Geçinilir neden geçinilmesin
Asla yetmez açlık sınırının çok altında
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

yuh ya nasıl geçinelim kira burda 1200 lira en kötü geriye kaç kalıyor? 400 tl 400 tl yide 300 ü faturo 100 tl 100 tl market göremessiniz bir aile en kötü 200 liralık alışveriş yapıyor 100 tl sini karttan geçti bankada 100 tl okul masrafları okul kıyafeti set olarak 400 tl 2 çocukjlu aile 800 tl toplam 900 tl borç çocukların servisi var 1200 ona 1200 ona topla 3300 hiç kendilerine masraf yapmıcakmı anne baba günlük yaşam oda 1000 olsa 4300 oluyor bida çocuklar eve gelirken babasından her gün çikolata vb. istemezmi oda günde 10 tl olsa 400 tl topla 4700 tl bir asgari ücretli 1600 tl alıyor ama masraflar 4700 tl ya bakın 4700 diyorum memur 5 lira alıyor ohh memur yaşasın bizde gomis gibi yerlerde sürünelim ülkede haksızlık cidden var yeni üye oldum okuyordum üye olmak aklıma gelmemişti ama bu konuyu görünce içim cız etti allah yardım etsin bize
Yeter diyen millet vekikleri bakanlari bir yil boyunca kirada oturtup asgari ücretli bir iste calistiracaksin bakalim. ne yapacaklar birde uni okuyan çocuk olacak bakalim. ne yapiyorlar
dinden imandan bahsederler o zaman.
Bana simdi din iman sovdurtme be haci.. onlarin dini imani olsa tuyu bitmemis yetimin hakkini ne yerler nede yedirtirler... Onlarin dinleri imanlari para
Tek cocuklu kirada oturan bir aileye en az 3500 tl asgari ucret olmasi gerekir
Onlar din şarlatanı gariban halkı oyalıyorlar.
Gariban halk kulak arkasini uzatip al hasmetlim. al hazretleri deyip beklemesin aglamayan bebeye meme vermezler acacak halk gözünü ayaklanacak ama ujj brjj kisi ile degil her ilde her isci cikavak sokaga eylem yapacak sonrasini izleyin vede görün... Hani secinlerden sinra ucacaktik :) onu bile söyleyemeyen bir halk var
Bu millet durur durur sonra işi abartır hep öyle oldu. Sonra baştakiler kaçar. İğreniyorum bu şarlatanlardan.
benim teyzem ile kocası doktor tyzem 4.500 kocası 5.500 alıyodur ya da daha fazlada olabilir bakın 1 tane 4 yaşında çocukları var otizm çıktı otizm ne demek eğitim ile geçen bir hastalık zaten şu an eğitime başlayacak bak adamlar rapor çıkarmış otizm eğitimi içinrapor gerek çoğu kişi rapor çıkaramıyor ama onlar torpille çıkardılar adamlar 200 binlik tiguan aldılar pasat vardı 100 e sattılar adamlar resmen beleş 2018 araç sahibi oldu devlet 100 bin tlsini verdi arabanın sonra adamlar selenddi diye ilçe var orda kendi evleri var eğitim yeri izmirde izmirden 1300 e kiralık ev tuttular içini döşediler koltuk vb. hep yeni aldılar babamın teyzesi onlarla gitti neden? bakım parası alıyor 3000 tl yuh dedim bide teyzem hiç çalışmadı hep rapor alıp evde yattı yani devleti kazıkladılar bizim devlette kazıklanmaya ve çalışana vermemek için veriyor para bide babamın tyzesinin kızı neymiş rte kötü yaprak kötü ben göt vere vere araba alıyom adamlar beleşe 200 binlikalıyo o çalıştığım her terim devlet
Rızkı veren Allah, geçinenler var kadere boyun eğmiş çok insan tanıyorum öyle muazzam insanlar görmedim hiç. Yok geçinemem diyende otursun bir sineye çeksin kendini olmayınca olmaz elinden gelen bu insanların geçinmek zorundalar benim ailem asgari ücretle hem geçinmişler hem 2 tane ev almışlar eski insanlara kurban olurum ben be yeni nesil ancak süsünü püsünü düşünsün
1- Eski ekonomi ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.
2- Şimdiki ekonomiyle asgari ücretle geçinilir ama ekmek ve makarna dışında hiçbir şey yemeyip, hiçbir teknolojik ürün almayıp, araba vb hiçbir şey almayıp, tatile - geziye gitmeyip, ilçede ya da köyde sobalı bir evde aylık 300-400 lira kiraya oturup ot gibi bir hayat yaşarsan geçinebilirsin.
"ailem asgari ücretle hem geçinmişler hem 2 tane ev almışlar" hangi yıllarda almışlar onuda yazarsan :) Sen ailenin askeri ücret aldığına emin misin? Yoksa bizi mi yiyorsun? Mirastan kalan bir şeyleri satarak almış olmasınlar?
Çevrem de ne kadar tanıdığım asgari ücretle çalışan kişi varsa adamın dediği tek şey, adam dolandırıyorum diyor şu anda. Sonra adımız dolandırıcıya çıkıyor diyor. Yoksa nasıl getireceğim ay sonuna imkanı var mı diyor.
@desuyonee teknolojik ürün almasınlar kardeşim arabaları olmasın gitmesinler tatile otursunlar sobalı evde. Ne var bunda demekki nasibin böylemiş sabredeceksin kimisi hayatlarıyla imtihan olurken kimisi de mallarıyla olur. Tabiki bu dünyada güzel yaşayamıcaz burası cennet değil ki. Şükredin gerisini olmuş bilin
@Desuyonee Eskiden fark vardı 2002-2010 larda fark vardı şuanda fark yok eskiye döndük her gün zam :( maaşlar kimseye yetmez tane sayısınca zentin alımlar başlaması yakın.
Ne var bunda diyor? İyi yaşamak herkesin hakkı. Avrupada insanlar mutlu mesut yaşarken ortadoğuda senin kafandaki yöneticiler yüzünden insanların hayatı cehenneme dönüyor. Söylediği şeylere bak teknolojik ürün almasın araba olmasın tatile gitmesin otursun sobalı evde diyor 2 tane eviniz var bunu yazabildiğin bir teknolojik aletin var internetin var ama insanlara tam tersini öneriyorsun. Sen ve senin kafandaki senin zihniyetindeki herkes yeryüzünden silindiği zaman işte gerçek rahatlığı ve mutluluğu o zaman yaşayacağız. İnşallah helak olup gidersiniz. Her gün senin kafandakilerin yokolup gitmesi için dua ediyoruz.
@Desuyonee Gerçekten çok mantıklı konuşuyorsun!!! Elin gavuru çöpçüsü asgari ücretiyle 5 yıldızlı otelde tatil yapıyorsa, Sen asgari ücretle 30 sene mahkum kalıyorsan, sen buna kader diyorsan afedersin ama bu saçmalıktan başka bir şey değil. Kader diye bir şey var ama kaderi hep Allah'a yüklüyorsunuz. Kaderin bizim elimizde olduğunu da unutuyorsunuz. Sen bugün gelecekteki çocuğun için gerekli önlemleri almazsan, planlamasını yapmazsan o çocuğunun nasıl bir geleceği olacağını nasıl bilebilirsin ki? Bu aynı olay ülkemiz için de geçerli. O yüzden çocuklarımıza çok büyük bir karanlık çağ bekliyor haberin olsun.
Tüm bu "sorumluluk" topunu yüce Allah'ıma nasıl yüklüyorsunuz anlam veremiyorum gerçekten. Tüm dini sorumluktan başka yaşadığın "ÇAĞ" ında bir sorumluluğu var. Bir sistem içerisindesin. Bu sisteme uymak zorundasın. O sisteme uymazsan her zaman zûlüm çekersin bu açık ve net.
Allah Azze ve Celle ben rızka kefilim rızkınızı dert etmeyin, imanınızı dert edin demiş. Boşverin kardeşimbugün varız yarın yokuz neyin geçim sıkıntısını dert ediyoruz? Cefa çekmeden sefa süremeyiz bu dünyada cefa çeken ahirette İnşaEllah sefa süren kullardan olur Allah herkese rızık versin geçimleri iyi olsun İnşaEllah ben sadece görüşümü belirttim ben geçinebileceğimi düşündüm yazdım herkesin kendine Allah rızkını çoğaltsın kardeşlerim olmayanlara da versin
Tayyibin allahı kurtarır seni bekle. Evde hiçbir şey yapmadan bekle allah su da içirir yemek de yedirir senin hiçbir yerini kıpırdatmana gerek yok allah verir sen ve çevrendeki hiçkimsenin hareket etmesine gerek yok zaten bu durumda allah vermese bile yani açlıktan ve susuzluktan olduğun yerde acı çekerek ölsen bile diğer tarafta cennetten köşk sattım ben sana allah ile anlaşıp köşk satın aldım hiç merak etme hatta ne kadar acı çekerek ölürsen cennetteki köşkün o kadar altında kaplı olacak söz veriyorum sana
Tayyibi sevmeyen biriyim çokta karşıyım bunu belirteyim. Elinden gelen bu insanların dedim farkındaysan görüşümde sanayide asgari ücretle çalışan biri napsın kardeşim Allah için soruyorum napacak o adam assın mı kendini öldürsün mü? O kadar geçinen insanın canları yok mu insan değiller mi onlardan isterler ellerinden bu geliyor keşke olsa daha iyi konumlarda olsalar ama olmayınca olmuyor
30 sene iki asgari ücretli yemeden içmeden, sokakta yaşayarak, yıkanmadan, ısınmadan para biriktirip ev alıyor ve bunu diyen bu ailenin çocuğu olduğunu beyan ediyor. hadi çocukları da sokakta doğurdu yemedi içmedi hastalanmadı okumadı diyelim.
ortalama 1500 desek iki kişi 30 yılda yaklaşık 1 milyon tl yapıyor.
bence haklı olabilir. zira anca bu şekilde bir ev sahibi olabilirler.
ha pardon iki ev demiş. :) tamam yarın gel ankarada ekonomi bakanı olarak işe başla. tayyip bunu okusa damadı tekme tokat kovardı koltuğundan :) :)
Canımm sen konuyu çok yanlış anlamışın sen o yüzündekilere para harcamayı bıraktığın zaman geçinmeyide öğrenirsin İnşaEllah bu benim görüşüm seni hiç bir şekilde ilgilendirmez. Benim ailem tutumlu ki almışlar Elhamdülillah. Allah a güvenipde ne rızkı azalanı ve yarı yolda kalanı gördüm. Şükredene Rabbül Teala verir gözü yüksekte olup şükretmeyende böyle konuşur ancak
@Beyznr Ama olsun allah var değil mi yaaa :D :D. Ekonomiye allah oraya allah buraya allah yüce yaratıcıyı her şeye karıştırmasanız olmuyor mu dolar valor endex parite vs vs ekonomi allahın var etmiş olduğu bir ürün değil suni ve yapay ; bir bilimdir lütfen sallayarak uydurarak yorum yapmayın ! . @louqoum Aklı yok fikri var 👆👆👆👆 dedikleri bu işte boş ver :D bas engeli geç.
https://www.youtube.com/watch?v=4tq08IORASM
Bu nasıl bir düşüncedir? Gezmesin, yapmasın, etmesin. Tayyip sevmiyorum diyorsun fakat düşüncelerin çok yanlış. Herkesin bir refah seviyesinde yaşamaya hakkı var. Ekonomi, ülke olayları vb. konular Allah ile olmuyor kusura bakma yaptıkların ile oluyor. Asgari ücretle geçinen kendini öldürsün demiyor o arkadaş bizde demiyoruz. Şükretmek dersen o konu bizim dediğim ile hiç bir alakası yok. Senin dediğin resmen her şeye boyun eğ şükret ne gelirse Allah'tan. Yok öyle bir şey "Düşünmeyen, akıl etmeyeni pislik için de süründürürüm." diyen de Allah değil mi? Sen akıla danışmayı bırakmışsın. Senin aklın dinle dolmuş fakat yanlış gidiş o gidiş. Şükür ile tevekkülü ne olduğunu anla sonra şükretmeyi bize söyle.
Kardeşim elinden geleni yapıyor insanlar asgari ücretten fazla para alamayınca napsınlar? Daha yüksek maaş veren yer varda onlar mı gitmiyor? Her konu Rabbim ile olur onun rızası ile olur. Çalıştı ailem şükretti bak olmuş. Allah aşkına mantıklı düşünün hepimiz gaflet içindeyiz nefsinizle konuşmayın
Sobalı evde de oturduk her zaman güzel yemeklerimizde olmadı küçüklüğümde yokluk gördüm şu an Elhamdülillah. Gezmiyorum da tatilede gitmiyorum bayan olduğum halde saçma sapan isteklerim kıyafet makyaj vs şeylerimde yok. Kimseden de eksiğim yok hayatımı dinimi göre yaşamaya çalışıyorum Allah ta veriyor. Şunu bir beyninize sokun Rızkı veren Allah kefilde Allah tır.
neyi yanlış anladım çom? :) ya senin hesabını döktüm benim makyajımla nası bir alaka kurabildin. yemeden içmeden anca alabiliyorsun haklısın dedim. ne var bunda :)
tanrı rızkı herhalde dolarla veriyor size. yok böyle bir kafa. verdiği beyanı bile hesaplayamıyor. :) şaka gibi...
verdiğin beyana göre değil sobalı evde sizin eve girmeniz bile mucize :) asgari ücretle iki ev alacaksın bunu yaparken de asgari ölçüde insan gibi yaşayacaksın :)
sanki sizin aile dışında tüm memleket kokona bir siz tutumlusunuz dimi? çakal seni allah kitap demekten çekinmiyor ama yalan palavra gırla.
30 senede ev alınıyor madem millet neden okumak para kazanmak için kıçını yırtıyor e embesil çomar? bunu da az düşünüver.
Haddini bilde konuş edepsiz sen kimsin ki sana yalan söylicem senin gibi haya yoksunları anlamamaları çok normal. Sende şükretmeyi düşün sanada verilir. Yüzündeki on ton makyaja para vereceğine gezeceğine biriktir bakalım nasıl alıyosan. Ahlaksız bir bayana yakışır kelimeler kullan ben utandım hayasız insan
Canım hayırdır ya? Ne yalanı çok merak ettiysen buyur beklerim sana da ispatlarım olmayan birşeyi senin gibi edepsize söylemem. Müslümana yakışmaz yalan, insan karşısındakini kendisi gibi görürmüş demek ki çok yalan söylediğinden insanlara güvenin yok kendi ölç bir tart istersen
cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmakla aynı. ben de günde 30bin tl biriktiriyorum. yalancıyı dövmüyorlar ya.
ne de olsa sorgulayan yok. hesap kitap derdi de yok. matematikle hiç alakası yok garibimin. ohhh... hadi güzelim git kendi kitleni trolle burada kimse yemez boşuna zırlama
Fatura 200tl mi? Sadece ekektirik 120tl geldi bu ay. Bunun suyu var, dogalgazi var, interneti var. D. gaz kışın +200TL geliyor tek basina.
Pazar 200tl? Bugun markete gittim. 4lu süt, dondurma, burger köfte, sos , ekmek aldim 80TL tuttu ve bunlar temel gida bile degil. :D
Tutumlu bile olsan gecinilmez.
Cevap
64Cevap
Devletin hesabına benziyor bu iş şu anda asgari ücretin en az 500 euro olması gerek ama bu millet hak ediyor bedavaya çalışmaya alışmışlar lan bir hafta bırakın acınızdanmı öleceksiniz daha bu devlet olmasa iş yeri sahimleri sizi 800 tl ye calıştırırdı şu anda halada asgari ücretin altında calıştıran şerefsizler var sigortada yok kusura bakmayında eşşek olduktan sonra semer vuran cok olur kusura bakmayın tekrar türkiye de insanın degeri yok
Önce hesap yapmasını öğren, sonra asgari ücretle geçin, geçinebilirsen. Kira 750
Fatura 200
Pazar 200
Market 400
Yakıt 500 (asgari ücretli 500 TL yakıtla ne yapıyor anlamadım ya)
Çocuklar 500
Ek gider 200
Eğlence 300 (Asgari ücretlinin eğlencesi evde tombala + Ay çekirdeğidir O da aylık 50 TL etmez. Sanki çolu çucuğu toplamış sinemaya gitmiş)
Benim hesabımla 2.850,00.-TL. Asgari ücret 1.603,00.-TL - 2.850,00= -1.247,00.-TL
Arkadaş Asgari ücretli ile geçiniyorum diyenle dalga geçmiş
Bu kağıdı götür koy Mısır daki piramitlere, firavunlar kalkıp ayakta alkışlar.
Asgari ücretli öyle ya da böyle bir şekilde geçiniyor ama onları bu hale mahmum edenlere İsmail Y. K dan " Allah Kahır Bela and Hay Lanet Olsun " şarkısını armağan ediyorum...
o eve faturanın 200 lira gelme imkanı yok bir kere doğal gaz tek başına 200 300 lira gelir bu evin tüpü var 1 tüp 100 lira bu çocukların okul harçlıkları var hesaba katılmayan çocukların giderleri var o paraya değil 2000 bin TL ye bile zor geçinirsin o parayla güldürme beni pazar 200 yazmış hahahah :D
Trollemek amaçlı yapıldığı ortada. Zaten asgari ücretle çok rahat geçinilir. Bizim burada maaşını arttıran bile var. Kısaca bu ülkede asgari ücretle çalışanın elinde 5-8 bin liralık telefonla gezip hava atabilyorsa bu ülkenin asgari ücreti bence az değil yüksektir :) Kısaca adam maaşının 3-4 katı civarına telefon alıyor.
Bizde bir söz vardır küfürlü ama sansür koyacam. Yiyemeyeceğin y****** altına girmeyeceksin. Borca giren adam yiyemeyecekse borca girmeyecek o zaman. Bizim burada adam asgari alıyor 21 yaşında daha elinde ki telefon iphone x kimse ekonomi kötü demesin. Ayrıca bankalardan kredi almak öyle kolay değil bir kaç kere borç yapılamaz belli kriterler yaşama şeysi var belli limitten yukarısı olmuyor.
Ayrıca bende bir dönemler asgari ücret alıyordum 8 ay da biriktirdiğim para 4200 mü 4300 lira mı ne. Ben bide bazen dışarıda yemek yedim arkadaşlarla filan gezdim tozdum yoksa rahat 5000 lerde yapardım o dönemler de. Şimdi maaşım çok daha yüksek tabi ama demek istediğim biriktirilebiliyor olması.
Kısaca eskiden şeker alamayan bir millet batmadıysa şu an hemen hemen herkesin altında arabası var ve araba parasında telefonu vs. var hiç batmazlar. Bide nasıl batıyorsak oteller full çekiyor yer bulanmıyoruz tatil yerleri de dolu. Kısaca ekonomi kötü ayaklarını geçin :D Ekonomi gayet iyi algı yapıyorsunuz.
Algı falan yapmıyoruz. Senin gördüğün kişilerin çoğu ailede 2-3 kişi çalışıyor o oteller, alışveriş merkezlerinde olanlar. Bak dediğin doğru iphone x alması falan yanlış o konu tamamdır. Fakat gidipte ekonomi kötü değil demen ekonomiden anlamıyor olduğunu gösterir kusura bakma. Ülkenin ekonomik durumları, ekonominin yıllar içinde ki dalgalanmaları, ülkede olmayan üretim, eğitimin de çöküşe sokulması, imam hatipler açılıp en son bir tane daha olay var okul kapatılıp müze yapılacak deyilip bu yıl açılıp imam hatip dönüştürüldü. İthalat ve ihracat oranlarına bak, yap işlet devret modelinin bize verdiği zararlara bak. Elinde para olan daha zengin oldu şu an zaten o konuda ayrı biz ve büyük bir çevrem otellerde, alışveriş merkezlerinde, sürekli kafeler de takılmıyor. Otelde takılan evde tek çalışan baba değil, merkezlerde takılan gençlerin çoğu ailesi zengin, zengin olmayanların da ailede 2 kişi en az çalışıyor ve durumu olmadığı halde takılanlarda var onlar ayrı salak. Git araştır öyle gel.
Asgari ücretle geçinmek mi bizim sadece kira 950 tl geriye ne kaldı 650. Markette bir sıvıyağ 30 tl bulgur 1 kilosu 5 tl salça 5 kilosu 30 tl domates biber alıcam desen 20 tl gider eee daha hiçbirşey almadan 85 tl gitti kaldım 550 desek ee elektrik su telefon faturası doğalgaz gitti 300 tl kaldı elimizde 250 tl ben işe gidip geliyorum yol masrafını 200 tl elimde kalan sadece 50tl woww baya zenginim.
Çok zor. Zaten tek maaşla geçinen yok gibi artık. Ya eşler de çalışıyor ya da beyler ek iş yapıyor maalesef.
Fotoğraftaki mizah harika :)
Kiram: 1250
Market ihtiyacım : 1500 min.
Tlfn faturası : 150
Kafede çay, kahve : 1000
Mazot, eğlence : 500
Ivır zıvırıyla birlikte 5000+ ediyor.
tek yaşıyorum giderlerim bu ve lüks değil bunlar.
Asgari ücret elbette yeter ama ne için?
Nefes alıp vererek, ömrü ölüm gelecek diye beklemek için.
O yüzden sıradan olmamayı tercih edip farklı alternatifler aranmalı, bu koca hayat ölümü beklemek için bahsedilmemiş bizlere.
Nerde ev kiralı 750 söyler misin? ya da faturalar 200 kış gününde sadece doğalgaz 200 ü geçiyor zaten. Burda siz tamamen siyasi yönünüzü ortaya koymuşsunuz ama gerçekleri hala görmezden geliyorsunuz utanç duyucu bir durum...
Az bir miktar ama gecinilir elindeki para ne kadarsa o kadarlik harcama yaparsn gidip asgari ücret Alıp da iphone8 taksidine girmezsen gecinirsin
öyleleride var onlar hep kredi kartı sonra borcum var vb. uğraşırlar asgari ücretlilerin alacğı max 1500 tl lik geçinilmez bu arada diyiyim
5 çocukla birde hepsi okuyorsa zor geçinirsin tek yaşıyorsan anlarım ama 7 kişi yaşıyorsan elektirikmiş suymuş doğalgazmış internetmiş bu faturalar sadece 200 tl mi yapar bir kere burda mantıksızlık var birde daha geçinemiyorum diyenler utansın diyo asıl geçiniyorum diyerek kendini ve etrafındakileri kandıranlar utansın galiba sen dağın başında yaşıyorsun faturaların hepsine 200 tl diyerek
millet utanın felan diyo benim babam asgari maaş alıyo ve ailemdeki tek gelir kaynağıda babam ve biz 1603 tl ile geçinebiliyoruz çocuklar 500 tl harcamaz eğer asgari maaş alıyosa harcamaz ailesi harcatmaz ! açıkçası arabamız yok, yazları bir tatile gitmiyoruz veya denize ancak biri götürürse ve davet ederse gidebiliyoruz. yani bence memur maaşı alanlar pek fazla konuşmasın çünkü eğer asgari maaşlan geçiniyo olsaydınız fikirleriniz bambaşka olurdu.
Arkadaş giyinmiyor galiba. Arkadaşın ihtiyacı da olmuyor demek ki. Tek kişiysen evet diyebilirim ama 4 kişi+ bir ailede çok zor. Asgari ücret en azından 2000 TL olmalı.
Yalniz hesaplamaa ya bayildimm kim yaptiysa atakta alkisliyim
şu yukardaki hesabı yapan GERİZEKALI kişiye soruyorum o masrafların için eşya taksidi yok mu? gökten sana ev ve eşyalar verildikten sonra mı başlıyorsun hayata? ya da 200 tl fatura nedir zaten bu yıl %74 zam yapıldı sen o fatura kısmını 400 yap
O hesabı bir toplasana bir 😀
3050 yapıyor 😀
1600 - 3050 = -1450
Geriye kalan 1450 tl yi nereden buluyor bu millet onu çözemiyorız işte.
matematiği yanlış bir kere. toplasın tekrar. o giderlerin toplamı 3050 tl. asgari ücretin nerdeyse 2 katı m
Türk-İş'in araştırmasına göre, ağustosta 4 kişilik ailenin açlık sınırı bin 812, yoksulluk sınırı 5 bin 904 lira olarak hesaplandı hereye yetiyor?
çok çalışıp yoksul olmak istiyorum daha yoksul bile değilim
Hesap 3050 TL tutmuş ama 1200tl ye pazarlıkla anlaşırsak olur valla
Ben maaşı bu arkadaşa vereyim bizi geçindirsin
2bşn TL vereyim valla
Geçinilir diyen milletvekillerimiz lütfen 1500 lira ceplerine koyup bir ay geçinsinler.
O hesaplamayı yapan kendi de ne yaptığını bilmiyor bence
O zaman şehre göre maaş versinler. İstanbul'da nah bulur 750 kirayı ajfkkf
Fatura 200 kira 750 mi? 750 ye İstanbul'da kira var mı? Ben 2000 den aşağı ev görmedim.
Hesabı yanlış yapmışın kardeşim 😂 403 kalır 😂. Matematik hocası var burada kaçar mı benden 😎
Bunu fark etmek için matematik hocası olmaya gerek yok 😄
Matematik hocası değilim zaten 😂
sadece 403 değil toplamada 1200 çıkmaz 3050 çıkar xD oda fakir birinin geçimi için min değerler yazmış xD
Şu toplama işlemini yapan ya ironi yapıyor ya da gerçekten beyninde bir sıkıntı olmalı.
Yok abey asgari ücretle geçinilmez. Gecinebilmek için iki şart var: ya kira odemeyecen ya da kredi
Sana toplamayı öğretemeyen matematik hocanı hüpleteyim
Bu hesaplamayı hatırlıyor gibiyim çomar matematiğiyle hesaplanmıştı 🤪
Ve babam bu maasla 5 kisilik aileyi bssleyip okuttu, ayakta alkisliyorum
yalnız toplama yanlış yapılmış 3050 TL yapıyor harcama
Geçinmek için bir evde en az 3 asgari ücretli olması gerek. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
Böyle sıfır borçsuz baslanirsa gecinilir. Ama hep yerinde sayarsin yani ev alamazsın hep kira böyle de bir rahatsızlık eremeden göçüp gitmek kötü yani
Toplama hatası var sanırsam, zira 3050 ediyor toplam :)
O nasil matematik öyle adam acliktan 4 islemi unutmus.
3050 tutan toplamayı nasıl 1200 bulmuş lan o nasıl matematik
+ olarak yazıyorum: Asgari ücretle geçinilir ama ekmek ve makarna dışında hiçbir şey yemeyip, hiçbir teknolojik ürün almayıp, araba vb hiçbir şey almayıp, tatile - geziye gitmeyip, ilçede ya da köyde sobalı bir evde aylık 300-400 lira kiraya oturup ot gibi bir hayat yaşanılırsa geçinilir.
Bu hesapi bakan Albayrak yapmis olmali. Nasil 1200 TL alindi o kadar rakamin toplanmasinsan kendisnden bask hic kimse bilmiyor herhalde
Türk milletine fazla o para. Birazını keseceksin ki akıllansın. Gerçi yinede akıllanmaz bu millet.
Bence matematik ağlıyor. Helal olsun kardeşe büyük trol yapmış. Ki umarım troldür.
Bir kişi de orada yazan rakamları topladı mı acaba? toplam 1200 demiş herkes de o şekilde yorum yapıyor..
her şeye ne kadar da kolay inanıyorsunuz ve bunun üzerine konuşuyorsunuz... TEBRİKLER
fatura ve kira ödemezsem iyi geçinirim. kira ve fatura zaten 1500ü geçer
keşke biraz matematiği olsaydı dedim görseli görünce..
zor..
HESAP YANLIŞ xDxD 1200 değil o 3050TL doğru yaz toplama bilmeyen ahmaklar atlamasın xD
Sonra 1603-1200= 503 yazmış oda yanlış 403 yapacak xD kısaca baştan aşağı hesap bilmeyen birinin yaptığı ama hesap bilmeyenlerinde atladığı bir saçmalık olmuş xD bu maaşla açsın aççççç
Trolse güzel yok bunu hesaplayıp gerçekten böyle sonuç çıkaran mal varsa vay o adamın haline :)
Geçinmek ne demek geçinmemek ne demek önce bunu açmak gerekir
Planlarım arasında yoksulluk yok ama o parayla gecinemez kimse
Mümkün değil bana yetmiyo yetene healal olsun brn yanlız yaşıyorum yetmiyo
bu postu atan önce hesaplamayı öğrensin mk 500+500+750=1750 zaten neyin kafası bu yaptığı hesaplamaya bak mk sırf şunu yazmak için hesap açtım
evinde ayda 540 lira sigara parası veren anne baban olsa bırak 503 lira kar ı 40 lira borca girersin her ay mk
bunu yazan arkadaş matematiği hiç bilmiyor galiba 1200 tl yi nasıl bulmuş anlamadım hesabın toplamı 3005 tl asgari ücretin 2 katına yakın nerdeyse
Bu fotoğrafın sahibi minumum 50 yaşında akp li bir yobaz işlem hatasımı dersin yazım hatasımı dersın dolu yazık siz oy verdiniz sürünün şimdi :'(
Hayat bazı insanlara daha zor
sadece kira zaten 1600 tl, 750 tl nedir depo da yaşıyosun heralde
Oraya birde matematik dersi eklesin
Yıllık 200 bin gelirimiz var o bile yetmiyor bize hayatta kalamayız yani
750 köyde oturanlar için herhalde fatura muhtemelen 1 tanesini hesaplamistir
matematik öğretmeninin adı ne senin çocuuum? toplama da yanlış, çıkarma da )) tööbeee ya! )))
Heheh toplama yanlıs 😁😂
Bu hesap nereye göre yapılmış sjsjsjd
Biraz matematik öğren
Onları toplayıp nasıl 1200 bulmuş 😃
Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar