Süper cevaplarınız esas ⚡️
Maddiyatın aşk hayatına ne kadar etkisi var?
Süper cevaplarınız esas ⚡️

Güçlü olmak önemli her anlamda ama maddiyat Büyük bir mevzu mu?
Fakirlik bence önemli değil fakir bir sevgilim olsun ama defterinden sayfa koparıp mektup yazsın ya da yerden çiçek koparsın ya kaldırımdan anlatabiliyor muyum konu gönül cömertliği kimisi vardır zengidir mutlu edemez kimisi derki param yoktu hediye alamadı hediye paradan ibaret değil ki zaten alsın bir çabut gidelim ağaca asıp dilek tutalım gerekirse yani taş boyuyalım, mesela gelincik çiçeği yeşilik alanda dağda , tarlasa , vs çıkar hata kaldırımda koparıp onu getirsin o çiçeklerin anlamları bile bir şey bence 🤍
Wow etkileyici.
Gönüller böyle bakmalı tam olarak mantık ve azim de maddiyatçı sağlar ve bu gönül bakışı her şeyin en güzelini hak eder
Çok teşekkürler 🙃 ben sadece fikrimi belirtim çünkü zamanında bende arkadaşlarımın doğum günleride doğal kristal taşlar hediye ederdim ahaf vs ya da deniz kabukları içinden gelen o sesler vs 🌊🐚 birini mutlu etmek için zengin olmaya gerek yok ben hala eski kankamın kulağıma taktığı
Papatyayı defter arasında saklayan biriyim :)
Wow ben de dedemin hatırasını emanetini boynumda taşırım 😊
Sen kafayı mı üşüttün @Almina77 merakımdan sormadım sadece biraz garip kişilik çiziyorsun bir doğal taşla ilgilenen çatlak birisi tanıyorum da kendi de söyler zaten😂😂😂
Arkadaşlar çok güzel ya da çok yakışıklı olmadığı sürece kimse durumu iyi olmayan birine yanaşmaz kolay kolay. Hoş kötü bir maddiyatla evde huzur da olmaz zaten. Hasta olsan para, eşin hamile olsa canı bir şey çekse para. Bir ayakkabı beğense para. Dolayısı ile zengin olmak demesem bile gördüğün ve beğendiğin bir şeyi alabilecek gücünün olması gerekir diye düşünüyorum. Güzel günlerde kimse niye fakiriz demez ama zor günlerde herkes bunu sorgular.
Maddiyat olayı çözmek gerek
biraz var, aşk evlilik her ilişkide var. geçen burada bir soru vardı, kız sürekli hesabı ödediğinden ve maddi olarak yıprandığından bahsetmişti. biraz ekonomik olarak da çiftler birbirini desteklemeli tek kişiye kalmamalı. zaten çoğu evlilik borçlari maddiyat yüzünden bitiyor
Hep
çok etkisi var. sen eğer sevdiğin kişiyle birlikte hayatı dolu dolu yaşayamayacaksan aşık olmanın pek bir önemi kalmıyor bence.
Cevap
34Cevap
Etkisi çoktur.
Ne kadar çok
biraz çok
Çok etkisi var helede bu zamanda...
Paran varsa kral sensin tabi eğer harcamasinı bilirsen..
Aslında bu maddiyat kısmı bulduğun kadına bağlı kimi kadın değerden anlar kimi kadın için ne kadar şey yapsanda o yine bildiğini okur..
Yani bulduğun kadınla ilgili maalesef ama yinede maddiyat çok önemlidir.. çünkü sevdiğini yedirecen, icirecen, gezdirecen, hediye alacan ya da bir istediği bisey varsa onu alacan bunlar hep maddiyata bakıyor yani paraya..
Önemli haklısın
maddiyat bence etkili. şöyle düşün eğer maddi açıdan yeterli değilsen birlikte olduğun insanla pek çok şeyi yaşayamayacaksın. o yüzden maddiyat bir dönem için göz ardı edilebilir ama hayatın tamamında göz ardı edildiği zaman o birliktelik amacına ulaşamaz
Maddiyatı erkek çözmeli
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi bu noktada referans olabilir, sevgi üçüncü basamakta karşımıza çıkıyor bu durumda temel ihtiyaçlarımızı karşılamadan sağlıklı bir aşktan söz edemeyiz sonuçta. Para önemli değil olayı bu noktada patlar. Maddiyat önemli, iki tarafta kendine yetebilmeli, kendine bakabilmeli o zaman aşk daha rahat yaşanacaktır.
Maddiyat önemli ama bu denklem yanlış ;)
Yanlış?
Yani ben erkek arkadaşımla üniden beri beraberim birsürü fakirlik gördük öğrencilik haliyle yani sonra mezun olduk işimizi bulduk maddi durumumuz düzeldi yine aramızda hiçbir şey değişmedi sadece parktan cafeye geçiş yaptık o yüzden iki tarafinda duyguları kesin ve netse çok etkilemiyor bence en azından benim iliskim de öyle oldu
Mutluluklar evli misiniz
Paran varsa her kadını satın alırsın. O çok namuslu gibi görünen kızlar varya, içlerindeki kaşar bir anda ortaya çıkar parayı görünce, o yüzden kadınları şöyle düşünün: "bu kiz bana namuslu ayağı çekiyor sadece"
Her kadın sevişir, seninle sevismiyorsa ya kız çevren yoktur ya da paran yoktur çok fazla
Böyle düşünen çok insan var o yüzden yorumunu Silmen çok doğru olmaz katılmasam da.
bu konu aslında çok çok erkeklerin çoğu çok arkadaşlarım da var bunu düşünen sana katılan çok insanlar var hatta katılanlara katılmayanlardan daha çoktur.
Kavramsal olarak ben de sevginin gerçek sevginin popüler kültür olarak dönemsel olarak günümüzde yok olduğunu düşünüyorum bu sebeple zihniyet olarak bir sorun var kesinlikle haklısın o konuda.
çoğu şey yapmacık oldu gerçek. Ama bu bahsettiğin bakış açısı kadınlara olan bakış açısı doğru ve sağlıklı değil bakış açısı yüzünden bir çok sorununda sadece şu an yaşanıyor.
Açıkçası arkadaşlarımla tartıştığım bir konu bu: bu eksiklerin birbirine anlattığı ve aslında hayatta da örneklerle haklı çıkarak sonunda birbirini ikna ettiği ama bu sayede de toplumda toksik bir zihniyet oluşturan ve aslında başka SORUNLAR ortaya çıkaran bir olay.
Konuştuğum biri vardı otele kadar ben tuttum ben ki öğrenciyim param azdı ama ondan bir şey görmedim ve bitirdim ilişkiyi. İki tarafta bir şeyleri feda edecek tek tarafla olmaz ve maddiyat olunca imkanlarımız çoğalıyor neredeyse her şeyi belirliyor. Maddiyat Çok önemlidir
Hesabı kim ödemeli
Kim davet ettiyse
Maddiyat yoksa zaten kızlar yüzüne bakmaz, veya konuşmayı keserler bir anda. Bir kaç sene önceye kadar yalnızdım maddi durumdan dolayı ama şu an istemediğim kadar kız var, arabamı gören instadan yazıyor mesela çok karşılaşıyorum
Peki maddıyatın için seviyorsa o sevgi midir
Paradox
Hayır, menfaat bu
Aslında kadına nasıl davranmasını bilen insanlar için çok etkisi var. Pek çok şey yapmak istese de maddi şartları yeterli gelmeyen bir ton insan var. Bu bahsettiğim şeyler villa alıp altına bugatti çekmek değil. Romantizm kokan jestlerden bahsediyorum.
Eski zamanlarda olsa önemli değil derdim... ama şu sosyal medya yüzünden önemli
Neden sosyal medya
Herkes aldığı her şeyin gösterisini yapıyor bir robot süpürge çılgınlığı aldi başını gidiyor jsjs
Ah evlenip sosyal medyalar silin miyor mu😃
Aaa, yeni gelin sunumları yapmazsa olmaz jsjs
Eğer çiftin arasındaki uyum, saygı, anlayış ve sevgi olması gerektiği gibi ise, para aşka engel değildir ama ufak bir yerden çatlak oluşursa, o zaman para olmaması büyük sorun haline gelir.
Temeli sevgiyse sorunları çözülür
Türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğu, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Böyle bir zorluğun içinde aşk hayatı olmayabiliyor. Haklılar da. Kimse sevmez öyle insanı..
Önce ayakta kalabilmek lazım ki gölgenle aileni koruyasın diyorsun
Rahmani seven insanın maddiyatla işi olmaz, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadının hiç işi olmaz.
Rahmani aşkın tarifini yapar mısın güzel kelime 😊
Güzel: Seni sen olduğu için sevmek
@minll42 kaldı ama anlıyorum seni
@mïnll42 ben teşekkür ederim
Önemsiz asla değil ama aşırı önem de teşkil etmiyor. Herkes iyi şartlar da yaşamak ister. Bunlar varsa yeterli.
maddiyat sorun olmamalı ama odak maddıyat değil diyorsun
Wow farkındalık güzel şey
Yaşamak için evlilik için geçinebilmek şart fakat maddiyat hayatı doğrudan etkilese bile aşkı ve duygularimızı yönetmemeli bence
Maddiyatı çözmek önemli realist olmak ama ilişki de bunu düşünmemek idealist yaşamak gerek
Evet kesinlikle demek istediğim ozet oldu tesekkürler😄
çok etkisi var erkekler parasız ve parasız olduğu için bakımsız kadınları dışlıyorlar açıkça.
Anlamadım
%40 denebilir. Bi işi olmayan ayakları üstünde durmayan biriyle yapamam
Erkek dimdik ayaklara olmalı
Geçim sıkıntısı çekmeyecek kadar denilebilir onun dışında paradan daha önemli şeyler var
Say hadi neler var
Sahipim dinliyorum
Bu devirde önemli bir yere sahip bana kalırsa
Para her şey değildir ama çok şeydir (maalesef)
Nasıl?
Para boş bir evlilikte ilk önce saygı sevgi sonra el ele verirsen parada gelir bir tencere yemek yersin şükür edersin çünkü mutlusun huzurlusun o yüzden saygı huzur sevgi en önemlisi
Para kolay
Aynen
Paradır kazanılır ya esas önemli olan karsıdakinin karakteri
Karakter
Benim için maddiyatım aşkta hiçbir etkisi yok yani etkisiz eleman olarak görüyorum
Maddiyatı denklemin içine sokmamak gerekir
Hayatın gerçekleri için önemli bir yeri sahibi olsa bile
Aşk hayatım yok maddi durumu bana göre yeterli seviyede.
Konu maddiyat at olamaz olamaz diyorsun
Gelecek icin onemli tabi evlilik cocuk yapmak falan aile kurmak oyle fakirlikle yapilacak bir sey degil ki bence fakir kisiler cocuk yapmamali. Cocuguna guzel hayat yasatmak istiyorsan maddi durumun iyi olmali. Tabi sevgililigi soruyorsan pek bir onemi yok benim icin.
Erken güçlü olması maddi olarak her anlamda çekici değil mi
Evet sevgililikte beni pek baglamiyor ama ciddi iliskide, evlilikte oyle
Bilmiyorum bir abla maddiyat önemli demişti evlilik hayatında falan
Evliler sanki daha çok öyle diyor
Evet evli bir abla demişti maddiyat çok önemli diye para önemli dedi ama sevgiliyken çokta önemli olmaz aman
Maddiyat önemli ama zaten sevgi yoksa ayrılırsın
Er ya da gec
Olay sevgi diyorsun
Bence etkisi o kadar buyuk degil ama payi var. Hediye acisindan diyorum bisey gorup begenip sevgiline almak istesen paran olmadan nasil alican?
Güçlü olmak önemli
Maddiyat işin içine girdi mi anasını babasını tanımaz, yıkıp kavurur…Önemli bir yerde duruyor;ekmek alacak paran varsa iyiysin , derlerdi. Ama artık geçim çok zorlaştı ve huzur bozar!
gelecek için önemli bir faktör yaşam standartlarını maddi güç belirler. daha güzel aktiviteler tatiller yapılır mesela en basiti. onun için bence etkili 😄
sevgililikteysen çok önemli değil bence ama gelecek düşünüyosan veya evliysen maddiyatın fazlaca etkisi önemi olduğunu düşünüyorum
Evin maddi sorumluluğunu alabilmek
Büyük bir mevzu.
Sen paran olmadığı için bir dal çiçek alır gidersin ve veya bir döneri paylaşmak istersin ; o ya pintiliğine vurur ya da yetersizlikle suçlar seni.
Sevilen fakir hiç görmedim. Sevilmeyen zengin hiç görmedim.
Siyah la beyaz kadar fark var diyorsun
Cok önemli önemsiz diyen hiç yokluk görmemis biridir
Gerçekçi olmak gerek diyorsunn
Evet
Kendi ayakları üzerinde durabilmeli iki tarafta rahat yaşamak için bir şeyleri yapabilmek için
Az ama etkisi var maddiyatın
parasız aşk olmaz zaten parayla yaşananda aşk olmaz
Noktayı koydun
Hiç önemli değil hem de hiç. Sizi seven birini maddiyatınızla tanıyamazsınız. Gerçekten seven bir kadın her haliyle sever. Nokta.
eskiden etkisi yok sanardım da varmış hemde baya varmış
Bence mevzu hatta mevzu olarak görmeyenleri yadırgıyorum bile hjk
Maddiyat olmayınca kafa rahatlığı, huzur özgüven olmayabilir bu da ilişkiye olumsuz yansır..
Aşk hayatı maddiyat üzerine kuruluysa eğer çok büyük etkisi olacaktır..
Hayır değil ama sadece çalışan bir kadınla evlenirsen eğer çalışan bir kadınla evlenirsen her şeyi %50 bölüsürsunuz kararlar dahil
Maddıyatı kararlara da etki eder diyorsun
Peki çok zengin olsa
Sevgililikte değil ama evlilikte bir rolü var bence.
ayrılmak ne kadar doğru bilmiyorum
Sevgilimin durumu biraz sıkışık bence bu dönemde de oldukça normal birinin sıkışık olması. Bu konuda deneyimliyim o yüzden biraz bunun çözümünü anlatayım. Ben esnaf kızıyım para kolay kazanılmıyor biliyorum. Onun da durumunu bildiğim için dışarıya mı çıkıyoruz yemekleri ben öderim tatlıyı o öder fark etmiyor. Kimi zaman tüm hesapları ben öderim kimi zaman o öder. Onun sıkışık olduğunu biliyorsam ben öderim hep. Benim sıkışık olduğum zaman ise o. İlişki fedakarlıktır arkadaşlar. Elinizi cebinize atmaktan çekinmeyin. Birine değer veriyorsanız yapmamalısınız da zaten.
Ayrılma zaten. Benim kastettiğim şu: Mesela ilişkinde mutlusun ve evlenmek aklınızdan geçiyor ama sevgilin fakirse bir çözüm bulamıyorsa yapacak bir şey yok. Sevgine bağlı her şey ben olsam evlenirim mesela böyle biriyle ama mesela fakir evlenmek istiyor ama çalışmıyorsa ayrıl yani böyle biriyle evlenilmezki. Kimse ATM değil sonuçta.
Açıkçası senin bakış açın çok güzel ve hayran kaldım.
çünkü şu çok önemli elbette hayatta bazı dönemler gelir hani mesela savaş hali vardır değil mi ülkede herkes seferberlik yapar Çanakkale Savaşı’nda yaşanan olaylar gibi hatta kadınlar bile elini taşın altına atar. Bu durum hayattaki zor ve istisnai durumlar için önemli.
Ama hayatın akışında ben tarz olarak kendi kendi düşüncem bu tamamiyle kendi tarzım bence: bunu yani kabul etmeM Ben arkadaşlarla bir yere çıktığımda bile Hesap ödetmişliğim yok
Ayrılma demeyecektim ben ayırma*
Yani sevgililik kavramı ile evlilik kavramını ayırmak ne kadar doğru?
Ben o ATM olayına hiç yani olayına anlam veremiyorum ben sana şöyle söyliyim:
ve ben de öğrenci oldum yani öğrencilik dönemin dahil hayatımda arkadaşlarıma dahil hesap ödetmemişimdir, hanımefendi bir hanımefendiye hesap etmek bana tamamen uzak.
Maddiyatı çözmek gerekiyor maddiyat yani şöyle o işi hallettim diyebilmek çok önemli bence de bunu anlıyoruz.
Bence kadınlar sizin gibi düşünmeli ama erkeklerde benim gibi düşünmeli
Yani zor durumdayken fedakarlık yapmayı bilmek olmalı ama ona ihtiyaç kalmamalı hayata istisnai haller haricinde
Bence senin için sorun olmuyorsa önemli değil. Ben de genelde hesabımı ödetmem mesela kendi tarzım bu. Ancak ödesem de sorun değildir. Bu biraz karakter meselesi dediğin gibi tarz işi.
paran olmasın görürsün etkiliyor mu etkilemiyor mu
Mevzu ben değilim konuyu irdelemek
Paran varsa güçlüsün yoksa güçlü olsanda yaramıyor bu devirde vesselam
Ya varsın ya yoksun. Gibi oldu 🚀
Belki o daha güzel
Aylık 50 bin TL altında maaşı olan erkek boş erkektir. Gereksiz erkektir benim gözümde. Maddiyat tabiki önemli. Üç kuruşa çalışan vasifsizlarla evlenecek halim yok
Sert tonlama 😄
hayranın geldi 😃
Çok büyük etkisi var eğer bunun etkisi yok diyen varsa ya yaşı küçüktür ya da hayal dünyasında yaşıyordur
İsterse sürünsün ben bakarım ona
İddialı hddhdh
Seni en iyisi saklamamız gerek nesli tükenenlerdensin
İddialı hccnj
Baya var ama açıklaması da çok zor yorgunum
İsrailler istediğinde yazmak istersen yazarsın yazmak istemezsen yazmasın herkes serbest rahat keyfimizdeyiz
Kimseyi maddi çıkarlarm için kullanmam
Çok keskin güzelmiş
Etkisi elbette var fakat sorun edilecek bir durum değil.
Açlık kapıdan girince aşk bacadan çıkıyor derler
Nasıl bir çağda yaşıyorsak artık
Nasıl bir çağda yaşıyoruz
Paranın gerçeği döndürdüğü çağda, dolayısıyla evet ama gerçek aşk için paranın etkisi yok, hem de hiç. İnan bana.
İnanıyorum aynı fikirdeyim ben seninle.
Para boş bir olay.
Yaşanılan anlara guzellik katar
Basıl mesela
Para çok şey ama her şey değil
Her şey olan ne peki sence?
Karakter
Erkeğin maaşi ne kadar olmalı sizce
Kardeşim ailesini geçindirecek kadar şimdi bir rakam belirtmem hoş olmaz
Size mesaj atacağım ama xper yetmiyor ya nasıl olacak?
@hayalletcasper atamazsın kardeşim
@venustengeldimm Karakter varsa evini geçindirir
@hayalletcasper atamazsın kardeşim
İletişim amaçlı yazmak yasak
şu an Tamamen maddiyat
niye böyle oldu
Önceden de aynıydı değişen bir şey yok sadece kazık atan eller değişti
Maalesef çok etkisi var
Nasıl neden
Eski sevgilimle durumum yok diye buluşamıyordum mesela ve bu kötü etkilemişti ilişkimizi
Cebinde paran olmasın sokakta wc ye gidemezsin
Her şey para diyorsun
aynen öyle..
Bayag etkisi var aşk karın doyurmuyor mesela
Ve kadınlar gücü sever değil mi
Sence erkeğin maaşi ne kadar olmalı
Şöyle söyleyim yüzde yüz gibi bişey
O kimse kendini kandırmasın diyorsun
Gibi gibi...
Paradı olup karakteri olmayan insanlar da gördüm önemli olan karakter bence bunlar olmadıktan sonra boşş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?