+1 yılYerine göre değişir ama ortalama 15 20.000 TL kira desen , Dışarıda yersen 150 TL’den 4500 TL , Yol masrafları Bilmiyorum ama onar TL diyeceğim git gel 20 600 TL yapar ayda 400 de sağa sola gittin 1000 TL de ,
Elektrikli su doğal gaz Beş ve 10.000 TL arası.
Yüksekten sayacak olursak 30 40.000 TL arası tabi ev kirası on 1520 arası bulursan00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yani neden bu kadar detay veriyorsun ki bir de başkalarının durumunu merak ediyorsun.
ilginç kazancına kadar söyle çok çocukça
Aferin size
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
+1 yılBenim şu an sabit giderlerim 30 bini geçiyor. Kira, fatura, mutfak giderleri, ev ihtiyaçları vs. Ödenecek kiraya bağlı. Yeni taşınan biri, iyi güzel merkezi bir yer seçerse, daire de fena olmasın derse 40 bini sadece kira, fatura için gözden çıkarmalı. Bir de eve giriş var. Eşyasızsa eşya lazım, abonelikleri açtırmak lazım. Bilmem kaç kira peşin alıyorlar, riske atmak istemiyor ev sahipleri. Sahibinden değilse bir kira da emlakçıya komisyon veriyorsun. Yani sıfırdan kiraya çıkmak için 100-200 bin lira bir masraf çıkıyor. Evi satın almak için ödenen peşinat değil bu, kiracı olarak adım atmak için ödenen bedel.
21 Yorumla
+1 yılSizinki normal olabilir yol yemek iş yeriniz veriyorsa ve kira ödemiyorsunuz normal ama merak ettiğim kış da olsa üç kişiden biriniz bile harcama yapmiyor mu bakım giyim ne bilim baldir kaymaktir internet alışverişleri falan 😋 ama büyük sehirde zaten anca üç kişi kenara bir para atabilir o da dediğiniz gibi yazın uçar gider tatile bile gidemezsin
24 Yorumla
Soran+1 yılalışveriş sık yapmıyorz pek :ddd yani zaten iki sene önce ful sıfırdan döşedik her şeyi.. bir şey gerekse de ender
- +1 yıl
Vallahi güzel aslında olması gerkeni yapıyorsunuz ben de kistim biraz da mecburen kredi kartı sebebiyle ama bazen bir iki günde bir aylık harcamalar çıkıyor sağlıkla ilgili veya hediyeleşmeler davetler falan çocukların okul dönemleri kolaylıklar dilerim
Soran+1 yılçocuk ve eğitim varsa çok zor olur. yetişkin insanın harcaması aslnda biraz da kendi elinde o yüzden daha azla yetinebilir. sağlık konularını ise tanrı korusun, bambaşka bir konu artık. orada kısma vs olmaz
- +1 yıl
Ay yok ya yetişkinler inan bazen daha müsrif misal benim büyük kızım bir grip oldumu o vitamin bu bitkisel takviye yok bilmem ne ısıtıcı alışverişi abartıyor sonra kullanmadığı şeyleri indirim var diye alıyor falan dediğimde hak veriyor ama bazen alışveriş psikolojik rahatlık veriyor herhalde bilemedim hâlbuki kendi elinde dediğiniz gibi 🤗
- Para & Ekonomi konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yıl100 bin maaşınız olursa oma göre harcarsınız tabii ki harcamak isterseniz eğer ; 50 bin maaşınız varsa da ona göre harcarsınız. Tüm fiyatlar ortada her şey ateş pahası ve günden güne de artıyor enflasyon. Bence 15 bin harici nakit ile bir gayrimenkule yatırım yapabilirsiniz aile için. Gayrimenkul yatırımı 10 a - 20 ye katlar daima.. 👍🏻
16 Yorumla
Soran+1 yılboşta ev de var kiraya vermyoz. yatırımlar vs de var onları saymadm. buna rağmn 15/20bnde tutmaya çalşyorz aylk gider ama zor tabi
- +1 yıl
Bi avukatın yardımı ile kiraya verebilirsiniz aslında. Extra getirisi olur sizlere 👍🏻
Soran+1 yıldoğrdur ama kiracı durumları malum. yarnnsatsak satılmaz öyle
- +1 yıl
Çok haklısın tabii ki. Ama içinde yaşanmayan ev sorunlu evdir daima. Daima masraf açar size. Satmaya kalktığınızda avukat zaten ona göre konuşur, anlaşmayı ona göre yapar zaten. 👍🏻
Soran+1 yılyıllardır boşta. bir araya verelim dedik ama iyi ki vermemişiz. böyle kafa daha rahat. bir de tamirli içi, yazık olmasn şimdi.
- +1 yıl
Olabilir tabii ki. Her zaman doğru olan sizin kararlarınızdır. 👍🏻 kafanızın rahat etmesi önemli zaten. 👍🏻
+1 yılKira 25 bin
Yeme içme 15 bin
Elektrik su faturaları 3 bin
Kişisel alışverişler 3 bin
Çocuk masrafları bez mama vs 3 bin
Ulaşım vs 2 bin
Açıkçası kirada kalan bi insanın maaşının en az 50 bin olması gerekiyor. Aksi halde aç kalır. (İstanbılda yaşıyorum.)20 Yorumla
+1 yılİstanbul kelimesi artık sadece tüyler ürperten bir kelime benim için, bazen geceleri bir kabus silüetinde istanbulun boğucu sokaklarında kendimi büyük depreme yakalanmış olarak buluyorum, ya bir gün geri dönmem gerekirse durumu buna neden olan.
24 Yorumla
Soran+1 yıltaşındınız sanırım
- +1 yıl
kahramanmaraş'daki depreme denk gelince, İstanbul'da kalabilmem mümkün olmadı, deprem öncesi büyük İstanbul depremini falan zerre umursayan biri değildim.
Soran+1 yılİstanbul'da kalınıyorsa yeni binalarda ve rahat semtlerde kalmalı. ben de anlamıyorum kötü yerlerde oturanları açıkcası.
- +1 yıl
yenisi eskisi yok, yeni bina olunca ayakta kalacak diye de bir şey yok, taşıyıcı kırıldı mı iş bitiyor.
+1 yılvalla İstanbul malıyetlı sehir egerki iyi bi para kazanmıyosan İstanbul'da 30 bine gecinilmez 1 kisi aile en az 50 bin olmalı ama büyük sehir olarak en makul Ankara 30 binle idare edersin ailecek tek kısı bi askgari ücret bile yeter birikim bile yaparsın
10 Yorumla
+1 yılAçlık sınırı 15 bin mi neydi. Yeni evli bir çift minimum aylık gelirinin 60-70k olması lazım o da evinde kira ödemeyecekse. Kiralar olmuş 20k, markete girsen haftalık alışveriş
3-5 binden aşağı çıkılmıyor. Doğalgazı, sıcak suyu, elektrik bilmem ne bunlarıda eklesen zaten o paraya tekabül ediyor.10 Yorumla
+1 yıl15bin tek kişi için bile az valla nasil yaşıyorsunuz anlamadım
Tek yaşıyorum ev benim araba hariç ayda 25bin gidiyor
42 Yorumla
Soran+1 yılben de şaşıryorm şu an yorumlara baktıkça :ddd tek bildiğim dışardan yemek almyoruz dışarda pek yemyoruz
- +1 yıl
Yine de çok az
+1 yılBen İstanbuldan Almanya'ya taşındım , tatile geldiğimde 1 ayda 100 bin TL harcamıştim gayet pahalı bı 80 bin TL lazım insanca yaşamak için
22 Yorumla
Soran+1 yılevet turisr olarak 100 bin bile yetmez şu an bir ayda. kalacak yeriniz yoksa hele daha fena
- +1 yıl
Ja kesinlikle öyle Allah kolaylık versin insanlara
53 bin gelir var sigara alkol gazlı içeçek olmaması rağmen yine 20 bin falan gidiyor en çok yakıta paramız gidiyor
22 Yorumla
Soran+1 yılaraba çok masraflı değl mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışan biri için bu şehir zordur. Çalışmıyorsanız ve paraya ihtiyacınız yoksa İstanbul cennettir. Aksi hâlde hayat pahalılığı, trafik, keşmekeş öldürür insanı
39 Yorumla
Soran+1 yılçalışmadan da para kazanlmyor :d
Cevap sahibi+1 yılBen çalışmıyorum ve rahatım şu an 😃 İstanbul'u geziyorum ve keşfediyorum sürekli, mis 😃
Soran+1 yıloo missss miss 😍
Cevap sahibi+1 yılSen de mi İstanbul'dasın
Soran+1 yılaynen
Cevap sahibi+1 yılNereleri geziyorsun
Soran+1 yılİstanbul'da ben çok gezdim. hoş bu şehir gez gez bitmez ama son birkaç yıldır çok İstanbul gezmyorm daha çok yazın şehir dışı yurt dışı filan yapıyorum. sen ne zamandır geziyorsn hangi bölgeler bitti? ve nasıl geziyorsun tarihi mekanlar vs mi başka şekil mi
Cevap sahibi+1 yılyurt dışı fırsatım henüz olmadı açıkçası çünkü pasaport işlemleri vs çok sıkıcı geliyor :D İstanbul'da Beşiktaş Beyoğlu Şişli Sarıyer bölgelerini geziyorum. Nişantaşı, Bebek, Emirgan, Tarabya, İstinye, Yeniköy hattı hoşuma gidiyor. Müzeleri, sanat galerilerini, sergileri geziyorum genelde. Bir de masaj salonlarını ve konseptli kafe ve restoranları keşfediyorum. Bazen de doğal güzellikleri geziyorum. Genelde yalnız takılıyorum çünkü sanatsal ortamlar çoğunu sıkıyor :D Ama bazen de biriyle gezmek hoş oluyor
Cevap sahibi+1 yılBu kadar güzel güzel konuşurken ve çok fazla ortak noktamız da varken bir anda cevap vermeyi kesmeniz üzücü :)
+1 yılBende aylık gider 70 ve üstü nasıl başarıyorsunuz valla
22 Yorumla
Soran+1 yılkira vs ödüyorsan zor
- +1 yıl
Kira yok
+1 yıl3 kişi 15 .0000 çok az. Ben Bursa da tek kişi, 12.000 en az harcıyorum.
23 Yorumla
Soran+1 yılevet ama her ay ya da dönem olmuyor bu kadar tabii
- +1 yıl
Marketten 55 liraya fresh patates alırsan öyle olur
- +1 yıl
Bekar erkeğin Aylık gideri,21.000 küsür olarak hesaplanıyor. Bunun içinde, sevgili maliyeti veya sevgili yoksa kira maliyeti dahil.. Ben de kira ve sevgili yok, bu yüzden 12.000. Normal olan da bu. Sevgili en az 10.000 demek. Yani, normal harcıyorum. Bu yüzden İstanbul'da 15.000 tl gidere hayret ettim
Çok maliyet. Bence İstanbul'un çivisi çıkmış. En iyisi İstanbul'dan ayrılıp daha sakin ve yaşanabilir yerlere göç etmek gerekir.
İstanbul'da yaşamak isteyen yaşasın. Maliyeti çok olur ama bir şekilde geçim sağlanır.10 Yorumla
+1 yılİstanbul da yaşayana kadar Anadolu da yaşamak daha kaliteli
140 Yorumla
Soran+1 yıldoğrudur, maddi olarak çok daha öne geçilir diğer şehirlerde. hele de İstanbul'da ailesi ev olmayan için çok çok zor
- +1 yıl
İstanbul'a her gitmemde insanlar bu kalabalıkta burada nasıl yaşıyor diye sorguluyorum
Soran+1 yılsorma, kalabalık işi günden güne artıyor nedense
- +1 yıl
Neresinde yaşıyorsun
Soran+1 yılüsküdar
- +1 yıl
Tek mi yaşıyorsun
- +1 yıl
Sorulması doğrydeğil ama maddi durumun nasıl
Soran+1 yıldetayda belirttm aslnda
- +1 yıl
Tek başına o kadar masrafı nasıl karşılıyorsun helal olsun sana
Soran+1 yılsanırım detayı pek okumadınız :ddd
- +1 yıl
Kafam karıştı 😅 o kadar detay ı oku diyene kadar tekrar yazsan anlamıştım valla 😅
Soran+1 yılee yazılısı var kopyala yapıştır mı yapayım :ddddd
- +1 yıl
Aile evin yok çalışıyorsun 😄😄
- +1 yıl
Tekrar anlat gerisini
Soran+1 yılşöyle ana baba ben diye düşün. evlenmeyi çocuk yapmayı düşünmüyorum. ailemle yaşyorum ve maddi durum olarak da özetledğm gibi
- +1 yıl
Kaç yaşındasın neden evlenmeyi çocuk yapmayı düşünmüyorsun
Soran+1 yıl28 yaşm. kendş evmde var boşta tutuyorm. Kendi işimi kurup, rahat yaşamak amacım. evlenliliğe karşym. istesem çoktan evlenmiştm. çoluk çocuk hele asla.
Soran+1 yıl"evliliğe karşıyım"
- +1 yıl
Karşına iyi bir eş adayı çıksa normal hayatın cennet olur. Anlaşılmayacak biri misin
Soran+1 yılyaklaşanı tersliyorum. az insan çok para rahat yaşam. kendim için yaşamayı tercih ederm.
- +1 yıl
Evlilik aslında bence güzledir yani bende bekarım ama sevilmek sevişmek bunlar insanın doğasında var
- +1 yıl
Seni anlayan sana değer veren bir eş bulursan kaçırma bence
Soran+1 yılvalla kalsın. ben istemiyorum. istesem max sevgili edinirim o da ultra iyi durumda olması lazım ki zamanımı harcamama değsin.
- +1 yıl
Kısıtlamayı hesap vermeyi mi sevmiyorsun
Soran+1 yılbeni kısıtlayacak adam anasındna doğmadı 😂 o konu bile değl. bir kere zor beğenirim, ikincisi zor güvenirim, üçğncüsü herkes karşı cinse ihtiyaç duymaz. benim hayatta zaten beni oyalatan hedeflerim var, kimseye zaman ayıramam.
- +1 yıl
Ne işle uğraşıyorsun
Soran+1 yılherkesin sürekli alışveriş yaptığı bir ticari şirkette bölge sorumlusuyum ama özetle ticaret üzerine kendi işimi kurup ayılmak hedefim.
- +1 yıl
Bir erkekte mesleğin önemi var mı senin için?
Soran+1 yıle tabiki. kariyerli olacak. benden daha üstün olacak her konuda ama asla evlenmek ya da çocuk istemeyecek. böyle olursa gönlğme de yatarsa çıkarım max. ama kimseye cidden zaman ayırasım gelmiyor. kendi arkadaşlarım bile buluşmaya davet edince çoğunlukla yan çiziyorum.
- +1 yıl
Aynı evde yaşar mısın peki
Soran+1 yılbir kere çoğunlukla meşgulüm. böyle haftada bir iki günü tamamen kendimi dinlenmeye ayırıyorum ama onun dışında yapacak çok iş var. kimseye zamanımı heba etmem o yüzden
Soran+1 yılsanmıyorum. kendi evim boşta duruyor ben aşlemle kalıyorum. böyle bir düzenim var gerek yok kimse için bozmam
- +1 yıl
Bir gün çok aşık olacaksın bak 😃
Soran+1 yılonu ben 18 yaşmda yaşadm. 6 yıllık birlikteliğim oldu. ama zamanla soğuduk bitti. ve yaş geçtikçe ilişki işi bana saçma gelmeye başladı. bir insana zaman ayırmak da zaman kaybı gibi geliyor. sizler nedense bazı insanların karşı cinse ihtiyaç duymamasına ya da yalnız mutlu olmasına şaşırıyorsunuz, ama böyle insanlar var yani. bunda şaşıracak bir şey yok. hayatı dolu dolu da yaşadım. iyi bir üniversitede eğitim aldım, yurtdışında da mastır yaptım. yani gelişmiş bir bakış açısına da sahibim, kimseye ihtiyaç duymuyorum o yüzden.
- +1 yıl
Herşeyi geçtim evlat güzel bişey bence
Soran+1 yılyani o sizin fikriniz. ben genel olarak zaten çocuk sevmem, ekstra yük hem de.
- +1 yıl
Yalnızlık Allah'a mahsustur derler
Soran+1 yılbenim allah inancım da yok. sorun yok benim için.
- +1 yıl
Dini inancın ne
Soran+1 yılyüksek eğitimli biriyim, ateistim tabi ki. ailem de öyle.
+1 yılBen de Ankara'da kira dahil maks 15 harcıyorumdur heralde. Dışarda da yer içerim gezmeye de cok giderim ama tek kişiyim. Ankara nispeten daha ucuz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 kişi 72k gelirimiz var 50-60k arası gider var. Kredi kartı ekstresine bu ay 2 karta 26k odeme yaptık. Ne alkolümüz var ne de sigara. Ne barlara ne gece kulübüne gidiyoruz. Ayda 2-3 kere sinema açma yapıyoruz hepsi o…
10 Yorumla
+1 yılİstanbul çok pahalı ve trafik fazla insanlar agresif yaşanmaz orada
20 Yorumlaonu bunu bilmemde ailenizle yaşıyorsanız bunu ruhsal bedeninizle ödüyorsunuz, para Mara boş
İstanbul'da da ev bulmak tutmak artık neredeyse imkansız aq04 Yorumla
Soran+1 yılyok, benim ailem öyle değl. ve kendi seçimimle ailemin evindeym. boş ev de var, üstelik aynı semtte ama orada kalmıyorum.
Soran+1 yılaile evinde mi yaşamaya karar verdin :dd
- +1 yıl
Ev bizim anne baba emekli ucu ucuna yetiyor ancak tabi kıyafet gezme ve lüks tüketim yok
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvde 2 maaş ile geçiniyoruz. Kirada değiliz kendi evimiz. 100k üzeri gelir ile gayet iyi yaşanıyor. 50k sanırım bulunduğum bölge için asgari ücret gibi bişey. Kirada olsak 30k kira öderdik
10 Yorumla
+1 yıl400 tl ise kıymanın kilosu iyi. en kötü 450 tl yaa, içinde ne kadar et var yağ var tartışılır.
11 Yorumla- +1 yıl
@the_empress özelden bi yazabilir misiniz rica etsem lütfen?
Valla bir kira asgari ücrete denk fazla konuşmaya gerek yok sanırım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaş 30k toplam gelir 50-60k. Kiram yok, sevgili/eş falan yok, araba yok, gece hayatım gezmem tozmam yok. Mis gibi de yaşıyorum, maaş’ıma dokunmuyorum bile
10 Yorumla
+1 yılİstanbul'da en az 50-70 bin arası kazanamazsan hayatını sürdürmen zor.70’in üstünde yaşamaya başlarsın. Bu dediğim kirada oturan ekstra giderleri olmak zorunda olanlar için
00 Yorumla
+1 yılGüncelde yazdığına hak veriyorum. Biz asgarî ücrete işe razı durumuna düşmüşken siz nasıl 80k kazanabiliyorsunuz?
03 Yorumla
Soran+1 yılyıllarca hem yurtiçinde hem yurtdışında finans üzerine eğitim alıp, bir şirkette bölge sorumlusu olunca fena olmuyor maaş ama burdaki konu gelir. gelire sadece maaş da girmez.
- +1 yıl
Anlıyorum Allah daha çok versin.
Soran+1 yılamin, hepimize
Para & Ekonomi konusunda 603 cevap paylaştı. son araştırmaya göre eğer ev kira değilse 85 bin kira ise 100 bin tl imiş yoksulluk sınırı 43 bin açlık sınırı 16 bin tl
06 Yorumla
Soran+1 yılhangi kaynaktan o bilgi? İstanbul için şaşırmam. Ama Tuik 53 bin açıkladı en son yoksulluk sınırını
Soran+1 yılorada çok etken vardır. çoluğu çocuğu olan için bence 200 / 300 bin bile yetmez bu devirde. aile nüfusu da önemli genelde 4 kişiden hesaplanyor. bir de dediğim gibi dışarı çıkmalar etmeler çoksa tabii ki çok harcanır. İstanbul aşırı pahalı
Soran+1 yıllüks yaşam hesbaı yapmışlar o zaman. içinde kira yoksa abartı o rakam. ben yazdm detaya. 10 binle geçiniyoruz yeme içme olarak ama kısıp. dışardan almayarak. 2 bin ekstra fatura matura 3 bin de aidat
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSiz ne yiyor içiyorsunuz Allah aşkına. Allah parayı yemeye bilene versin.
18 Yorumla
Soran+1 yılyemeyi bilende para kalmaz para kazanma becerisi de olmaz. okur yazar insanlarız, alınımzın teriyle paramızı kazanyoruz. olmayan parasıyla kredi borcuna girip enflasyonu harlayan boş beleş tüketici insanlar gibi olmayanlar sayesinde hala tutunuluyor ve yıkılmıyor sistem.
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim İstanbul'da yaşıyorum 100 bin kazanıyorum. 3 kişiyiz bize bişey kalmıyor. Bana bunu nasıl beceriyorsun anlatırmısın
Soran+1 yıldetayda yazdım ya zaten. çoluk çocuk varsa okula para harcıyorsanız ve kira ödüyorsanız size 200 / 300 bin bile zor yeter. ama biz 3 yetişkiniz. boş beleş alışkanlıklarmz yok. dakka bir gol bir kıyafet alışverişi yapmayız. stoklanabilecek erzakları stoklarız. iş dediğin zaten servisle olduğu için yol parası da yok. haaa ama bu her ay mı böyle geçer, onu da vurguladım zaten detayda hayır diye. yaz dönemleri olur, hastalanma vs olur ya da en basiti bir dişçiye gidersin başka.. dışarı çok çıkarsn, yazın tatil yaparsn zaten ipin ucu kaçar diye vurguladım. ama sizin dediğiniz de abartı, eğer çocuk yoksa ev sizinse neye gidiyor 100 bin her ay onu da şahsen ben merak ettim...
- +1 yıl
Siz bunu Yaşamak mı diyorsunuz Allah aşkına gezmek yok giyinmek yok yemek içmek yok 15 bin lira diyorsun ya bugün Asgari ücretli geçinemiyor 15.000 liraya ugün İstanbul'da bekar bir insanın yaşama maliyeti 22 bin liraymış Sen 15 bin lirayla nasıl yapıyorsun bu iş
Soran+1 yılbir açıklasana sen parayı nerelere harcıyorsn. ben detaylı yazdım.
- +1 yıl
Sorun sen harcanıyorsun olay bu
Soran+1 yılyalanıyız yani
Soran+1 yılyalancıyız
Gizli Üye(25-29)+1 yılOh ne güzel benim de kirasız evim işim sağlığım helalinden bol kazancım olur 🤲 ( Sorunuzla alakasız cevap yazdım kusuruma bakmayın lütfen )
21 Yorumla
Soran+1 yılne kusuru, hepimiz için hayal ettiklerimizin gerçekleşmesi dileği ile amin 🙏🙏🙏
Tamamen değişkenlik gösteren bir durum. Bulunduğunuz semt bile bunu etkiliyor. Maltepe’ye BİM, A101 açmayı unutmuşlar mesela. Hayat çok zor.
00 YorumlaSadece İstanbul değil de genel olarak bir geçim sorunu olduğunu düşünüyorum. Herkeste aynı muhabbet. 🫥
00 Yorumlaevli olmayan kızlar için zengin koca bulmaya teşvik edici konu başlığı 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılahaha ne alaka ya :dd
- Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl15 bine 3 kişi mi geçiniyorsunuz? Ot mu yetiştirip saksıda onları mı yiyorsunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılhaha yetiyor yahu. yol masrafı filan da yok, şirket servisi taşıyor bedava.
- +1 yıl
İlginç.
+1 yılNasıl yani sizden kastın kim? Evli değilsen kimle kalıyorsun
041 Yorumla
Soran+1 yılebeveynlr
- +1 yıl
He sevgilin yok mu onla vakit geçirmiyor musun
Soran+1 yıl4 sene önce 5 senelik bir ilişkşm oldu bana yetti. karşı cins evlilik çoluk çoluk gereksiz buluyorum. hem de aşırı masraflı işler
- +1 yıl
4 sene önce mi ayrıldın yok yeni mi fjsksks çoluk çocuk yapma evlen onlar zaten zor iş. Sadece kendine bak yemeğinizi ye benimde 7 sene önce oldu bende aynıyım ama kız bulsam anlayışlı evlenirim
Soran+1 yılne gerek var çocuk istemeyen biri olarak evliliğe, el oğluna para mı yedirecem 😂
- +1 yıl
Hayır beraber yiceksiniz. Beraber haricicaksiniz. Ayrıca el oğlu dersen o da sana el kızı der :D öyle söyleme hayat müşterek ya beraber huzurlu mutlu sarılıp uyuymak güzel şeyler
Soran+1 yılgram ihtiyaç duymuyorum kimseye. kendi işimi kurup, gelişip, max yalnız yaşarım. el oğlu gereksiz. zaten herkes çıkarcı olmuş... ha ultra iyi durumda bir adam çıkar, çok beğenirim, kariyeriyle parasıyla entelektüelliği ile büyülerse sevgili oluruz max :d.
- +1 yıl
Sende çıkar karşılığı evleniyorsun ama :D farkı ne
Soran+1 yılben evlenmiyorum ki. evliliğe toptan karşıyım. hiç çekemem el oğlunu. ha çok mu etkilendim bir adamdan, çıkarım takılırım o kadar
- +1 yıl
Ben aşık olmam aşık ederim diyorsun yani?
Soran+1 yılikisine de gerek yok bence. yaş 28. bana aşk meşk işleri ergence geliyor. zaten evlilil de benlik değil
- +1 yıl
Daha önce seni biri yanlış sevdi diye her karşına çıkan öyle sevecek manasına gelmez. Bazen biri çıkar ortalık karışır:)
Soran+1 yılsen de benle aynı yaştasın. biz artık duygusallıktan çıkıp mantıksallıkla yaşayacak yaştayız. ne olursa olsun, çok yakışıklı biri olsun, kafa dengim değilse ışık hızıyla soğuyorum. insan ilişkisine fazla önem vermenin anlamı yok.
- +1 yıl
Yakışıklı, uzun bunlar kalıpta güzel duruyor. Bende 190 boyundayım kendime göre bir auram var ama birinin beni bu nitelikler için sevmesini istemem. Içimdeki o saflığı şakacı ve çocuksu ruhu çıkarmasını isterim.
Soran+1 yıle bulursun kafana göre birini dilerim. ben, kendi arkadaşlarıma bile zaman ayıramıyorum, el oğluyla hele hiç uğraşamam.
- +1 yıl
Onu diyorum ya sen el oğlu ile uğraşmak istemezsin ama bir gün gelir el oğlu seninle uğraşır zaman ayırır seni istediğini söyler seninle vakit geçirmek istediğini.. o saman istemem demezsin bence diye tahmin ediyorum:)
Soran+1 yılçıkmıyor mu sanıyorsun. fazlasıyla çıkıyor ama siz nedense yalnızlığı seven insanları anlamıyorsunuz. benim hedeflerim var, kendi düzenim kendi planlarım var, yük gibi geliyor bana ekstra insanı hayatıma sokma fikri. ben çekemiyorum insanları, bol zaman az insan çok huzur az masraf :dd. hele de ısrar eden erkek çıktı mı cinnetlik oluyorum.
- +1 yıl
Dhsjs yalnızlık zaten başlı başına güzel bir şey bunda aynı fikirdeyiz ama içinde o isteğin olmaması çok garip yanı birine sevgilim demek aşkım veya güzelim denmesi sana, seni aşktan niye bu kadar soğutmuşlar
Soran+1 yılsoğutmak olarak bakman yanlış. ben de belli bir yaşa gelip, hala bu duygulara ihtiyaç duyanları hiç anlamıyorum. hayatta uğraşacak çok şeyiniz varsa, hedefiniz düzeniniz vs varsa ki bu yaşa kadar olmalı, bu yaşlarda aşk meşk size saçma gelmeli.
- +1 yıl
Her insan küçükken aşk yaşamıyor ki ama bazıları çalışıyor hayatı çalışmakla geçiyor ve belli yaşa gelince sevmek istiyor ama 30 yaşında insan artık sevgi yerine başka şeyler buluyor. İnsanların arzuları değişiyor. İstekleri amaçları, hayat kısa 12 sene sonra 40 yaşında olacaksın ve çalıştığın onca şeyin, kazandığın paraların hepsini kime harcayacaksin kendime deme çünkü insan kendine aldığı saman mutlu olmaz. Bazen eşine aldığında mutlu olur ama en çok da çocuğuna bir şeyler aldığında onu izlediğinde.. senin düşündüğün gibi ailemde düşünse şu an burada olmazdın... Senin mutluluğun o kadar önemli ki onlar için ve bu duygu işte her şeyden güzel inan bana
Soran+1 yılbir kere ben bu işten zevk alıyorum. yani bir yarış gibi, yoksa atıyorum al maaşını sürdür yaşamını.. ama ben iyi bir kariyer hedefliyorum, o kadar sene de boşa okumadık sonuçta,.. bakalım tabii nasıl gelieşcek hayat. para harcamakta üstüme yoktur ama hedefim varsa cimrilikte de üstüme yoktur :) şöyle bir hedeflerime ulaştım mı dünyayının her hangi bir ucuna istediğim zaman gidebilecek biri olayım bana yeter. bunun için de ayakbağı olmamalı. yani çoluk çocuk eş bunlar ayakbağından başka bir şey olamaz benim için. biz ultra zenginlerden değlz. aile kurduk mu büyük sorumluluklara gireriz. hayatımız kayar, kendimiz için yaşayamayız. ben böyle bakarım. ve hayatım boyunca içimde annelik evlat sahibi olma gibi bir duygu da olmadı. zaten çocuk da sevmem.
- +1 yıl
Çok çok büyük konuşuyorsun biliyorsun dimi dhsjs bu fikirlerin değişecek emin ol. Iki seneye değişir iddiaya giredebiliriz ve ben kazanırım.
Soran+1 yılumarım o kadar aptal birine dönüşmem hiçbir zaman. ayrıca bir ay sonra 28 oluyorum. yani bu yaştan sonra zaten istatistiklere göre insanların evlenmesi zorlaşıyormuş çünkü aşırı seçici oluyorlar. ben de o sınırı geçtm. siz erkekler nedense yalnızlğa katlanmyorsunuz ama biz öyle değlz. kadınlar hele de kendi ayakları üzerinde duruyorsa yalnızlığı seçer. çünkü daha rahat yaşam bir kadın için.
- +1 yıl
Aslında bu dediğin alakasız çünkü erkekler yalnız kalmaya daha meyilli çünkü ilgi bekleme durumu yok kimse de ilgi vermiyor erkeklere o açından kızlara göre daha yalnız kalıyorlar. Fakat kızlar ilgi açlığı olduğu için yalnız kalmayı istemiyorlar bir erkeğin güzel demesi çok umrumuzda değil deseler de aslında çok istedikleri bir gerçek.. yani şimdi sen böyle diyorsun doğum günün ne zaman?
Soran+1 yılpek katılmıyorum. geçen bir yazı okumuştum. kadınlar kariyer sahibiyse, ayakları üzerinde duruyorsa daha bireyselleşir. ama erkekler tam tersi ayakları üzerinde durduktan sonra evliliğe daha uygun hisseder kendisini. nihai olarak ben karşı cinse ihtiyaç duymuyorum artık zira yıllardır da yalnızım. 8 Nisan
- +1 yıl
Bende öyle aramıyorum. Ama ölen kadar böyle hayat geçer mi
Soran+1 yılçoluk çocuk sahibi olunca ne oluyor peki? kadın köle gibi, çocuğa bak, o işe yetiş şuna buna yetiş, el oğluna kadınlık yap,,, erkek de eğer adam gibi adamsa para kazanmak için uğraşıp duruyor çocuğu için.. ee nedir burdaki fayda? birkaç senede soğuyorlar evliler biribinden zaten ama çocuk var diye katlanıyorlar. çocuk büyüsün, okusun, şu olsun bu olsun sonra evden ayrılsın. bana aşırı saçma geliyor şu evlilik ve üreme kurumu.
- +1 yıl
Ya evlilik sadece çocuk için mi oluyor. Ten uyumu, anlaşmak, romantik anlar, vakit geçirmek, birbirine destek olmak amac sadece çocuk değil.. bir araya gelip dolaşmak vakit geçirmek zaman bitirmek.
Soran+1 yılyani senin için öyle diyelim. ben el oğluna o kadar ihtiyaç ve değer duygusu hissedeceğmi sanmyorum bundan sonrası içim. insanlarla uğraşmak zaten zor iş, bir de karşı cins ilişkisi hiç çekilmez.
- +1 yıl
Inkar ediyorsun.. bunlar zor şeyler... Ayrıca dediğim gibi seni güzelce seven biri olduğu vakit her şey daha iyi olur. Seni anlayan sana prenses gibiden ziyade senin değerini görüp onu daha da güzel yerlere getiren sadece sözleri ile değil davranışları ile de seven biri karşına çıkar. Böylece nolur?
- +1 yıl
@TheLastOfMami Ne kadar saçma bir düşüncen var, herkes evlenmek zorunda mı böyle bir zamanda herkes çocuk sahibi olmak zorunda mı, 28 yaşındaki bir kadının kararlarına, düşüncelerine durup durup yanlış yapıyormuş gibi anlatmaya çalışman komik. Kocaman insan kendi hayatının kendi kararlarını kendi için en iyi doğru kararı alır, tercihi bu yönde sen ne anlatıyorsun 😃
- +1 yıl
@gölgedeyürüyenkız ne alakası var ya sohbet ediyoruz fikirlerini söylüyor bende söylüyorum. Ne değişik insanlarsiniz. Ben kızın fikirlerine saygısızlık yapmıyorum. Yalnız kalmasına üzülüyorum bende yalnızım şu an o iyi sanıyor ama zamanı geldiğinde anlayacak. şu an mutlu ama işte onun hayatı bir şey diyemem
- +1 yıl
Üzülme bu onun kendi tercihi istese zaten yalnız kalmaz, sana anlatmaya çalışıyor ben böyle istiyorum diyor, ısrarla ona onun yanlış yaptığını sonradan pişman olacağını söylüyorsun ben okurken bunaldım.
- +1 yıl
@gölgedeyürüyenkız bir derdin varsa özelden saldırı yap böyle yorumdan iki insanın laflarına laf atanları sevmiyorum. Ben onun fikirlerine saygı duyuyorum. Duymasam da ilgilendirmez onun fikirlerini de aynı şekil kimene iki insanın konuşurken üçüncüye kötü şeyler düşer
- +1 yıl
Ne derdi ne saldırısı, sadece insanların hayatlarına bu kadar burnunuzu sokmayın sizin fikilerinize ihtiyaçları yok yetişkin bir insan neler yapacağını iyi bilir kendi hayatı. Saldırmıyorum bu da benim yorumum, soran kişiyle aynı fikirdeyim anlattıkları tam da benim düşüncelerim gibi, o yüzden bunu yazmak istedim. Yanlış düşünmüyor.
- +1 yıl
@gölgedeyürüyenkız şu an sende benim hayatıma burnunu sokuyorsun bir derdin varsa buradan yazmasın iyi günler
- +1 yıl
Amacın başka
- +1 yıl
Derken?
- +1 yıl
@gölgedeyürüyenkız amacınız popülertilik buradan yazıp insanları rahatsız etmeyin derdiniz var özelden iletişime geçip laf edin. Herkesin içinde size laf anlatamam
- +1 yıl
Popülerlik derken hajdjfjdjsjfjwhdfh neyse uzatmayacağım.
- +1 yıl
@gölgedeyürüyenkız aferin işine bak
- Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılKira harici 150 bin tl rahatça yaşaman için
10 Yorumla
+1 yılKira ve arabanız yoksa mümkün zira İstanbul'da en büyük iki gider kira ve araç gideri.
00 YorumlaFiyatlarıda geçtim çok kalabalık orası ruhum daralıyor
00 YorumlaBilmem İstanbulluyum ama çok takılmıyorum fiyatlara
00 Yorumla
+1 yılBir yorumunu okudumda boş eğleniriz varmış. Satmak her zaman mantıksız bana göre. İnsanın elinde daima pasif geliri olmalı. Çünkü yarın öbür gün işinden olursun birşeyler ters gider ortada kalmazsın bir yerden bolca gelirin yine olur
02 Yorumla
Soran+1 yıldoğru diyorsun ama piyasa koşullarından ve kiracı olaylarından çekmektense boş kalsn daha mantıklı gibi. sonuçta millet neler yaşıyoruz, görüyoruz haberlerde. resmen eve çökenler var.. ayrıca pasif gelir de var yatırımlardan.
- +1 yıl
Tabi illa ki kiracı ilk aldığı gibi bırakmıyor evi gibi kullanıyor sonuçta pasif geliriniz varsa iyi ancak evleri satmak yine de mantıklı değil tanıdığım bir iki kişi var böyle çok evi olupta satan sattığı yerler şimdi inanılmaz değerli. Ayrıca insanın gidebileceği kendine ait ikinci bir evi olması gerektiğini düşünüyorum. Ev şu zamanda ve bence gelecektede çok değerli bir mülk elinde durması her zaman daha iyi olur.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen askerlik yapiyorum İstanbul'da cogu sey ücretsiz olmasina rağmen yinede ayda 5-6 bin rahat gidiyor
02 Yorumla
Soran+1 yıldışarda bir öğün tek kişi yemek bile max 500
Cevap sahibi+1 yıl2-3 bin yemege gidiyor zaten geriye 2-3 binde aylik harcama
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaliyet olması için önce milletin cebine para girmesi lazım ki zararlı çıksın 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılsonuçta bu şehirde oksijen tüketerek yaşamak imkansız
+1 yıl100 bin de olsa, gidiyor yani. Koskoca şehir. Zam üstüne zam maalesef. Raflarda rakamlar sürekli dansöz gibi oynuyor. Nasıl yetsin ki..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl100 kazanıp nerdeyse 100 harcıyorum benimki anormal farkındayım ama siz nasıl yaşıyorsunuz anlamadım mutfak dediğin şey 15-20 tutuyor zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnkaradayım 4 kişiyiz aylık giderimiz 30 bin çocuk dershaneye gidiyor yıllık 40 bin kira 6 bin Allah yardım ediyor
03 Yorumla- +1 yıl
Aylık gelirsiniz ne kadar peki
Cevap sahibi+1 yılbabam isci emeklisi yine 30 bin küsür alıyor ben çalışıyordum şu an tedavi gördüğüm için ayrıldım şükür
- +1 yıl
İşten mi ayrıldın
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz de öyle. Çocuk var ama çok az harcıyoruz max mahalle parkına gideriz.
01 Yorumla
Soran+1 yılçocukla zor ya. yarın okulu mokulu ihtiyaçları
+1 yılİstanbul aşırı maliyetli kira ve fatura ödemedim bi yerde yaşıyorum ama yine problem
10 YorumlaTutumlu akıllı bireylersiniz
14 Yorumla
Soran+1 yılevet ve hedefler de var, para gerekecek ilerde onlar için
Soran+1 yılteşekkür ederim. amin, hepimiz için.
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnemle babam işçi toplam 50k gelir var abimde çalışıyor onu saymıyorum borca gidiyo genelde o da 22 falan. Ev kira değil.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜç kişi nasıl oluyor çocuk çoluk yoksa🤔
27 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAy yorumları okudum verdiğin cevapları, çok doğru yoldasin inşallah fikrin değişmez hiçbir erkek bu rahatını bozduğuna vakit ayırdığına degmez. Çocuk evlilik kölelik bir kadın için, aynı fikirde olduğumuz için kendim gibi birine denk geldiğim için çok mutluyum. Kadınlar kendine yeter her zaman aman ihtiyaç filan diye yorumlarda olduğu gibi haklı çıkmaya çalışanlar her zaman olacaktır def et onları, güzel cevaplar için ayrıca tebrikler👏
Soran+1 yılharikasın. aslında biz kadınlar bireyselleştikçe yalnızlığa daha düşkün oluyoruz. ama yorumlarda bunu anlamdıramayan erkekler var. imkansız gibi bakıyorlar. bir kadın illa erkeğe ihtiyaç duyar, ilgi ister, anne olmak ister bakışaçısı maalesef aşırı hakim.
Cevap sahibi+1 yılBirde bel altına dem vuruyorlar manyk bunlar sanki olmadan olmuyor. Dediğin gibi hayatta vakit harcayacak daha değerli şeyler varken birine vakit ayırıp sonra da harcadığın vaktin boşa çıktığını görmemizi herkes gibi istiyorlar ama yok öyle yağma, böylesi daha güzel asla bir erkeğe gerek yok hayat değer bilmeyecek onlarsiz daha güzel🤩
Soran+1 yılkaç saattir anlatamıyorum iki mavi arkadaşa bunu. ama hemcinsim nasıl da anlıyor. leb demeden leblebi gibi oldu. harika özetledin.
Cevap sahibi+1 yılBoşuna anlatmaya uğraşma, yorulduğuna değmez ne dersen de anlayacak kapasite yok boş ver. Umarım bu fikrinden hiçbir zaman caymazsin çünkü en iyisi dediğin bile hiçbiri değmeyecek, amacı her zaman senden faydalanmak olacak kimse senin gibi akıllı birini hak edecek değil bu ülkede bulunmaz bunlardan. Hiçbir erkek değmez hepsi işi bitene kadar rol yapar zaten sen kanmazsin o zeka var maşallah ama karşındaki asla o zekaya ulaşacak bile olmayacak kendini heba etme hayatın boyunca kendi paranı harca istediğini ye iç giy geç gez ama asla bir erkeği kendinle ödüllendirme. Sen değerlisin boşuna bir erkeğin çocuğun peşinde yorulma üzülme😘
Soran+1 yılaynen öyle. ayrıca evli kadınları da görüyoruz. yıllarca anne ve eş olmak uğruna uğraşıp duruyorlar ama değerleri bilinmiyor. evli erkekler de hep sevgili peşinde yani kesinlikle ayakları üstünde duran kadın için evlilik bana göre yararsız hatta zararlı.
Cevap sahibi+1 yılHer kelimen öyle doğru ki, bu ülkede etekler asla kadına değer vermez kadın heba olur, evliliği için köle olur ama erkek sultan. Hiçbir erkeği Sultan etmeye değmez
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhtemelen Ailen ile yaşıyorsun ve her üçünüz de çalışıyorsunuz anne baba sen doğru mu
00 YorumlaBoost your Telegram channel's credibility with organic members! Buy Telegram members from a trusted source for genuine growth and interaction. Explore our offers.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu anlattığının tamamı yalan bence istnbulun en ücra yerinde bile kira 15 üstü
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKira yok demişsiniz ulaşıma ne harcıyorsunuz pki faturalar manav market diğer giderler...
Soran+1 yılulaşım bedava oluyor işe
Cevap sahibi+1 yılBi bitmedi bu troller burada da mı ya
Soran+1 yıltrollük yapıp elime ne geçecek? ne saçma insanlarsınız. detayı adam akıllı okusaydın belki daha iyi anlardın. her dönem aynı harcanmadğını da vurgulamıştm.
Cevap sahibi+1 yılDetayı okudum ve yalan söylediğinizi trollük yaptığınızı anladım ben ücra bir ilçedeyim benim tek başima giderim 15 binden fazla
Soran+1 yılaynen sen ögle düşün o zaman
Soran+1 yılöyle düşün
Para & Ekonomi konusunda 356 cevap paylaştı. Kirası 15 bin olan asgariyle çalışıyorsa yaşayamaz zaten
00 Yorumla15 bın evın faturası dahıl mı sadece mutfak mı? bızım faturalar harıc sadece mutfaga uc kız yasamamıza ragmen sırf mutfak 15 bn
00 Yorumla
+1 yılMülteci kampı olan İstanbul'da yaşamak isteyen kim aa. Gece kondular mekanını napayım
05 Yorumla
Soran+1 yıltamam sen de kendi şegrnn maliyetini söyle
Soran+1 yılkendi şehrinin
- +1 yıl
maaliyet az kazanç çok sizin hayalleriniz benim hayatlarım boş ver kimseyi ağlatmak istemem :D
Soran+1 yılbenim hayallerim mi 😂😂😂 böyle bir hayata kendi adına sahip olabileceğine inanıyor ama başkası olamaz sanıyorsan, kesin dediğin gibidir 😂
- +1 yıl
türkiye de yaşayan hiç birisi böyle bi hayata sahip olamaz ama ben yaşamadığım için sahibim şu an da
+1 yılHuzurevinde mi yaşıyorsunuz acaba diye düşünmeden geçemedim
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂😂
+1 yılEvler çok pahalı çok kalabalık bir şehir
10 Yorumla
+1 yılAslında normal dediğin rakam
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı. Ev kirası yoksa 80 bin gelir ideal
10 Yorumla
+1 yılÇok iyi peki arttırdığınız paralark nasıl değerlendiriyorsunuz?
00 Yorumla- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat