Sizin için harcamaların artmaya başladığı bir mevsim mi sonbahar?

Sizin için harcamaların artmaya başladığı bir mevsim mi sonbahar?
Yaprak gibi de dökülmemek lazım. Bunun daha kışı var..
Alışveriş yapmak iyi, güzel de, para da kolay kazanılmıyor ama çok kolay harcanıyor..
Sık sık yaptığımız harcamaları kontrol etmek gerekiyor..
Sosyal medya ve içinde yaşadığımız çevre tamamen bize harcama yaptırtmak odaklı..
Sadece şu soruyu sorsak bile kendimize faydası olur "benim buna gerçekten ihtiyacım var mı?"
Kamu spotu gibi cevap olmuş çok iyi. Son soruzaten ekonomistlerin sordurttuğu bir soru. Hatta ekran yüzü olanlar var, onlardan birisi çok kullanıyor ki doğrudur.
Kimmiş o? Ben hiç görmedim.
Bu düşünce yapısı sayesinde alışveriş yapmadığım için eksik veya mutsuz olmuyorum. Aksine duygu durumumu maddiyata bağlamadığım için daha iyi oluyorum.
Bunu açıklamam lazım herkesin anlayabileceği şekilde.
Mağazada, vitrinde gördüğümüz bir şey göz zevkimizi cezbeder ama onu satın aldıktan sonra genellikle eve gelince pişmanlık duyarız.
Gerçek özgürlük bütçeyi zorlayıp onu satın alabilmekten ziyade, almadan yanından geçip gidebilmek. Hazır göz zevkimiz de tatmin olmuşken 😄
Star Tv ekonomist yazınca hemen çıktı jdjdks
Özlem Denizmenmiş.
Gündüz kadın kuşağı programları için faydalı bence.
Yani ben bile gördüysem ülke kadınları mutlaka bir şekilde duymuştur jsksk
Biraz farkındalığı olan herkesin var merak etme, o yüzden bu tarz kişilerin o saatlerde tv de olması önemli.
O imkansız, talep var. Yani yapımcılar için de para var.
Medya nasıl isterse o şekilde yön verebiliyor topluma.
Bak ben Özlem hanımı daha önce dinlemişim. Farkında olmadan söylediklerini yapmaya bsşlamışım mantıklı bulup.
Bu gerçeği gün yüzüne çıkardığını iddia eden ilkel programlar (ilkel çünkü sürekli herkes bağırıyor, hakaret ediyor birbirine) ahlâki çöküşü hızlandırıyor. Sonra da izleyici üzerinde "millet neler yapıyor da bişey olmuyor.
Nasılsa suç değil, cezası bile yok. Yapanın yanına kâr kalıyor" düşünceleri yerleşiyor..
Göre göre döt yırtılıyor..
Ayrıca kadın programı deniliyor ama kadınlardan daha çok izleyen erkekler de var 👀..
Ahahaha aynen öyle mesela berbere gittiğimde onlar açık oluyor gün içinde jsksks
Ahahah aynen öyle
Ricalar efenim
Valla kartımı annemlere verdim, şu an yarım saattir alışverişteler.. Büyük ihtimalle öldüler, yıkamaya geçip gömüyorlar.. 😄
Ahahaha tam olarak beklediğim cevaplardan. Bana harcama bildirimleri geliyor, sana gelmiyor mu? En azından parça parça alışıyorsun dnsksksl
Geliyor evet.. Uzadıkça umudum tükeniyor.. 😄
Ahahaha gaiplik olmadan haber alırsın umarım. Kart likitinde de yer kalmış olsun jdksk
Alırım bir fatiha😄
Jdkssk
Teşekkür ederim..
Rica ederim, soruyu renklendirdin.
Cevap
4Cevap
Bende oluyor evet
Hem de nasıl oluyor. Benim için Eylül, Ekim ve Kasım ayları tamamen masraf demek.
Aralık ve sonrasında nasıl yırtıyorsun? Taktik ver millete jdksls
Zammın da yeri belli artık bu devirde, gerçi ona zam mı desek yoksa bu açığı kapatma mı desek bilemedim.
Minimum seviyede djdjkdk
Kesinlikle.
Ben her mevsim harcıyorum ama
Hakikaten sonbaharda
Tüm yıl harcadığım kadar harcıyorum desem yanlış olmaz 🤣
Soruya şimdiye kadar gelen her cevap benzer, yalnız değilsin jdksks
O halde herkes bu hayatı yaşıyor🤣🤣
Yüzde 90 ve üzeri öyle jdkdks
Öyle böyle para harçama perileri gelmedi bana 😅 tutan olmasa kredi kartının anasını güldürcem o da beni ağlatacak sonra 😅
Ahahaha güldürdüğün bir şeyin seni ağlatması kötüymüş de neyse ki tutan varmış
O olmasa yandım zaten 😅
Yok canım en fazla güldürme ağlatma işlemleri devam ederdi djkssk
Tek onlar değil işte 😌
O zaman durum değişir tabi
Evet oluyor, özellikle okul alışverişi dolayısı ile olabiliyor.
ilkbahar da daha çok harcıyorum
Aence neden peki? Yaza hazırlık mı?
Eylül ayında al al bitmiyor eksikler
Sonrasında da devam etmez umarım aynı şekilde diyeceğim de ediyor galiba. Zaten kullanıcı adından yazı sevdiğin belli galiba.
Olmaz mı deli gibi para harcadık.
Çoğul ifade olduğuna göre çocuklar ve eğitim de buna dahil galiba?
Umarım farklı bir kaynaktan falan üzerinize de para dökülür kullanmak için.
İlk başvuru kaynağı orası oluyor tabi haklısınız. Umarım gerek kalmaz çünkü bankalardan kurtarmaya çalıştığım arkadaşlar var, biliyorum o durumu.
Çok doğru bir karar.
Yok keske
Olsa ne yapardın?
Bilmem güzel soru
Düşün bakalım cevabı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar