Herkese iyi geceler,
Sokakta gördüğünüz dilencilere para verir misiniz? Şahsen vermiyorum, kolay paraya alışılıp bu durumda devam etmelerini istemiyorum. İçlerinde nadiren de olsa ihtiyaç sahipleri olabilir fakat geneli bu işin ticaretindeler.

Herkese iyi geceler,
Sokakta gördüğünüz dilencilere para verir misiniz? Şahsen vermiyorum, kolay paraya alışılıp bu durumda devam etmelerini istemiyorum. İçlerinde nadiren de olsa ihtiyaç sahipleri olabilir fakat geneli bu işin ticaretindeler.

Genelde vermiyorum. Onun yerine ihtiyacı olduğuna emin olduğum kişilere kurumlara vermek daha mantıklı geliyor.
Bir şeyler satanlar da genelde kazıkçı oluyor. Birine acıyıp patik almıştım ben, eve gelince normalden daha pahalıya sattığını fark ettim 😂
İyi geceler 💁
Vermiyorum. Hadisi şerife göre hareket ediyorum.
“Sadakalar, kendilerini Allah yoluna adayan fakirler içindir. Bunlar yeryüzünde dolaşmazlar. Hâllerini bilmeyen biri, iffet ve hayâlarından dolayı onları zengin zanneder. Sen onları yüzlerine bakınca tanırsın. Onlar yüzsüzlük edip insanlardan bir şey istemezler”
"Kapı kapı dolaşıp bir iki lokma, bir iki hurma ile savuşturulan kimse yoksul değildir. Asıl yoksul, kendisine yetecek malı bulunmayan, muhtaç olduğu bilinip de kendisine sadaka verilmeyen ve kimseden bir şey dilenmeyen kimsedir."
Vermiyorum, dediğin gibi ihtiyacı olan vardır ama aşırı büyük bir kısmın ihtiyacı yok bunu biliyoruz birçoğu el kadar bebekleri, çocukları kullanıyor perişan ediyor ortalıkta zaten, su satan, mendil satan çocuklar var onları da çalıştırdıkları ve ellerinden aldıklarını düşündüğüm için vermiyorum eğer isimin olmadığı bir anda denk gelirsem falan döner vs. Yaptırıp veriyorum ya da marketten birşeyler alıyorum o kadar...
Vermiyorum. Düzenli olarak para verdiğim 3 kişi var.
Biri engellilere yardım toplayan bir genç. (Gerçekliğini biliyorum, bir etkinliğe şahsen katıldım.)
Biri yaşlı bir teyze, çocuğu dolaşıyor ona veriyorum.
Biri de iki erkek kardeş. Anneleri dövüyor, babaanneleri kadına bırakmamak için bakıyor ama durumu çok kötü. Babamla ortak yardım ediyoruz.
Cevap
22Cevap
Hayır ben vermiyorum.
Bazen öyle ufak cocuklar görüyorum ki su satıyorlar veya mendil onlara veriyorum.
Ama onun dışında hayır vermiyorum. Bağış yapmayı tercih ediyorum.
Biliyorum ama kıyamıyorum söz konusu cocuk olunca maalesef
Ben vermem alırım birlikte giderim yemeği birlikte yerim
Üst baş ihtiyacı var ise alırım
Birikmiş faturasıda var ise öderim
Ondan sonra herkes kendi yoluna.
Eğer çalışmak istiyorsa
Çalışacak durumdaysa iş olanağıda sağlarım
Böyle böyle toplam 12 kişi şu an çalışıyor
Bazen imkan vermek gerek
Sadece balık vermek ile olmuyor.
Bir gün içinde 19 bin 850 telağ toplayan dilenci, bana para versin. Bir günde o kadar para kazanamıyom henüz. Ben ondan daha fakirim. 🤣
Kesin getir götür yaparken polis beni bulur da dilenci konumu ile merkeze götürür. Bende bi şom ağız var oyyş. 🤣🤣🤣
Hadi inşş. Bi gün işe yarayacaktı biliyorum. 🤣 Ama şimdi uyku vaktim. Gideyim ben. Müsade bana. 🤣
dilencilerin sadakaya bel bağlamak yerine kendi başlarının çaresine bakmayı öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum
Ben veriyorum ya tutamam kendimi, mahçup hissediyorum ve aklıma takılıyor gün içinde verdiğim an bir yükten kurtulmuş gibi hissediyorum
Evet çok iyi geliyor
Vermem, mendil satan bir teyze var ondan alıyorum, dilenmiyor en azından bir şey satıyor
Vermiyorum. İnsana acıma duygumu yitireli çok oldu.
Öyle deme.
Dedim bile.
Nerdesin?
şimdi şöyle mesela gerçekten ihtiyacı olduğunu bilirsem fazla para veririm. mesela 100 200 olur.. 300 olur param varsa veririm.. ama durumu var gibi gözüküyorsa ve durumunun olduğunu biliyorsam 5 lira yeter ona
Kanka vermiyorum adamlar benden Zengin gelecekteki mesleğim olabilir
Bundan sonra ek iş olarak bende düşünüyorum
Adam haklı günde. 10 bin TL alıyorlar
Hayır vermiyorum onun yerine sma. hastasi çocuklara para atıyorum her ay
İlk çocukta bu sıkıntı varsa doğuştan tespit ediliyor mu bilmiyorum devlet tarafından kontrol altına alınmalı.
Artık kısırlaştırma mi yaparlar ne yaparlar bilmem.
Cidden bilinçli olmak lazım neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum o kadar araştırma yapmadım ben bir ailede birden fazla SMA hastası çocuk olduğunu senden duydum şimdi.
Ben en azından kendimce yardımda bulunuyorum zaten vefat edenlerin biriken paraları başka yardım bekleyen çocuklara aktarılıyor Artık diye biliyorum.
Bir ara vefat eden bir çocuğun paralarını ailesi kişisel ihtiyaç için harcamış sanırım.
Dinlenmeyip bir gitar çalıp şarkı söylese ya da dans etse fazlasıyla veririm ama bizim dilenciler çağın gerisinde kalmış içinde duygu sömürüsü olan hiçbir şeye para ödemem.
Veremiyorum. Çünkü özellikle çocuklar birileri tarafından kullanılıyor. Ne kadar çok para o kadar çok onların kullanımı demektir. O yüzden de onlara iyilik etmek istiyorsanız vermeyin
Vermiyorum çocuğa da vermiyorum, çocuğa vermek ile büyüğe vermek aynı şey, o para tek bir kişi de toplanır.
Hayır vermiyorum. Fakat açım diyen çocuk olursa nadiren oluyor bu da, o zaman karnını doyurmak için bir şeyler alıyorum.
Her dilenci olanda gerçek değil ki kimisi sahtekâr heleki kucağında çocuk olan inanılmaz üzülüyorum o çocuğa onun için veriyorum yalan yok😔
Her defasında vermeyeceğim desem de veriyorum çok iyi rol yapıyor kappeler. Hakkını vermek lazım 😃
Mendil su satan cocuklara "bazen" veriyorum. Dilencilere asla vermiyorum onlar versin aw
Hayır, değil dilenciye hiç aileme bile para vermiyorum, kimseye, hiçkimseye hem de
Dilencilere vermiyorum, bir şeyler satarak kazanmaya çalışanlara veriyorum ama.
Onların için istismar. Duygularımız zayıf oluyor zaaflarımız oluşuyor. Yoksa mantığa aykırı tabiki.
İhtiyaç sahibi olduğunu düşünüyorsam veririm. Önemli olan niyettir o ufak miktarda yardım bile seni kaza belalardan koruyabilir bilemezsin.
Teşekkürler.
eğer gördüğüm kadarıyla bir rahatsızlığı yoksa eli kolu sağlamsa vermem gitsin çalışsın kardeşim bize havadan mı geliyor para? ama kötü haldeyse çok olmasaca veriyorum
Çok yaşlı nine dede görünce dayanamayıp verdiğim oluyor
Engelli ve bir şeyler satıyorsa, alıyorum!
Satış yapanlar makbuldür.
Yanında cocuk varsa yaşlıysa evet
O çocukları kiralıyorlar :)
Yüreğimi sorguluyorum hepsine vermiyorum
Yok yani gerçekten ihtiyacı olduguna inanirsam veriyorum. Ama kurani kerimde el açıp isteyeni azarlama dediği icin vermesem de ses etmeden geçiyorum.
Bazen versemde yanlış bir şey. Çocuklara bir tek
Denk gelirse veririm ufak tefek fazlasını vermem
Küçük çocuğa veririm büyüklerden nefret ederim
Vermem. Götürür doyururum ama vermem.
Hayır zırnık koklatmam.
Kesinlikle verilmemeli
Yo banane ne verecem. Senden benden zengin onlar!
benden zenginler..🙄
Denk gelince veriyorum
Verilmemeli
Asla vermem
Vermiyorum..
Vermiyorum
Anlık ruh halime bağlı
Asla vermeyin yardımı bildiğiniz insanlara yapin
Vermiyorum
Asla vermem kimse vermesin
Veririm
Vermiyorum artık