Trafik kazası sonucu mahkemeye gitmem gerekiyor avukat olan varsa soru sormam lazım?

Şöyle ben tiktaktan araç kiraladım kiralama sürecinde araba tekerlek basınç hatası veriyordu ben de benzinliğe gidip kontrol ettirdim ve problem yoktu daha sonrasında yolda ilerlerken güm diye bir ses duydum tekerleklerim patladı daha sonrasında karşıdan araba çıktı önüme az daha arabaya vuruyordum sonra ben manevra yaptigimda trafik ışığına girecektim ondan da son anda yırttım ve daha sonrasında araba durdu hiçbir yere vurmadım hiçbir yere çarpmadım daha sonrasında tiktaknı ben arayarak hani kaza yaptığımı söyledim ve dedim ki valiz ne zaman gelecek onlar da bana haber verdiklerini söylediler ben daha sonrasında dedim ki hastaneye gitmem gerekiyor ben gideyim en azından dedim onlar da bana dedi ki hayır valinin gelmesini bekle kiralamamı bitireyim mi peki dedim hayır vale gelene kadar kiralamayı bitirmeyin daha sonrasına Kullanmadığınız ücret iadesi tarafınıza yapılacaktır dendi ve bana dediler ki polis geldi lütfen polise tutanak tutun ki size herhangi bir şeyde borç yansıtılmasın neyse sonra polis geldi polis ortada bir kazanın bile olmadığını söyledi ve tutanak tutmayacaktı ama ben biraz ısrar ettim ve tutanağı tutturdum tutanakta da hiçbir kusurum olmadığı yazıyor sonra Tiktak aradım bu belgeleri teslim ettim daha sonrasında yaklaşık üstünden 1.02 hafta geçtikten sonra benim hesaplarımdan bir sürü para çekildiğini gördüm ne SMS geldi ne arama mail den göndermişler o da iste isteksiz kutusuna düşmüş görmedim yani mailden geleni ama SMS ve arama almadım bankamız zorluyorlardı bana tam tamına 16.000 liralık borç tutanağı girmişler benden üç 4000 TL’ye yakın para çekildi daha sonrasında bir baktım ki borçu 20’ye çıkarmışlar 20.000 TL borcum olarak gözüküyor ben tiktak her yerden aradığım her şekilde mesaj attım ve buna ödemeyeceğimi söyledim bu yanlış dedim bana dediler ki mahkemeye gitmen lazım trafik bilmem ne mahkemesine orada hani beyanını sunma lazım onlar bizim gönderdiğimiz belgeleri redde çıkardığında borcunuz silinir dendi Ben sürecin nasıl işlendiğini bilmiyorum öğrenciyim avukat parası falan falan çıkacak mı ne yapmam gerekiyor ben bu parayı nasıl geri alırım nasıl borcum silinir bunların hiçbirini bilmiyorum mahkeme sürecinin nasıl ilerlediğini bilmiyorum bunun hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilecek lütfen bana cevap verin lütfen öğrenciyim yani yeterince zaten sıkıntılar var teşekkür ederim
Trafik kazası sonucu mahkemeye gitmem gerekiyor avukat olan varsa soru sormam lazım?