Kira ücretim 9k olucak tek kişiyim asgeri ücretle yaşayabilir miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılAsla yaşanmaz.. yasiyorum diyen yalan söylüyor.. afedersin b@kun içinde hayat olmaz. insan kısıtlama olsa dahi haftada 1 2 gün dışarıda yemeğini yemeli be haftada 1 de olsa sinemaya gitmeli ve emeğinin karşılığını aldigi zaman ayda en az bir kaç binlira da kenara koyabilmesi lazim. yani sifrf dagda hayatta kalma mucadelesi çeken insan gibi yaşamamalı. Onlar bile vallahi bu saydimlarinizdan iyi yaşıyor. Yaşamak hayatta kalamk için kullanılan bir söz olmamali.. insan gibi yasamalisin. Kira fatura elindekini alip götürdüğü zaman 1 ekem3k için mücadele etmeye değecek bir hayat boş bir kölelik yapmaya benzer.. ben hic birinizin ve hic birimizin bunu hakkettiğine inanmiyorum. akp gerçekten kötü bir parti. ondan oncesi hic bir hükumetin bu şekilde insanları aç ve sefil bıraktığını okumadim duymadim.. bizler bu vatanin sahibi ve kurucularinin torunlariyiz. bunu hak etmiyoruz. multeciye verilen bize verilse bunu komse yasamaz.97 bin alan bir multeci burada yasamasi için çalışmaya gerek duymaz.. sen çalış ama hakkini dahi alma muyanin z kuşağı kendinize gelin diyesim var...
45 Yorumla- 1 yıl
Yazdığım yorum ufkunu genişletebilir okumanı tavsiye ederim.
- 1 yıl
Benim buna ihtiyacim yokki sen ne diye yorumuma bunu yazdin anlamadim açıkçası? ufkumun kit olduğunu düşünecek kapasitedemisiniz bunu hic anlamadim. iyi ya da kötü yönde de olsa bur insana bunu diyebilmeniz için o insani tanımış olmalısınız.. siz benim yazılarımı okursaniz belki size katkisi olur. abartmıyorum belkide hem fikir oluruz ben senden bir şeyler öğrenebilirim. Sizi ya da bir başkasını 2 satırla yargilayip ufuk dersi vericek kafa bende yok. bunu tartışma olarak görme. su yazimda mantiksiz ve ufku kapali aydin söylemi olmayan bir soz bulamadim.. siz beni tanimiyorsunuz yorumunuz iyi kötü size kalsin. bendeki bilgi bana yeter. ama insaniz bilmediğim seyler saygi duyuyorum olabilir. zamanla da bunu asariz. omur boyu öğrenciyiz saygılar 🙏
- 1 yıl
Yorumunu okudum siz. Dikkate alinacak bir insan degilsiniz😂kendinizi anlatip durmussuz ve yasak olanasina ragmen bir sisyal platform da askeri uniforma ile resim koyup gereksiz yorumlar yapmissiniz. ben hho okuyorum. sen ben ya da bizi. Ustler kendi hayat hikayesini yazmaz. bu ulkenin gercegidir. bos adam oldugunuzu yorumunuzdan anlamamak mümkün değil. Askari ucretin yeterli oldugunu savunup. ipon tablet et sut gezme yeme içme demissin yetsin istiyorsaniz vs vs sacmaligi. bak pasa hazretleri ulke sizin gibiler yuzunden bu hale geldi. bana dokunmayan yılan bin yaşasın demek yanlis. insanalri anlamak ve sorunlari ortak göze almak lazım. Bana yetiyor yanliz alkol sigara icmiyorum param artiyor 60 k aliyorum... hoppp noluyoruz yaaaa pasam senin hayatını mi dikkate alıyoruz. Burada ki soruyu dahi anlamamis sin ama sayfana bakiyorum burdaki yorumuna bakiyorum alaksiz bir insan var karsimda. sana asgari ucret alan 17 bin lira ile 9 k sini kiraya veren bir kardesimiz soru sormus. sana ne halt ettigini yazmamislar. ama kendini anlatmak isyersen bir sayfa ac senin hayat hikayeni okuyup dinleyelim isterim 😂cok boş sunuz ya dicek laf yok ee anlat paşam araban evin var mi? kari koz ortami nasil.. aa gece kulübüne mi gittin vay arkadas sen adamsin😂saygilar az beyin çalış seviliyorsun
- 1 yıl
İletişim kurmaya bile değmezsin. Dediklerim ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirdi.
- 1 yıl
güzel kardeşim sen soruyu bir oku bak ne demis kardesimiz? senin sorununu anlatman için açmamış güzel kardeşim. 17 bin alan kizimiz var burada alkol sigara gece hayatini bos ver. kiz 9 k kira veriyor en az 4 5 bin fatura vericek bu kiz. allah adkina yorumuna bak yeter demissin asgari ücret..9 +5=14 bin ne kaldi?3 bin al yaşa.. arti yazmissin onu almasin bunu almasin yemesin gezmesin. ya calisan adam neden ipon alamasin yemesin içmesin gezmesin. ya çalışıyor bu adam.. sen bu kafadamisin? isterdim ki sen bir ordu mensubu olarak... haksizliklar var ama sabredin her şey bir gün düzelir. Evet insanlar rahat yaşayamıyor. Her istedigini alma hakki var insanlarin ve almali... fakat ekonomiyi iyi yönetmedik. mulakatsiz askeriyeye devletin kurumlarına personel aldilar. hersey tiparlanir rahat olun böyle gitmez demen kadar doğal bir sey olamaz. iletisim kurqmaz sin benimle zaten tatli çocuk.. seni üzmemek istemem kafamiz ayni değil. Ben Atatürk um her baba yigit beni tasiyamaz.. ama sana saygi duydum görüşünü bilmek te güzel... saygilar küçük adam🙏
En İyi Cevaplar
1 yılBölgeye şehire ve ile göre değişir bu nerelisiniz hangi şehir vs hocam? Bizim bölge de belki geçim olarak rahat olabilir 5 kişilik alışveriş mesela 860 pazar harcaması çıktı bize ayakkabı aldım kardiyo vs için 1300 vs bölgemiz için bir tık rahat diyebilirim kalınan ev ve karşımız da olan ikinci ev bahçelerimiz de çeşit biber patlıcan meyve narlar vs var domates o bu gibi ürünler de geçim için olunan bölge çok önem arz ediyor maalesef ülke de maaş ile geçim anca olabiliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl- Eğlenmek gezmek için 1 asgari ücret
- ev kirası ve faturalar için 1 asgari ücret
- kredi kartı ve kredi borçları için 1 asgari ücret
- yiyecek içicek ve diğer mutfak giderleri için 1 asgari ücret yeterli olur bence 🤔
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
79Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılYani çok zor ev kira değilse bir çok harcamadan kısılırsa belki ancak o şekilde...
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılAçlıktan nefesin kokar gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl- 9k kira
- 1.5k fatura
- 5k yemek (hep evde kendin yapıp yiyeceksin)
- 1.5-2k da sana kalıyor ama temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsun.
Geçen yıl doğuda askerlik yaparken ev tutmuştum (yedek subaydım). Maaş 26k idi (şu an sanırım 60k civarı var belki daha fazla). Ev kirası 3k (1 oda 1 salon eşyalı ev), yeme içme ordu evinde yapıyordum ve aylık 4.5k tutuyordu, fatura ıvır zıvır desen 1k. Dışarı çıkıp gezen biri değildim. Bol keseden harcamalar yapsam, arkadaşlara sürekli bir şeyler ısmarlasam ve her yiyeceğin en lüksünü yesem bile aylık 10k yı geçmiyordu harcamalarım. (Sigara alkol kullanmıyorum). Maaşın kalanını yatırım yapıyordum.
Evlenme hayaliniz yoksa ve minimal yaşayabilen bir insansanız asgari ücret hayatta kalmanıza yetiyor. Ancak tatile gidemez, iphone alamaz, dil veya sosyal etkinlik kurslarına gidemez, sigara ve alkol tüketemezsiniz. Toplumumuzun asgari ücret yetmiyor dediği durum aslında bu.31 Yorumla
1 yılZerzevati, manavdan değil de pazardan, onları da kapanış saatinde en ucuza alırsan. Geriye kalan herşeyin de indirimli halini bekleyip alırsan. 4 ayda bir kıyafet alırsan , faturalar toplamı da bin TL olursa. Birikimsiz yaşarsın. Ama sıfır sosyal hayat.
32 Yorumla- 1 yıl
@handeyl tek mı yaşıyorsun
Yaşamak var, bir de hayatta kalmak için yaşamak var. Siyasilerin biz vatandaşlarında hak gördükleri 2. si ( hayatta kalmak için, öldürmeyip süründürmek için) Birikimsiz tatilsiz, sosyal hayat olmadan günler sürüp gidiyor. Buna yaşamak dersek yaşıyoruz.
10 Yorumla
1 yılAsgari ucret yasamak icin asgari soylenilen ucret ve bir sacmaliktan ibarettir bunu belirleyen siyasetciler dunyanin hic bir yerinde asgari ucretle calismadan bu rakami belirler ama daha vahimi halklarin bunu kabul etmesidir..
20 Yorumla
1 yıl
1 yılYani 3 aylarda oruç tutarsın diyecem yine yetmez sen en iyisi 6 ay oruç tut ozaman ucu ucuna denk gelir😂😂😂 şaka tabiki mümkün değil ama nasıl başarıyolar bir türlü anlamıyorum yaşayana helal olsun
00 Yorumla
1 yılYaşanır da ona yaşamak denirse. İdâre edilir diyelim. Kira dişinda gıda ve elektrik gibi şeylerinde her 6 ayda bir%200 zamlandığı bi ülkeyiz artık. Ev arkadaşı bulsan daha iyi olur.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Yol sigara içki vs yoksa ucu ucuna denk gelir ama en küçük aksilikte patlar o iş
İş yerinde tecrübe kazanıp daha iyi maaşlı bir yere geçme şansın var mı00 Yorumla
1 yılYaşanmaz. Hem kira öde. Hem faturalar, hemde asgari maaş Geçinemezsin. Asgari ile sadece aile evinde kalan bekarlar geçinebilir
00 YorumlaUcu ucuna gecinirsin zor. Baya tutumlu olman lazım. Temel ihtiyaçları bile alman zor tam manasıyla gibi..
00 YorumlaNerde olduğuna bağlı bizim burada yaşarsın hemde rahat rahat ev kreşi ucuz yemek ucuz alışveriş ucuz yani
03 Yorumla- 1 yıl
Neresi hocam orası:) bizim bölge tarif ediliyor gibi resmen
- 1 yıl
Bizim taraf kadirli hocam doğunun neresindesiniz?
Para & Ekonomi konusunda 323 cevap paylaştı. yasanır bence ama tabi dikkatli harcamalısın. ve arada destek aileden gerekebilir. ek para kazanma imkanlarına bak bence. izin günlerinde
00 Yorumla9 bin kira ile zor kardeş 2 bin civarı da fatura olur. kalan 6 bin lira ulaşım yeme içme için zor yeter.
00 YorumlaYemiyordan icmiyorsan sigaran yoksa sosyal hayatin yoksa giyecek elektrik su internet lazim degilse ozaman evet
00 Yorumla
1 yılKarın tokluğuna çalışan dediğimiz insan diliminde yaşıyorsunuz. Sosyal hayatınızı dahi karşılayamaz bu maddi güç maalesef.
00 Yorumlaaşırı kısman gerek kendi ihtiyaçlarından çok zor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 759 cevap paylaştı.
1 yılpazar kuruldugunda aksamlari kalanlari ucuza alip market indirimlerini takip edersen olabilir
00 Yorumla
1 yılNormal maaş bile yetmiyor ne asgarisi? Bu zulüm bitsin artık
00 YorumlaBekarsan evet ama evli maalesef tek maaş çok zor
00 Yorumlamaalesef sanmıyorum iş sadece kirayla bitmiyor çünkü
00 Yorumla9 K nasıl bir para birimi Afyon dinarımı sikkemi nedir tam olarak?
00 Yorumla
1 yılMaalesef yaşanmıyor. Senin yaşadıklarının benzerini yaşıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılZor ya aldığın maaş faturalara gidiyor ne yiyip ne içeceksin hiç mi kıyafet yakkabi almayacaksin hicmi gezi seyehat yapmayacaksin hicmi çocuk buyutmeyeceksin
00 Yorumla
1 yılEvet bi çozum bulunur ek youtuberlık yaparsın para kazanırsın tiktok yayîn açarsın
00 YorumlaAsgari ücret Yılbaşında artar..
O zaman kira hariç
sana daha fazla para kalır00 Yorumla
1 yılçok tutumlu olman lazım yemeği vs iş yerinde karşılaman lazım ki yetsin
00 Yorumla
1 yılFena değilmiş kşran. biraz fazlasıma biz yaşıyoz. seni öttğemen lazım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 419 cevap paylaştı.
u 1 yılYaşanır ama ev arkadaşıyla kira ikiye üçe bölünürse ancak.
00 Yorumla
1 yılBilemedim nasıl olsa ölüm ben intihar aşamasındayım artık..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaşarsın ama en kötü evde yaşayarak, en kalitesiz kıyafetleri giyerek, canının çoğu istediğini yiyemeyerek.. Sosyal hayattan mahrum kalarak..
00 YorumlaCok zor ama yasayanlar da var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOnline çalışma imkanın var mı mesleğinle alakalı be yabancı dil var mı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBiraz zorlanırsın aşko nerde yaşıyorsun yaşadığın şehre de bağlı biraz
00 YorumlaAsgari ücretle çalışan birisi olarak söyleyeyim hayır hele evliyse hiç geçinemez bekar olursa yine idare edebilir kendisini bekar olmama rağmen yetmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYemek yemeyi ailen de yaparsın fazla bir şey almazsan eve ucu ucuna belki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSıfır sosyal hayat ve peynir ekmek yemek yaşamak sayılırsa yaşanabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYok kankam yok nerde o para ile sey bile çekilmiyor artık
00 Yorumla
1 yıl80 100 bin liralık telefonları almazsanız marka takıntınız olmazsa niye yaşamıyorsunuz
22 Yorumla- 1 yıl
onlar daha kiymetli erkekleri gozunde
- 1 yıl
Evet orası doğru
Sosyal hayatın sıfır olacaksa bazen harçlıksız kalacaksan ne bulursan onu yiyeceksen ve keyfi bir harcaman olmayacaksa neden olmasın üzgünüm:(
00 YorumlaBana öğrenci bursu gibi geliyor asgari ücret. Sanki geçinmek için değil de harçlık olarak veriliyor gibi sanki
00 YorumlaAsla yaşayamaz sadece gününü kurtarır geleceğe yönelik bir hayat kuramadığı gibi yatırım yapamaz hayal edip istediği şeyleri alamaz
00 Yorumla
1 yılAşırı ücret kadr trendyol alışverişm oluyor mümkün değil
10 Yorumla
1 yıl9k iyiymiş.. İstanbul'da yok öyle fiyatlar 😎
00 Yorumla
1 yılKendine ait bi evin varsa evet ama özel isteklerini kisicaksin karin tokluguna yasamak olur yani
00 YorumlaYaşanır diyen varsa denesin bir ay bakalım yaşanırmı görsün
00 YorumlaÇok tutumlu olup dikkatli harcama yaparsan anca :((
00 Yorumla
1 yılBu ülkede maaştan bağımsız yaşamak bile çok zor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKıt kanaat geçinirsin. Faturalarda 3k tutsa geriye 5k kalıyor. Çok şey yiyip içmezsen geçinirsin
10 YorumlaYaşamak denirse yaşanır
10 YorumlaBen çok zorlanırdım sanırım
00 YorumlaTek başınaysan yaşanır.
00 Yorumla
1 yılsunnı tenefusle yasamak gıbı olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKiram 7.500 Asgariden biraz fazla kazanıyorum ve ticketim var rahat rahat yaşıyorum gayette
017 Yorumla
Cevap sahibi1 yılİzmir de yaşıyorum. Evim Alsancakta, Ticketla mutfak alışverişimi yapıyorum. Evde yemeğimi yapıp meyve mi yiyorum. Ekstra hafta da 4 gün spor 1 gün de gönlümce eğlenmeye gidiyorum. 22.500 maaşım 7.500 de ticket kartım var gayette güzel geçiniyorum tek başıma olduğum için
Cevap sahibi1 yıl2+1 70 Metrekare giriş kat Hocazade durağının 250 Metre ilerisinde noterin arkasında. 7.500 ticket tüm mutfak masrafıma yetiyor 22.500 den de kira çıkıyoruz 15.000 1.250 Telefon faturam 750 elektrik su geliyor tekim ve Max uyku harici 3-4 saat evdeyim. 1000 de spor salonu ücreti. 500 de İnternet. Hafta da bir gün izin günümden önce Bornova da veya Alsancak da çok uçuk kaçık olmayan mekana gidip 3-4 bira içip alavara da makarna bira yapıp arkadaşlarımla eve dönüyorum harici gidip istediğim aktiviteyi de yapıyorum. Birilerine gösteriş için değil kendim için yaşadığım için TEK BAŞIMA altını çiziyorum Tek başıma olduğum için yetiyor. Ev felan çocuk eş yok TEK BAŞIMA Yaşıyorum. Sigara kullanmıyorum. Bağımlılığım yok arada bir arkadaş ortamında bira makarna bira midye
Cevap sahibi1 yılAyrıca Malum Partilii değilim. Ayrıca ev sahibim sahte müslüman değil
Cevap sahibi1 yılNiye içerledin olum sjsjsjsjsj 🤣
Cevap sahibi1 yılBiraz içerlemiş gibisin Eruhluu
Cevap sahibi1 yılBelli oluyor içerlemediğin sjsjsjsj 🤣
Cevap sahibi1 yıl1 odo folon ov dodogon olon avanak seni git başka köşe de başkasının yorumlarına salça ol başkasına içerle bana ağlama FAKİR
Cevap sahibi1 yıl7.500 Ticket sadece market ve yemek de geçiyor oda bütün mutfak masrafıma yetiyor gerisi de kira + giderler ve orta standartlar da tek başıma yaşamaya fazlasıyla yetiyor
Cevap sahibi1 yıl30.000 demedim. Ticket sayma belli yerler de geçiyor nakit değil şua tüm firmalar asgarî+ %20 zam yaptı o yüzden oda 21-22 he tekabül ediyor
1 yılyasanir neden yasanmasin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 366 cevap paylaştı. Ona yaşamak denmez ki hayatta kalmak denir.
00 YorumlaHangi şehirdesin
00 YorumlaYok beee dişimin kovuna yetmezq
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 718 cevap paylaştı.
u 1 yılÇok harcaman yoksa idare edebilirsin
00 Yorumla - Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026