Ele gecen parayi altin mi yapmalı doviz mi?

Borsa, kripto vs demeyin anlamiyorum o işlerden. Video falan da izledim nasil ilerleyecegimi bilemedim. Riskli diyen de var. Grafik okumak gerek diyen de var. Cozemiyorum yani bu alani.

Kâr edemiyorum belki bu sekilde ama para erimesin en azindan. Birikim yapmaya baslayacagim. Bugune kadar elimde hep tl vardi ve harcadim.

Simdilerde doviz, altin vs kenara atmak istiyorum. Ilk olarak birinden bir sure birikim yapmak istiyorum.

Bazilari da kagit kagittir, onunda kendi icinde enflasyonu var. Altin tum ulkeler icin guvenli limandir, tum ulkeler altini baskilamaya yonelik politika uygular. Altin her zaman değerlidir diyen de var.

Dovize sıkı sıkı tutunan da var. Galiba altin uzun surede, döviz kisa surelerde az da olsa kâr yapabiliyor. Ben hangisinden baslasam, ilerlesem, hangisine agirlik versem kararsizim.

Tek yonde de gidebilirim altin gibi hangisini tavsiye edersiniz. Şoyle de dusundum elimdeki kucuk miktarlarla haliyle altin alamam ama 5-10 euro/dolar alabilirim. Sonra bunlar birikince altin yapabilecegim miktara gelince altina da cevirebilirim diye dusundum.

Yuksek miktarda param varsa altin alacagim. Altin etmeyen miktarsa doviz alacagim. Ama o dovizler elimde kalsin mi yoksa altina cevir daha mi iyi, daha degerli, daha iyi kar getirir mi dersiniz?

Ele gecen parayi altin mi yapmalı doviz mi?
Cevapla