Yeni vergi düzenlemesi yolda! Artık alışverişte fiş veya fatura kesmeyen esnafa ceza artırılıyor. Bir kere yapana ceza 10 bin lira olacak, her tekrarda bu tutar artacak. Fiş almayanlar da 5 bin lira ceza ödeyecek.
Meclis'e sunulan yeni vergi paketiyle kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin artırılması hedefleniyor. Birçok ceza tutarı da artırılacak. Fiş ve fatura düzenlemeyenlere şu anda 3 bin 400 lira ceza kesiliyor. Torba yasa teklifi ile bu ceza katlanacak. Birinci tespitte 3 bin 400 olarak uygulanan ceza 10 bin lira oluyor. İkinci tespitte 20 bin lira, üçüncü tespitte 30 bin lira, dördüncü tespitte 40 bin lira beşinci tespitte 50 bin lira altıncı ve sonraki her tespitte 100 bin lira özel üsulsüzlük cezası kesilecek. Fiş kesmeyenlerle beraber, almayanlar da sorumlu tutulacak. Fiş almadığı tespit edilen müşteriler 5 bin lira ceza ödeyecek. Ayrıca kanun teklifinde şöyle bir düzenleme var eğer alıcı 5 iş günü içerisinde satıcının fatura düzenlemediğini vergi dairesine bildirirse alıcılara bir özel usül cezası kesilmiyor...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Arkadaş vergi kutsaldır derler de, biz söve söve ağzımız yamulmuş kalmadı kutsallığı falan.
Zaten kartla alışveriş arttığı için fiş almak istemiyorum seçeneği kalktı ki. Öncedendi o pazarlık malzemesi olurdu.
Ayrıca halk zaten ödüyor vergisini. Verginin büyüğü büyüklerde. Onlar da nasıl ödenmez gayet iyi biliyor. Neyi umduklarını anlamış değilim bu uygulamalarla.
Hiç umurumda değil, fiş miş dikkat etmiyorum. Eve de bu ay 3 defa trafik cezası geldi. Olur olmadık her şeye ceza yazmışlar. Maaşa göz dikiyorlar, ev kirasına göz dikiyorlar, insanların elinde ne varsa göz dikmişler.
Pos cihazı ile kartlı odemede zaten makine kesiyor. Nakit aldığımda da fişimi alırım. Akepe gitsin başka işlerle uğraşsın. Kendi ekonomi beceriksizliklerini başkalarından çıkarmasınlar.
Her alışverişimde fiş alırım da, bunlar neyi hedefliyor? Halktan maksimum verimi almak için mi bütün bunlar? Aldığımız nefesimize de vergi keserler. 🙄
Büyük mağaza zincir market den alışveriş yapıyorum onlar zaten fiş kesiliyor alıyorum fişi küçük esnaf kesmiyor ancak kiredi kartı. Banka kartı ile satış yapıyor. Kesiyor
Valla Türkiyede değilim ama yurt dışında çoğu işletmede eğer kasiyer fiş vermediyse tüm alışverişiniz müessesemize aittir yazıyor. Çünkü fiş şikayetinde büyük cezalar var.
1 2 parça için almam ama yüklü veya büyük eşya alışverisiyse dekont, fiş ne varsa alırım, saklarım.
Haydi fiş kesmeyen işletmeyi anlarım orayı denetlerler ama fiş almayan müşteriye nasıl ceza-i işlem uygulanacak nasıl bulunacak
Kanun olup yine de kimsenin uyumayacağı ve kimsenin de denetlemeyeceği bir şeyi açıklamışlar, yani bir hükmü yok açıklamak için açıklamışlar
Boşa kağıt israfı, şu olaya farklı bir çözüm yolu bulmaları gerekiyor..
Önceden de her alışverişte fişimi kontrol amaçlı alırdım, benim için değişen olmadı.
Yemek sepeti bu sene hiç vergi vermedi biliyor musunuz?
Vermeyeni anlarım da almayan ne alaka, kartı okut geç yapıyoruz hep ya da parayı uzat geç
Almıyorum takip etsin nasıl edecek herkesin peşine adam mı takacak
Vergisi affedilenlerden almalılar önce o paraları. Kamuda tasarruf en üstten başlamalı.
Genellikle alırım diyelim. Her seferinde almıyorum
evet sürekli isterim alırım
Miktar doğru mu diye alırım ama sonra çöpe atarım
Alıp fişi ne yapcam mk ya
Fiş almayanı nerden bilecek
Alışveriş merkezleri, marketler gibi yerlerde denetim yapacaklarmış yani çıktığınızda rastgele fiş sorgulayacaklar...
Almam
Alırım.