Merhaba,
Hepimiz bir tasarruf yaparak kenara bir kaç kuruş bırakmaya çalışıyoruz. Bugün bir sorun halinde mevcut birikiminizle ne kadar idare edebilirsiniz?

Merhaba,
Hepimiz bir tasarruf yaparak kenara bir kaç kuruş bırakmaya çalışıyoruz. Bugün bir sorun halinde mevcut birikiminizle ne kadar idare edebilirsiniz?

Akıllı bi şekilde devam edersem sanırım beni uzun bi süre idare eder. Kazandığım maaşı sürekli bana getirisi olacak şekilde birseylere bağlıyorum. Fakat bi zaman sonra çalışmaktan sıkılıp keyfine bi hayat yaşamayı istediğim için doğru yatırım yapıp çok uzun bi süre idare etmek istiyorum. Kişisel olarak aylık en fazla 1000 tl masrafım var. Diğer kazancım ise hep bana para getirisi olacak şekilde yatırıma bağlı. Fakat neden daha fazlası olmasın diyerek başka kazanç kapısı bulmam lazım
İdareli olmasam, şu an çok daha zor durumdaydım. Masonların yahudiler adına dünyayı yozlaştırıp, sömürdükleri ve karanlığa sürüklediği bir dönemde, mışıl mışıl uyuyoruz. Sorun bütün partilere ve büyük şirketlere sızmış olmaları. Bizse o parti bu parti diye paramparça, birlik olamıyoruz. Dedelerimizin kemikleri sızlıyor mezarlarında.
Evlilik ve sıfır km araba haricinde her şeye yetiyor. Evlilik veya sıfır km araba için en az 170 bin TL eksiğim var. (Ortalama olarak 200-250 bin TL arası değişiyor)
Cevap
63Cevap
Son 10 yıldır birikemiyoruz, eksiliyoruz. O yüzden yatırımda olmuyor.
Olan parama dolar aldım. Faiz kararı çıktı. Halen aldığım fiyata gelmedi. Zamanında bankaya kur korumalı mevduata yatıran zenginler ve şimdide faize yatıran yabancılar parayı kazandılar.
14 ay kadar idare edebilirim. Son ay full makarna olur 😄
En azından günü kurtarır gadası
2 gün sdfsdf
Bir kaç ay ancak. Değişen ekonomide bilinmez:)
Yarına sağ çıkacağımız bile belli olmazken. Belki amansız bir hastalık olacak birikimimden bile daha fazlası gidecek aniden.
Allah korusun.
Amin🙏🏻
Bendeki şansın ben mk. Yıllardır döviz altın borsa vs gibi şeylere yatırdım aldıklarım hep eksi yönde düştü. Sattım bu sefer sattıktan sonra yükseldi. En son altın almıştım 100 Grama yakın altınım vardı baktım olmayacak bozdurdum faize yatırdım. Faiz garanti getiri var. Düştü yükseldi derdi yok
Gelecek ayın maaşını 3 yıl önce yedim ne kadar idare edeyim haha
şu an hiç ama hiç birikimim yok. Sadece 5 bin var.
Ben bir ay açığı 3 ayda kapatamam. Hiç birikimim yok. Son kuruşuna kadar param işte. Düzenli ödemem gereken ticari borçların var. 1 gün bile kayıp hemde büyük kayıp.
Tutumluyum ama cimri değilim..
Kendimi şımartırım fakat aşırıya kaçmam...
Biriktirmesini bilirim ama gelirim giderimden fazlaysa..
Giderim gelirimden fazla mı olacaktı acaba
Şu an bu birkaç gün içinde kenara 1.500 attım ama beğendiğim bir şey olursa hemen biter ahshdhd artadabilşr bilemedim
Düşünmedim hiç ama kabataslak bir hesap yaparsak tahmini olarak doksan üç yıl kadar olabilir
Değerini bilirler de kumar masasında yemezler ise benden sonraki 7 kuşağa bile yeter ama ben bile korkuyorum bu ekonomik durumdan.
Bu devirde birikim asla olmaz otlamak lazım ki para gitmesin o zaman bile para gider
O kadara karamsar değilim
Araba almasaydım yıllarca idare edebilirdim ama 10 yıllık birikimimi arabaya yatırdım.
Maalesef zor oldu bir anda vazgeçmek ama güzel oldu jxjdjxjd
Ne aldınız acaba
Porsche Cayenne
Mahsuru yoksa benımde bı arayışım var
Çok iyi kazazıs belasız sürmek nasıp etsin inşallah
@Levent4444 çok teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun inşallah 🤲
Borsada ne yatırım yapıyorsunuz acaba bizede binon ayak olsan ya @masalliapolatova
@Levent4444 ben birkaç kez tavsiye vereyim dedim ama bana güvenen herkes hüsrana uğradı. Kendim yaparken çok iyi kazanıyorum ama tavsiye verdiğimde nedense işler batıyor.
Amerikada asistan doktorum
eğer alışverişe gidersem 3 alışverişte biter eğer gitmezsem 10 ay rahat kurtarırım
Araba daire arsa alımları oldu krediler çekilerek şimdi kiralar geliyor ve birikimle
Gayrimenkul ve kira geliri de sayılıyorsa ölene kadar
Mevcut birikimle ancak bir yıl idare edebilirim. Ah ah 6 yıl önce kazandigimla birikim yapıp ev ve arsa almıştım. Nerede o günler
Birikimim yok zaten bu yaşıma kadar hep parasız yaşadım ve parasız yaşamaya da devam ediyorum
Evlenecek kadar param var. Tabi bankaya bulaşmadan yeter mi bilemem. Kız tarafı ucundan elini cebe atsa iş tamamdir. 😁
O kısmı bana kalsın.
Ama benim amacım bunu yek başıma yememek.
Tek başına yapılan şeyler insanı bir yere kadar mutlu ediyor.
Kızlar için yeterince güzelsin ve bakımlıysan fizik yerindeyse 100 yerindeyse cilveliysen her türlü geçinecek bir erkek bulursun bence 🫰🏻
evimi satmayıp diğer gayrımenkulleri değerinde satarsam en fazla 5 yıl idare edebilirim.
Birikim birikim yok kazanılan para itinayla ezilir taze taze
Türkiye’ye taşınırsam çalışmadan yaşlanabilirim. Ama Norveç’te kalacaksam 5-8 yıl arası
Herhalde finansal özgürlüğünü tamamlamış koca adayı aranıyor 😹🥂
Babam var o çalışmayı bırakırsa o zmn aç kalabilirim şimdilik sıkıntı yok
benden sonraki 7 nesile yeter derdim ama benim çocuklar kimseye bırakmaz
Para kazanmak, harcama yapmak içindir. Herhangi bir birikim yok. Basıma bir iş gelse on yıl gibi bir s üre idare edebilirim...
Ne birikimi , birikim yapabilecek imkanmı bıraktılar sadece şuna buna değil tüm ülke el birliği ile içine sıçtık.
bunu bilmek zor her an yeni bir harcama kalemi çıkıyor
Sadece Temel ihtiyaçlara 10 yıl yetebilir. Ama gezeyim, tozayim, hiç bir şeyim eksik olmasın dersek 2 yıl anca.
Çalışmıyorum. param calisiyor şu an gece gündüz. Ekonomik özgürlüğü mu 5 yıl önce kazandim
söylenmez böyle şeyler görgüsüzlüğe girer
İleriye dönük 2 yıllık maaşımı 3 yıl önce yedim ben🥲
Yurt dışında
İsen normal burada isen karın toklugundan öte yok...
Çok şükür çark dönüyor yatırımlar da beni ailemı olene kafar rahat yaşatır
Birikim mi..
O ne ki..😂
Biz niye dışlandık şimdi..😂
Dökelim ortaya her şeyi..😂
3 ay kadar idare ederim.
Ona dokunmam. Çalışıyor olmam gerekli.
Bi telefon var onu satardım herhalde
Tasarruf iyidir 😂
Birikimim hic yok bi arabam var sadece o
Hiç Yok ben baba parası yiyorum
Çok şükür torununa yetecek kadar var birikimim
Bu ekonomide, zor sjsjs
3 ay ancak yeterli olur
Sonsuza kadar çünkü ben Mutluluk biriktiririm.
Yarın yemek yiyecem param yok
650 liram var. Bi yemek yerim sanıyorum.
3. Gün nefes aldırır 4 güne uyanmak istemem jxjd
Giderim eve geri dönecek yol param olmaz işte o kadar idare eder
500-750b t₺ param 40-50 Dakar baba toprağım car başka birleyim yok
1saat falan
Allaha emanet yaşıyorum
Mevcut biriken birşeyim yok öğrenciyim.
1-2 sene zor idare ederim
Ömrümün sonuna kadar.
Kısa bir süre çünkü koşullar birikime engel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?