Ankara 'da bi arsamız var yanından yol falan geçiyor çabuk satılır mı bu arsa satmak istesek bana arsalar hiç satılmıyor gibi geliyor genelde ev daha hızlı satılıyor gibi geliyo işin içinde olmadığım icin ortalama kaç günde satılır sizce? Yani ilk gün de satılabilir hiç de satılmayabilir ortalama soruyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Arsa satışı genellikle konumuna, büyüklüğüne, imar durumuna ve piyasa koşullarına bağlıdır. Ankara 'da arsaların satılma süresi değişkenlik gösterebilir. Ortalama olarak birkaç ay ile birkaç yıl arasında satılabilir.
01 Yorumla- Soran11 ay
Birkaç yıl mı? Bu inanılmaz bi rakam bizim için bi işe yaramaz bir kaç sene sonra zaten satmayız öyle bi durumda
En İyi Cevaplar
- 11 ay
Arsa hızlı satılır eserinde fiyat bicersen ve önce belediyesi ile görüş imar durumu nedir açık mi herhangi bir kısıtlama var mı ayrıca tapuya sor üzerinde şerh var mı
050 Yorumla- Soran11 ay
Valla halam bi ara tapuya gitmişti ama imar var sanırım veya yakında gelcek diyorlardı tam emin değilim kardeşimin eğitimi için sattırmak istiyorum arsa Babannem’in , halamın da hakkı var ama ikna eder borç olarak babaannem onu. Arsadan yol geçmişti bu arada maalesef bi kısmı yola gitti , bu tabi kötü bişe bakıldığında ama bi kısmını yol alsa da yol kenarı olması değer kazandırır mı?
- 11 ay
Şöyle tapuda cinsi arsa ise ya 3194 sayılı imar kanununun 15.16. maddesi ya da 18. Maddesi ile oluşmuş olabilir eski terk miktarı dop kesintisi vs. Anlaşılan tarla idi yol geçti kamulaştırma yapılmış diye düşünüyorum ama cinsine bak tapuda bir ve belediye de durumunu sor ki imar gelecek gelmiş vs ona göre değerini etkiler ve hisseli ise hisse satışı biraz daha zor
- Soran11 ay
Hocam siz anlıyorsunuz biraz sanırım bana yardımınız dokunur kesin şöyle sanırım tarlaydı evet , tarla ve arsa farklı şeyler mi? Hisse yok diye biliyorum 350-500 m2 arası bişey bi kısmı yola gitti. Yola gitmesi evet kötü ama yolun dibinde olması iyi olmaz mı
- 11 ay
Arsa ile tarla fmetrekare fiyat değeri aynı olmaz. Arsa daha değerli tarla değil neden dersen detayları var buna tarlada ilerde olacak imar düzenlemesi ile yzude 45 e kadar dop alınır.
Yanından yol geçmesi elbette yola cephesi olması tarla da olsa şunu düşün orayı alıp depo vb şeyler yapılabilir yol cephesi artisi ama bir de imar gelecek ise var mı nazım imar planlarına dahil mi 25000,100000,5000 en son 1000 zaten plan durumları hakkında bilgi alabilir raic değeri sorabilir ilçe belediyesine - Soran11 ay
Moralim bozuldu biraz bizimki galiba tarla ya ama yani anlamıyorum ekilip biçilen tarla diğeri arsa mı oluyor yani ne farkı var toprak işte…
- 11 ay
Aha aha toprak işte olmuyor canım ya tarla ve yoldan dolayı istimlak olmuş şu var tarlada hisseli ise hisseyi dışardan birine satamaz tarlayı komple satarsın hani detya var sen tapuyu bir öğren bir bakalım ada parsel bilgisi varsa hani ve hisselii sor bak bir
- Soran11 ay
Hocam hisse yok , arsa dedemindi rahmetli oldu babaanneme kaldı işte onun üstünde şu an bi tek ona ait. Dediğim gibi ortalama ds 350 m2 diye hatırlıyorum sahibinden de bakıyorum 2 milyon gözüküyor ortalama o metrekareler , ama bizim konum dahamı iyi daha mı kötü bilmiyorum
- 11 ay
Cevabına göre yoeumluyorum, dede muris oldu ise mirascilara kalır veraset intikali ile babaanneye ve çocuklarına kalır tek farkı babaanne iki hisse alır. Toplam tarla kaç metrekare satışa çıkıyor ve bölgede yakin çevrede yola cephesi olan olmayan tarlalara bak ve ortalama değer biçersin hani tarla eğimi sulu tarla susuz tarla onlara göre değişir canım
- Soran11 ay
Evet Babannem ve iki halam var mirasçı. Halalarımdan biri istemiyor zaten payını. Diğeri istiyor ama onu ikna eder alır Babannem mirasçıdan yana sorun olmaz. Ya zamanında tarlaya bakmak için gittik halamla yerini bulamadık etraftaki insanlar çok cahil tipler asla yardımcı olmadılar
- 11 ay
Sen tapuyu ada parsel ver ben parsel sorgudan bakarım ya da sende bakabilir eğer ki değişiklik olmadı ise kutukte. Ve babanda mirasçı belli ki herkes tarla satışına imzaya gidecek lafla olmaz tapuda imza atacaklar
- Soran11 ay
Hocam babam vefat etti. Babannem , 2 halam va , ben kardeşim ve abim varız babamın çocukları olarak. Kardeşim amerikada , kardeşimin de vakalet vermesi gerekiyor mu benim de? Yoksa babamın hakkı vefat ettiği için babanneme mi geçiyor
- 11 ay
Babadan size geçer burada anne pay almaz ve siz veraset ile intikal ettirmeniz gerek ve sonra da satış yapmalı bu işler için de aynen kardeş vekalet vermesi gerek intikal işlerine satmaya vs
- Soran11 ay
Al işte olaya bak ya bu işlemler çok uzun sürüyor mu kardeşim bana vekâlet verebilir mi peki konsolosluktan
- 11 ay
Verebilir sorun yokaçıkça yazin vekalette yapabilecek izinler almaya satmaya intikale gibi detaylar hani önce intikal sonra satış işlemi yapar ve herkes imza atar tapuda talep açarsınız birinizin açması yeter
- Soran11 ay
Ne saçma iş ya bu cidden. Peki bişe sorcam mesela halamlar da pay sahibi ya onlar da haklarını bir kişi üstüne devrettiklerine dair mi yazı verecekler?
- 11 ay
Hayır tapuda satışta imza atacak vekalet vermeyebilir onlarda sana verecekse aynı satış için verecek
- Soran11 ay
Onlar aynı şehirde yaşamıyor birisi İstanbul birisi Kocaeli’de yaşıyor gelmeleri mümkün değil mesela Babannem satmaya karar verirse onlar babanneme mi vekâlet verecek nasıl satılacak cidden kafam yandı ya çok özür dilerim sana minnettarım çok yardımcı oldun. Onlar yaşadığı şehirde imza atsa olur mu satışa gelmeleri mi gerek
- 11 ay
Herhangi birine verebilir vekaleti sorun değil ordai mza atamazlar talep nerden açılırsa ordan ve ordan atacak ise ayrıca döner sermaya ücreti ödersiniz
- Soran11 ay
Ama şöyle halamız da olsa vekâlet vermek istemez bence vekalet büyük bi sorumluluk değil mi? Sadece bu satış için vekâlet verilebiliyor mu? Başka konuda geçerli olmayan şekilde? Döner sermaye ücreti vekâlet için mi yoksa satış için mi? Ortalama ne kadar?
- 11 ay
Evet vekalet verirken il ilçe ada parselde olan hissemin satış işlemi için der sadece ve başak amaçla kullanamazsin ve süreli de verilebilir
- 11 ay
Son dönem sermaya bilmem ama raic deger üzerinden yüzde 4 harç var
- Soran11 ay
Peki imza atan herkes mi veriyor bu %4 ü?
- 11 ay
Ay valla bu kadar sor olmaz anlatmak alan ve satan veriri ayri ayrı canım sen hele şu tapuyu bul
- Soran11 ay
Ya Alan ve satan veriyor biliyorum zaten ama sen sanki vekâlet verirken de ödeniyor dedin sandım
- 11 ay
Vekalet noterde verilir ordaki işlemler tabiki farklı şeyler onun ücreti başka
- Soran11 ay
Of çok canım sıkıldı ya
- 11 ay
Sıkma zor olsa da çözümsüz değil sadece süreç uzun işte
- Soran11 ay
İnşallah iyi bi paraya satılır ya. Baktım ben biri 1.5 milyon a koymus biri 2 biri 3 . Üç aşağı beş yukarı bizimkiyle aynı m2 . Biz mesela 3 e koysak geç de olsa satılma şansı olur mu?
- 11 ay
Adam ilana ne zaman koymuş bak ne kadar suredik fiyat degisikligi var mı öyle en yüksek fiyattan zor şu sıralar daha zor ekonomi malum
- Soran11 ay
Hocam sahibinden de arama yapar mısınız bi benim için , Ankara Altındağ ilçesi solfasol , metrekare de 300-350 civarı seçip aratıp ilanlara bakıp yorumlar mısınız üç aşağı beş yukarı ederini anlarsınız siz , 2.5 - 3 milyon eder mi ihtiyacım olan bu sizce bi baksanız bu sekil
- 11 ay
senin ada parseli de verir misin parsel sorguda konumuna bakayım
- Soran11 ay
Onu bilmiyorum ya tapu galiba halamda , e devletten bakılırsa bakayım ama o da şu an mümkün değil annem biliyor sormam gerek , dediğim gibi baksan az çok fikirini söylesen? Ben ada parseli öğrenince de ona bakarsın olmaz mı
- 11 ay
yani intikal olsa e devletten çıkar idi ada parsel bilgisi
- Soran11 ay
Tamam ben ona bakcam bulunca söylerim dediğim gibi bakar mısınız sahibinden de ilanlara siz üç aşağı beş yukarı anlarsınız bilginiz var en azından tahmin yürütürsünüz Ankara Altındağ solfasol 300-350 m2 şeklinde
- 11 ay
bak yazarsın araştır da değerlendirelim
- Soran11 ay
Ya tamam işte ben bakana kadar iki dk sen bi baksan sen anlıyorsun bunlardan yorumunu merak ediyorum ya lütfen hadiii
- 11 ay
senin tarlanın konumunu çephesini bilmem gerek ya öyle kolay mı
- Soran11 ay
Ya hahaha haklısın değil ama tahmin yürüt diyprum iştr bakıp sen benden çok daha bilgilisin o yüzden soruyorum üç aşağı beş yukarı
- 11 ay
Haritacilikte öyle bir şey yok yeri bilmeden onu emlakçı bilir bokgede ki emlakçılar dan yardım alabilr
- Soran11 ay
Alcam zateeeen neden gıcıklık yapıyorsun ya hahahahaahaha delirttin beni baksan ölür müsün
- 11 ay
Bak ya ne gıcıklık yapayim sende alemsin herkese açık yerde nasıl yorum ki bu anlam veremedim özelden yaz sen bence
- Soran11 ay
Tamam sen bi dediğimi yap önce bak zaten çok teşekkür ederim ciddi anlamda yardım ettin ama son bişe sordum neden yardım etmiyorsun :(
- 11 ay
Ada parsel bilgisi ile olur bu işler ana yola mi ceoheli tali yola mi kaç MT yol geçiyor yola olan cephesi nedir ah ah çok şey var
- Soran11 ay
Tamam bak diyorum ki bunların hepsini anladım buraya kadar ok , en azından bi dediğim şekilde bak bi ilanlara üç aşağı beş yukarı kafanda fikir oluşur Rica ediyorum ya
- 11 ay
Müsait zaman da bakarım o zaman yani keşke öyle kolay olsa bu işler ya neyse
- Soran11 ay
Ya cidden aşkolsun bak o kadar yardımcı oldun beş dk sürmeyecek bişe zaten çok ilan yok 3-5 tane
- 11 ay
Benim de kendime göre işlerim var sedigin olay araştırma gerektiriyor ama anlattıklarım zaten benim kafamda olan şeyler
- Soran11 ay
Sana aşırı araştır demiyorum sadece ilanlara bakacaksın ya rica ettim bak benim için bu kadar aşırı önemli olmasa bu kadar diretir miyim
- 11 ay
Haberlesiriz 🤔💲
- 11 ay
Mahalle nedir
AI Persona’ya Sor

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
- 11 ay
Tam Türk aklı. Satılır mı acaba? Yapılır mı acaba? Alınır mı acaba? Ulan satışa koysana madem satma niyetin var.
03 Yorumla- Soran11 ay
Reis sakin ol. Kardeşimin eğitimi için satmayı düşünüyoruz , daha doğrusu kardeşim ve ben kdjfkddk arsa Babannem’in , ama halamın da hakkı var. Babannemi ikna edersek halamı ikna eder. Benim olsa ben satmıştım şimdiye yemiştim hatta
- 11 ay
Hee öyle sorsana, babaannen caymadan hemen satmak istiyorsunuz)
- Soran11 ay
Yok benim tontiş benim kardeşime kıyamaz. Kardeşim amerikada , şimdi söylemeyim bi mesleki dalda eğitim almak istiyo ama Euro usulü ve pahalı. Amerikada da vizesi bitti açıkçası pek iyi geçmedi dönmrk istiyor sevemedi bi türlü orayı. Halam da hissedar ama eğitim sonrası halama payını ödeyebilir kardeşim öyle diyim babannemlik sorun yok kardeşim için bu gün sat de satar mesele arsa hemen satılır mı istediğimiz anda yani alıcı oluyor mu aslında tam olarak demek istediğim PİYASASI HIZLI MI? Bunu sormalıydım aslına
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ankara gibi köylük yerde ev bile satılmaz, arsa nasıl satılsın yavrum
03 Yorumla- Soran11 ay
Californiada mı yaşıyorsun hocam
- Soran11 ay
Yalıda oturuyorsunuz sanırım hocam
Yol geçiyorsa konumu iyiyse müşteri çıkar kaç m2 ve kaç lira istiyorsunuz
05 Yorumla- Soran11 ay
Merhaba cevap için teşekkürler metrekare 300-500 arası tam hatırlamıyorum Babannem’in üstüne dedemden kaldı halamın da hakkı var ama kardeşimin eğitimi için sattırmak istiyorum ben. Babannem ikna eder borç olarak alıp onun hakkını kardeşim eğitim aldıktan sonra öderiz. Yol kısmı şöyle yanlış hatırlamıyorsam 500 dü yol geçti arsadan 350 ye düştü diye hatırlıyorum m2 si , ama emin değilim tek emin olduğum yol geçtiği yani yol geçmesi kötü evet ama yol bizim arsadan geçtiği için yola sıfır konumda olmuş olmuyor mu Buda değer katmaz mı?
- Soran11 ay
Konum Ankara Altındağ ilçesi solfasol , değeri nedir bilmiyorum annemler uyansın sorcam ama onlar da anlamaz bence emlakçı bilir dimi değerini
- Soran11 ay
Yakınında ki arazi sahiplerinden bilgi almamız mümkün değil bir keresinde arazinin yerine bakmaya gittik bise anlamadık etraftaki insanlar çok bilgisiz cahil kesim maalesef pek de yardımcı olmadılar kendi arsamızı bile bulamadık
- 11 ay
Merhaba fiyatı uygun tutarsanız satılır yoksa bu zamanda oldukça zor
01 Yorumla- Soran11 ay
Abartmadan ederi neyse o fiyattan veremez miyiz
- 11 ay
Değerinde satılması zor piyasa durgun ama biraz değerinin altına koyarsanız satılır
03 Yorumla- Soran11 ay
Açıkçası değerinin altına satmak istemeyiz diye düşünüyorum eğitim için kullancaz parayı , değerinde grç de olsa gitmez mi şu an herkes arsa almayı düşünüyor diye duymsutum
- 11 ay
Piyasa durgun krediler yüksek
- Soran11 ay
Biliyorum evet ama şöyle yani arsa tarla her daim kazandırdığı için nerde olsa alın deniyor satmayın deniyor ama şu an ihtiyacımız var
- 11 ay
Dara düşmediyseniz satmayın.
01 Yorumla- Soran11 ay
Herkes bunu diyor su an evi bırak arsa asla satılmaz deniyor ama kardeşimin eğitimi için satmak istiyoruz
Para & Ekonomi konusunda 426 cevap paylaştı. yerin konumuna göre değişir her şey
09 Yorumla- Soran11 ay
Ankara Altındağ solfasol
- Soran11 ay
Evet en doğrusu emlakçı ile anlaşmak.
- Soran11 ay
Valla çok canım sıkkın ya. Tarla mı arsa mı farkı varmış bide onun tapuda mı gözüküyor tarla mı arsa mı oldugu
- Soran11 ay
Sahibinden de bakıyorum. Anlarsanız siz de bakar mısınız Ankara Altındağ mahalle solfasol. Metrekareyi de minimum 300 veya 350 seçip var olan ilanlara bakar mısınız. Bizimki o civar bişe çünkü en azından üç asagı beş yukarı bölgenin ortalama fiyatını anlamış olursunuz siz anlıyor gibisiniz ben hiç anlamıyorum
- Soran11 ay
Anladım tşkler
Mahalle neresi
012 Yorumla- Soran11 ay
Ankara Altındağ solfasol
- Soran11 ay
Değeri nedir onu da bilmiyorum ki. Kaç m2 olduğunu da unuttum annemler uyanınca sorcam , ben kendi çapımda hayal kuruyorum şu an
- Soran11 ay
28 de ne alaka
- Soran11 ay
Hayal derken kendi çapımda satmaktan bahsediyorum henüz bananname bu konuyu açmadık aslında hayır diyeceğini sanmam kardeşim için çok seviyor satar , halam var bide işte hissedar onu da ikna eder sonrasında sana ödeyecek diyip
- Soran11 ay
Binaya verelim de gelip bina yapayım diyen yok ki
- Soran11 ay
Buradan yazınız beyfendi
- 11 ay
Aynen git yarın sat
08 Yorumla- Soran11 ay
Ergenligine veriyorum bu cevabı
- 11 ay
Bende cahilligine veriyorum
- Soran11 ay
Olmayan beynine senin sen ne biliyorsun da yazıyorsun o halde söyle