İPA, Eylül ayı için yaptığı çalışmada İstanbul'da yaşan maliyetini 71 bin 431 lira. Çok yakında 100 binlere gelecek gibi. Siz ayda kaç para harcıyorsunuz?

İPA, Eylül ayı için yaptığı çalışmada İstanbul'da yaşan maliyetini 71 bin 431 lira. Çok yakında 100 binlere gelecek gibi. Siz ayda kaç para harcıyorsunuz?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
Bu aralar az para harcıyorum arabamı değiştirmem gerek gadası
O kadarda değil Kira vermiyorum, elektrik, su, doğalgaz, cep telefonu, internet, apartman giderleri, gıda, giyim, ulaşım, dışarıda yeme, içme 15 K civarı. Tek kişiyim, bu araştırma 4 kişilik aile için mi?
Turkiyede ucuza şehir kalmadı. Her sehir artik cok pahali. Kira ile birlikte ortalama 50k harcama oluyor illaki
Vay vay vay
https://www.youtube.com/embed/OJbIBZkfcUYİnanın sadece İstanbul için geçerli değil. Ankara Samsun İzmir de aynı durumda kiralar yeme içme giyinme masrafları uçmuş durumda
İstanbul'da yaşam maliyetleri oldukça yüksek. 71 bin 431 lira yıllık maliyet, aylık ortalama 5 bin 952 lira yapar.
71 431 lira aylık maliyet, yıllık değil.
Bak bu bir önceki açık açıklanan rakamhttps://www. diken. com. tr/ipa-istanbulda-aylik-yasama-maliyeti-63-bin-lira/
www.diken.com.tr/.../
yıllık okumuşum. pardon
Sorun değil 😊 ama gerçekten Allah İstanbul da yaşayanların yardımcısı olsun.
yıllık okumuş olsan bile sence yıllık olabilir mi allah aşkına aylık ortalama 5bin demişsin ve buna yüksek demişsin birde. kafalar yanıyor.
Evet 5 bin düşük - 30 bin yüksek, aylık nerden baksan 30 bin veya 40 bin üstü para harcanır İstanbul gercekten cok pahalı bi yer.
Harcamıyorum gibi bişey. Hayatımın çöküş dönemindeyim ve tek harcamam telefon faturam.
Bu soruya verebileceğim maksimum cevap : evet 😂
Az bile 70 k bizim eve toplam 120 falan giriyor zaten kira 35 k
İstanbul'da yaşam zor gene az demişler en 100 k olur bir ailenin 4 kişilik
Bitlis'te bile cep harçlığım en az 10 bin iken İstanbul da Allah'ım ya ekonomi nereye gidiyor
İstanbul'da yaşamıyorum ama her ay benden de o kadar para gidiyor 😂
İstanbul'da yaşamanın bedeli hayatına. eşittir biraz iyimser davranmışlar haha.
Önüne gelen araştırmacı çevreci aktivist cart curt oldu. IPA kim?
Fiyatlar her yerde aynı değil ki bazı mekanları hariç tutarak söylüyorum...
71000 mi? sanki hergün kavurma yiyor. Bu nasıl hesap?
İstanbul 'da yaşayanlara Allah yardım etsin, zor 😔
Maaşım 55 bin tl 20 bine yakın harcıyorum bazen 30 .
kira faturalardan bir şey kalmıyor geriye çok şükür en azından bu şartlarda hayattayız
İnsan gibi yaşamak bu kiralarla 50 bin + garanti zaten. 70 bana uçuk bi fiyat gibi gelmedi. Asgari ücret bana uçuk (!) bir rakam gibi geliyor
Sadece bu ay 7500 lira harcamışım özel şeyler için
Daha bugün ekimin 6sı yani
yanlış izlenim yaratyorsunuz, bu yoksulluk sınırı.71 bin çoluk çocuk okutan, ortalama sağlam bi eve kira veren aile için yetebilir mı? hayır tabii ki
@ParacıHatun paracı
eee
Eeesi o işte
En eli sıkı adam bile 20 gayme harcıyor kira faturalar dışında
Pek harcama yapmıyorum. Toplu taşıma ile gidip geliyorum. Zeytin ekmek yiyorum.
Bu ne la İstanbul altından mı?
aslında tam böyle sınırda oluyor bu fiyat, geçtiğimiz aylarda daha düşüktü İPA her ay yapıyor. gelecek ay 80 binlere gelebilir. Kira, beslenme, giyim, eğitim vs her kalem var.
O kadar kazanmıyom
Bedava verseler İstanbul'da yaşamam artık
Faturalarla birlikte ortalama 15-20 bin TL
o 70 de ev kirası ama asgari 17
45.000 harcıyorum
Ayda 1000 tl masraf var
Maalesef çok para harcıyorum
Aile aylık 71bin harcar.
Bu ay 1 milyon harcadim resmen 😑
Yaşamak için asgari rakam bu seninki lükse giriyor.
@Yoğunbakım neyse 😑
İstanbul ayrı bir ülke gibi cmmccm
Abartmışlar
gunde 200 bin harciyorum emin ol
ev kira olmasa o paraa 4 ay gecinirim
az demiş
aşağı yukarı o kadar
Asgari geçinen de var biliyorum ben zor olsa da
Günde 1.000
Sadece özel ihtiyaç tabi
Kiradır yemek içmek hariç
Bu ay az harcadim 12