Bil bakalım. Ben 3 üniversite bitirdim. 1 lisans, 2 lisansüstü, kendi işimi 12 yıldır yapmam gerekirken 5 yıldır kendi alanındaydım, ilk 7 yil alakasiz isler yaptim ve okudum, hobilerimle ugrastim, 5 yil profesyonel is hayatim oldu, geçen ay istifa edip 1 yılı aşkın süredir eşimle planladığımız işi kurduk, mevcutta olan bir işi devam ettirip geliştirdik.
@elif_dedim Evet. Antrenör olarak özel ders verdiğimde bir kişiden 1 saatte 300 lira alıyorum. 10 kişi olsa 1 saatte 3.000 ₺ yapar gerisini sen hesap et.
Ticaretle uğraşmaya başladıysan bundan daha fazlasını da rahatlıkla kazanabilirsin. Ne üzerine satış yapıyorsun bilmiyorum ama online satışa odaklanmanı tavsiye ederim. Eğer ki biraz global pazarlar ile ilgili bilgin varsa kısa sürede emeklerinin karşılığını alabilirsin. Bende yaptığım işe ek olarak biraz uğraşıyorum.
Online işportacı gibiyim şu sıralar :D Ne bulursam satıyorum, amazon kanada kanadında yapıyorum şu an için satışları, genel olarak satılan ürünleri analiz edip bende giriyorum. Kapı menteşesi, tarak, diş fırçası artık o an ne aldıysam, teşekkür ederim.
Yani simdi kesin konusmayalim fazlasini da veriyordur 😂 3. ve son tahmin, 25 bin lira? Buda olmazsa birakirim bu isi 😊 Calisiyor olman da hos bu arada, yadirgamadim bilakis sevdim.
Şehir ve çalıştığın yere göre değişiyor maaşlar tabii. Güvenlik görevlisiyim ama yaptığım iş pek güvenlik işi gibi de değil. Bilgisayara bakıyorum ben masa başı.
Hayat sartlarini bilmedigim icin haklisin. Umarim isteklerin dogrultusunda ilerler meslek seruvenin, senin bu platformda ki durusunu takdir ediyorum. Is hayatinda da ayni sekilde oldugunu dusunuyorum.
Aynı şekil pffff Bir ara saçlarım elime geliyordu awq sen hesap et. Da yine iyisin ya güvenlik falan hiç yoktan kafan rahattir diye düşünüyorum ve tabii ki iç yapısını bilemem.
Umarım kafamız bir an önce rahata erer yoksa ben sıkacağım yoruldum mk
Benim de bu ara saçların dökülmeye başladı kaşlarım kirpiklerim de dökülüyor. İşim rahat kafa yorgunluğu çok fazla, beni 2 senedir yıprattı fazlasıyla. İnşallah dilediğimiz gibi olur. 🤲🏼
2 sene yine iyi dayanmışsın ben günü birlik haftalık falan takıldım genel olarak, şu an daimi olarak 2 aydır çalışıyorum bir yerde, ve kafam hiç rahat değil. Senin dediğin gibi sabit kalmak veya maaş/efor bakımından ilerleyememek canımı sıkıyor, zktir çekip çıkasım geliyor bazen walla
Dayanmak değil mesele kankam, bu işin geleceğini biliyorum. Max alacagin özel sektörde nedir? Asgariden sonra 20-21 olsun hadi. Bunun hayatıma yetmeyeceğini biliyorum. Yoksa işe dayanması değil mevzu, ilerleyememek beni bunaltıyor. Sevmediğim işi asla yapmam. Bu suanki iş az biraz sarıyor. Ve kendi alanımı da çok sevmesemde en azından kendi alanımdan (yazılım) birkaç iş çıkartabiliyorum şirkete. Maaliyet programlarını ben üstlendim, komple ben yazdım. şu an fabrikanın (ofis ve fabrika iç içe, ben ofis ve fabrika tarafına toplu bakıyorum) sevkiyet yazılımlarını sıfırdan tamamen ben yazacağım. Bu şekilde seveceğim bir hale getiriyorum. Yoksa çekilecek çile değil özel sektör.
Walla beni iş değiştirmek yormuyor. Beni yoran şey her girdiğim işte gelecek olmadığını bile bile çalışmak. 5 yılda kalsam 10 yılda kalsam o işte gelecek olmamasi. Kendime vakit ayiramamak ve aile evinde kalmaya devam etmek. Ki en beteri aile evi zaten.
Halledeceğim halledeceğim de ya kendimi halledeceğim ya işi, ömrüm boyunca asgariye sürünecek adam değilim kanka o kadar basit yaşayamam yapımda yok.
Ve hani ortalığın içinden geçmeden gitmem bu hayattan o kadar kolay değil
Evet kanka bana da yetmiyor ayrıca benim sorumluluğum da fazla. Rahat geçinmiyorum ama elde olan bu yetiniyoruz mecbur.
Sevmediğim işi asla yapmam demişsin ama yapıyorsun işte. Ben de seve seve gitmiyorum sabah işe. İşin güzelmiş tek başına sorumluluk almak da daha iyi emin ol. ✔️
Kısaca beni tarif etmişsin tek eksik ben hırslı değilim ve yönümü bulamıyorum. Umarım her şey istediğin gibi olur. 🤲🏼
O mecburiyet yok mu işte o mecburiyet. İnsanı nasıl hallere sokuyor mk
şu an sevdiğim hale getirmeye çalışıyorum o yüzden sabrediyorum, sevmediği işi yapmam kanka imkanı yok. Ancak günü birlik veya haftalıksa yaparım.
Ve ben direkt sevkiyat ile başlamadım. Önce tasarım alanından girdim ve ilk 2 haftadan sonra sarmadı sevmedim, patronumda bunu farketti ona da söyledim. Sonra maaliyet yazılımını üstlendim, ondan sonra yazılım işleri kalmadı ve ben tasarım yapmak istemiyordum. Sonra sevkiyat sorunlarından konuya girdim ve yazılımsal bir çözüm üretebilecegimi söyledim. Bu şekilde tüm sevkiyat işini de ben üstlendim. Ve tüm bunları 2 ay içinde yaptım.
Yani sevmediğim işi yapmam. Birkaç ufak ayar çekerek seveceğim hale getiriyorum o şekilde dayanıyorum.
Bu kadar konu üzerine dusunebiliyorsan hırslısındır kankam. 2 sene boyunca dayanbiliyorsan güçlüsündür. İçindekini çıkar planını kur, olmuyorsa tekrar tekrar kur bir yerde patlayacaksın. O tak etti noktasından sonra kimse tutamaz.
Yön konusunda bende bilmiyorum. Fakat yönü değiştiremiyorsam yoldan keyif almaya çalışıyorum hepsi bu. Yolu iyi gözlemlersem kendi yönümü yaratabilirim ben buna inanıyorum ve hayatımda da, sonraa direkt bu iki ayda da bunu gördüm.
Umarım her şey istediğimiz gibi olur, hakediyoruz 🫡