Hiç masraflı bir kız değilim durum olmasna rağmen 7 yıldır aynı yırtık ayakkabıyı giyitorm genç kız olmama rağmen ama para harcayanların daha değerli olduğunu görüyorum kafe kafe gezen çeşit çeşit lıyafet giyen süslü kızların üstüne daha çok titreniyor ben bunca zaman kendimden kıstım da noldu. Siz ne düşünüyorsunuz? Napmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 877 cevap paylaştı.
8 ayElbette savurgan olmak iyi bir şey değil ancak 7 yıldır yırtık bir ayakkabı giymek, kendine yeni kıyafetler almamak, kısaca kendine özen göstermemek karşı tarafa sadece “ben bile kendime değer vermiyorum” mesajını vermekten başka bir şey yapmaz.
Parayı zaten kendimize iyi bir şekilde bakmak için kazanmıyor muyuz, maddi durumun iyiyken bu kadar sıkmanın anlamı ne hiç anlamadım03 Yorumla
Soran8 ayKanka parayı ben kazanmıyorum baba parası ve vermiyor ben napabilirim?
- 8 ay
Durumum olmasına rağmen detayını vermişsin daha fazla detay vermemişsin. Bu da senin isteyerek alışveriş yapmadığın mesajını veriyor bize. Kendime ait bir bütçen var sandım kusura bakma
Soran8 ayayn o ayrıntıyı vermemısım kb
En İyi Cevaplar
Sen harcasan da onlar gibi olmayacaksın çünkü onların harcama sebebi avcı olmaları kime nasıl davranılır kim neyi sever kimle nasıl konuşulur piri olmuşlar yani senin onlar gibi olman için onların yanında eğitim görmen lazım 😂
020 Yorumla
Soran8 ayOnlar gibi olmak isteyen kim ki? Ben kendimi idare ettirmeye çalışıyorum
Soran8 ayHayır yani onları örnek gösterdim para harcamalarına rağmen zora sokmakarına rağmen üstlerine titriyorlar dedim ben harcamıyorum takdir eden yok gibisinden
Soran8 ayTakdir tabiki istemiyorum sadece harcamamanın bir şeye yaramadığını söylemeye çalıştım
Soran8 ayNe alaka erkekelr şu an ya?
Soran8 aySen bişi anlamamışsın boşa dil döküyoruz sana
Soran8 ayErkek ilgisi diye bir şey mi dedim ben? Aile hakkında diyorum ben
Soran8 ayAileleri üzerlerine titriyor yani
Soran8 ayAsıl sıkıntı o değil başka yere takılmana gerek yok..
Soran8 ayYa o sadece basit bir örnekti onu boş ver takmasan da olur asıl mesele benim aynı syakkabıyı 7 yıl giymem mesela
Soran8 ayBen ailemin yüzüne karşı hiç öyle demedim sadece içten düşündüğüm bir şeydi ve gerçekten de öyle zaten..
- 8 ay
Senin bahsettiğin şey iki kardeş arasında bile değişiyor biri tutumlu oluyor bir eşyayı yıllarca kullanıyor diğeri her ay başka bir şey alıyor bu seninle alakalı taktir beklemen de bunu dert etmen de gereksiz ben paraya önem vermem harcarım yerim içerim ama kardeşim dışarda asla yemek yemez o parayı eve harcarım bir haftalık malzeme alırım der şimdi onun bana kinlenmesi mi lazım ben yiyorum diye benim param benim kararım kime ne
Soran8 aySen konuyu nerden anlıyorsun ya.. Mesela abimin altında arabasının olup benim ayakkabımın yırtık oluşu (1 yıldır) doğru bir şey mi?
Soran8 ayYaşadıklarımı haksız bulman ne kadar doğru ne çektiğim gayet ortada hala ailemi savunmaya çalışıyorsun anlayamadım ben seni
Soran8 ayYa para isteyince 1000 tl atan adam alışveriş için kartını mı verir.. Bu sefer 1500 attı uni için zar zor iki üç şey aldım dedem bile 3000tl verdi düşün o para olmasa napardım.. Sonra kardeşim bana yazdı yüzsüz gibi 4bine arabaya hoporlör sipariş ver diye
Gizli Üye(25-29)8 ayİki günlük dünya o kadar da kendinden kısma. Herkes herseye para veriyor bu devirde. İmkanın ölçüsünde yemeden içmeden giymeden kısma bence. İki gün sonra evlendigin kişi senin bu özelliğini kullanabilir
018 Yorumla
Soran8 ayBaba parası o yüzden biraz da pek alışık değilim babamın durumu var ama
Cevap sahibi8 ayBaban kısıyor mu peki
Soran8 ayKısıtlamıyor
Cevap sahibi8 aySen neden böyle yapıyorsun ki madem
Soran8 ayNapıyorum kanka
Cevap sahibi8 ayKendinden kısıyorsun
Soran8 ayNapayım para vermiyor babam zorla mı alayım.
Cevap sahibi8 ayKısmıyor demiştin de
Soran8 ayO anlamda demedim para anlamında evet
Cevap sahibi8 ayMaddi durumunuz iyi değil mi
Soran8 ayYoo gayet iyi kardeşim mesela babamla çalışıyor onun hesabına para atıp duruyor abimin de arabası var yeni aldı öyle diyim sana.. Tabiki de alsın da durumu yeterken bana böyle yapması saçma
Cevap sahibi8 ayHem de ne saçma. Sen kaç yaşındasın. Bariz bir ayrımcılık var belli ki
Soran8 ay18 yasındayım evde zorlu şartlarda uni kazandım.. Abim bana tablet almıstı o olmasa kazanamazdım
Cevap sahibi8 ayAma gençsin artık. İlla ki her genç gibi giyinip kusanmak istersin. Dışarıda istediğini yiyip istediğini içmek temel hakların olmalı. Bu ihtiyaçların da giderilmeli
Soran8 ayOrası öyle de bana o gözle bakan biri yok evde köle gibiyim her işi yapıyorum para da harcamıyorum uni de kazandım bunlara rağmen hala cebine harçlık koyayım diyen yok.. Unide ne çekicem allah bilir herhalde işe girerim dayanamıyorum artık
Cevap sahibi8 ayNeden böyleler kız çocuğunun hiçe sayıldığı bir aile mi
Soran8 ayYok ya öyle doğu ailesi gibi de değil beni giyimde falan kısıtlamazlar ama maddi yönden böyleler nedense
Cevap sahibi8 ayİnşallah düzelirler
8 aySenin değerini kıyafetlerin ya da harcadığın para değil, içindeki samimiyet ve karakter belirler, önemli olan başkalarının gözüne değil, kendi kalbine iyi gelmektir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu konuda kendine biraz anlayışlı olmalısın 😉. Değerli olmak, yaptığın harcamalarla değil, kim olduğunla ilgilidir. Maddi şeyler insanlara geçici bir cazibe katabilir ama gerçek değer, insanın içinden gelir. Yani kısacası, seni "ne kadar para harcadığın" değil, *sen* sen yapan özelliklerin değerli yapar! 👍
Eğer kendini ihmal ettiğini düşünüyorsan, küçük adımlarla kendine yatırım yapabilirsin 💖. Belki yeni bir ayakkabı ya da seni mutlu edecek bir şey almakla başlayabilirsin. Ama unutma, önce kendine değer verdiğini *sen* hissetmelisin. Kimsenin tarzı seni etkilemesin! Kendi hikayenin kahramanı ol ve sana iyi hissettiren şeylere yönel.
Unutma, "kendine kıymet vermek" alışverişle değil, kendinle barış içinde olmakla başlar 😉. 🛍️✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
8 ay🙄 hayata bir kere geliyoruz ( abartmadan) istediğim her şeyi yapmaktan keyif alıyorum , imkanım oldukçada yapacağım, alacağım, gezeceğim, göreceğim…
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. biraz benim tarzım gibisin
hiç giyim-kuşam canım çekmiyor
ama biri yok ondan belki, olsa ateşleyecek beni..00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
8 aySeninki biraz cimrilik bence insan kendine bakar en azından biraz
026 Yorumla
Soran8 ayBen para kazanmıyorum ki baba parası vermeyince zorla alamayız herhalde..
- 8 ay
Durumum olmasına rağmen demişsin ama
Soran8 ayBabamın durumu var işte
- 8 ay
E iste o zaman 7 sene aynı şeyi giymek ne
Soran8 ayİstedim umursamıyor.. Ayakkabıyı makineye atıyom hep öyle yapa yapa yıprandı dışarı çıkmaya utanıyorum artk
Soran8 ayBugün de arabaya hopörlör alıyor kardeşim 4 bine.. Bana da üç ayda bin tl falan veriyor o da ısrar edersem.. Bana gelince param yok diyor bazen ama inan ki parası var borcu da yok bana aylarca öyle demişti bi gün abimin altına araba çekti
- 8 ay
Böyle baba mı olur lan
Soran8 ayöyle ben yüzüne vurunca da vicdan yapıyor.. Bakıyorum kredi borcu yok parası var hala para olunca bakarız diyor onu da iki ayda bir filan soruyorum.. İnan bana son 6 aydır arada ayakkabı konusunu açıyorum unutuyor gidiyor
- 8 ay
Kaç yaşındasın sen okul iş yok mu
Soran8 ayUni kazandım
- 8 ay
Hangi şehirde bölüm ne?
Soran8 ayNeden sordunuz? iibf kazandım
Soran8 ayHedefim hukuktu imkansızlıklardan dolayı da kazanamadım biraz
- 8 ay
Üni okumakta masraflı bir iş yani nasıl okutacak seni böyle 🤔
Soran8 ayPart time çalışırım artık galiba.. Yani abimin altına mercedes çekildiği ailede ben sürünüyorum
- 8 ay
Kop bence sen o aileden sana bir faydaları yok yarın işe başlasan senden para ister daha bence
Soran8 ayPara isteyeceklerini sanmıyorum part time çalısmanın kime hayrı olsun
Soran8 ayama sadece bunların nedenini anlamıyorum neden ya
- 8 ay
Git çal sende madem vermiyor 😂
Soran8 ayNasıl çalayım olmz öyle
- 8 ay
O zaman böyle yaşamaya devam et yapacak bir şey yok
Soran8 aySonsuza kdr böyle yaşayicağım kesin ama😃
Soran8 ayYaşamicağım dicktm
- 8 ay
Planında tam olarak nasıl yaşamak var bide kaç yaşındasın sen 🤔
Soran8 ayAz önce bahsettim ya off
Soran8 ayUni okuycam ve aynı zmnda çalışıcam hep babamın eline mi bskcsm sanki? Böyle yaşamaya devam et diyosun hala hadi iyi günler
8 ayDeğer görmek için para harcayıp harcamaman değil kendini gelistirmen olgunlaşman gerek
05 Yorumla
Soran8 ayUni kazandım.. Daha ne yapayım elimden geleni yaptım
- 8 ay
Üni değil vasıf edin kendini yükselt böyle şeylere takılma
Soran8 aySen sıkıntıyı anlamamışsın da neyse
- 8 ay
Anladım sıkıntıyı ama takılma bunlara
Soran8 ayBaya yardımcı oldun sağol
8 ayBence bildiğini yap kimseye bakma kimin ne dediğini de umursama
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBu kız evlenilecek bir kız... Skskkslflfş
Ama kendine değer ver şükür ve bolluk bilinci nedir
Kıtlık bilinci nedir bir araştır013 Yorumla
Soran8 ayYani benim gözüm fazlasında değil ztn idare edecek güncel kıyafet, sağlam ayakkabı falan filan anladınız siz
Cevap sahibi8 ayUmarım seni hak edecek gerçek sevgiye denk gelirsin
Soran8 ayNe sevgisi be. Hemen evlendirme peşindesin ilerde elim ekmek tutacak umarım okuyacağım çünkü cahil cahil düşünmeyelim ilk iş ilerde para veren kocan olsun değil ilerde elin ekmek tutsun dileği olsun..
Cevap sahibi8 ayElin ekmek tutsun umarım ama en güzeli hayrlı güzel bir evlilik ondan öyle dedim... İffetli bir kadına değerini bilen eş denk gelmesinden daha güzel ne var dünyada bana söylesene
Soran8 ayTamam ama alakasız yerlerde deme onu ne alaka sorumla
Cevap sahibi8 ayAlakası şu ki sen kendi kıymetini bilmeyip bir ayakkabıyı çok görüyorsun kendine.
Oysa kıymetini bilen biri senin kendine bu haksızlığı etmene izin vermezdi
Soran8 ayPara babamın parası napayım yani vermiyorsa zorla mı alayım
Cevap sahibi8 ayHiç harçlık biriktirecek durumun ne bileyim eline geçen bir para olmadı mı
Soran8 ayGeçyor 3-4 ayda 1000 tl filan onlar da ders çalışırken hep kitaplara veriyodum ztn
Cevap sahibi8 ayHalen yok mu yeni bi ayakkabın aynı şekilde mi
Soran8 ayYok
Soran8 ayDiğer yorumlars da bakabilirsin umursuyorsan
Cevap sahibi8 ayKızma hemen bea
Gizli Üye(25-29)8 ayCimri olmana gerek yok durumun da varsa harcasana napacan mezara mı götürecen ayrıca hangi şehirdesin
05 Yorumla
Soran8 ayYa bilmiyorum ne der ztn para isteyince 1000 tl atan biri o da 3-4 ayda bir ısrar edince..
Cevap sahibi8 ayEşin mi sevgilin mi
Soran8 ayYav babam babam ne eşi genç kızım diyorum ne anladınız ki
Cevap sahibi8 ayOkumadım fazla
Cevap sahibi8 ayİste sen de niye istemiyon
Gizli Üye(30-35)8 ayParan var da harcamıyorsan sıkıntı yoksa zaten mecburiyet oluyor insan için istese de istemese de
01 Yorumla
Soran8 ayBaba parası olunca insan her zaman isteyemiyor babam da gel cebine harçlık koyayım diyen biri değil
8 ayPara boşa harcama ama kendinede bak 7 yıldır yırtık ayakkabı giymek nedir bu tutum değil cimrilik
03 Yorumla
Soran8 ayBilerek mi almadım sanki? Babam vermiyor
- 8 ay
Neden vermiyor
Soran8 ayNe bileyim yorumlara bakarak anlarsın belki ama ben bile anlamadım sen nasıl anlican
Bu durumdan memnun degilsen degiş ozaman milletle kendini kıyaslamayı da bırak
02 Yorumla- 8 ay
Soran8 ayDeğişemem para olmadan yani kıyafetlerim bile eski ayakkabım yırtık bunlar özgüveni etkileyen şeyler
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
8 aydoğru olan sensin ama evlen
02 Yorumla
Soran8 ayNiye evleneyim? Uni okuyacağım evlenince de baba evi gibi vir erkeğin eline bakmaktan iyidir böyle gariban oluyoruz işte
Soran8 ayEvlenip kocanın peşinden pazar için para verir misin diye mi dolaşayom😅baba evinde para istemekten ne farkı var da bana evlen diyorsun? Ha o kadar da yalvarmıyorum para at at diye. Ayda bir soruyorum yok diyosa bişi demiyorum.. O da hiç demez zaten harçlık vereyim diye öyle bir döngü
8 ayEvli olduğun içindir evliler öyle
021 Yorumla
Soran8 ayNe evlisi 18 yasondayım
- 8 ay
Hm küçüksün daha az büyü başlarsın harcamaya
Soran8 ayNe küçüğü uniye geçicem
- 8 ay
Benden küçüksün bebesin daha
Soran8 ayEe sonuc? Senden küçük olunca para harcanmaması mı lazım? Ben bebe değilim gayet normal bir gencim illa 30 mu olmak lazım
- 8 ay
Benim için küçüksün mesela sevgili olmam senle istemem bebesin benim için i
Soran8 ayNe saçmalıyon aq
Soran8 ay30 yaşına gelmişsin sen de benim için yaşlısın o zaman
Soran8 ayBebe miyim diye mi sormuşum ben? Küçüksem küçüğüm ama sana göre gayet reşitim küçük değilim abart küçülüyim de cebine gireyim ya
- 8 ay
Küçüksün reşit değilsin bana göre. Senle evlenmem mesela bana aşık olsan sütünü iç uyu derim
Soran8 ayBenle evlen mi dedim kafaya bak ya
Soran8 ayBen de senle evlenmem yaşlısın bana göre
Soran8 ayDeğişiksin valla gel benle evlen diyen mi oldu
- 8 ay
Dersin belki ne bilim demedin ama diyebilirsin benden iyisini mi bulcan boy 190 yerli tatlıyim
Soran8 ayDemedim ama başkasına say özelliklerini
- 8 ay
Özellik çok bendee n ararsan varr
- 8 ay
Aşık gibisin bana
Soran8 ay🤣🤣🤣
- 8 ay
Uyumadın mı hâlâ saat kaç oldu
Soran8 ayYok
- 8 ay
Niye uyumadın bu saatte uyusana aşık mısın
Para & Ekonomi konusunda 362 cevap paylaştı. Hemen seni istemeye gelelim
01 Yorumla
Soran8 ayKalsın istemez
8 ayMezaramı götürcen öyle bi şansında yok
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 785 cevap paylaştı.
8 ayGez toz nerelisin sen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayBana kimse niye titremiyor o zaman a. mk
013 Yorumla
Soran8 ayne bilim oraya mı takıldın sadece
Cevap sahibi8 ayEvet.
Cevap sahibi8 ayBeni alakadar etmez geri kalanı.
Hayat boş ye iç gez coş
Soran8 ayOlmayan parayla ne gezicem🤣
Cevap sahibi8 aySevgili yap o gezdirsin.
Soran8 ayHee sevgili parası niye yiyeyim😃saçmalama😃para yemekten kasıt ne? Bi ice latte ısmarlaması mı gururumla beş parasız tek gezerim daha iyi
Cevap sahibi8 ayHayır. Parası olan adam zaten para hesabı yapmaz. Beraber vakit geçirmeye, senin yüzündeki kahkahalara odaklanır.
Soran8 aySüslü olmayan kıza kim niye aşık oldun 😃
Cevap sahibi8 ayAz uyanık ol ya.
Cevap sahibi8 ayHer şey süs değil.
Soran8 ayHee sen öyle san tırnaklar yapılı saçlar boyalı şık giyimli kadın varken beni napsınlar?
Cevap sahibi8 ayOnlar beyinsiz oluyor genelde
Cevap sahibi8 aySen muhabbetinle one çıkcan.
7 yildir ayni ayakkabıyı niye giyiyon
07 Yorumla
Soran8 ayPara yok
Soran8 ayFakir değiliz durumumuz ortanın bir tık üstü diyebilirim..
Soran8 ayBana karşı öyle abimin arabası bile var
Soran8 ayBir yıl eve kapanıp sınava çalıştım baba ayakkabı lzm bana durumun var mı dedim senin o ayakkabıyı eskitmen için bi 10 yıl daha geçmesi lzm demişti dışarı çıkmıyorum diyr
Soran8 ayDışarı çıkacak para nerde dedim cevap yok
E harcasana sende niye tutuyosun kendini?
01 Yorumla
Soran8 ayBaba parası okuycam bu sene de
- Para & Ekonomi konusunda 472 cevap paylaştı.
8 ayPara harcamalısın
00 Yorumla Paranın mi koy artık aşkımm
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 594 cevap paylaştı. Kefenin cebi yok.
00 Yorumla
8 ayYazık be
04 Yorumla
Soran8 ay😔😔
- 8 ay
Brn alayım sana
Soran8 ayİstemez ben öyle bir istekte bulunmadım
- 8 ay
tamam guzelım
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz