Bir yakınına veya arkadaşına borç versen verdiğin parayla ilgili konuşur musun? Ben verdiğim parayı geri istemeyi dahi sevmiyorum, bırak konuşmayı. Genelde borç alıp vermem ama böyle bir şey olursa da getirip kendisi versin derdindeyim. Ya siz?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir yakınına veya arkadaşına borç versen verdiğin parayla ilgili konuşur musun? Ben verdiğim parayı geri istemeyi dahi sevmiyorum, bırak konuşmayı. Genelde borç alıp vermem ama böyle bir şey olursa da getirip kendisi versin derdindeyim. Ya siz?

Yani borç birisine güvenerek acil ihtiyacı olduğu düşünülerek verilir ama bu zamanda vermekte çok büyük riskler taşıyor çünkü geriye ödenmiyor...
verdiğin borcun dilencisi olmak çok kötü bir şey. ben zaten isteyemem. bu yüzden herkese de borç vermem. borcuna sadık olacağına inandığım kişiye veririm. misal bir arkadaşım var gözüm kapalı veririm çünkü o dert eder dediği vakitte ödeyemezse açıklamasını yapar. sıkıntı da değilsem asla sorun etmem ama bazıları var borç verirsin günler haftalar aylar geçer gıkını çıkarmaz umrunda olmaz. üstüne önceden almamış gibi bir daha borç ister. kısacası herkese borç verilmez. Allahta kimseyi borç alacak duruma düşürmesin.
Vaktiyle oldu bu konuşma. Ben sadece şunu derim. İstersen yıllar sonra aylar sonra ver. Ama söz verdiğin günden önce ver derim. Ama asla geri istemem. Sözünde durursa beni mutlu eder. Durmazsa helal ederim ama bir daha borç vermem.
Herkese borç verməm. Borç verdiğim kişiye de güveniyorumdur. Şimdiye kadar hiç lafını etmədim. Ellerine para geçer geçmez geri ödediler. Bazən də ödediklerinde ben almadım.
Cevap
15Cevap
Vazgeçmediğim parayı kimseye vermeyeceğim için konuşmazdım.
Lafını etmem istemem de.. kendileri öderler. zaten güvendiğim sağlam kişilere veririm sadece
Ödeme olmazsa ederim yoksa etmem gadası
Ben kimseye borç vermeyi sevmiyorum. Lafını kişiye değil ama kendime yaparım. Kendi kendini yerim bu yüzden kimse benden borç istemesin.
Lafını ederim neden etmeyeyim. Zoruna gidenin … gitsin. İstemesinler!!
Sakin 😂
Sakin yazmıştım. Öyle bir durumum yok 🤣
Iyi bakalim 😂
Mercedessize de yakışmadığı kanaatindeyim. 🤣
Etmem ama vermediyse ve benim o an ihtiyacım varsa isterim , istemişliğim var.. Borcunu bilmeyen insan çok var maalesef..
Borç vermeme taraftarıyım verirsemde umuturum o parayı
Ben kimseye borçlu kalmayı sevmem birinide verdiğim zaman aynı şekil davranmasını isterim
Kolay kolay borç vermem verirsem de lafını etmem
Açmam, çok zor bir durumda kalırsam belki ılımlı sakın bir ses tonuyla bunu ifade edebilirim.
Hayır etmem, o düşünsün derim genelde ben kendimce bir iyilik yapmışım.
Borç alıp vermiyorum. Verdiklerime de geri istemeyeceğim tutarlarda verip konusunu kapatıyorum.
Borç verdiysem gözden çıkardım demektir unutur giderim.
Ailem disinda kimseden borc almam kimseye de borc vermem
Aileme verdigim borcu genelde geri almiyorum bile vermek istediginde
Vergi borcu diye okudum aw KSJSJDJKDJDJ
Şşşş içeri alırlar Kznznznsbxjjs
Paraya bağlı ve alana da tabiki kaç kez aldığına da
Kime borç verdiğime bağlı biraz
Etmem de uzarsa konuşurum..
Uzun süre vermezse tabiki ederim
Lafını etmem ama ödenmesini beklerim
Evet
Evwtt
Hayır lafını etmem.