İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan son rapora göre, İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 66.550 TL'ye çıktı.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan son rapora göre, İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 66.550 TL'ye çıktı.

4 kişi asgari ücret alsa bu tutara geliyor. Oradan hesaplıyorlar sanırım, lakin çoğu ailede maksimum 2 çalışan hatta bazılarında ise 1 çalışan var. Yaşam maliyetini çıkartamayanlar ne yapıyor? Bunu halk bile düşünmüyor belki de, kaldı ki devlet düşünsün.
2 aydır asgari bile gelirim yok normalde de ancak o kadar oluyor ama ev geçindiriyorum sorun yok sadece ekstra harcamam yok. Bu rakamlar neye göre belirleniyor biraz çakma gibi, çünkü çoğu haneye bu rakamlar girmiyordur, öyle olsa hepimiz el açardık cami önünde
20 bin tl kira 8bin tl faturalar 20 bin tl mutfak 4 kişiye belki yetmeye bilir hadi 30 yapsin bu insanlar hiç mi kendine bisey almayacak bi tişört alsalar bin tl en dandik kıyafet telefonları bozulsa tamire para kalmayacak 4 kişiye en az 100 bin tl lazim
Yalan ya, 4 kişilik aile nereye sığacak tek odalı eve mi? 4 kişilik aileden kastı nedir? 2 yetişkin evlat ve anne baba mı? Her birey çalışıp asgari ücret alsalar, ev kira olsa yine zor geçinirler.
Cevap
16Cevap
Asgari ucretin biraz fazlasını alıyorum gadası
Maalesef geçinmek çok zor
Yonettigin ulkenin vatandas kalitesini dusunmez, dert edinmezsen sadece cogalmalari yonunde tavsiye verirsen, cocuk yapmak icin kriter belirlemezsen cogalan kitle sana oy vermis kitlenin devami olur. Ne egitim verebilirsin ne vatandasini gelistirebilirsin. Fasfakir koca bir ulke yaratirsin. Sehirler arasi ekonomik ucurumlar olur. Kolay gecinirsin ama kalite duser. Ulkeye dengeli hizmet sunamazsin. Bu rakam sadece İstanbul icin gecerli ama turkiyenin diger sehirlerine oranla yine fakir bi ulkeyiz. Dunyadan kopuk, uretmeyen, yakinda tuketemeyecek olan bir ulkeyiz. Yazik.
0.99 krediyle aldığım evin kredisi 3.250₺. Zamanında ev almayanlar 20 bin kira ödüyor aklını kullanacaksın yoksa aç kalırsın.
Zamanında ucuz kira ödeyip ev almaya gerek duymayan insanlar, bugünlerde kira fazla diye feryat figan ediyor. Kendi eden kendi bulur. Bu enayilik biraz kusura bakmasın kimse.
Az demiş bence evi kira olmasa bile zor bu paralara anca 2 kişi döner ev sahibi ise 4 kişiyi fazla yazmışlar
Artık büyükşehirlerden küçük şehirlere göç başladı hem İstanbul da yaşam zaten ayrı bir lüks hemde deprem riski var her türlü sıkıntı..
Aylık 30 bin gidiyor ne kadar kısmaya çalışsan da ne yapalım
Ben tek yasıyorum ev benim ama 80 bin alıyorum yine yetmiyır 4 kişilik aile nasıl yeticek
Daha fazlası bile yetmiyor. Bugün elimde bir düzine para vardı biran için zengin olduğumu sandım yanılmışım. Bir balya parayla bişey alamadım😂🔫
Sadece ben 30bin liraya zar zor geçinirim. :/
Ne hallere düştük böyle ya.
ailemde 1 çalışan var o da bu rakamın yarısını kazanıyor. yaşantımızın survivordan farkı yok ama : )
Kirayı nerelerine sokacaklar?
Ama ne gam, ne keder durmak yok, koyun gütmeye devam.
isviçredeyim aylık 8k frang alıyom yani her ay 300k alıyom
Tek basıma 35k yetmiyor
29.550 TL kira yok geçiniyorum 4 kişiyiz
Köyünüze dönün o zaman
17000₺ ile. Heykelimin dikilmesi gerekiyor 💪
Asgari ücretle
Dünya 5 ten büyüktür
55 bin
15 bın en fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?