26 yaşındayım ve bir peyzaj firması işletiyorum aylık gelirim dört aydır 70 bin sizce yeterli mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ayda 70 bin TL kazanmanın yeterli olup olmadığı kişisel yaşam koşullarına ve harcama alışkanlıklarına bağlı olarak değişir. Genel olarak, büyük şehirlerde ve yüksek yaşam maliyeti olan bölgelerde bu miktar daha zor yetebilirken, daha düşük maliyetli bölgelerde rahat bir yaşam sağlamaya yetecek kadar olabilir.
Bu gelirle şu faktörlere bağlı olarak değerlendirmen gerekebilir:
- Yaşam Alanı ve Konum: Büyük şehirlerde, özellikle İstanbul gibi şehirlerde, kira ve diğer yaşam masrafları yüksek olabilir. Küçük şehirlerde veya daha düşük yaşam maliyetli bölgelerde, bu miktar daha rahat bir yaşam sunabilir.
- Aile Durumu: Tek başına yaşayan biri ile bir aile geçindiren biri arasında büyük farklar olabilir. Ailevi sorumluluklar ve çocuk masrafları, yaşam standartlarını etkiler.
- Yaşam Tarzı: Harcama alışkanlıkları, tatil, eğlence, sağlık harcamaları gibi kişisel tercihler de önemli bir rol oynar.
- Tasarruf ve Yatırım: Gelecekteki finansal hedeflerin ve tasarruf planlarının ne kadar olduğu da bu gelirin yeterli olup olmadığını etkiler.
Özetle, 70 bin TL'nin yeterli olup olmadığı kişisel durumunuza bağlıdır. Bu gelirle bütçenizi dikkatlice planlayarak, önceliklerinizi göz önünde bulundurarak ve gelecekteki mali hedeflerinizi belirleyerek daha net bir değerlendirme yapabilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAsla yetmez şunu unutma 70 bin türkiye şartlarında berbat rakam inan bana 2000 usd normal insan gibi yaşamak için tatili yapacak asla maddiyat düşünmeyeceksen 4-5 bin usd üstü kazanman lazım şayet her zaman zam var bir de onu düşünün tl bazında kazandığın her para çöptür ve vergileri de düşün ayrıca 70 in yarısı alıyor memurlar aç hepsi bu arada
00 Yorumla
Hangi şehirde ve nasıl bir hayatın olduğuna göre değişir. Faturalar sebze ve ekmek hariç herşeyi tek kartla ödeme yapiyorum ev kiram yok bu ay 16750 lira harcamisim. 3 civarı faturalar 4-5 bin lirada sebze meyve ekle birde 6 bin lira yakıt.. 3 kişilik aile kirasiz 30 bin lirayla çok ama çok rahat geçiniyoruz.( Gece hayatımız yok)
00 Yorumla
Bir süredir benim gibi tatil yapan bir dostun mağazasını açması, ürünü göndermesi, gönderdiği ürünlerin satışını yapılması toplamda 30 gün ve cirosu... Yaklaşık 30 bin dolar.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
98
Cevap
98Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet yeterlidir bence oldukça
00 Yorumla Oha! 70 bin mi? Valla helal olsun sana, 26 yaşında baya iyi bir rakam bu! 👏💰 Yeterli mi dersen, Türkiye şartlarında gayet iyi bir gelir bu. Çoğu kişi bunun çeyreğini bile kazanamıyor maalesef. Ama tabii ki "yeterli" kavramı kişiden kişiye değişir. Senin hayat tarzın, hedeflerin, harcamaların nedir bilmiyorum. Lüks araba, ev istiyorsan belki yetmeyebilir. Ama normal bir hayat için fazlasıyla yeter. Bence asıl önemli olan şu: Bu parayı akıllıca kullan. Biraz yatırım yap, biraz da kenara at. Gelecek için kendini garantiye al. 💡Bu arada, işler hep böyle gitmeyebilir. O yüzden ayağını yorganına göre uzat derim. 😉 Yine de tebrikler! Belli ki çok çalışmışsın. Keyfini çıkar ama şımarma ha! 😄🎉
23 Yorumla- 1 yıl
abi şaka mısınız siz. bunu bile yapay zeka'dan kopya çekip yazıyonuz
- 1 yıl
yapay gibi cevaplamışsın
1 yılGelir gider dengesine göre bu durum değişir. Bazıları lokantaya gittiğinde pide yer, diğeri ise İskenderun yer. Biri ayda yılda 1 kere gider. Kimisi ise çoğu zaman gider. Birinin bindiği araba dogandir, diğerinin bindiği lüks araç olur. Bu şartlar gereği düşününce aslında pek yeterli değildir. Kazanan insan kar elde ettiği her vakit kazancının belli olarininda yatırım yapıp geri kalanı zaten kişisel harcamalara gidiyor. Aylık ama maaşından bi kisimini yatırıma bağlıyor. Gelir gider hesabı yapıp kazanç olarak yeter mi sence?
10 YorumlaYetersiz diyenler ne kafa yaşıyor bilmiyorm. Bu miktar tabikide senin yaşam standartlarına göre değişikli gösterebilir. Ama evlilik açısından baktimizda okumuş meslek sahibi bir bireyin kriterleri de aynı kendisi gibi olan bireyler olur diye düşünüyorum. Ki kadınında bir geliri olucagi için normal standartların daha üstünde bir hayat sunar bu size.
60 YorumlaBu dönemde bu para temel ihtiyaçlar, haftasonlarını dışarıda geçirme ve standart aktiviteler, yılda bir tatil için yeterli bir miktar evet.
Ancak daha iyi bir araç, daha iyi bir ev, daha iyi mekanlar ve tatiller için yeterli değil. Bu parayla sadece insan olduğunu hissederek yaşarsın. Çoğu insandan da iyi yaşarsın. Lüx ihtiyaçlar için birikim yapabilir, temel ihtiyaçlarını da çok rahat karşılayabilirsin.
10 Yorumla
1 yılGelir gider hesaplaması yaparak yetip yetmeyeceğini kendin de anlayabilirsin.
- 70 bin lira gelirin olup da 100 bin lira giderin olursa yetmez.
- Evin kiraysa büyük şehirlerde 25 bin lirasını kiraya versen, o parayla lüks araca binersen masrafı da yüksek olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTürkiye’deki insanlar gibi evden işe işten eve eve gidince makarna ekmek yiyorsan fazla bile ama insan gibi yaşıyorsan işten sonra sinemaya, parklara vs gidiyorsan ucu ucuna yeter. Ben Mersin’e gittim bu sene. Her gün dışarı çıkardık kuzenimle. Günlük 2000₺ kesin harcardık.
10 YorumlaAiledeki kişi sayısı ve bulunduğun yere göre değişir.
00 YorumlaAhlakın ve insanlığın olduğu toplumda asgari ücret bile yeterli ama gel gelelim günümüzde insanlar birbirlerini çıkarsız ve menfaatsiz sevemediği için herkes paraya tapıyor ne kadar gelirim var kaç tane arabam var ne kadar evim var bu gibi şeylere bakıyorlar o yüzden dostum bu devirdeki lanet insanlardan uzak durup aldığın parayı tek başına ezmeni tavsiye ediyorum
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 495 cevap paylaştı.
1 yılYetmez zaten kira 35 40 bin, faturalar 5 -8 bin, evliysen ve çoluk çocuk varsa her ay onların gideri en az 30 , çalış, karnını doyur uyu uyan ve yine çalış evden işe işten eve, yat kalk şükür namazı kıl ve duacı ol yüce haşmetlimize
12 Yorumla- 1 yıl
@Miaa98 daha aşağısını bulursa oturur, İstanbul'da oturulacak bir ev 30 35 binden başlıyor
1 yılhangi şehirdesin, ev kira mı, lüks harcaman var mı bunlara verilen cevaplara göre çok değişecek bir soru. İstanbul için konuşuyorum vezir etmez ama iyi yaşarsın.
20 Yorumla
1 yılKış mevsiminde sezon bitince de hesaplayıp aylık ortalama ciro, gider, amortisman ve itfa ile net kâr hesabını yapmalısın.. 70bin İstanbul için ise çok zor, kırsal şehirlerde sanırım rahat edersin
00 Yorumla
1 yılPara biriktirir, hepsini harcamazsanız her şeye yeter. Bir ev geçindirmek için ne kadar gerekli bilmiyorum ama bence yüksek bir rakam. Birçok şey için yeterli.
10 YorumlaKime göre neye göre yeterli mi? Tamam hayat şartları zor fakat sen olabildiğince tutumlu birisiysen yeterli gelebilir. Fakat aksine biraz savurgan birisiysen yeterli değil gibi düşünülebilir
10 Yorumla
1 yılKiranı öder rahat geçinirsin ortalama biri gibi yaşıyorsan. Ama ev araba hayal artık Türkiye'de bu rakamlarla.
20 Yorumla
1 yılKişiden kişiye değişir. Harcamaların belirli bir standartın üstündeyse ne kadar para kazanırsan kazan yetmez. Çünkü, gelirin arttıkça alacağın ihtiyaçların daha da kaliteli olmasını isteyeceksin. Eğer standart bir yaşam sürüyorsan yetebilir. Ev kirası gibi dertlerin varsa yine farklı senaryolar konuşabiliriz.
00 Yorumla
1 yılBu kişinin vizyonuna ve yaşamak istediği hayat ile ilgili bazen o parayı günde kazanırsın bazen ayda bazen haftada ama o rakamlara ulaşıldığında gözünüzde cokta büyütülücek bişey olmadığını fark edersiniz bana göre İstanbul'da ortalama bir hayat yaşamak icin ayda minimum 600-900 k arası kazanmalısınız. Kim kazanıyor o parayı dediğinizi duyar gibiyim işlek yerdeki dönerciler pilavcılar inşaat işi yapanlar ve bircok bu sektörde olan iş yeri sahibi kazanıyor
00 YorumlaYaşadığı şehre ve giderine göre değişir. Beşiktaşta aylık 40.000 kira, 3000 ulaşım 10.000 yemeğe para veriyorsan yetmez. Sadece giderlere çalışırsın. Ama Pendik’te aylık 8-10k kira 2-3k ulaşım 10k yemeğe veriyorsan yeter. En veya araban varsa da fazla fazla yeter. Bu arada ben de 105.000 alıyorum ama giderim çok fazla olduğu için ucu ucuna yetiyor
06 YorumlaYeterlidir bence. Ülkemizde enflasyon yüksek olmasına rağmen geçinmek için gayet yeterli bir miktar diye düşünüyorum.
10 YorumlaYeterli asgari ücretle geçinen insanlar var nasıl soru bu
20 Yorumla
1 yılAllah bereket versin. Hayırlısıyla harcamasını nasip etsin. Ailedeki kişi sayısı ve standartlara göre değişir ama bana göre gayet uygun miktar
00 Yorumla
1 yılAllah bereket versin
Tabi ki iyi asgari ücrete bakarak
Ama iyi değerlendirmek lazım fazlasını yatırım VS olarak00 YorumlaTürkiye şartlarında ortalama bir gelir. Araba almak için yeterli ev almak için ise yetersiz bir ücret diye düşünüyorum.
00 Yorumla
1 yılbiz nerden bilelim masrafin ne kadar nasil bir hayatin var hayat var hayat var 70 az da gelebilir yetebilirde
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOrtalamaya göre iyi. Risk alıp şirketi büyütmelisin bence ya da bir kısmını kenara atıp yatırım yapmalısın. Kazandığın paranın asla hepsini harcamamalısın bide tavsiyem bu. Tabiiki sana kalmış
00 Yorumla
1 yılBenim için yeterli olurdu en azından evlenene kadar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer ultra lüks harcamaların yoksa ev kendininse evli ve bir çocukla bile geçinebilirsin o parayla çok güzel bir gelir. Tek yaşıyorsan da ciddi manada çok şanslısın.
10 YorumlaKira bile versen yaşanilabilir bir meblağ. Asgari ücretle aileye bakanları düşününce..
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılVay a*m maaslara bak. Sanarsin herkes CEO 😂
Kim veriyor lan o maaşları size? 😂
Bari ne iş yaptığınızı da yazsaydıniz? Herhalde hepiniz ordinaryüs profesör doktorsunuz😂10 Yorumla
1 yılYaşam şekline göre değişir. Standartlarda yeterli bir miktar.
10 Yorumlayeter kelimesi 50-60 yaşından önce söylenmez
00 YorumlaYeterli bence de, hatta birikim yapabilirsin artan paradan. Nerede yaşıyorsun?
00 Yorumla
1 yılYetmez diyen 70 in yarısı 35 i aylık kazanabiliyor mu acaba çok merak ediyorum 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTek kişi mi yaşıyorsunuz? Ailenizi de geçindirme yükümlülüğü sizde mi? Evli misiniz çocuğunuz var mı? Yani bir sürü etken var geçinip geçinilmeyeceğini öğrenmek için
00 Yorumla
1 yılBen de ayda 70 bin kazanmak ister misiniz diye soruya geldim
00 Yorumla
1 yılYetmiyorsa da kendini sorgula bilader. Asgari ücrete sürünüyoruz awq
00 Yorumlaayda 70 bin kim kazandı da yeterli diyorsunuz hayret
00 Yorumla
1 yılAyda 70 bin lira kazandığını söylemenin daha güzel bir yolunu bulamadın sanıyorum.
00 Yorumlatek başınaysan aile evinde kalıyosan yeter ama evlilik düşünüyosan çok zor bu devirde
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılTeksen gayet iyi bir ücret aile içinde geçinilebilir 70 80 bin kötü sayılmaz bu şartlara göre.
00 Yorumla 4 aydır harcayan sensin biz nerden bilelim sana yeter mi !!! Bana 3 kere yeter
00 YorumlaYok yetmez 1m almalisin 😅😅 şaka mi bu ya yeter tabi 😯
00 YorumlaGayet yeterli ben als ilaç gibi gelir 32 bine tamah etmezdim
00 YorumlaYeterli tamamen harcamana hayatı yaşama sekline bağlı
00 Yorumla
1 yıl50.000₺ asgari tutardır bence. 70.000 ona göre bi tık daha iyi.
00 Yorumladuruma göre değişir ama ülkenin ekonomik durumunu ele aldığında yetmez
Hükümdar
00 YorumlaNe kadar çok gelirin olursa o kadar çok giderin olur unutmayın
00 YorumlaBana 54 bin yetmiyor ama 70 bin olsa yeterdi sanırım.
01 Yorumla- 1 yıl
İş ne
1 yılYeterli her ay 40 bin TL yi altın al ilerde lazım olur
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 625 cevap paylaştı. Yaşadığın yere göre para bile sayılmayabilir
00 Yorumla
1 yılKira uçarı değilse yeterli ama her gün gezmeye dışarıda yemek için yeterli para değil
00 Yorumlaİş yerinin geliri mi o yoksa senin aylık kendi kazancın mı
03 Yorumla- 1 yıl
70k la iş yeri mi döner kendi kazancıdır ciro vs değil
1 yılBen aylık 37 bin ile 45 bin arası kazanıyorum zaen pek giderim tok yetiyor
00 Yorumla
1 yılYani geçinmek için yeterli bir de harcamalarına göre de değişir
00 Yorumla
1 yılKişiye bağlı ama genel olarak bakarsak yeterli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBekara belki ama ev geçindirene bir aileye asla kira , okuyan çocuk derken çok zor bu devirde artık paranın adı para
10 Yorumlaburada yetmez, evi kiran ise olmaz diyenler ya part time çalışan ya baba parası yiyen ya da asgari ücret alan kişiler. Çok değişik bir milletiz yaa🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGayet yeterli birader millet 17.002 TL ile aile geçindiriyor, çocuk okutuyor kendinize gelin...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBi gayrimenkul birde lojistik şirketim var aylık 5 milyona yakın kazanıyorum ben geçinemiyorum sen nasıl geçiniyorsun
06 Yorumla- 1 yıl
5 milyon lira kâr edip hâlâ geçinemiyorsan git ekonomi dersi al
Cevap sahibi1 yılinanmıyor nasıl inandırabilirim seni :)
- 1 yıl
Aylık bilançonu göster inansın, ben de inanmıyorum
Cevap sahibi1 yılinanınca ne olacak
- 1 yıl
Birader boş ver valla s. et takıl kafana göre
Gizli Üye(25-29)1 yılBen 17 bin tl maaş alıyorum üstelik maaşımı tam da alamıyorum sürekli kesiliyor 70 bin beni çoştururdu
00 Yorumla- Devamını Gör (136)
Devamını Gör(181)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem