1 gram altın, 3.000 TL’yi geçti. Bu gelişme ekonominin geleceği hakkında size ne düşündürüyor? Altın yatırımı yapar mısınız veya en son ne zaman altın aldınız?

1 gram altın, 3.000 TL’yi geçti.
— Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) October 21, 2024
1 gram altın, 3.000 TL’yi geçti. Bu gelişme ekonominin geleceği hakkında size ne düşündürüyor? Altın yatırımı yapar mısınız veya en son ne zaman altın aldınız?

1 gram altın, 3.000 TL’yi geçti.
— Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) October 21, 2024
Ülke ekonomisi tarihinde sürekli krizler yaşadı ve bir türlü istikrarlı gidiş sergileyemedi. Ülkeyi bir kurtarıcı gelsede kurtarsa gibi bir durum yok bence. Toplum olarak her bireye görev düşüyor bu durumda.
Yerlere çöp atan, çevreye rahatsızlık veren, bir şey bilmeden illaki kendisini bilmiş gösteren, her konusu kavga gürültü olan kalitesiz toplumlarda her zaman kriz vardır. Yönetici değiştirmekle sorunlar bitmiyor.
Altın fiyatları 2 şeyden etkileniyor. Bunlar bir ağırlık birimi olan ons (31,10 gram) bazında dünyadaki fiyat değişiklikleri ve döviz (USD) ile Türk Lirası adasındaki fiyat değişiklikleri. Türk Lirası döviz (USD, EUR) karışında genelde değer kaybediyor. Ons fiyatları da tüm dünyada artıyor. Dolayısıyla Türkiye'de altının fiyatını arttıran iki etken de aynı anda arttığı için gram altın 3.000 TL olarak rekor kırdı. Altın yatırımın var diğer metallerden gümüş yatırımım da var. Allah herkese yardımcı olsun, umarım herkes yatırım yapıp hayallerine kavuşur.
Ağustos yükselmesi ons dan dolayı, şimdiki de bir miktar dolardan dolayı oldu. Aslında bekleniyordu.
Tabi bu bence merkez bankasının kararını çok etkileyecek. Faizler düşmeyecek. Tüm ekonomistler onu bekliyor ama faizleri sen %3-5 de düşürsen yine milli para poltikalını çok etkileyip, pul edecek. Gram değeri kalmayacak. Bu da hali ile borsayı etkiliyor..
1.5 ay önce aldım.
Grm Altın yılbaşından sonra hedefi 4000 TL bandı. Yatırıma gelince Altın bir yatırım aracı değildir hiç bir zaman da olmamıştır. Atın paranın değerini kaybetmemesi adına park edilen bir bekleme aracıdır.
Cevap
37Cevap
Ekonomi bitmiş ne geleceği gadası
ekonomi kötü
Bisey dusunmuyorum cjsjs ben dusunceksme ulkeyi bana versinler dusuneyim. Ama bu ulkeden bi cacik olmaz. Aglayanlarla aglatanlar ayni taraftalar cunku :D kim kime karsi cikacak da ulke duzelecek... bos isler bence. Ekonomi de duzelmez. Ulke borc icinde nereye duzeliyo :D ki borc bile vermiyolar artik... araplarin eteklerine yapistilar son care.
Dünyada Altının değeri artışta. Küresel ekonomilerdeki çöküşler, darboğazlar bir çok ülkeyi resesyone sürükledi. Bu da Altın ve değerli madenlerin fiyatını yukarı doğru revize etmeye başladı. Günümüzdeki en iyi yatırım bana göre Altın.
% 90 altında olan biri olarak kafam rahat 7 Kasım'da fed faiz indirimi ile altının daha da zıplaması olası Ortadoğu'da riskler söz konusu Çin tarafında da altının yükselişine etki edecek olumlu gelişmeler var..
Bazen ağlıyor ve krize giriyorum. Eski günler ahlarim var. O zaman diyorum ki. Ya Rabbi bu ülkede taş üstünde taş koyma. Allah işte. Daha neler verecek sabr ile bekliyorum.
Altın daha da artacak. Çünkü dolar bazında da artmaya devam edecek. Dolar çok artmaz. Devir altın devri
Bence ucuz gayet. Avrupada ve amerikada çok daha pahalı. İnanın bana Türkiye her konuda avrupadan daha iyi.
Aynen kardeşim avrupa bizi kıskanıyo
Dış minnakların oyunu bu sorular 🙄
Altın fiyatları aynı ayarda ise tüm dünyada ortalama olarak aynıdır. Doğru platformdan alınırsa döviz bazlı olarak Türkiye'deki fiyatlarla aynı fiyata altın alınabilir. Altın mağazadan yani kuyumcudan alınırsa dükkan kiraları, eleman maaşı, İşletme giderlerine göre biraz daha pahalı olabilir.
Bi sus artık be. Burası çok iyiyse gelin yaşayın. Öyle bi andavalsınız ki birim olarak düşünmeyip kurla çarpıyorsunuz sonra tr ucuz diyorsunuz. Kuru da yükselten sizsiniz
Daha da yükselecek, paramızın değeri daha da düşecek.
Nakit alışveriş dönemi biter bu gidişle.
Resesyon ve jeopolitik riskler altın fiyatlarını yükseltiyor. 2025 sonuna kadar gelecek vadediyor sonra alınmaz
800 liradan aldım
sonra 1430 liradan
arada gene alsam da en son 2450 tl den aldım
sadece paramın değerini koruyorum, para kazandığım yok
2 yıl önce bunu öngördüğüm için hazırlık yaptım sanırım daha kötüye gidecek 2026 düzeleme bekliyorum
Ekonomi Bakanı mız vardı dimi? Bi çare olamayan vatandaş ın sırtından çözüm arayan!!
Haber doğru mu bilmem ama altın en güzel yatırım türü tabi alabilene.
altin ve dolar euro kuru her zaman paralel ilerliyor zaten bizde o yuzden hangidine yatirim yapilacaginin onrmi yok. tek sorun paranin kuru kuruya tl de kalmasi
Ekonomi gittikçe kötulesiyor efendim ileride takas sistemine geçilebilir
Düğünlerde çeyrek yarım tam şeklinde gümüş takmaya başlarız yakında
Eğer devlet kendisi üretmeye başlamaz ise herşeyi fiyatı artmaya devam eder.
80gr altınım var ama araba alacağım araba fiyatları çok pahalı
Düğün zamanı kıza takılacak altınları şimdiden ayarlasak mi diye düşünüyorum 😂
aklıma 200 tl den çeyrek bozdurugum zamanlar geldı artık zor yanı en ıysııs yurtdısıan bı skeılde gitme
Ekonominin geleceği belli bir şeyin düzelme ihtimali yok her gün her dakika erken seçim dile getirilmeli ama muhalefet lideri festivallerde geziyor 😂
Dua et de Türk’te savaşa girmesin, sen o gram altını 5 bine bile alamazsın
Öyle burdan sıyırmakla olmuyor bu işler
bu daha başlangıc kotu gunler gectı cok kotugunler gelıyo
Yakınımın düğünü olmasın diye dua edeceğim artık
Bi ekmek 10 milyon olmuş bı bira 70 milyon olmuş ben şimdi nasıl karnımı doyuracam
Bize şunu düşündürmeye , tarrağı yedik
Gram bile olsa altın almak en mantıklı olanı.
yarın gidip altın almam gerek
Ekonomi şudur artık yaşayan yaşasın ölen olsun
Altın gruptan ayrıldı ahsh
Gel gel yapıyor ama 2500 kere inebilir
Gelecek diye bir şey görmüyorum
Geçmesin ya daha bilezik alcam 😒
Bilezik alma satarken fiyatı düşüyor en iyisi çeyrek
@MerveSinem34 ajdada düşmüyo diyolaaa🙄
Maşallah uçuyoruz henüz 2 ay önce 2.400 liraydı
daha da artacak 2026 ya kadar yolu var altının
Oh oh mis. Evlenmemek için yeni bir bahane.
Ülke batmaya devam ediyor.
Yılbaşından sonra 4 ü geçecek
Düğünde sahte takarlar artık
Ekonomi diye bir şey kalmadı zaten
Batak
Arjantin..
süper gücüz
Ekonomi nanay..
Paranın değeri yokki
Daha da yükselecek.
Laiklik elden gidiyor derim
Endişeleniyorum…