İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Mayıs ayında İstanbul'da yaşam maliyetinin aylık bazda %3,69, yıllık bazda ise %83,61 arttığını bildirdi. Bu verilere göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 61 bin 523 liraya çıktı.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Maalesef ekonomi kötü. geçim maaliyeti değişir
ankarayı baz alan türkiş yoksulluk sınırı olarak açıklamamış mıydı bu rakamı. İstanbul nere Ankara nere... İstanbul için zor ve değişiyor semtten semte
4 kişilik bir aileyiz, babam eshot emeklisi belediye şoförü, annem 12-13 sene çalıştı sonra emekli olamadı şu an evde, ben özel güvenlik görevlisiyim 21 bin tl maaşım var abimde kendi işini yapıyor elektronik vs üzerine onunda geliri değişiyor. Sadece ben ve abimin aldığı para var. Ev kiramız 6 bin tl, ev sahibi bize karşı iyi. Bazen kem küm ediyor ama kira konusunda bizi üzmüyor. şu an en net maaş alan benim. O da sağa sola gidiyor zaten. Bana bir şey kalmıyor :D
Evin kira olması kötü bir şey ayda 1 çeyrek alıp atsan o bile iyi olur senin için.
61.500 mü :D çıkar telefonunu göster. Sen kafeye falan da gidiyorsundur. Ne gereği var. Sigara içme, alkol içme, dışarıda yeme, dışarıdan su içme :D
Gerçekten hem Bu stresi şehirde hem de bu kalabalık ortamda bu maliyetle yaşamak hiç de mantıklı değil
İyi iyi belki s* olup giderler şehirden biz de trafikten kurtuluruz
Geyçekten heyşey çok payali bu nasiy üyke böyle. Adaylet yok heykes yemeyin peşindey bikmişem
Zaten 4 kişilik bir ailede 4 kişi de çalışıyorsa asgari ücret bile alsalar 68.000 eder ki bu maliyetle demek ki yaşarlar :)
her 4 kişilik aile yetişkinlerden oluşmuyor 2 küçk çocuk, ev hanımı anne ve tek çalışan baba olan bir sürü aile var biraz pembe çerçevelerini çıkar ya da git yükünü yıka silkelen
Herkeste asgari ücrete çalışmıyor. Sen de gözlüklerini bir temizle dünyaya kirli camların ardından bakma...
Tekirdağdayiz bizimde 60 bin lira. Trakya insanı çok çıkarcı.
trakya insanı samimi ve eğlenceli olmaz mı hiç bu yanlarını bilmezdim
Doğma büyüme trakyalıyım herkes kendine yapıyor. Kimse yabancı sevmez, yabancı Trakyalı olmayan esnaftan ekmek bile almaz. O dediğin samimi eğlence sadece sosyal medyaya atılan düğün, şenliklerde oluyor. Sen birde gel normal hayatta gör onları 😂 bön bön yüzüne bakıyorlar. Adım başı kahvehane. Kadınlar kenar mahalle ağzıyla birbirine ağır küfürler ediyorlar. Kibar, naif kadınlar olun diyoruz ne kibar olacağım diyorlar. Tekirdağa bir arkadaşım gelmişti tuhaf insanlar demişti dışardan biri olarak. Erkeklerden ziyade kadınlar cinayet işleyecek zebanilikte. Tekirdağda bakkaldan aldığım çikolata 30ken marketten aldığım 25 lira. Yolda düşsen bir şey olsa insanlar yanından geçer gider sana bakar kimse umursamaz. Misafirpervelik diye bir şey kalmadı, komşuluk kalmadı hepsi çıngar oldu artık. Biraz içimi döktüm 😂😂😂
Tekirdağda arsa fiyatları ucuz gibi ne dersin arsa alınır mı oradan yatırımlık
@Mehmetim80 ucuz mu 😂😂 Tekirdağ İzmir'le Ankarayla yarışıyor 😂 utanmasalar İstanbulun fiyatlarını yazacaklar. alınırdı zamanında 5 6 sene önce fiyatlar iyiydi hemde yerleşim alanı çok genis değildi. Zamaninda 10 20 bin liraya satılan arsaları aldılar şimdi o arsalara 1 sene içinde ev yapıp geliştirdiler merkeze bağlayıp mahalle yaptılar. Yok fiyatina arsa alıp 4 5 sene bekleyip lüks semtte oturuyorlar şimdi.
@Mehmetim80 bu semtlerin böyle aniden gelişip dairelerin fahiş fiyata satıldığını gören çıkarcı Tekirdağlilar şu an da taşradaki köylerdeki merkeze uzak arsalarını bile şehir içindeki arsa fiyatlarına denk satıyorlar. İllaki alan olur buralar gelişir diye düşünüyorlar.
Daha deminde baktım 125 bin civarında başlıyor en uygunu sahibinden baktım geneli tarla ama😂 şehirden uzak yerler gelişmesi zaman alır. gücün neye yetiyorsa almak da yarar var toprakda.
@Mehmetim80 nerden baktın bilmiyorum ama bizimki Süleymanpaşa köyler, parsellenmemiş arsalar dahil o fiyata yok. Bizimkiler tarımla uğraşmaya başladı. Hemen hemen her hane yapıyor artık. Bunu da fırsata çevirdiler. İstanbul'dan sonra en çok ticaret burada dönüyor aslında inanılmaz cikarcilik var
Sahibinden. comdan baktım Çatalca köy gibi yeni yeni gelişiyor birde olası İstanbul depremi her an olabilir Çatalca Silivri ve Tekirdağ çevresi çok daha değerli olucak olası depremden sonra inanılmaz değerli olucak çünkü depremden sonra nüfus yoğunluğu olucak bu bölgelerde. ben değil bizzat ekonomi uzmanları söylüyor bence sizin halk bunun bilincine varmış.
@Mehmetim80 çatalca bize bağlı değil orası İstanbul orası. Tekirdag her türlü değerli onunla alakası yok 😂 kıyı şehirleri hep değerli olmuştur. Birde tarım yapılabiliyorsa iş imkanı da varsa. Şunu biliyoruz insanlar deniz kenarını seviyor, cafeler, restoranlar en çok iş yapan yerler burası. İnsan birde burada gelir sağlayacak birşeylerde elde edince temelli kalıyor. Daha 6 sene içinde 1 milyon olduk şu an kaynaklar yazmıyor ama 3 milyona yakinizdır. İnanılmaz kalabalık, özellikle çorlu, Süleyman paşa, Çerkezköy çevresi. Edirne Kırklareliden daha pahalı şehiriz. Paran varsa Şarköy civarından alma oranın zemini kaygan hiçbir iş görmez. Kuzeye doğru bulabilirsen al, malkara ya da saray. Süleymanpaşada imkansız 1 milyondan aşağı bulamazsın.
Çatalca İstanbul ilçesi olduğu tabi biliyorum😂orada anlam bozukluğu oldu orada herhalde bende Osmaniyelim sana baya uzak ama aklım o bölgede ben dün memlekette 785 bin TL ye arsa gördüm bugün aradım adamın biri 750 bine peşin vermiş almış daha önce davransaydim kredi çeker 800 bin TL yine verirdim kısa sürede 2 milyon olacak kapasitedeydi.
@Mehmetim80 Osmaniye duydum neresi bilmiyorum ama yatırımlık alıp ilerde iyi duruma gelmek istiyorsan Tekirdağdan bir arsa bul her türlü yaşadığın yerden daha iyi 😂
Osmaniye Türkiye nin Adanadan ayrılan 80. ilidir😂 Tekirdağ görüşünede katılıyorum İstanbul'dan da iyi olduğu kesin. şuanda Hatay dayım inşallah bir gün Tekirdağ nasip olur diyelim.
@Mehmetim80 gönlünce olsun 😇
Teşekkür ederim senin de her şey gönlünce olsun 😊
@Mehmetim80 teşekkür ederim 🙂
Rica ederim 🙂
Ben yurt dışında yaşıyorum ve Türkiye’deki fiyatları duyunca şok oluyorum
inan biz her gün ayrı şokkkkk
Herkes tek kişilik aile olsun bu devirde
gidişat onu gösteriyor maalesef
Evet ancak o yeter hani maaşlar neden 17 bin
Öğrenciyim şu an ama ona eapmen ayda 15 bin gidiyo
Nüfusu bile yaşamak için zor
O kadar bulmuyor.