Okuyunca da ne oluyor ki.. en azından cam fanusta büyüyeceğine erken yaşta hayata atılır.. yaşamanın ne demek olduğunu öğrenir.. düşünce kalkmayı öğrenir.. her kesimden insan tanır.. bir zanaat öğrenir.. çıraklıktan yetişir..
Hocam aslında saniyede çalışan pek çok usta öğretmenlerden fazla kazanıyor :D Bende uzun süre sabit maaşlı muhasebe işi yaptım benden de fazla kazanıyorlardı ehe...
Bu durum konusunda ben kadar konuşabilecek etkinlikte biri daha yok. Bütün samimiyetimle söylüyorum bunu. 1980 li yılların başına kadar düze liselere ve meslek liselerine öğrenci kaydetme mantığı ne idi: Zeki, çalışkan öğrenciler meslek lisesi giderdi. Abim, meslek lisesi mezunu, elektrik elektronik müh. oldu. İlk özel üniversitelere bakın. Kıbrıs vs bahsetmiyorum. Sabancı, Koç gibi sermayelerin üniversitelerine bakın. Önlisans ağırlıklı bölümler. Tıp fakültesini, hukuk ya da bilgisayar mühendisliği gibi bölümleri yok, makine, elektrik motor gibi 2 yıllık bölümler... Bu adamlar, meslek lisesi, memleket meselesi projesi yürüttüler 2004 ten sonra... 1997,1998 Sinan Aygün Ato başkanı, bu memlekette işçi sorunu yok, işçizisizlik sorunu var derdi. Şimdi eğitim sistemimiz, 17,18 yaşında öğrenciyi mezun ediyor. Bu yaştan sonra, hangi mesleğe çırak olabilir sorarım... Onlyfans gibi yetişkin içerikleri şu an gençler arasında tek çıkış noktası gibi ama skşmeyi bile bilmeyen cehalet ve felaketimiz var. Çok vahim...
Şuanki bakan güzel yönetemiyor zaten okumayan çocuğu neden zora sokuyorlar sanayiye gitsinler meslek öğrensinler erkeklerin avantajı çok bu konu da ama kızların yok ya evlenecek ya okuyacak
Senin sorun değil o zaman yoruma girmeyin okey daha doğrusu bu görüşü benim yorumumun altına yapmayın. Soru sahibine yapın. Muhattabınız ben değilim soru sahibi ayrıca istediğim gibi yorum yapma hakkım var. Kimseye hakaret, küfür etmedim beyefendi
Sevmedim ya da istemedim... Buny söyleyen kişinin lüksü var mı yok mu önemli. Ben, çeyrek asır diyelim, eğitim ve iş hayatının içindeyim. Daha 5. Sınıf yaz tatilinde güvendiğim bir kuaför salonuna çırak vermeyi düşünmüştüm. Anne, baba olarak edindiğim görev şu. Okumaya niyeti varsa, bitirince kendini hayata hazırlayacak, iş bulması kolay olacak bir eğitim ortamını sağlamak benim görevim. Okul bitti, hadi 2 sene de geçti diyelim. Sonrasında kapı önüne koyarım. Okumaya niyeti yok, kesin. Bu durum için de kendi geleceğini kurabilmesi adına bir mesleği öğrenebilmesi, usta olabilmeai adına gerekli bütün şartları sağlamak yine benim görevim. Askere gitti, geldi 1 ya da 2 yıl en fazla... Kapının önüne koyarım... Sözüm, gücüm geçecek olsa bir ilk okuldan sonra çocuğumu okula göndermezdim.
"En azından" ifadesine ben düşüncemi ifade ettim. Anım şöyle bununla ilgili, bir polis memuru, okula gelip çocuğunun durumunu sorar. Müdür de müdür yardımcısının odasındadır. Müdür yardımcısı çocuğun notlarını, devamsızlığı çıkarır, durumumun iyi olmadığını söyler. Polis, biraz yardım etseniz de nezun olup azından öğretmen olsa deyince müdür o notları ver bakayım der. Alır notları eline, polise dönüp bırak öğretmen olmayı polis bile olamaz der..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Aslında veririm ama artık kimseye güvenmiyorum.
Okuyunca da ne oluyor ki.. en azından cam fanusta büyüyeceğine erken yaşta hayata atılır.. yaşamanın ne demek olduğunu öğrenir.. düşünce kalkmayı öğrenir.. her kesimden insan tanır.. bir zanaat öğrenir.. çıraklıktan yetişir..
Güzel düşünce, yorum için teşekkürler...
Sanayide beceriksiz çocuğun ne işi var... Bence, annelik, babalık konusundaki beceriksizliğinizi ortadan kaldırmaya çabs gösterin..
Beceriksizliğinizi derken? Benim çocuğum yok!
Sanayiye beceriksiz çocuğunu göndermeyi düşünen ebeveynler için ifade ettim.
Hocam aslında saniyede çalışan pek çok usta öğretmenlerden fazla kazanıyor :D Bende uzun süre sabit maaşlı muhasebe işi yaptım benden de fazla kazanıyorlardı ehe...
Bu durum konusunda ben kadar konuşabilecek etkinlikte biri daha yok. Bütün samimiyetimle söylüyorum bunu. 1980 li yılların başına kadar düze liselere ve meslek liselerine öğrenci kaydetme mantığı ne idi: Zeki, çalışkan öğrenciler meslek lisesi giderdi. Abim, meslek lisesi mezunu, elektrik elektronik müh. oldu. İlk özel üniversitelere bakın. Kıbrıs vs bahsetmiyorum. Sabancı, Koç gibi sermayelerin üniversitelerine bakın. Önlisans ağırlıklı bölümler. Tıp fakültesini, hukuk ya da bilgisayar mühendisliği gibi bölümleri yok, makine, elektrik motor gibi 2 yıllık bölümler... Bu adamlar, meslek lisesi, memleket meselesi projesi yürüttüler 2004 ten sonra... 1997,1998 Sinan Aygün Ato başkanı, bu memlekette işçi sorunu yok, işçizisizlik sorunu var derdi. Şimdi eğitim sistemimiz, 17,18 yaşında öğrenciyi mezun ediyor. Bu yaştan sonra, hangi mesleğe çırak olabilir sorarım... Onlyfans gibi yetişkin içerikleri şu an gençler arasında tek çıkış noktası gibi ama skşmeyi bile bilmeyen cehalet ve felaketimiz var. Çok vahim...
Okula gitmek istemiyorum yok.. Eş*ek gibi gidecek..
Bananneee banannee yaaa ben mehmeti sevmiyorumm hııııı derse napacan kanks :D
Hayır, entelektüel ve akademik camiada yetişmesini istiyorum.
Onlar da sanayiye geliyorlar kanks :D
İşinde iyi olursa sanayiye işi düşmez.
Okula gitmemesinin bi sebebi olmalı dersler sıkıyorsa sanat alanına yönlendirilebilir
Yok kanks eğitim sistemi bozuktur ondan gitmek istemiyordur...
Olabilir
Becerikli olsun ya da olmasın sanayiye vereceğim. Usta olup mesleği elinde olur reşit olur olmaz
Zaten eğitim çıraklıkla başlayacak kanks öğrenir..
Biliyorum. Kardeşim küçüklükten itibaren sanayide çalışıyor ailemin erkekleri de çoğu zaman sanayide çalıştı
Okula gitmeme gbı bir lüksü yk.
Okula gidecek o meslegni ele alacak
Yoks ağzını burnunu kırarım onun :D
Yirtarm ağzını burnunu
Şuanki bakan güzel yönetemiyor zaten okumayan çocuğu neden zora sokuyorlar sanayiye gitsinler meslek öğrensinler erkeklerin avantajı çok bu konu da ama kızların yok ya evlenecek ya okuyacak
Bu müfredetın kendisi başarısız yetenekli olduğu alanı bulmaya çalışırdım direk sanayiye vermek de doğru değil
aa veririm tabi üniversite mezunlarının çoğu işsiz işsiz gezerken sanayide çalışanlar, boya badanacı vs. deli gibi para kazanıyor
Yok la kıyamam ben çünkü kendimden biliyorum çocuğum olursa zorla okuturum ama korkutmak için arkadaşların yanına veririm seni gibilerinden derdim
Meslek okuturum sonra 2 veya 4 yıllık sonra sanayiye formen filan olur
En az 60-70 bin maaşı olur kanks...
Aynen
Vermem. Bırakırım kendi haline ne istiyorsa yapsın.
Becerili çocuk sanayiye verilir el emeği başka bir şeydir
Çocuğum yok ama umarım öyle olmaz benim gibi becerikli olsun shhssbshsua
Neye eli daha yatkınsa o yönde gitmesini desteklerim
Bende okula gitemek istiyorum, okuyup başımıza o. s. u. u olacaksın. Allah binkere belalarını versin Cahil olan insanların..
Or... spu olan bu zihniyet cahilik
Sanayiye vermek iyidir, araba tamircisi olursa iyi para kazanır.
Aslında becerikli ama okuma konusunda isteksiz ve başarısız olanı vermek lazım.
Okulu kafasında bitirdiyse koyardım. Şimdiden işe koymayınca, çok yüz verince ilerde sıkıntı yaşardım.
En azından eli iş tutsun sjsjjs
Adam olsun çalışsın :D
Keşke verselerdi
Zengin olurdum
Okul bitirdikte noldu sanki dimi...
İşçi değilim ama
Neden zengin olmayayim
Meslek öğrenir en azından
En azından fazla olmuş... Meslek öğrenmek çok önemli bir şeydir.
Soruda beceriksiz demek fazla olmamış değil mi? sdsdsd soruya göre cevap kimse kusura bakmasın
Benim sorum değil, soruya da yorumum şu: Beceriksiz çocuğun sanayide be ne işi var. Anne, baba önce kendç beceriksizliğini gidersin dedim..
Aslında orada yalnış anlaşıldım. Okul okumayı beceremeyen :) Sevmeyen istemeyen anlamında yazmaya çalıştım...
Senin sorun değil o zaman yoruma girmeyin okey daha doğrusu bu görüşü benim yorumumun altına yapmayın. Soru sahibine yapın. Muhattabınız ben değilim soru sahibi ayrıca istediğim gibi yorum yapma hakkım var. Kimseye hakaret, küfür etmedim beyefendi
Sevmedim ya da istemedim... Buny söyleyen kişinin lüksü var mı yok mu önemli. Ben, çeyrek asır diyelim, eğitim ve iş hayatının içindeyim. Daha 5. Sınıf yaz tatilinde güvendiğim bir kuaför salonuna çırak vermeyi düşünmüştüm. Anne, baba olarak edindiğim görev şu. Okumaya niyeti varsa, bitirince kendini hayata hazırlayacak, iş bulması kolay olacak bir eğitim ortamını sağlamak benim görevim. Okul bitti, hadi 2 sene de geçti diyelim. Sonrasında kapı önüne koyarım. Okumaya niyeti yok, kesin. Bu durum için de kendi geleceğini kurabilmesi adına bir mesleği öğrenebilmesi, usta olabilmeai adına gerekli bütün şartları sağlamak yine benim görevim. Askere gitti, geldi 1 ya da 2 yıl en fazla... Kapının önüne koyarım... Sözüm, gücüm geçecek olsa bir ilk okuldan sonra çocuğumu okula göndermezdim.
İyi günler efemmmmm inanın okuyamam hiç vaktim yok
"En azından" ifadesine ben düşüncemi ifade ettim. Anım şöyle bununla ilgili, bir polis memuru, okula gelip çocuğunun durumunu sorar. Müdür de müdür yardımcısının odasındadır. Müdür yardımcısı çocuğun notlarını, devamsızlığı çıkarır, durumumun iyi olmadığını söyler. Polis, biraz yardım etseniz de nezun olup azından öğretmen olsa deyince müdür o notları ver bakayım der. Alır notları eline, polise dönüp bırak öğretmen olmayı polis bile olamaz der..
Beceriksiz biri sanayi işini nasıl becersin
Kesinlikle verirdim. Bir zanaat cok önemli.
Hayır vermem.
Vermem. Çok zor bir iş
okul kavga etsek bitecek sanayi olmaz
Fabrika işcisi olmasından iyidir.
Veririm adam olsun
Usta olsun benim gibi okuyup rezil olmasın.
Vermem
Neden kii iş güç sahibi olur çocuk. Çoğu üniliden iyi kazanıyorlar :)
sdfjd hiç düşünmemiştim
Okuyup ne yapacak gitsin meslek ögrensin
Sanayi beceri ister
vermezdim
Hayır ama ek iş kesinlikle yapar
Bilmiyorum
Vermezdim