En İyi Cevaplar
- 3 ay
altın a yatır canım faiz iiyi değildir
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
Elde olan paraya göre yapabileceğiniz en mantıklı yatırım altın almak olacaktır. Parayı vadeli mevduata yatırıp faiz üzerinden getiri hedeflerseniz paranız reel enflasyon karşısında yine eriyecektir. Dışarıdan bakış ve hesaplamalarda faiz oranlarına göre getiri yüksek görünse de bankalar elde bulunan miktara göre oran belirlemeye odaklanıyorlar. Buda sizi tatmin etmeyebilir. Altına yatırım yapmak ise enflasyonist ortamda en mantıklı hareket olur.
30 YorumlaBirşeyler al sat.. Altın 3 ayda tanesine 1 bin tl verse 50 bin kazanırsın tabi okadar yükseleceği malum. En kötüsü 10 bin kazandırır.. Faiz desen %10 bile verse ki vermiyor.. 15 bin kazandırır..
Mantıklı olan elektronik ürün al sat her satıştan en kötü 500 tl kazansan 3 ay sonunda 100 bin rahat kazanırsın. Üstelik kazanacağın kesin.. Altın yükselmezse o şansın yok :))10 YorumlaBen kısa vadede tl de faizde tutuyorum. Ancak doların baskılanması bittiği an tl de tutan kaybeder. Bu ne zaman olur bilinmez. Altın her zaman yükselir, düşmez ama onu saklayacak yerin varsa mantıklıdır.
13 Yorumla- 3 ay
Evet, kollarım 😂😂sarı sarı bileziği takarım kollarıma 😀
- 3 ay
Fgjfxvnnb
- 3 ay
Ben 4 yıldır altın yatirimcisiyim bu birikimle her yaz Akdeniz, ege bölgelerinde lüks otellerde iki hafta paşalar gibi tatil yapar keyfimce yer içer istediğim hatunla gezer o hatuna istediğimi yaptırırım bence sende o parayı altına yatır ve resmindeki gibi kırmızılar içinde altın kraliçesi ol 😉
12 Yorumla- 3 ay
- 3 ay
Valla çok da titizlenmeden hareket etmek lazım ben de dolar artacak korkusundan dolarda durdum ve hiç artmadı. Bu süreçte faizler yüksek ama enflasyondan korumuyor, para eriyor yine de. Altın bir adım önde ama faizi de düşün, üç aylık faizler güzel mesela garanti fena vermiyor küçük bankalar daha iyi veriyor araştırarak faiz de olur ama bozdurmam diyorsan tabii ki altın diyor tüm uzmanlar.
10 Yorumla Sorgusuz sualsız altın derim dünya üzerinde grafiği istikrarlı ve yukarı yönde ilerleyen güvenilir tek kaynak ayrıca kaos, savaş, hastalık gibi etkenler altını yükseltir. Gelmekte olan bir pandemi var ve savas da kapida altin alin gecin
10 YorumlaFaiz haram bir durum. Altın hem helal hem de karlı. Ahiretinizi yakmayın derim.
13 Yorumla- 3 ay
Hanımefendi ben öyle din min işlerine inanmıyorum
Faiz haram, inancınız var mı bilmiyorum tabi ama faizden gelen paranın hayrını göremezsiniz. O yüzden tabiki altın. Dolarda da sular duruldu. Sene başından sonra altın gramı şu an 3bin ise 4.5 olacak. En azından tahminler ve gidişat o yönde. Biraz bekle ufak bi insin alırsın sonra koy kenara
20 Yorumla- 2 ay
Eğer uzun vadeli bir yatırım düşünüyorsanız, altın bir seçenek olabilir. Kısa veya orta vadeli düşünüyorsanız, vadeli mevduat faizi daha güvenli bir tercih olabilir.
10 Yorumla - 2 ay
Faizler düşene kadar faizde tutsan iyi olur. Aslına bakarsan mutlak getiri hedefli para piyasası fonları faizden bir tık daha iyi.
Ben altın yatırımı sevmiyorum şahsen.
10 Yorumla Abla ben normalde burada üniversite eğitimi alıyordum. Ama ailemin maddi sorunlarından mütevellit okulumu dondurmak zorunda kaldım. Bir senedir çalışıyorum aileme destek oluyorum, yatırım yapıyorum, para biriktirdim. Yurt dışına eğitim için gideceğim kendi imkanlarımla. Kimseden destek almıyorum. Gönlünden bir şeyler koparsa verebilirsin :)
11 Yorumla- 2 ay
Benim dilencilik dkdkd
O altınları aldığın zamanki seviye ile şimdiki seviye arasında fark var ama her şey aynı oranda zamlandı da yani sadece paran değerini korudu…. Faize git şu an bazı bankalar %50 veriyo rahat edersin
10 Yorumla- 3 ay
Bilemem ben kimseye yatırım tavsiyesi vermem benim 100 grm altında var ama 250 binliram olsa kesinlikle borsada değerlendiririm benim için önemli olan borsa
10 Yorumla - 2 ay
Yatrım altın yap daha güvenli stabil yükseliyor aşağı indiği yok faiz gibi inişli çıkışlı değil
10 Yorumla - 2 ay
faiz haram yedi büyük haramdan biri eğer bu konuda hassasiyetin yoksa sen bilirsin varsa altına yatırmanı tercih ederim
10 Yorumla - 3 ay
Hangisi daha çok kazandıracak ona yatır. Ama uzun vadede altın daha fazla getiriyor diye düşünüyorum.
10 Yorumla Borsaya yatırırsan daha iyi olur altın ilerleyen zamanda düşecek ve faizler de düşücek kimi evini satıp yatırıyor çok saçma borsaya gir yatırım tavsiyesi değildir
15 Yorumla- 3 ay
Borsanın B sini anlamıyorum ne yazık ki
- 3 ay
Faiz sanki daha iyi, teşekkür ederim
- 3 ay
Haramı helali senin tercihin tamamen ama bence altına yatırım yapman daha iyi olur en azından paranda bir bereket bulabilirsin 🍁
10 Yorumla Bence sepet yap 3 kategoriye ayır parani yüzde 25 riskli yüzde 25 ortq riskli yüzde 50 de garanti olacak şekilde
10 Yorumla- 3 ay
Altın yapmakta pek bir işe yaramıyor sadece paranı koruyor
20 Yorumla Faize bulaşmamak iyidir. Altın daha makbul bu sizin kendi kararınıza kalır.
10 YorumlaAltın daha çok prim yapar faiz zarar ve haram girme
10 Yorumla- u2 ay
Benim pek anlamadığım konular ama bence altına yatırım yaparsan daha iyi olabilir gibi..
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 503 cevap paylaştı. Ya Euro al ya da günlük faize yatır derim altın saklaması zor..
13 Yorumla- 3 ay
Euro ile elinde hiç birsey kalmaz. Altın mantikli
- 3 ay
@Hiicsadeceben 25 binliralik eoru almıştım sim 370 bin hiç bir faiz bunu getirmezdi
- 3 ay
ben biliyorum su gibi harciyorsun Euro’yu elinde kalmiyor bozdurdunuz vakit.!! 100 euro bozdursan 1 gün içinde bitiyor
Altın daha kârlı yatırım yapacaksanız altına vermek daha mantıklı 😐
10 Yorumla- 3 ay
Uzun vade altin Kisa vade vaiz çok yüksek bu aralar banklra soradan yatrma farklı faizler
10 Yorumla - 3 ay
Mevduata yatırır, ondan gelenlede yerinde olsam fiziki gram alırdım.
10 Yorumla Yarı yarıya döviz ve altına yatır. Yumurtaların hepsini bir sepete koyup risk alma.
10 YorumlaKısa dönem yatırım mı uzun dönem yatırım mı düşünüyorsun önce onu bilmek lazım? Sonra psikolojin sağlamsa borsaya gir. Çünkü uzun vadede ne altın ne ne döviz hele de faiz borsanın yanından geçebilir.
10 YorumlaBence altından veya faizden ziyada eşya almalısın örnek verecek olursam benim geçen sene aldığım motorsiklet 50 bin TL iken şu an 150 binlira oldu altın alsan veya faize koysan eşya kadar değer kazanmaz
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)2 ay
Az bı param vardı Euro yaptım.. bozdurmak zorunda kaldım bir lira kârı olmadı. simdi biriktirdiğimi direk faize koymayı düşünüyorum..
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)2 ay
Faiz paranın değerini düşürür ben olsam yarısını altına yarısını kriptoya girerdim veya paranın %25 girerdim durumuna göre
10 Yorumla - 2 ay
Bilemiyorum ben hiç bir şeye yatırım yapmıyorum. Altın iyi diyorlar ama.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 521 cevap paylaştı. Bir sonraki faiz açıklanana kadar faize.
ABD seçimlerine 1 hafta kalaya kadar faizde tut sonra altına.10 Yorumla- 2 ay
Faize yatırma enflasyonda çöp olur paran. Altın, Hisse senetleri, Fonlara yatırım yapabilirsin.
Tek bir alana yatırma %50 altın, %30 fon, %20 hisse şeklinde sepet yap10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)3 ay
Borsada uzun vadede güvenilir şirketlere yatırım yapmalısın bence
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)3 ay
Ya ben elime para geçtiğinde birkaç parçaya bölüp yatırım yapıyorum şahsen
10 Yorumla - 3 ay
kısa vade düşünüyorsan altın uzun vade düşünüyorsan faiz
10 Yorumla Kısa dönem çok para istiyorsan faiz ancak bu paranın değerini tutar uzun dönem çok para istiyorsan altına yatır
10 YorumlaFaiz haram altın şu an en yüksek seviyelerinde bence biraz bekleyin düştüğü anda altına yatırım yapın derimm.
10 Yorumla- 2 ay
Gel beraber ezelim o parayı.
11 Yorumla- 2 ay
Tabi canım, zaten senin için kazanmıştım
Faiz haram ya helal para seninle kalır bence altın al veya biraz daha biriktirin daire alın kiradan para gelir
10 Yorumlaikisinde de zararda olursun.
13 Yorumla- 3 ay
Altın alacam artık, bahtıma ne çıkarsa
iki aylığına faize koy 20bin lira getirir sonra da altına hatta bulabilirsen kooperatiften toprağa yatırım yap toprak daha karlı olur
10 YorumlaFaiz nedir be çok güzel biseymis gibi haram yemek hosunami gidiyo haramda mutluluk arama
10 YorumlaBenim fikrim faiz yatır hiç değilse daha iyi kazanırsın.
10 Yorumla- 2 ay
Faize yatır zaten tl her geçen gün değer kaybediyor
10 Yorumla Kuveyt dinarına Yatirsan çok iyi olur hiç düşmüyor 2018 yılında 16 TL İken şu an 111 TL
10 Yorumla- 2 ay
250bin faiz için düşük sayılır ama garanti getirisi olacak tek yatırım da faiz
10 Yorumla - 2 ay
Kendine yatırım yap bence ye iç eğlen en azından sağlığında yapabileceğin bir şey yap
10 Yorumla - 2 ay
Faize yatır hiç dokunma o para kendini 10 yılda kendini katmaya katlaya gider altın zaten sinirda
10 Yorumla Faiz haram yani niye boş yere günaha girmek istersin ki altın daha mantıklı
10 YorumlaFaiz haram. Altina yönel bence. Haram paradan kimseye hayir gelmez. Haram Harama gider.
10 YorumlaHisse veyahut fon alımı yapardım altın fonu fiziki altından daha çok getiri sağlıyor bu arada
10 YorumlaTavsiye vermek saçma olur
Kendiniz araştırın riskleri10 Yorumla- 3 ay
Faiz ile uygun olmaz derler ya … altına yatırım olabilir.
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)2 ay
Harama bulaşma bence en iyisi altına yatır üç günlük dünya harama bulaşmaya değmez altında iyi artış var
20 Yorumla Herkes faiz günah falan diyor fakat bu sana kalan bir şey. Altında karlı bir şey ama o kadar karlı bir şey değil çünkü ben de eskiden böyle bir şey yaptım günaha girmemek için faiz yapmadım fakat faiz daha karlı
00 YorumlaUzun vadede altin mantikli gibi
10 YorumlaAltına en azından haram değil
10 Yorumla- Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, evet gerçekten güzel bir soru, bu zamanda insanın parası olsa bir dert, olmasa bir dert :) Ama burada doğru bir ikileme girmişsiniz zira Dolar üzerinde ciddi bir baskılanma söz konusu. En azından yakın bir zamanda ciddi bir hareket olmayacak gibi görünüyor. O zaman geriye sizin de sorduğunuz gibi doğal olarak faiz ve altın kalıyor. Aslında ben burada meseleye "Tasarrufumuzu mevcut enflasyona karşı bunlardan hangisiyle koruyabiliriz?" şeklinde bakıyorum. Evet mevduat faizleri yüksek ama enflasyona karşı koruyor mu? Bankanın verdiği faiz oranından enflasyon oranını çıkararak düşünmemiz gerekiyor ki böyle bakınca reel olarak enflasyona karşı pek koruduğu söylenemez. Ayrıca bankalar yatırdığınız miktara göre farklı faiz oranları uygulayabiliyorlar. Sorunuza cebimizdeki parayı korumak için en iyi alternatif hangisi diye bakarsak, bu çerçevede altın bir adım önde gibi. Ancak kısa süre içinde bozdurma yoluna gidecek ve getirisine hemen ihtiyaç duyacaksanız tabii ki faizi düşünebilirsiniz.
Bilezik en mantıklısı sanki, teşekkür ederim :)
Rica ederim :)