Ülkemizde çalışan nüfusun asgari ücretlilere oranı %38-42 arasındadır

Ülkemizde çalışan nüfusun asgari ücretlilere oranı %38-42 arasındadır

Mayıs ayında yatan maaş

Bu da sonraki ay
düşmüş mü ben mi yanlış gördüm
Evet fazla mesai falan oluyor net 60 bin mesailer de eklenince artıyor düşüyor
sektör nedir?
Çelik konstrüksiyon evler oteller villalar yapıyorum
hım evet üretim ve inşaat sektörü, (konteyner malzemesi aynı zamanda) kazancın bol olsun. bereketini gör
Çok teşekkür ederim evet inşşat sektöründe faaliyet gösteriyorum ama benden de fazla kazananlar var beton kalıpçı 90 demir bağlayanlar 120 bin alıyor net mesai olursa farklı alıyorlar
ama ustalık işi. sonuçta ona göre eğitimi tecrübesi yılları var. hakedilen maaşlar onlar aslında. Meslek sahibi diyoruz o kişilere.
Evet öyle ama ben de istesem geçebiliyorum o tarz işlere bilgim var yani
Varsa bence cok iyi olur. Denemelisin. Sonucta gelirin var. Denemek daha cok gelir getirir.
Evet öyle ama çok daha fazla yorucu
Siz ne iş yapıyorsunuz
mesleğim İnsan kaynakları. bilgisayar programcılığı, isg, ama adalet bitirdiğimden bulduğum iş şu an avukat yanında ofis çalışanı olmak.
Yapma ya o kadar okuyup da bu işi yapmak gerçekten çok zor olur insana
maalesef İzmir'de hem istihdam alanı dar hem de teklif edilen maaslar cok düsük 20.000 tl ve asgari teklif ediyor. Merdiven altı firma çogu. Kurumlar İstanbul gibi başrol sehirlerde, maaslarda oralarda güzel. O kadar donanim ve tecrubeme boş. Hakettiginizi vermiyorlar.
Peki çevrem eşin dostun akraban yok mu İstanbul veya herhangi bir yerde iş bulunsa sana
Sende iş güvenliği uzmanlığı var mı
Var isg ama anadolu universitesi, ozelde c kaydi kurs belgesi almam lazim. O olmadan devlet sınavlara almiyor. Sadece diplomam var o kadar
Var, ama hangi akraba kendinden baskasına fayda saglamis. Tum yakinlarim bilgisayar muhasebe fabrikadaydi 2 yil issiz kaldim biri yuzumuze gulerken gel is ayarlayalim demedi. O kadar berbat bir akrabam var yani. İstanbul'da 15 yil calistim sirket cikardi. Proje kapandi. Artik İstanbul'da yasanmaz kiralar o zaman 2019 600 700 tl iken maasimiz 3.500tl idi. Simdi maas 30 verecekler birak yetmeyi ac kaliriz.
Aynen öyle ya çok kötü İstanbul da durum benim şimdi önümüzdeki ay Fransa'ya gitme durumum var pasaporlar vize hep hazır orada proje bekliyoruz 4 bin euro maaş yeme içme kalma yeri hepsi şirketten
Yani bayana göre iş olsa sana derdim gel Fransa'ya götüreyim seni 5 yıllık iş var
Aslında iş güvenlikçi olarak olabilir ya gideceğimiz yer Paris de 1 milyon ton Çelik imalat üretim montaj hepsi bizde olacak benim kardeşim ustabaşı adam işini o ayarlıyor
ben pasaport çıkardım 1 yıl, onu 10 yıla çıkaracağım. almancam ve ingilizcem var. sadece belge gerektiğinden sınavlara gireceğim. yurtdışını ciddi ciddi düşünmeye başladım. önceleri kosgep sertifika aldım ileri ve gelişim fakat baktım çok az destek veriyorlar ve 2 yıl sonra. mevcut birikimin de çok olmadığından ekonomik yapacağım danışmanlık istihdam web uygulamasından vazgeçtim. sanırım bende vizeye başvuracağım. davetiye için turtdışı firmalara cv ve sunum gönderiyorum. daha çok almanya firmalarına gönderdim dilim iyi olduğundan. ingiliz firmaları cevap dönmüyor. şu an tek düşündüğüm şey sanırım Türkiye den gitmek.
aslında iletişimde olursak sevinirim ama fransayı hiç düşünmedim. hollanda, almanya ve isveç de uzaktan ve akraba diyemeceğim ama aynı zamanda diyebileceğim egolarından arınmış anne tarafı boşnak yakınlar var. davetiye için uğraşıyorum. davetiyesiz vize çok sıkıntı çıkarıyorlarmış
Size yazdım
size dönüş sağladım. Teşekkür ederim konu başlığına katkılarınız için.
Bir cok is kolu var boyle
Operatör olur
Sofor olur
Tekniker olur teknisyen olur :)
Calistigi kurum alan çalışma saati hepsi onemli :)
İzmir'de maaslar İstanbul Ankara'ya göre daha düşüktür ama elbet iyi maasla çalışan personelde cok
iş kollarını sadece vasıf olarak kategori yapmak istedim.
memur, işçi, beyaz yaka, esnaf gibi.
Esnaf da buyuk kucuk orta
İşçide vasıflı vasifsiz
Beyaz yaka sef amir mudur yani siniflandirmadan ziyade artik maaslarda kişisel gibi oldu
haklısınız. ama bir gerçeğe aşağı yukarı ulaşmak için anket açtım o yüzden bu sorudan vazgeçtim
Aslında bu hukumet ile maaslar düştü ve çalışma saatleri uzadı
Calisan maaslarida sabit değil kişisel oldu birçok sektörde
Genede ülkenin kaderi asgari ücret maalesef
2019 kadar her şey idare edilebilir seviyelerdeydi. maaş kiraları karşılıyordu. sanki geçinmede idareli durum vardı. son 2023 çeyreği ve 2024 ün çeyreğinde artık büyük bir fırtınalı ekonomi süreci başladı. hele 2024 Mart Nisan Haziran ayıyla birlikte konut krizi çığır açtı. bunu pandemiye bağlayan çok ama bana biraz sebep bulma gibi geliyor. enflasyon ve piyasa fiyatlarında dalgalanmalar olayın boyutlarını iyice tırmandırdı. Kişisel maaş da tecrübe, mezuniyet gibi faktörle şekillenir. ama o da yeterli değil.
Ya ulke ekonomisi bitik ki
Hatta rezil
Dahasi boyle bir enflasyon dünyada ancak 3. Dunya ülkelerinde var
Son 5 senedir surekli devalüasyon yaşıyoruz ama insanlar kör :) dahasi bu ekonomi oyle kisa surede de düzelmez
konkordato başladı. vergi toplanamıyor. komik söylemler dolanıyor 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olanların bu ayın sonuna kadar ödeme yapmaması durumunda isimlerinin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdular. Vergi affı yaptıkları fabrikatörler ne oldu. kasa boşaldı. satılabilecek tüm kurumlar özelleştirildi. sanayi ve üretim durma noktasında. kur baskılandı. bu da dış borçlanma yaptı. ihracaat attı fakat Ülke parası yabancı paralara karşı değer kaybetti, ihracat ucuz hale geleceği için artıyor. ithalatla dış alım fazla. tohumdan tut da imalat malzemeleri hep dışardan. bu da cari açık veriyor. Ekonomi okumamış bir insan bile farkına varmalı en basitinden şu denklemle bile çıkarım yapabilir. ülkede alım gücüyle, emek gücüne denk değil. Devülasyon içindeyiz, ama en net tarih adı konuşacağı zaman 2024 Kasım aralık diyorum. Herkese de kolaylıklar diliyorum. zor düzelmesi.
maalesef dogru :)
İnsanlar niye asgari ücrete göre çalışmalı ki çok saçma, açlık sınırının en az 2 katı olmalı. Kendi kafalarında bi fiyat belirliyorlar halkı ona mecbur bırakıyorlar ayıptır. Sonra öğretmeni de aynı maaşı alıyor hurdacısı da.
işte birazda o maaşı kabul edip başlayan insanların belirlediği şey bu. ben iş görüşmesine gittim. 2 kez görüşmeye mülakata çağırdılar. 6 avukat karşıma dizildi. sandım ki harika birini arıyorlar. sorular, mesleki detay içeren hukuktan mezun olacak eğitimde sorular. (adalet mezunuyum, 10 yılda IK işleri yaptım) hepsini cevapladım.
sonra maaş görüşmesi için müdür çağırdı. aldı karşısına kendi hayat mücadelesini anlattı. sırtından akan damla tere kadar. dedim o zaman benden de ter akacak. buda doğru orantıda maaş güzeldir sonucunu aklıma getirdi.
bana 20.000TL teklif ettiler yol parası içinde.
alsancak da hukuk bürosu sabah 8:30 akşam 19:00.
biri daha gelmişti o da kabul etmedi heralde.
kısacası o paraya giden olur mu bilmem. BEN RED ETTİM.
evin kirası 20.000TL psikolojik olarak EV= BEN beynimde nöronlar çarpıştı.
bana neden istemediniz dedi, ENERJİ ALAMADIM dedim.
para demedim artık. anlamadılarsa, yapmasınlar o mesleği zaten.
o tecrübede o yetenekte birini ofiste o paraya tutamazlar.
gelelim asgari kabul edenlere ETMESİNLER. ELBET ÜSTÜ VEREN BİR İŞ BULACAKLAR.
Sallamak bedava ondan
hani cafeler, avmler dolu diyorlar ya.
galiba sallamayan kesim var olduğunu düşünmeye başladım.
evet bir ölçüm değil. ama hep öne sürülen bahaneler bunlar ya
aslında bir harita koymak gibi bir çaba benimkisi. anlamaya çalışıyorum geçim sadece bize mi zor diye
Yani bende öyle dusundum fakat anketin bana bir cıkarım yaptıracagını umit ediyorum
Cevap
4Cevap
50 k için sallamasına gerek yok ki 100 bin desen anliycam ama 50 bin pek yeterli değil bence geçinmek için
Maaşla değil ticaret yapıyoruz aylık 20 30m lira civarı
Kendi işim var
anladığım kadarıyla kendi işini yapan en az 2 3 adım hayatın ekonomik yükünden sıyrılıyor
Aynen öyle
hayırlı olsun, bereketli olsun diyelim.
Teşekkürler
Sen maaşlı mı çalışıyorsun
Evet, maalesef.
Kolay gelsin meslek ne acaba
insan kaynakları
Memnun musun işinden
maaşı dışında sorunum yok. ama maaşlar çok düşük kalıyor artık. İzmir'de alternatif kurumlar sgari ücret veya 20.000TL teklif ediyor. ama bu piyasa koşullarında maalesef pek tercihim yok.
20 binle yaşam imkansız
Imkansiz zaten. Annemin emekli maasıyla idare. Ben de kira oduyorum. En kısa, ne uzun. Gitgide de eriyen bir yaşam
Zor gerçekten kendi işim olmasına rağmen ben bile sıkıntı yaşıyorum
Iyi yine en azindan 26 gun kuru bir maasa calismamaktan...
Aynen olanla yetinmek zorundayız
300 gibi
napıyorsun 300 bin ne ya. ceo falan mısın?
Kendi iş yeirm
özür dilerek sektör nedir?
Ambalaj üretimi
Senin
özel sektör çalışanıyım.
Anladım
Sen ne kadar kazanıyorsun
25.000 tl maalesef. Galiba kendi isimi yapmaliyım diye dusunmeye basladım.
Ticaret güzeldir ama zor tabi fakat 25 bin az haklisin
emekçi olarak geçinmek artık imkansız gibi hal almaya başladığı dönemlerde olduğumuzu düşünürsek ticaret riskini göze almak gerektiğine inancım artmaya başladı.
Çok doğru var mı yapabileceğin bir is
İK, İSG ve bilgisayar programcılığı aynı zamanda adalet okudum. sanırım en uygunu danışmanlık şirketi kurmak olacak. kosgep eğitimleri aldım. bir fırsat bekliyorum. bir de ekonomi planı yapmam gerekecek
Yaparsın umarım keyiflidir ticaret
hızlı tüketim sektörünü seviyorum sanırım firmalara bu konuda danışmanlık hizmeti vermek hem keyifli hemde getirisi olacağına inanıyorum. bakalım. araştırma evresindeyim. umarım taslağımı kıs sürede tamamlarım. çünkü bu şekilde özel sektörde çalışan olarak kalmanın vakti de enerjiyide aldığına dair tezlerim kuvvetlendi. geliri de bunu tetikleyen unsur oldu. ankete katkı sağladığınız için teşekkür ederim
Yatırım icin butcen var mı
kosgeb kanalının avantajlarını kullanmayı düşünüyorum. yatırımdan çok sanki donanıma ihtiyacım olacak gibi duruyor. rakamsal olarak küçük rakamlarla başlangıç sağlanacağını tahmin ediyorum. fakat bu bir tahmin. ne zamanki ipin ucunu tutmaya başlayacağım o zaman fotoğraf belirecek gibi.
Şans kolay gelsin başarmani gönülden diliyorum
Yardım istersen elimden geleni yaparım
çok teşekkür ederim. sizlere de başarılar diliyorum.
Teşekkürler
Takıp attım
tamamdır. teşekkür ederim katılımınız için. işinizde kolaylıklar dilerim
Kamu avukatı 50 bin alıyor mesela
avukat 50 bin az değil mi sizce mesleki çabayı düşünüce?
Az tabi daha da iyileştirilmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?