- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılben öderim tabi ki de evet ama kişiye göre değişir.. herkes benim gibi düşünmez. mesela genel konuşursam da Buluşmalarda hesabı kimin ödeyeceği konusu, toplumsal cinsiyet rolleri, kişisel tercihler ve ekonomik durum gibi birçok faktörün etkileşimine bağlı olarak değişen, oldukça karmaşık bir konudur. Eskiden daha çok erkeklerin hesap ödemesi beklenirken, günümüzde bu durum oldukça değişti. Neden bu konu hala tartışılıyor? Toplumsal Cinsiyet Rolleri: Geleneksel olarak, erkeklerin koruyucu ve sağlayıcı rolü olduğu düşünülür ve bu nedenle de buluşmalarda hesabı ödemesi beklenir. Ancak günümüzde kadınlar ekonomik olarak daha bağımsız hale geldikçe bu beklenti de değişmeye başladı. Eşitlik İlkesi: Birçok kişi, eşitlikçi bir ilişkinin parçası olarak hesabın ortaklaşa ödenmesi gerektiğini düşünüyor.
Kişisel Tercihler: Bazı insanlar, geleneksel rolleri takip etmeyi tercih ederken, bazıları ise daha eşitlikçi bir yaklaşımı benimsiyor.
Ekonomik Durum: Herkesin ekonomik durumu aynı olmadığından, hesabı kimin ödeyeceği konusunda esnek olmak önemlidir.
Peki, hesabı kim ödemeli? Aslında bu sorunun net bir cevabı yok. En doğru cevap, iki tarafın da rahat hissettiği ve ilişkinin dinamiklerine uygun olan çözümdür. Bazı çiftler her buluşmada hesabı sırayla öderken, bazıları ise hesabı bölüşmeyi tercih ediyor. Bazen de biri daha sık dışarı çıkarmayı teklif ederek bir denge kuruyor.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılMaddi durumlara göre değişir, ben çok arayı açmadan yemeğe, gezmeye davet ederim. Davet ettiğim içinde hesabı ben öderim.
Eğer şartlarımız arasında uçurum yoksa bazen kendiside bana jest yapmak istersede memnun olurum. Önemli olan bana değer verdiğini göstermesi.
Çünkü iki tarafında imkanı olup sadece bir taraf hep bu tür şeyleri planliyorsa ite kaka bu ilişkinin gittiğini düşünmeye başlar insan.
Bu sadece kadın erkek için değil arkadaşlar arasında da geçerliligi olan bir olgudur.00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 403 cevap paylaştı. Madem bu soru soruldu benim cevabım net kadın fakirde olsa zenginde olsa ben kadına hesap felan ödetmem bana yanlış geliyor nereden çıktı bu ya önceden böyle şeylerin lafı olmazdı ya da oluyordu biz duymadık merak etmeyin parası olan kadın senin ruhun duymadan gider ödemeyi yapar reklamda yapmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBiraz maddiyata da bağlı yorum yapacağım. Gönlüm her zaman eşit şekilde davranılması ama bazen kız okuyorsa ne bileyim işi yoksa (erkek için de olabilir tabi kabul edersee) küçük şeyleri ödetir tatlı gibi. Karşı tarafı enayi gibi düşünmemek gerekiyor.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
Gizli Üye(36-45)1 yılBugun bir kahvaltı fiyatı gördüm. Menudeki diğer yiyeceklerde ortalama 400 TL. Yani çay vs de içersen ardından bu demek oluyor ki 1000 TL den aşağıya kalkamazsın masadan...
Haftada 3 kere buluşsan 3000 TL
Ayda 12 000 TL
Senin ev kiran en az 15 000 ( tahmini)
Daha yaşam giderleri var yazmadım...
27 000 TL den az maaş alana " Erkek" denmiyor muş demek ki bu hesaba göre
111 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBen 23 250 alıyorum... Bebin gibi bir sürü insan var
Cevap sahibi1 yılBen beyaz yakayım... Günde 9 saat çalışıyorum
Cevap sahibi1 yılArtık maviler beyazlardan fazla alıyor biliyorsun...
Cevap sahibi1 yılBen kira vermiyorum ordan bir nevi idare ediyor... Bir de 55 liralık iş yapamıyorum. Denedim. 55 veren yer var mı var. Ancak maks iki ay sonra şutluyorlar...
Cevap sahibi1 yılİşverenin suçu yok ki..
Anksyete hastasıyım. Çok fazla baskı ve strese gelemiyorum
Tabiki hayır, gerçi ben buluşmuyorum bile kimseyle, görücü usulünde bile bazen cafeye gidip öyle tanışalım diyorlar yok diyorum, sevmiyorum daha tanımadan etmeden birileri ile görüşmeyi. En iyisi ailemin yanında görsün beğensin orada sorsun ne soracaksa, kahveyi de kendim yapıyorum ztn, para vermesine gerek yok ksjsj
25 Yorumlaiki tarafin da dusuncesine bagli
benle gorusen hep odemeli25 Yorumla
1 yılHayır sürekli erkek ödememeli ama ilk gün erkek ödemeli bence
26 Yorumla- 1 yıl
Onun haricinde eşit olmalı yani
- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılİlk buluşmada erkek. İlişki ilerlerse dönüşümlü. İlk buluşmada kadın doğası gereği kendisinden güçlü olan birini maddi manevi görmek ister. Lüks yerler ciddi paralar harcamak şart değil bunu göstermek için.
11 Yorumla- 1 yıl
Bencede ilk buluşma sonrası arada kız odeyebilir
1 yılBende para varsa kıza ödetmem çünkü bize öğretilen budur sebebi bende bilmiyorum kızın benim hesabımı ödemesi bütün maskülenliğimi götürür gibi hissediyorum
10 YorumlaAçıkcası bu bizim milletimize uyuşmuyor keza avrupa ve diğer bölgelerde erkek kadın eşit ödeme yapar ama bizim özümüzde ortak ödeme diye bir kavram yok keza şahsen ben de daima hesabı öderim hiç de dert etmedim şuana kadar
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 485 cevap paylaştı. karsimdakine bagli. feminist erkegin lafini sozunu dinlemeyen bir tipse yedigini ictigini odesin. İtaatkar biriyse oderim ben
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılgerçek centilmenler hesap ödemekten çekinmez, lafını bile yapmaz
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSevgilimin durumu çok iyi değilken bi o bi ben yapardık. Şimdi onun düzenli bi işi ve parası var ve ben öğrenciyim hiçbir şey ödetmez o yüzden. İlişkinin dinamiğiyle alakalı. Ben de çalışıyo olsam tekrar arada o arada ben yapardık.
21 Yorumla
1 yılTanışma sürecini kastediyorsak eğer davet eden ödemeli.
Normal buluşmalarda arkadaşça vb. gibi bunda herkes kendi hesabını ödemeli.
Evli çiftler için bu durum farketmiyor senin benim param durumu olmamalı zaten.
00 YorumlaZamanla , samimiyet arttıkça ortak ödenebilir ya da kadın da ödeyebilir. Ben şahsen rahatsız olurum. her seferinde karşımdaki ödese.. Karşılığında bir şey vermek zorunda hissedersin tuhaf..
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 877 cevap paylaştı.
1 yılHayır sürekli olarak tek bir tarafın hesap ödemesi hem çok ayıp hem de çok saçma alman hesabı ödenmiyorsa dahi yemeği erkek üstüne tatlıyı kahveyi kadın ödemeli
01 Yorumla
1 yılHayat adil bir hayat. Kadın ve erkek eşittir. Bir hesap sürekli erkek o diye erkeğe bırakılmamalıdır. Örnek veriyorum yemeği o ısmarlıyorsa tatlı veya kahveyi kadın ısmarlamalı. Sürekli erkek ödeyecek diye bir şey yok , kadınlar bazen çok şey istiyor , kusura bakmasın kimse erkekte bir insan maddi gelir olarak çok çok zengin bile olsa her şey kısasa kısas yapılmalı her şey erkeğe yüklenmemelidir.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim için kızdan kıza değişir bu eğer kız mütevazı oturmasını kalkmasını bilen düzgün üslupla konuşan biriyse hesabı öder arabayla evine bile bırakırım ama eğer bir üstten bir alttan konuşan ükala tipse kendi hesabımı bile ona kitlerim ne yapıyorsa yapsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılIliski oturana kadar bence erkek ismarlamali ve kadina kendisini degerli hissettirmeli, iliski oturduktan sonra ara sira kadin da ismarlayabilir ve hediyelesebilirler tabi ama bana gore maddi acidan erkek daha fazla yatirim yapmali.
123 Yorumla
Cevap sahibi1 yılErkek kadini etkilemeli kadin erkegi degil, erkek zaten kadindan etkilenerek kadina yaziyor kadini kendine baglamasi ve etkilemesi gereken kisi erkektir yani iliskinin ilk zamanlari kesinlikle maddi acidan yatirim yapmasi gereken erkektir
Cevap sahibi1 yılDogru olan budur, cinsiyet rollerini mi degistik? Sen erkeksin tabi ki kadini elinde tutmasini bilmen gerek
Cevap sahibi1 yılBen maddi acidan benden daha iliski yeni baslamisken yatirim bekleyen adamdan sogurum sahsen. Cunku evlenmek cocuk sahibi olmak isterim ve daha adam bir yemeği odemeye acizse cocuguna nasil yatirim yapacak? Kadin alandir, erkek verendir iliskide. Dogru olan budur. Yoksa terk edilirsiniz valla. Cok itici bence.
Cevap sahibi1 yılIliskiden bahsediyorum ben, ayrıca bir kadine hediye almak yemek ismarlamak onu mal mi yapiyor nasil bir bakis acisi bu? Valla ben maddi yeterliligi cok onemli buluyorum, bir iliskiyi ilerleten en onemli seylerden biri. Bir adam kendi parasini ortaya koyamiyorsa olmaz. Cimri ve pintiyi kimse sevmez. Baba da olmaz, hesap yapip durur o adam. Zaten deger verdigin bir kadin ise bunun hesabini yapmadan o kadina vermek istersin. Boyle seyler kadini mutlu ve degerli hissettirir. Ani yaratmak bu ayni zamanda. Bu kadar kafa yormaniza gerek yok elinizi cebinize atmak icin. Begenmediginiz biriyse zaten dert olur size bunu yapmak. Iliski oturunca zaten beraber hediyelesme, ismarlasma illa olur ama iliski baslarinda cimri ve pinti davranan adama kimse katlanmaz. Igrenc bence. Hemcinsleri bile utanir boylelerinden, cok gordum arkasindan konusan boyle tiplerin.
Cevap sahibi1 yılAyrica kimse bir yemek ismarladi iki hediye aldi diye fakirlemez ya da kadini zengin etmez. Bu dusunce yapisi asiri cikar dolu ve cok toksik. Ben daha once iliskim oturunca hediye aldim, yemek de ismarladim fakirlemedim valla durumum iyi hala. Bu tamamen jest ve kadini etkilemek, para da kaynagi. Cok dert olmamali. Ileride evlilik olunca gucler birlesir illa ki.
Cevap sahibi1 yılMaddi acidan 50 50 olmaz. Erkek hesabi oder hediye alir, iliskiyi oturtur. Kadina para odeten adam iliski yapmasin, ben daha once denk geldim ve asiri itildim. Kadin yaninda duruyorsa zaten etkilenmistir, kendini kovalatmiyordur ama sen o kadini degerli hissettirmis oluyorsun. Bunu yapmak sana zor geliyor ise sen o kadini begenmiyorsundur valla.
Cevap sahibi1 yılIliski baslarinda maddi yatirimi kadin yapmaz diyorum ben de iliskiyi oturt kadin da ismarlar. Parana kiyamayacaksan neden iliski yapiyorsun? Iliski hem manevi hem maddi bir yatirimdir.
Cevap sahibi1 yılIliski gayet maddi manevi bir yatirim. Para da gayet gerekli bir faktor iliskide ask ve sevgi kadar. Evet kimse fakirle bir hayat surdurmez. Evlenmek cocuk yapmak isteyen kadin bunlari yapacak gucte bir adam ister. Neden parayi bu kadar acayip bir beklenti olarak goruyorsunuz anlamiyorum. Kompleksli misiniz? Benim erkek arkadaslarim gayet normal karsiliyor ve katiliyor buna. Para lazim degil ask olsun yeter diye bir sey yok valla. Fakir avutmasi bunlar. Dedigim gibi zaman gelir gucler birlesir ama iliski basinda erkek olan adam gibi hesap odemesini hediye almasini bilir, parasina da kiyar. Daha parasina kiyamayan adamla bir omur gecmez. Cimri adam her yerde cimridir. Severken de hesap yapar o.
Cevap sahibi1 yılDavul dengi dengine. Ayni bakis acisina sahip degilsek fakir fakirle olsun, zengin zenginle, orta halli orta halli ile. Beraber zenginlik yasarlar ya da beraber fakirlik cekerler. Ben itilirim daha bir yemek yerken hesap yapan hesabi 50 50 odetmeye calisan adamdan. Siz itilmeyene denk gelirsiniz insallah.
- 1 yıl
Valla para para diyen kızlada bir ömür gecmez kompleks sorunum yok fakat erkek yapmalı erkek almalı erkek vermeli diyen kızların sonra erkekle kız eşittir söylemleri olur ismarlama doğal gerçekleşir anlık olur ilişkide beklendi maddi değil manevi olur konustugun kişinin maddi durumunu zaten bilirsin senin bu anlattığın durumun evlilik ile alakası yok bence
Cevap sahibi1 yılPara para diyen yok zaten. Benim maddi gucum yerinde cok sukur ailem de varlikli ama bir adam bana hesabi odetmeye calisirsa arkadaşım olur. Erkek ve kadin ayni sartlara sahip olmalidir, adalettir o esitlikteki beklenti ama siz cinsiyet rollerini karistirmissiniz. Erkegin yapmasi gereken bir takim roller var, bunu kadina yukleyemezsiniz. Kadin da hadi esitlik diyerek sizi sey yapsin o zaman? Nasil bir kafa bu anlamadim siz aradiginizi bulursunuz umarim, dedigim gibi bana gore asiri itici ve erkek icin kucuk dusurucu, hemcinsleri arasinda da gulunc bir durum.
Cevap sahibi1 yılAyrilik illa ki olur. Siz bir seyleri garantiye alamazsiniz. Evlenseniz de bosanma diye bir sey var. Illa bir seyler cebinizde olsun diyerek paraniza kiyamiyorsaniz valla problem sizde kusra bakmayin. Para harcadikca cogalir.
- 1 yıl
Elde olmak istemeyen kadın elde olmamak için istediğini yapar zaten elde olmak istemeyenin peşinde koşmakta gereksiz ben bugüne kadar ilişkilerimde sevgilimin annesine kadar çiçek yollamıs bir adamım hediye alırken de günlerce düşünüp en güzelini almaya çalışırım para düşüncesi olmadan
1 yılBu algı eskisi gibi yaygın değil. Kadınlar da ödeyebilir hatta bazen ödemeli..
29 Yorumla- 8 ay
Öyle ayrıca kadının da kendini rahat hissetmesi için erkek bu konuda inatlaşmadan izin vermeli.
- 8 ay
Biri beni stalklamış eski bir kaç görüşümü beğenmiş 😅 bende öyle gördüm senin cevabı. Görmemiştim önceden boş geçmiyim dedim 😂
- 8 ay
Yani pek umrum değil, rica ediyorum
- 8 ay
Ahah 😅burası o kadar takılcak bir yer değil normal 🐥
Ben kendiminkini öderim ama benden beklentisi olmasın.
212 Yorumla- 1 yıl
Benle evlenmeyi düşünen adam hesabı benim ödememi bekliyorsa zaten ben ciddiye almam onu kendi hesabımı öder kalkarim son görüşmemiz olur. Kocam olacaksa benim her masrafımı karsilayabiliyor olması lazım.
Yine dünya hali olur da cidden durumu yoksa tabii ki böyle bir şey beklemem.
1 yılİlk görüşmede genelde sohbet edip daha yoğun olarak tanışmak amaçlı olduğundan kahve, pasta falan sipariş edilir. Bunun polemiği bana garip geliyor. Kahve, pasta, çay ne yahu..
00 YorumlaÖdememeli seven biri de hep odetmez bence ztn karşılıklı olur hep bir taraf ödeyince o tarafı kullanıyor oluyorsunuz başka bisi olmuyor atm mi ödeyen 😒
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılErkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa erkek ödemeli, ikisi de çalışıyorsa bazen kız bazen erkek ödemeli, mesela biz buluşunca bazen ben öderim bazen canım bebeğim sevgilim öder. O şekilde yapıyoruz bazen bende olmaz o öder bazen tam tersi
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 378 cevap paylaştı.
1 yılYani bazı erkekler, grur yaptıkları için kendileri ödemek istiyorlar;zorlamamk gerekiyor. Ödemek istiyorlarsa izin veririm.
01 Yorumla- 1 yıl
Tabi olabilir bence
1 yılNe münasebet kadında ödemeli eşitlik eşitlik diye naralar atıyorlar madem ki ortada bir eşitlik var ozaman ödeyecekler her zaman erkek öder diye bir şey yok erkekte öder kadın da.
00 Yorumla
1 yılHayır
Kimse benim yediğim yemeğin parasını ödemek zorunda değil
Birinde o ödersin diğerinde ben öderim01 Yorumla
1 yılKişilerin durumlarıyla alakalı bir şey, durumları benzerse paslaşabilirler ama arada çok fark varsa durumu daha iyi olandan gider genelde.
03 Yorumla- 1 yıl
😅😂😂
- Para & Ekonomi konusunda 650 cevap paylaştı.
1 yılHayır yok öyle bir şey gerekirse kadın da ödemeli diye düşünüyorum
11 Yorumla
1 yılHayır ama ilkk zamanlarda bunu daha çok erkek teklif etmeli tabi kadında bunun altına sığınmamali
19 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Mecburiyet değil bu aslında kişisel olarak yapılması gereken bir durum tabi ama bu karşılıklı sen odemelisin banane olayına girmeden gerçekten içinden gelerek yapılmalı
- 1 yıl
Kişisel tercih 👋
- 1 yıl
😉🙂✨
1 yılBir kaç hesabı erkek ödüyorsa, kadın da ödemeli hesap.
16 Yorumla- 1 yıl
Neden yanlış?
- 1 yıl
Saygı duyuyorum
Para & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı. Ben kendi yediğimi içtiğimi öderim kızın yediğini içtiğini niye ödeyim aq :D gider annemle dışarıda kahve içerim daha iyi
10 Yorumla
1 yılHayır kim ne yediyse o kişi ödemeli Yani herkes kendi yediğini ödemeli
01 Yorumla
1 yılTabikide hayir tek erkegin ustune yuk olmamali esit olsun diye sirayla odenmeli
05 Yorumla- 1 yıl
Tabi ama ilktee erkek odemeli sonrasinda kiz erkek devm eder.
1 yılEh bir zahmet adam olsun ödesin. Sonuçta ben erkeğim diyorsunuz ya. Size yakışan bir görev.
01 Yorumla
1 yılHayır ilk buluşmayı erkek öder sonraki buluşmalarda sırayla olabilir
01 YorumlaErkek öder başlarda zaten sonra bir dengeye oturur o iş. Bazen biri bazen biri olur. Kişilerin maddi dengeleri de önemli tabii.
00 Yorumla
1 yılBunu savunan biri sadece erkekleri yolmayı seven para avcısı biridir
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 419 cevap paylaştı.
u 1 yılErkeğin görevi değil kadın da teklif etmeli arada ödeyip şıklık yapmalı.
05 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler güzel gören gözler 👀
- 1 yıl
🙏⭐
1 yılTürk kızı sevgili iken ortak ödemeyi kabul eder fakat iş evliliğe gelince her şey erkekten bekler
00 Yorumla
1 yılBen kadına hesap ödetmem. Hesabı kimin ödeyeceğinin derdine düşen erkek bir zahmet sevgili işlerine bulaşmasın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılHerkes kendi hesabını ödesin ödeyebiliceğeniz kadar yiyin.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılher halükarda erkek ödemeli. arada kadın jestler yapabilir kendi yemek yapabilir tatlı ısmarlayayım diyebilir vs ama yemek ısmarlama raconu erkeğin
02 Yorumla
1 yılErkek ödemeli ama kız istedi mi nadiren onun parasını da almalı kalbi kırılmasın kız kendini mahçup hissetmesin diye
00 YorumlaNişan evlilik vs sürecine kadar erkek odememeli tabi düzgün flortten bahsediyorum karşılıklı alışveriş var ise erkek öder
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılErkek ödemeli bence çünkü kadınlar zarif varlıklardır.
027 Yorumla- 1 yıl
Ve onlar davet ediyorlar buluşmaya. Hem o davet edecek hem de ben ödeyeceğim oldu canım
- 1 yıl
Doğru ben fakir değilim ama hesap ödemeyi bir kadın olarak kendime yakıştırmıyorum
- 1 yıl
Alakası yok. Sen kadın olsan hesap öder misin bir de güzel bir kadın olsan öyle düşün
- 1 yıl
Pazarlama ürünü olmasıyla alakası yok. Çalışan bir kadınla kocası yemeğe gittiğinde de hep koca öder kadının maaşı fazla olsa dahi
- 1 yıl
Tamam kanka yakışıklı olsun ben hesabı öderim hatta üstüne para veririm benimle beraber olduğu için
- 1 yıl
Alakası yok. Ben istediğim neredeyse her erkekle çıkabilirim.
- 1 yıl
Ve hepside hesap öder benim için
- 1 yıl
Tabii inanıyorum tecrübe var.
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Kanka ben özel okulda okuyorum lise son olarak. Benim sınıf maaş ortalamam zaten 100 binden fazla o yüzden konuştuğun kişiler hesap ödeyebiliyor
- 1 yıl
Vücudun çok güzel bu arada baya yapılı
- 1 yıl
Ya ne alaka. O kadar küçük değilim. Reşitim sonuçta.
- 1 yıl
İnsanları yaşlarından dolayı yargılamayı bırakın
- 1 yıl
İstek atıyorum kabul et pls
Bence sürekli erkek odememeli bir erkek bir kadın ödeyebilir.
01 Yorumlaİlk gün erkek ödemeli bi sonraki buluşmalrada kız da ödeyebilir tabi
02 Yorumla- 1 yıl
Gördüğüm en mantikli kız yorumu tebrikler
Gizli Üye(25-29)1 yılDönüşümlü olmalı biri birini ödüyorsa diğeride onu ödemeli messela sinemaya gittin bileti ben alırım mısırı sen tarzı
146 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAnlaştık hadi sinemaya
Cevap sahibi1 yılKazanıyorum sorun yok
Cevap sahibi1 yılAlmaya gelirmisin ben mi alayım seni
Cevap sahibi1 yılAnlaştık
Cevap sahibi1 yılEn önemli olan
Cevap sahibi1 yılBencede anlamak gerek
Cevap sahibi1 yılBen konuşmayıda dinlemeyide severim
Cevap sahibi1 yılGel evlenelim
Cevap sahibi1 yılGeceliklerimle koşuyorum
Cevap sahibi1 yıl🥰🥰🥰olarr
Cevap sahibi1 yılSen bakarsın bi çorba yaparsın
Cevap sahibi1 yılO daha iyi olur hastanede başımda beklersin kan verirsin
Cevap sahibi1 yılGizli gizli gözlerimi açıp bakar gülümserim sen görmeden
Cevap sahibi1 yılOlsunn
Cevap sahibi1 yıl😊😊
Cevap sahibi1 yılGöreyim
Cevap sahibi1 yılikna oldum
Cevap sahibi1 yılTeklif cazip neden olmayım ki
Cevap sahibi1 yılBiliyorum en güzel yanı bu
Cevap sahibi1 yıl🫠🫠 güneşi gördüm
Cevap sahibi1 yılSana bakmaktan aynaya bakmayı düşünemedim ki
Cevap sahibi1 yılSen beni toplarsın ben eriyim
Gizli Üye(25-29)1 yılİlk buluşmada nezaketen erkek öder ondan sonrası için sürekli erkeğin ödemesi saçma olur bazen kız ödemeli ya da ortak ödemeliler
11 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. Yinemi bu soru ya 🤔
Kumin durumu iyiyse o ödesin
Artık baydı bu soru
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır cinsiyetçiliğe gerek yok erkek de kadın da ödeyebilir. O an kimin maddi durumu iyiyse o ödemeli. Sadece erkek diye sınırlandırılmamalı.
11 Yorumla
1 yılGarson ödesin
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTürkiyede genellikle erkekler hesap öder yabancı ülkelerde herkes kendi hesabını öder. Sebebini yetistirilme tarziyla alakalidir.
01 YorumlaBence her zaman erkek ödemeli, ama bir gün kız teklif ederse, mesela maaşı yattı "ben öderim" falan der. Ozmn bence kız öder. Ama işte eşit ödemek, bir kere kız bir kere erkek bence hiç de uygun bir şey değil.
01 Yorumla
1 yılErkekler ödemeyi tercih ediyor ama kadında ödemeli sonuç olarak erkek canım değil yani ben mesela olduğu zaman kendim ödemek istiyorum her zaman erkek ödeyecek diye bir kural yok belki parası olmayabilir
01 YorumlaKim ödemeyi çok istiyorsa o ödesin, kız erkek kavramı artık kalktı.
00 Yorumla
1 yılMerhaba,
Ben kadına hesap ödetmem, bana ters! 😡00 Yorumla
1 yılİlk başlarda erkek ödeyebilir ama daha sonra alman usulü olabilir...
00 Yorumlagünlerdir aynı sorular kabak tadı verdi artık kafanız başka soru sormaya çalışmıyor sanırım
00 Yorumla
1 yılErkek ödemeli her zaman. ''Alman usulü yapalım'' gibi pay muhabbetlerine girmek çok itici.
01 Yorumlaçoğu zaman erkek ödemeli bazen kadın ödeyebilir bu sefer benden olsun deyip.
00 Yorumla
1 yılBence herkes yediği kadar ödesin tabi ikiside iş güç sahibi ise
00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler