Merhaba Değerli KScanlar! Az önce özel bir bankadan kredi kullanımı ile ilgili özel bir teklif aldım. Örnek: 20.000 TL / 36 ay vadeli ve 3 ay sonra ödemeli. İhtiyacım yok ama sizce yatırım içinBANKA KREDİSİ ÖRNEK ŞEKİL A-1kullanmalı mıyım? Zarar mı?/ Kar mı?
Evet, kredi kullan.
Hayır, kredi kullanma.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yatırım için ihtiyaç kredisi kullanmak mantıklı mı?
Aslında düşündüğünüz ve yapmak istediğiniz şey bir çok insanın şu anda yaptığı bir olay ama şunu da söyleyeyim yatırım işlerinden iyi anlamıyorsanız sadece çevrenizde gördüğünüz kişilerden hevesleniyorsanız çok ama çok büyük risk bir nevi kumar. Bende yatırım yapıyorum ama kendi paramla paramın değerini korumak için ve de kazanmak için. Bankalar faizlerin düşmesi sonucu mevduat bulmakta zorlanıyor yani nakit para, bu durumda da olan paralarını daha iyi kazanmak için çekici tekliflerle insanlara sunuyorlar amaç insanları kendilerine borçlandırmak her ay düzenli gelir elde etmek. Tıpkı şu anda ucuz konut kredisi diye verdikleri sistem gibi ne kadar çok insanı kendilerine ne kadar uzun süre borçlandırırlarsa o kadar çok kazanıyorlar. Ve inanın o verdikleri kredi ile konut alan insanların çok büyük bir bölümü yakın bir zamanda o kredileri ödeyemeyecek duruma düşecekler ve o evler peşin parası olan insanlar tarafından çok ucuza alınacak...
Yorumunuz için teşekkür ederim. Soruda EİG seçildi. Bu duruma bakılırsa demek ki kararımı çoktan vermişimdir. Uzunca ve güzelce yorum yaptığınız için analizler için teşekkür ederim tekrardan.
Rica ederim ne demek piyasalar hakkında hisse senetleri hariç merak edilenleri sorabilirsiniz elimden geldiğince doğru bilgiler vermeye çalışıyorum, herkese iyi kazançlar dileklerimle...
Geri ödemesi ne kadar oluyor? Piyasaya bak. Parayı ziyan etmeyeceksen ve kâr getireceğini düşünüyorsan alıp yatırım amaclı kullanabilirsin. Bu sayede harcamani da biraz kısıtlamış olursun
Yorumunuz için teşekkür ederim. Harcamalarım kontrollü, gıda dışında pek bir para harcamıyorum. Oranlar yüksek geldi, daha da düşerse belki ama kredi ile yatırım yapmak riskli.
Bu siralar son 4 yılın en düşük kredi faizleri var. 2.25 'ten cektigimi bilirim. Altın ve dövizde vergi oranı %1 oldu oradan da kâr sağlamak çok zor artık. Karar sizin birikim yapabilen biriyseniz hiç bulaşmayın derim
Mantıklı değil yatırım için kredi kullanmak. Kredinin faizini anca karşılarsın boşuna bankaya para kazandırırsın. Kendin ay ay biriktir; uzun vadede aynı kapıya çıkar ama en azından tüm paran sende kalır bankaya bir maaş vermezsin arada.
Yorumunuz için teşekkür ederim. İhtiyaç kredisi zaten faiz oranı da ev/ taşıt kredilerine göre biraz daha fazla. Önemli olan kredi değil kazanç bende ufak bir hesap yapınca anlamıştım zaten kar edemeyeceğimi. İhtiyacı olan alsın kullansın zaten benim bir karımı olsa banka aramazdı :)