İhtiyaçlarını al çünkü ilerde onları satın almak için daha çok bedel ödeyeceksiniz. Paranı asla tasarruf ve birikim metoduyla toplama yolunu seçme. Çünkü biriken para başkasının çalması için duran bir yığındır. 1 TL bile olsa yatırım yap, borsa-hisse-kripto-altın-arsa-ev hangisini yapabilecek seviyedeysen bunlar ile paranı artır. Bir insan her zaman para harcamalıdır, çünkü sistemi ayakta tutan zihinlerdeki kalıplardır. Düşman paranı biriktir diyecek, sen ise yatırım yapacaksın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılTamamen senin ekonomik durumunla alakalı bir durum ki biriktirdiğin ücret 3000 tl ise bu davranışın gayet yerinde ve güzel bir şey. Yarın herhangi bir şekilde mecburi bir masraf çıksa birikimin sana yardımcı olacaktır. Ben ilk arabamı aldığımda öyle bir borca girdim ki yol ve yemek dışında cebime para kalmıyordu. Kuaföre üç ayda bir gittim hatta öyle sıktım kendimi sonuç altı ay sonra neredeyse borç bitti ve eğer o dönem onu yapmasaydım altı ay sonra ben o arabayı alamazdım
00 Yorumla
Birikim yapman güzel bir davranış
Ama ihtiyaçlarını karşılaman da gerekiyor
Eksikliğini çektiğin şeyler olduktan sonra çok bir değeri yok diye düşünüyorum00 Yorumla
Para biriktirmeye çalışmak, harcamalarını kontrol etmek, bütçeni yönetme becerisi açısından hem de senin gibi genç yaşta birisi için çok iyi bir davranış. Tek önerim, tl habire değer kaybettiği için paranı döviz olarak biriktirmen. Her ay 50-100 dolar/euro neye gücün yetiyorsa o şekilde ayırabilirsin 🙏🏻
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 1 yılnormaldir evet
00 Yorumla bazı kişiler için bunun büyük bir para olduğunu insanlar anlamıyor. empati eksikliği diyelim. bende öğrenciyken otobüse binecek parayı zor denkleştiriyordum, yolu yürürsem bu parayla arkadaşlarımla kantinde çay içebilirim falan kafasındaydım. gerçektende zorlu bir dönemdi. insanların anlamadığını görünce bir kez daha o dönemlerimi hatırladım. ben gece vardiyasından çıkıp dershaneye gelirken, bazıları erken yataktan kalktıkları için mızmızlanıyordu. o yüzden "bana damdan düşeni getirin" diye bir tabir var. anlamayacak insanlara derdini anlatma yani. kendini kötü hissetmene sebep olurlar.
190 YorumlaSenin için bu bir başarıysa gayet normal, insanlar senin kazancını ve giderlerini bilmeden yorum yapabilirler. Tasarrufun azı veya çoğu olmaz. Kendinden aşırı derecede ödün verme ve zamanı geri kazanamayacağını bil. Hem bugünü yaşa, hem de ileriyi düşün.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİhtiyaçlarını bile almamak normal değil, bu kadarı da hastalık boyutunda cimrilige girer. Önemli olan asli ve zorunlu ihtiyaçlarının dışına çıkmadan birikim yapabilmek yani gereksiz harcama yapmamak
613 Yorumla- 1 yıl
Türkiye ama burası 🤔 istesen de ihtiyaçlarını alamıyorsun ihtiyaçlar bile bu ülkede lüks kategorisin de
Cevap sahibi1 yıl@sözümyokartık_ ihtiyaç konusu kişiye göre değişir, kimisi dolaplardan taşan giysi ayakkabıya sahiptir ama yeni alacağı şeyi ihtiyaç olarak belirler bu asıl ihtiyaç değildir ama o kıyafet giysi olduğu için buna ihtiyaç der, bizim toplumda aşırı tüketim yaygın yıllardır bu alışkanlıktan çıkamayan herkes zaten ihtiyaç sahibi olarak görür kendini ama bu gerçek ihtiyaç durumu değildir. Bir diğer konu da insanlar artık her yıl tatile gitmeyi ihtiyaç olarak belirliyor gidemediğinde bunu durumu olmadığına baglıyor oysa yakın tarihe kadar bu zaruri ihtiyaç değildi yine değil ama günümüz insanlığı bunu ihtiyaç olarak görüyor umarım bu örnekler yeterlidir
Cevap sahibi1 yılBak mesela biriyle tanıştım daha yeni bu bir grup insan ya da öyle diyeyim. Bunlar devletten yardım alıyor ama saçının boyası platin ve sürekli kıyafet bakıyor oysa, kirada yaşıyor çalışmıyor ama bunlar zaruri ihtiyaç mı hayır fakat bunları istiyor ve eline geçen para ile de bunlara ulaşıyor bu insan gerçek yardım sahibi değil bana göre. Bizim toplum böyledir
- 1 yıl
Yani 3 tane kiyafetin varsa otur şükret diyosun 🤔 dünya standartlarına göre bir dünya vatandaşı olma hakkım var dünyanın başka örneklerini bu ülkede gösteriliyorsa aynı şekilde bir vatandaşın hakkı neyse oda verilmelidir
- 1 yıl
Dışarda binlerce baba evine ekmek götüremiyor veya çalıştığı işte kazandığı para ile geçimini yapamıyor son yıllar da bu apaçık orada da bir kısım çok zengin oldu bir kısım da çok fakirleşti o yüzden maalesef size katılmıyorum
Cevap sahibi1 yıl@sözümyokartık_ verilmeli konusu başka bir şey ama verilmiyorsa oturup yakınmak çözüm değil diyorum sen istediğin yerden yorumlayabilirsin. Dünya ile hiçbir zaman yarışamadi bu ülke bu yüzden bunu beklemek baştan yanlış. Olduğun duruma göre hareket etmekten başka çözüm yok diyorum
- 1 yıl
Kafa tutuyor ama bütün ülkelere hakkı yok bu kadar insanı açlıkla sınamaya insanların normal bir tatil yapması lüks mü yani lüks diyorsannız o zaman köle olarak görüyorsunuz bu toplumu
Cevap sahibi1 yıl@sözümyokartık_ toplum zaten köleliği kabul ediyor vurun * misali kamçıya sessiz kalıyor üstüne vurulan vergiler enflasyon karşısında bile sessiz ve bunu yapanı cezalandırmak yerine mühür vurmaya devam ediyor o yüzden şikayet etmeye de hakkı yok halinden razı. Hiçbir şeyin hesabını sormuyor soramiyor bu yüzden herkes hak ettiğini yaşıyor bu konuda konuşmaya gerek yok. Sorgulamayan insan herşeye razıdır haktır
- 1 yıl
burada katılıyorum sana ama bu sessiz bir işgal farkında ise toplumu bozdular bir kaç kelimeyi bir araya getirip düzgün cümle kuramayan insanlar var buda daha önce kullanılmış besinlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü toplumu canım yaptılar
Cevap sahibi1 yıl@sözümyokartık_ toplum da uyansın uyanamıyor ise yapacak şey yok başa gelen çekilir işte bu yüzden duruma göre hareket etmekten başka yol yok, ilk yorumuma geldik böylece
- 1 yıl
Bir kısmını tiktok falanla asosyal yaptılar beyinlerini yıkıyorlar ve hala da devam ediliyor kişi ne yapacağını bilmiyordu sadece önüne sonulan seçenekler dışına çıkmıyor
- 1 yıl
Hayır o konuda sana katılmıyorum😂
- 1 yıl
Bir ailede bir çocuk engelli diye hiç bir şeyde hakkı yok bunu diyerek ona ait olan her şeyi alır mısın
Sanırım bu öylesine bir biriktirme değil, yine bir ihtiyaç için yapılan bir biriktirme. Her halükarda birikim yapmak güzel bir şeydir. Bu insanlarda iyi ahlak da aranır.
20 YorumlaEmpati yapmayanlari aldırma
Ne zaman olecegimiz bilinmez biraz daha biriktirip ye boşuna biriktirmiş olma bjggjgjig
Ya da çok istediğin bir şey varsa al
00 Yorumla
1 yılİhtiyaçlarını ucuz şeyler alarakta karşılayabilirsin, birikim yapmak bu devirde gerçekten önemli oarani altına yatırmanı tavsiye ederim, TL çok değer kaybediyor..
00 Yorumla
1 yılBence ihtiyaçlardan çok kısmadan sadece gereksiz harcamaları kısarak birikim yapabilirsin. Eğer gereksiz harcama yok diyorsan gelirini artırıp birikim yapmaya öyle başlayabilirsin.
00 Yorumlaihtiyaçtan kastın ufak tefek seylerse kısma kendinden bunları. bi zaman sonra iyice bıkarsın her seyden. daha çok gencsin ilerde daha çok kazanmaya başladığında biriktirirsin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılPek normal değil aynısı bende de var ama sonra mecburi olarak harcıyorsun insanın içine batıyor öyle alışveriş yapmak kolay değil alıyorsun ama bir yandan da üzülüyorsün.
00 Yorumla
1 yılSaçmalık Bu Dünya İnsalığa
Ve İyliğe aç bi yer
Siz ise Hep Kötülük Para Nankörlğk ve
Zevk düşünün10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
1 yılİhtiyaçlarını al. Enflasyon nedeniyle erir paran. Almak istediklerini de alamaz pişman olursun.
00 Yorumla
1 yılPara biriktirmen güzel bir şey bayağı da iyi bir miktar biriktirmişsin ama ihtiyaçlarını almamazlık etme bence adı üstünde ihtiyaç
00 YorumlaBirikim yapmak iyidir ama ihtiyaçlarını almadan birikim yapmak kendi haklarına ihanettir. Önce ihtiyaclarini karşıla kalırsa biriktir
00 Yorumla
1 yılHer şeyiniz bedava zaten bir erkekle çıksan bütün masraflarını karşılıyor öyle de para biriktirebilirsin ki
08 Yorumla- 1 yıl
Niye para için biriyle çıksın?
- 1 yıl
Bilmiyor musun kadınlar parayı çok severler para harcamazlar bir erkeği harcatırlar tabii ki bu kadınla bütün kadınlar için geçerli değil Ama birçok kadın da öyle hesabınız ödeniyor yani şimdi sen benimle çıktın diyelim misal verelim senin her şeyini ben karşılamayacak mıyım bunun gibi birçok insanlar böyle işte
- 1 yıl
Karsilama dayi kim diyor sana karsila diye 😀
- 1 yıl
Pinti olursun pinti onların gözünde sen bir kadınla çıktığın zaman onun yemek masrafını ödemiyor musun sinemaya gittiğini düşün para ödemiyor musun Bir hediye almıyor musun nasıl adamsın sen ya
- 1 yıl
Asil sen nasil adamsin? Bir iliskide ne nasil olnasi gerekiyorsa ben oyle davraniyorum da sen kizlara yedirip icirip, hediyeler alip onlarla gonul eglendiriyorsan o senin seviyeni gosteriyor zaten. Senin soyledigin gibi kizlar yok mu var onlar da senin gibi kisilerle beraber zaten 😀Bu soruyla senin yazdiginin bir alakasi yok anlayacagin.
- 1 yıl
Bilmiyotum. Kimsenin parasında gözüm olmadı. Kendim kazanırım.
- 1 yıl
Adam olmak kadının masraflarını gidermek demek mi? Bence kadına para harcamak saçmalıktır günümüzde. Artık eskisi gibi uzun vadeli ilişkiler yok. Çoğu kadın bedava yemek ve içecek için date e çıkıyorlar. O yüzden hiçbir zaman bir erkek bir kadının hesabını ödememeli. Sevgili olsalar bile
- 1 yıl
Erkek güçlü olmak zorundadır kardeşim benim güçlü değilsen kayalıklardan itilirsin aşağıya hani Kartal doğum yapar kargalar biraz büyür yavrularını iter hadi uçun bakalım der eğer uçmasını bilmiyorsa ölür sen de ölürsün güçlü değilsen ölürsün anladın mı kardeşim benim sen benden biraz sohbet et seni biraz aydınlatırım beynin yerine gelir adam gibi adam olursun
1 yılBence sen cimrisin keyfi harcamaların için evet belki biraz biriktirebilirsin ama ihtiyaçlarını da almıyorsan cimrisindir
00 Yorumla
1 yılÖnemli ihtiyaçlarını almalısın ihtiyacın olmayan şeyleri de almamalısın yani bu para biriktirme amaçlı değil.
00 Yorumla
1 yılBir ailede bir çocuk engelli diye hiç bir şeyde hakkı yok bunu diyerek ona ait olan her şeyi alır mısın
00 YorumlaGayet güzel fakat bu parayı katlaman gerekiyor örneğin kriptoda, borsada ya da dövizde bir miktarı ile yatırım yapıp katlamaya çalış. YTD
00 Yorumla
1 yılBirikimin küçüğü büyüğü olmaz. Herkes bütçesince birikim yapıyor. Parayı öyle nakit tutma. Hisse senedi, kripto, altın al bir şeyler
00 Yorumla
1 yılHer eve ben senin gibi bir adet ponçik lazım Şuna bak çok tatlış 😀😀 parası eksilmesin diye harcama yapmıyor ah bu çocukluk çok masum
00 Yorumla
1 yılBabilin en zengin adamı diye bir kitap vardı onu okumayı deneyebilirsin
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 516 cevap paylaştı.
1 yıl3 bin TL mi?
30 bin TL mi biriktirdin?
3 bin hiç bir şey değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen de aynı şekilde yaklaşık 6-7 aydır ihtiyaçlarımı almıyorum herkes eleştiriyor ama başka türlü param olmuyor mecburum. Sen ne için biriktiriyorsun
10 YorumlaNormal değil tabi ki ama ekonomi de insanı buna mecbur bırakıyor sanırım
10 Yorumla
1 yılahahaha 3000 mi 😂😂😂😂😂😂 komik para. birikime değmez
112 Yorumla- 1 yıl
Damlaya damlaya göl olur derler neresi komik?
- 1 yıl
bu damlamak bile değil. aynen böyle kesin göl olur 😂😂😂😂😂
- 1 yıl
Neden gülüyorsun Hanım kız kızın şartlarını biliyor musun Yaşını biliyor musun durumunu biliyor musun hiçbir şey bilmiyorsun ama sonsuz fikrin var Neden Belki de yaşı küçücük Belki de Ailesi fakir bir aile 3000 lira onun için büyük para Neden gülüp kızın Kalbini kırıyorsun
- 1 yıl
yaşı da ailesi de fakirliği de beni ilgilendirmiyor. benim evin aidat parası 4 bin tl. 3bin nedir arkadaş. biriktirmeye değecek bi para değil. Bir öğlen yemeği yersin dışarda.
- 1 yıl
Dikkat et de kibirinde boğulma
Seni ilgilendirmeyen şeylere de yorum yazma o zaman. Çünkü insanların Kalbini kırıyorsun umarım kalbinde bir merhametin Kırıntısı kalmıştır - 1 yıl
Beni senin ya da başkasının da hayatı ilglendirmiyor. Sen kimsin de nerde yorum yazıp yazamayacağıma karışıyorsun? Ben 3bin kadar küçük Bi miktarı birikim olarak görmem. O kadar!!! yorumum sana batıyorsa engel at geç. boş yapma.
- 1 yıl
Kibirinde boğul
- 1 yıl
kibri olan sizsiniz. sürünüyorsun büyük ihtimalle sana çok geliyor para. benim gibilerin yorumuna da nefret kusuyorsun.
- 1 yıl
Bu bayanda kibir çok ve insanları küçük görüyor gerçekten çok yazık 😃
- 1 yıl
@HARDseverim hayat bunu da Hard sevecek elbet 😛
- 1 yıl
sizde de para yok, 3 kuruşu çok görüyorsunuz. hayat sizin gibileri hard seviyor da hak da ediyorsunuz. umrumda bile değilsiniz. Hadi naşşşşş!!! engel!!! . Bi de şu 40na gelmiş sapığın profil resmine bak. takip ettiği insan sayısına bak. tipik sanalda kendini tatmin eden, hayatı ucundan bile tatmadan yaşayan tip!!!
- 1 yıl
alt sınıf sefilleri
1 yıl3000 bin tl ne la bırıkse nolur bırıkmese ne olur uye gitsin
12 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂
Gizli Üye(36-45)1 yılCok iyi yapmissin canim 😌 o para ne degerli simdi istedigin bir seyi ama mutlaka al ve kendini ödüllendir
20 YorumlaDaha sadece 3000 TL mi birikim yaptin o para ile ihtiyaçlarını nasıl alıyorsun?
00 Yorumla
1 yılDaha çok olunca daha çok biriktirmek istiyorsun. 3000 lira ne ki :)
00 Yorumla
1 yılBirikim yapabilmek bile mucize. Tebrik ederim.
00 Yorumla
1 yılİyi yaptın şimdi onunla git bir gram altın al değsin biriktirmene
00 Yorumla
1 yılNeden bisey almiyorsun? Ogrencimisin? Gelirin aileden cokmu az
00 Yorumla3bintl hiç bir şey bazen çok şey tl biriktirme sana tavsiyem
00 Yorumla
1 yılİhtiyaçlarını nasıl almıyorsun ya olmazki almadan
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 398 cevap paylaştı. 3000 TL'yi kaç günde ve ne kadar gelirle biriktirdiğin önemli.
00 Yorumla
1 yılParayı niye kazanıyorsun kendine harcamayacaksan?
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılNormal değil. İnsan ihtiyaçlarını alması gerekir. Her zaman
00 Yorumla Tasarruf iyidir ama çok fazla adapte etme kendini bu duruma bence.
00 Yorumla
1 yılİhtiyaçlarını ertelememelisin. Yarın yaşayacağının garantisi yok.
00 YorumlaHer türlü eksilecek ihtiyaçlarından al lüksü kısarsın sadece
00 YorumlaBirikim yapmak güzel ama gerçekten ihtiyacın olan şeyleri almalısın
00 Yorumla
1 yılNormal değil IBAN at bana git kendine alışveriş yap özelden IBAN yaz
00 YorumlaKısmak lazım bazı şeyleri çar çur edenleri görüyoz gtü sıkışınca borç isteme peşindeler
10 Yorumla
1 yılÇok cimri olma ihtiyaçlarından cok kısma ama Çok da gerekli şeyler degilmiş demek ki olsaydı alırdın çok iyi yapıyorsun harcasan simdi parasızdın belki daha önemli şeyler için kullanılacak o para, devam👍
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBirikim yapmak güzel bir özellik ama bu miktar çok az. Fayda ve Verim açısından harcaman bu dönem için daha mantıklı olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılgram ne kadar şu an bilmiyorum da hemen gidip gram al bence altın sürekli artıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAynı ben yahu. Yap yap iyidir, paran olduğunda alırsın.
11 Yorumla- 1 yıl
😀😛
Gizli Üye(30-35)1 yılbende senin gibi yaklaşık 5 aydır biriktirmiştim bu ay harcadım sonunda
10 Yorumlaİyi bi cimri olmuşsun geçmiş olsun. Bidefa yememeye alıştın mı bi ömür yiyemezssin mirasçıların çok şanslı olacak onlar bi güzel yerler sen hiç merak etme...
10 Yorumla
1 yılTasarrufla paran cogalmaz dogru yatirimla cogalir.
Dogru para haracama ve yatirimi ogren.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılGidip onunla bir yatırım hesabı açarak 2000 adet cante al ve onu unut
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbir daha mı geleceksin dünyaya neyden kısıyorsun 3000tl için değer mi
00 YorumlaBende ihtiyaçlarımı aldm biriktiriyorum 14.300 var hesabımda harcamıycam diyorm bakalım
20 Yorumlaİhtiyaçlarını bile alamadığın bir paraya ne yapacaksın
10 Yorumlagereksiz harcamalar yapma yeter birikim yaparsan açlıktan geberirsin
00 Yorumla
1 yılNormal değil zaruri ihtiyaçlarını almalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende 2 aydır o kadar kıstım ki giderlerimi... Ama birikeni şu an net hesaplamadım
00 Yorumla
1 yılKk borçlarım brni kambur etti
21 YorumlaBüyük para sayıyı okuyamadim nasıl yazılıyor
11 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂
- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem