Gün geçtikçe gelişen yapay zeka teknolojisi ileride öyle bir seviyeye gelir ve internet üzerinden topladığı veriler ile hangi fonların, dövizlerin yükselip, hangilerinin düşme eğilimine gireceğini KUSURSUZ bir şekilde takip edip ön görebilecek bir seviyeye gelirse, herkesin zengin olduğu bir dünya da nasıl kıyamet senaryoları oluşacağı hakkında bir fikriniz var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 4 ay
İnsanlar paralarını dijital olarak bankalarda tutmanın mantıklı olduğunu düşünerek faiz oranlarından faydalanıyorlar.
Bir kaç yıla kalmaz kağıt para birden bire kaldırılacak
Elinizde gümüş ve altın bulundurun bankalarda para bulundurmayın
Kendinizi ve geleceğinizi garanti altına alın.
İlerleyen yıllarda tüm alışverişler
Altın ve gümüş ile yapılmaya başlanacak ve bankalar batacak.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
Bunu algoritmik olarak tahmin edebilir fakat örneğin dövizin fiyatlanması yalnızca bir algoritma sonucu olmuyor. Uluslararası platformda anlık yaşanacak olaylar da kuru şekillendiriyor. Bunları öngörebilecek bir yapay zeka gelişirse gelsin beni de kontrol etsin. :D
11 Yorumla- 4 ay
:D:D
- 4 ay
Bunu bende düşündüm ama fazla düşünmek de zararlı. Herkes en iyi yatırımı yaparsa muhtemelen sistem bu işi bozar. Yani halkın zengin olabilmesi falan olacak iş değil. O yapay zeka dediğiniz kısım da mümkün zaten verileri çeker işler mantıklı yatırımı bulur. şu an zaten bu tür sistemler mevcut. Ama tüm halkın zengin olması falan mümkün değil maalesef. Şuanda yapay zeka hayatın her yerinde var sitelerin güvenliklerini sağlıyor. Kumar oynayanlara taktik veriyor dediğiniz gibi yatırım tavsiyesi veriyor. Tabiki hepsi halka açık da olmuyor kişilerin ya da kurumların kendi yapay zekaları oluyor. Mesela nükleer silahlar için sadece o iş için yapay zeka kullanılıyor kimyasal formüller için ayrı yapay zeka kullanılıyor vesaire vesaire. Yatırımda da sadece grafik okuma veya şirketlerin hareketleri etkilemiyor ondan dolayı kesin tahmin edemez. 1 günde şirket yanlış birşeyden dolayı iflas bile edebilir mesela bunlar olan şeyler.
16 Yorumla- 4 ay
Yazdıklarının hemen hepsine katılıyorum.
- 4 ay
Boş zamanlarımda bu tür şeylerle ilgileniyorum. Üniversitede konferans da dinlemiştim koçtaş vermişti konferansı. Mağazaya giren kişiler hangi saatlerde girdi kaçı bayan kaçı erkek yaşları kaç. Raflarda hangi ürünler çok satılıyor hangisi bitmiş en çok nelere ilgi var bunların hepsini yapay zeka ile analiz ediyorlarmış bunu anlatmışlardı bize. Ve teknoloji bu hızla gelişmeye devam ederse aklımıza gelemeyecek kadar şeyler çıkacağını demişlerdi. İlgileniyorsan diye bildiklerimi anlatmak istedim. Bu arada katılmadığın kısım varsa konuşabiliriz her türlü fikire açığım
- 4 ay
Mağazacılık sektöründe bölge müdürlüğüne kadar hemen her bölümde yönetici olarak çalıştım. Çok doğru. Mesela eskiden bayan reyonları solda yer alırdı, son zamanlarda sağ da yer alıyor. Ama bazı firmaların zaten hedef kitlesi kadınlar olduğundan tam tersi psikolojiyi uygulayabiliyor. Bunlar tabii ki kapılarda ki sayım cihazlarından alınan verilerle mümkün oluyor. Cevabını bildiğim bir soru sordum ki bel ki yeni bir şeyler öğrenebilirm diye. Zaten yapay zeka kullanılarak yapay trilyonerler yarattı bu işte başı çeken ülkeler. Örneğin Elon musk gibi. Ve halkın kullanımına açmayacakları gibi tabii ki insanların bulduğu sistemleri de yok edeceklerdir. Sadece şuraya katılmıyorum şirketler iflas dahi vermeden önce verilerden bu belli olabiliyor. 1 günde iflas veren şirket yoktur o şirketin iflas verebileceğini atlayan insanlar vardır.
- 4 ay
Son dediğiniz kısmı bilmiyordum şimdi bende sizden bir şey öğrenmiş oldum. Bu arada dediğiniz gibi o yapay zekaları halka açmayacaklardır. Ayrıca mağazacılık sektöründe çalışmış olmanız teknoloji ile ilgili olmanız harika.
- 4 ay
Teşekkür ederim. Umarım her şey gönlünce olur knk.
- 4 ay
Bende teşekkür ederim. Sohbetin çok hoştu umarım seninde her şey gönlünce olur.
O yapay zeka hacklenirse ne olacak peki🤔
Bunu devletler bilerek birbirine yapar o zaman. Savaşlar dijital ortamda gerçekleşir🤦♀️
12 Yorumla- 4 ay
Aa yok yok öyle bir durum değil. Zaten soruda herkese bu yapay zekadan paylaşılsa diye yazdım detayda :) Şöyle ki yapay zeka zaten alım satım yapacak nereye yatırım yapacağını bilecek. Gerçi ben soruyu sorarken o şekilde düşünmedim ama senin senaryo da cidden olası. Hesap bilgilerini yapay zeka ya verirsek hacklenerek elde edilebilir. Hatta ve hatta casusluk yaptırıyorlarmış hackleyerek :D Dijital kaleler kurulur valla...
- 4 ay
Benzer bir sistem zaten mevcut keenks.
Global çapta hisseleri, kurları etkileyen olayları da anlık öğrenebilirse adından yinmes Ksmznznzjskmd12 Yorumla- 4 ay
:D Aynen de işte u herkesin elinde olan bir yapay zeka programı olacak ve herkes nasiplenecek :D Adamlar ultra milyarder yine de doymuyorlar program yazdırıp kendilerine saklıyorlar :D
- 4 ay
Ben olsam bende öyle yaparım kanka JssnsnnJxshsmsnsjsb
En iyi yatırımları yaparak paramı katlayacak bi yapay zeka bulursam edebilir. :D
10 YorumlaAslında yapay zekaya gerek yok ama insanlar herşeyin kolayını arıyor.
10 YorumlaBenim fişe taktığım alet beni nereye kontrol edecek 😂
Millette şey sanıyor tost makinası bizden hesap soracak11 Yorumla- 4 ay
Seni değil kanks paranı kontrol etmesinden bahsediyor. Sen yine tak fişe bırak yatırımlarını o kontrol etsin ve seni milyarder etsin. Soru bu :)
- 4 ay
Hayır edemez gadası onları yapanda insan olacak en nihayetinde
10 Yorumla - 4 ay
Şu yapay zekaya para basmayı da öğretelim bir ara
12 Yorumla- 4 ay
Öğretiriz de kanks gerekli materyaller özel, çakmasını bizim bağcılarda da üretiyorlar zaten :)
- 4 ay
Ahahaha ayarlarıx sıkıntı yok
- s4 ay
Buna ozel AI yazman gerekir
11 Yorumla- 4 ay
Ya AI ler kendi AI lerini yazacak kadar gelişirse :) Sonuçta insanlar ne verirse yapay zeka şu an onu alıyor. Yani çalışabilmeleri için verilere ihtiyaçları var.
- 4 ay
Benim paramı sadece ben kontrol ederim
10 Yorumla - u4 ay
Kontrol edebilir ve düzenleyebilir evet
10 Yorumla - 4 ay
Ediyor zaten
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 338 cevap paylaştı. edebilir
10 Yorumla- 4 ay
Edebilir.
10 Yorumla - 4 ay
Eder
10 Yorumla - 4 ay