bilirim
Yarın çevreme soracağım durum falan da atarım uzaktan çalışabilecek eleman arayan çıkarsa buradan haber veririm.
Gerçekten mi
Peki ne işler oluyor
Bilgisayardan yapılabilecek sosyal medya yönetimi olabilir grafik tasarım işleri olabilir muhasebe işleri ya da çağrı merkezi işleri olabilir. Yabancı dilin var mıydı?
Yabanci dilim yok
Olsaydı iyi olurdu
Bir iş var çok öyle ileri seviye dil bilmeni gerektirecek bir şey değil. Kazanç olarak da ne kadar çalışırsan o kadar kazanıyorsun fena değil.
Özelden yazdim size
boşanmadan önce kazanamadıysan şimdi zor bacım allah kolaylık versin
Çalışarak veya yetenekli olduğın bişeyi paraya çevirerek olabilir
Umarım saçma sapan sebeplerden boşananlardan değilsindir. Sırf bu tip şeyler yüzünden Evlilğe şiddetli şekilde karşı çıkıyorum son derece yanlış bir dönem kadınların kafası buyken
Çocuğa bakacak bir aile bireyi varsa çalışarak. Yoksa işin zor.
niteliklerin önemli
çocuğunu kreşe bırakıp çalışabilir iyi maaş alabilirsin
Çalışarak. ya da zengin bir koca bularak. Seçecekler çok değil.
Bir işin varsa zor değil. Ancak hiç çalışmadıysan biraz zorluk olabilir
Mesleğin ve çocuğa ücretsiz bakacak biri varsa o zaman olur yoksa kazandığın bakıcıya gider
Bilgisayarın varsa müşteri hizmetleri olarak iş yapabilirsin evden
aile desteği alırsın. ayrıca nafaka. sonra iş bulunca toparlarsın.
Mesleğin yoksa zor ama satış üzerine mağazalara girebilirsin ya da A101 BİM gibi marketler
İş bulmak çalışmak gerek ama bebeğine annenin bakması gerek gadası
Burada boşa gitsin diyenlere bakmayın cocuk var ve ailenız yanınızda değil bu şartlarda çok zor meslek falan var mı
Güvenlik var ama çocuğum ufak
Şöyle bir şey olabilir mesela bir tanıdığım sitede oturuyor sitede nir daire ve asgari ücret veriyorlar sitenin tamizlik ve buna benzer işlerini yapacak biri lazım mesela sen bunu yaparsın
Çok zor
Neden
Çalışarak. Bunun dışında nasıl fantastik bir cevap bekliyorsun da bu soruyu sordun şaşırtıcı :D
Bir mesleğin var mı
Boşanmadan kaynaklı tazminat ve nafaka alacak mısın
bende boşanmayı düşünüyorum birbirine güç verelim mi?:(
Benim ailem arkamda değil :(
Bilmem. para karşısında ilişki... sık dişini 10 dk.
bebeğin olmasa çalışabilir kendine bakabilirsin ama bebeğinin de bakıma ihtiyacı var ilk zamanlarda birilerinin sana yardımcı olması gerekiyor eğer yanında biri yoksa çok zor
şimdşye kadar çalışmayıp meslek edinmeyip babanızdan sonrada kocanızdan hayatınızı idame ettirdiğinizi anlıyorum.
Kocana tazminat davası aç onunla iş kurmaya çalış sonrası gelir
Vermem anlaşmali boşanalım diyo
Vermem iceride yatarım diyo
@Sukranhnm özelden bi yazar mısınız
Bu konuda yardımcı olabilirim istersen? iş konusunda?
Ne isi
Tecrübelerini kullanarak daha önce hiç işte çalıştın mı mesela?
Aşkım çalışarak her şey de erkek ler denı bekle me artık
kolay yolu yok çalışıp hayata tutunacaksın kimseye muhtac olmamayı ögreneceksin
Hic sermayen var mı birikimin
Yok
Hangi sehirdesin ne mezunusun?
İstanbul fizik tedavi teknikeri
İş bulman lazım
Çok ama Çok Çalışarak Başka Çaren yok
yeni koca bularak ya da iş bularak
Yapabileceğin işler nedir bunları bilmen lazım.
imkan varsa çalışarak
Mesleğin varsa erkenden ayağa kalkarsın.
Sayısal loto oynayarak
Aileniz destek olmazsa zor
Meslek varsa çalışarak
nafaka herkesın aklına gelmıştır
Zengin koca bulursan rahata erersin.
Ailen destek olmuyor mu
Aile evi problemli annem her ay on bin veriyor
Nerde yaşıyorsun
İstanbul
orada çok zor sadece 10 bine
Neden boşanıyorsun konuşup dertleşmek isternisin
Aile binasinda oturuyoduk catikatinda