Doların bu kadar yükselmesinin sebebi nedir sizce?

Bence siyasilerin kendi çıkarları uğruna görevlerini Türkiye cumhuriyeti adına yararlı olacak şekilde yapmamaları.
Bazı şeyler o kadar basit ki.
🔥 eğitimin doğru şekilde verilmesinin üniversiteden başlaması ! Hatta üniversitede bile doğru düzgün eğitim verilmiyor.
Eskiden mühendis tülleri vardı o zamanki sorulara bakıyorum şimdiki üniversiteliler de bile o kadar sıkı soru sorulmuyor.
↪️ şimdi bile 70 80 li yıllardaki eğitimin ekmeğini yiyoruz resmen.
Bundan 20- 30 yıl sonra bu insanlar kalmayacak ve daha da kötü bir duruma düşeceğiz.
🔥 Üretimin her yıl düşmesi !!
Tarımda hayvancılıkta yeteri kadar destek yok.
Destek var ama kime?
Parası olana belli tarlası olana, zaten bizim bu adamlara yatırım yapmamıza gerek yok.
Bizim yardım etmemiz gereken hiçbir hayvanî olmayan 2-3 tane hayvanî olan insanlara yardım etmemiz gerekiyor

Bu destekten kimlerin faydalandığını görmek için zaten 3.05 araştırma yaparak görebiliyorsunuz

🔥 teknolojik gelişmeler

Bakın her proje ONAYLANMIYOR.
Geçenlerde biri vardı ne yaptığını da hatırlamıyorum ama Google’dan bulunabilir.

Adam Türkiye’de onay alamıyor Amerika’ya gidiyor orada yapıyor ve onaylanıyor adam Amerika’da çalışmalarını sürdürüyor

🔥 belli bölgelere yatırım yapılması nüfusun belli şehirleri pişirilmesi.

İnsanları belli bir bölgede tutmak basit
1- doğuda insanların minimum asgari ücret almasını sağlamak
2- her şehre yatırım için sanayi kurmak.
3- Konya en sınırlara sahip olan ilimiz. Bugün Konya’da hangi şirketler var teknoloji anlamında?
Türkiye’nin en iyi üniversitelerini orayı yap , kontenjanları iyi ayarlarsan millet Konya’ya gitmek zorunda kalacak zaten.
Fabrikaları aç teknoloji şirketlerini orada aç , Zaten Türkiye’nin merkezi gibi bir yer

Demir yolları ile kolayca oradan malzeme taşınması sağlanabilir deniz olan bir şehre oradan da yurtdışına.
🔥 memur maaşları ile normal asgari ücret birbirine yakın olsun ki herkes memur olmak istemesin.
Ülkede herkes memur olup yüksek maaş alma peşinde haklılar mı sonuna kadar haklılar. ‼️

Bazı şeyler o kadar basit ki ama yapılmak istenenmiyor belli
Güncellemeler
+1 yıl