Zamanında birikimlerimi iyi değerlendiremedim. Maddi olarak hiçbir birikimim yok. Arsa buldum , içine 60 MT. 1+1 ev yaptırsam sonra da kiraya versem , kredileri öyle ödesem kârlı çıkar mıyım?
Bilenler cevaplarsa sevinirim
Zamanında birikimlerimi iyi değerlendiremedim. Maddi olarak hiçbir birikimim yok. Arsa buldum , içine 60 MT. 1+1 ev yaptırsam sonra da kiraya versem , kredileri öyle ödesem kârlı çıkar mıyım?
Bilenler cevaplarsa sevinirim
birikimin yok ise bu iş sana göre değil. kredi ile yapmak için de en kötü zamandayız çünkü kredi faizleri çok yüksek ve emlak piyasası yerinde sayıyor.
Ben alınca fiyatlar düşer ve zarar ederim diye korkmuyor değil
Düşer mi
Bundan iki üç yıl önce olsa daha farklı cevap verilebilirdi ama şu zamanda daha zor cevap vermek. Zaman kaybetmenin iyi tercihler yapamamanın etkisi ile hemen bir şeyler yapmak istiyorsun biliyorum ama bu pek iyi sonuç vermez.
Yine de niyetleyeceksen oradaki arsa fiyatları, maliyetler ve orada alabileceğin kira miktarlarına dikkat et ve hesabını buna göre yap. Eğer olumsuz bir durumda maddi olarak zor duruma düşmeyeceksen ve alabileceğin kira iyiyse olabilir. Yoksa macera aramamalısın bu psikoloji ile.
Geç kalmışlık insana hata yaptırıyor.
Arsa çok küçük 60 MT kadar taştan ev var , yıkmadan yenileme yaptırsam, yeri çok güzel, durağa, parka, camiye ve sağlık merkezi kapının önünde. Kira da en az 5000 verirler.
Hiç gelirim yok. Satarım belki
Teşekkürler
Cevap
11Cevap
Mantıklı değil bana göre
Krediyle arsa alınmaz işler Bi anda tepetaklak olur faizini odeyemezsin borç içinde kalırsın.
Çok sıkışırsam satarım
Dünya kadar masrafı var kanka inşaat da bir anda olacak iş değil olarak faizler çok yüksek kendi kendine bu kötülüğü yapma
Sürünmeye devam mı edeyim
Daha garanti ve hızlı getiri getirecek bir şey bul
Borsa deme , hiç anlamıyorum.
Yok borsa demiyorum onuda şen düşün
Nedir
Yaşadığın yere göre bir şey bul işte
Krediyle arsa nasil alicaksin hadi aldin diyelim ev yapmak o kadar kolay degil
1+1 ne kadar tutar ki , prefabrik özel yapım da kondurabilirim
Gerek yok, arsa dediğim içinde harabe bir ev var, restorasyon ve enkazı kaldırma gibi işleri var.
Yaparım, olmadı kuzenim inşaat mühendisi ondan yardım isterim, beni kırmaz
Daha önce tadilat işleriyle ilgilendim, bilgim var, biraz yorucu evet. Projeyide olabildiğince yapıyı bozmadan restorasyona girersem çok fazla masrafım olmaz, toptan yikarsam altından kalkamam
Kredi oranlari çok yüksek bide arsaya kredi vermezler
olabilir 3 yıl sonra taksitin zorlamaz
krediyle alma ödeyemezsin
Kimse beş kuruş vermiyor, sen bize ver diyorlar. Pişkin pişkin.
Krediyi kim verecek sana o kadar? :)
Banka veriyor
Mesaj geliyor,
En fazla 200
Ne yapmalıyım peki sizce
Hiç biriyim yoksa hepsini kredi ile alma
100 bin var.
Bulduğun arsa kaç para?
300
Faiz oranlarını araştır ona göre karar ver 200 bine ne kadar faiz koyuyorlar araştır iyice
Arsa olarak kalsa, ilerde yaptırsam
Olurama dediğim gibi faiz oranlarını iyi araştır 200 bine ne kadar faiz veriyorlar
Bu dönemde kredi çok yüksek
Gayet mantikli
Al mantıklı
evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?