Bence siyasilerin kendi çıkarları uğruna görevlerini Türkiye cumhuriyeti adına yararlı olacak şekilde yapmamaları.
Bazı şeyler o kadar basit ki.
🔥 eğitimin doğru şekilde verilmesinin üniversiteden başlaması ! Hatta üniversitede bile doğru düzgün eğitim verilmiyor.
Eskiden mühendis tülleri vardı o zamanki sorulara bakıyorum şimdiki üniversiteliler de bile o kadar sıkı soru sorulmuyor.
↪️ şimdi bile 70 80 li yıllardaki eğitimin ekmeğini yiyoruz resmen.
Bundan 20- 30 yıl sonra bu insanlar kalmayacak ve daha da kötü bir duruma düşeceğiz.
🔥 Üretimin her yıl düşmesi !!
Tarımda hayvancılıkta yeteri kadar destek yok.
Destek var ama kime?
Parası olana belli tarlası olana, zaten bizim bu adamlara yatırım yapmamıza gerek yok.
Bizim yardım etmemiz gereken hiçbir hayvanî olmayan 2-3 tane hayvanî olan insanlara yardım etmemiz gerekiyor
Bu destekten kimlerin faydalandığını görmek için zaten 3.05 araştırma yaparak görebiliyorsunuz
🔥 teknolojik gelişmeler
Bakın her proje ONAYLANMIYOR.
Geçenlerde biri vardı ne yaptığını da hatırlamıyorum ama Google’dan bulunabilir.
Adam Türkiye’de onay alamıyor Amerika’ya gidiyor orada yapıyor ve onaylanıyor adam Amerika’da çalışmalarını sürdürüyor
🔥 belli bölgelere yatırım yapılması nüfusun belli şehirleri pişirilmesi.
İnsanları belli bir bölgede tutmak basit
1- doğuda insanların minimum asgari ücret almasını sağlamak
2- her şehre yatırım için sanayi kurmak.
3- Konya en sınırlara sahip olan ilimiz. Bugün Konya’da hangi şirketler var teknoloji anlamında?
Türkiye’nin en iyi üniversitelerini orayı yap , kontenjanları iyi ayarlarsan millet Konya’ya gitmek zorunda kalacak zaten.
Fabrikaları aç teknoloji şirketlerini orada aç , Zaten Türkiye’nin merkezi gibi bir yer
Demir yolları ile kolayca oradan malzeme taşınması sağlanabilir deniz olan bir şehre oradan da yurtdışına.
🔥 memur maaşları ile normal asgari ücret birbirine yakın olsun ki herkes memur olmak istemesin.
Ülkede herkes memur olup yüksek maaş alma peşinde haklılar mı sonuna kadar haklılar. ‼️
Bazı şeyler o kadar basit ki ama yapılmak istenenmiyor belli
Bazı şeyler o kadar basit ki.
🔥 eğitimin doğru şekilde verilmesinin üniversiteden başlaması ! Hatta üniversitede bile doğru düzgün eğitim verilmiyor.
Eskiden mühendis tülleri vardı o zamanki sorulara bakıyorum şimdiki üniversiteliler de bile o kadar sıkı soru sorulmuyor.
↪️ şimdi bile 70 80 li yıllardaki eğitimin ekmeğini yiyoruz resmen.
Bundan 20- 30 yıl sonra bu insanlar kalmayacak ve daha da kötü bir duruma düşeceğiz.
🔥 Üretimin her yıl düşmesi !!
Tarımda hayvancılıkta yeteri kadar destek yok.
Destek var ama kime?
Parası olana belli tarlası olana, zaten bizim bu adamlara yatırım yapmamıza gerek yok.
Bizim yardım etmemiz gereken hiçbir hayvanî olmayan 2-3 tane hayvanî olan insanlara yardım etmemiz gerekiyor
Bu destekten kimlerin faydalandığını görmek için zaten 3.05 araştırma yaparak görebiliyorsunuz
🔥 teknolojik gelişmeler
Bakın her proje ONAYLANMIYOR.
Geçenlerde biri vardı ne yaptığını da hatırlamıyorum ama Google’dan bulunabilir.
Adam Türkiye’de onay alamıyor Amerika’ya gidiyor orada yapıyor ve onaylanıyor adam Amerika’da çalışmalarını sürdürüyor
🔥 belli bölgelere yatırım yapılması nüfusun belli şehirleri pişirilmesi.
İnsanları belli bir bölgede tutmak basit
1- doğuda insanların minimum asgari ücret almasını sağlamak
2- her şehre yatırım için sanayi kurmak.
3- Konya en sınırlara sahip olan ilimiz. Bugün Konya’da hangi şirketler var teknoloji anlamında?
Türkiye’nin en iyi üniversitelerini orayı yap , kontenjanları iyi ayarlarsan millet Konya’ya gitmek zorunda kalacak zaten.
Fabrikaları aç teknoloji şirketlerini orada aç , Zaten Türkiye’nin merkezi gibi bir yer
Demir yolları ile kolayca oradan malzeme taşınması sağlanabilir deniz olan bir şehre oradan da yurtdışına.
🔥 memur maaşları ile normal asgari ücret birbirine yakın olsun ki herkes memur olmak istemesin.
Ülkede herkes memur olup yüksek maaş alma peşinde haklılar mı sonuna kadar haklılar. ‼️
Bazı şeyler o kadar basit ki ama yapılmak istenenmiyor belli
Güncellemeler
+1 yıl
Doların bu kadar yükselmesinin sebebi nedir sizce?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ekonomi kötü
Su an geri geliyor. ne yukselmesi. cok dusuk su an. en az 45 olmali ihracat icin.
Zaten mevcut fiyatı yüksek yani, ihracat olması için 45 falan da olmasına gerek yok. 45 olması demek ürünümüzün seri üretim şekilde düşük fiyattan satmamız demek.
Bakın ihracatı bu kadar sorun yapacak olsaydı Amerika Birleşik Devletleri sorun yapardı.
Mevcut durumda Amerika Birleşik Devletleri ‘ nin doların bu kadar yüksek olmasından zararı olur. İhracatta sorun yaşarlar.
Türkiye’den sürekli ucuz yapılmış ürün tedarik ederlerse içerideki Üretici azalır çünkü zaten dışarıdan daha ucuza alabiliyorlar niye içeride üretsinler.
Kurum birbirine yakın olması her zaman için daha iyidir.
Türkiye zamanında bir karar vermek durumundaydı ya seri üretim yapacak daha fazla ürün satacak.
Ya da kaliteli ürün satacak daha pahalıya satacak.
Gelişmemiş ülkelerin yaptığını yaptık paramızın değerini düşürdük içeriden ihracatı yükselttik.
Ama paranın değeri yok.
Kuruşken paranın değeri vardı bakın ben üniversite yıllarımı hatırlıyorum da , 5000 TL ile çok rahat iki hafta balkan tatili yapabiliyordum.
Ve bu deli gibi kaliteli bir tatil geziyorum istediğim yerlere gidebiliyorum
Bugün sıkış tıkış bir haftalık balkan turları 30 - 40.000 ve istediğiniz gibi bir tatil yapamıyorsunuz.
Eskiden kilosu 10 TL falandı , hınzır eti kilosu 15 tavuk 13 .
Şimdi kurun yükselmesiyle birlikte birlikte bu değişti . Artık artık Bulgaristan’a git ucuza et al başka ürünler al o devir bitti. Artık onlar bizim ülkemize gelip gelip ürünleri alıp alıp gidiyorlar zira leva karşısında değer kaybına uğradık
ülkedeki insanların iş bilmezliği başka hiçbir şey değils
tek sorumlusu var o da akp
Kesinlikle 99 depreminde çadır çadır gezip hükümetin suçlu olduğunu söyleyenler bugün kalkmış sorumlu biz değiliz diyor.
Tren kazası oluyor bir tane istifa yok hatta Twitter’dan kazazedenin birini engelleyen bakan vardı bu ülkede.
Avrupa’da Türkiye’nin yaşadıklarını yaşasalardı 4.05 defa hükümet değişmişti cumhurbaşkanı değişmişti 20:30 tane Bakan istifa etmişti etmek zorunda kalmıştı.
Avrupa’da corona döneminde sırf Almanya’da 445 bakan istifa etti.
Yunanistan’da tren kazası oldu sanırım orada üç bakan istifa etti.
Fransa’da sarı Yelekliler mi ne öyle işte Yelekli bir grup Fransa’da olay çıkardı Bakan istifa etti.
Türkiye’de sadece Süleyman Soylu istifa etti onun da istifasını kabul etmediler. 🤣
Corona çıktı istifa yok , 15 Temmuz yaşandı istifa yok , deprem oldu istifa yok , sözde balyoz davası vardı istifa yok,
Bakın balyoz davasında Atatürkçü komutanlar içeri girdi ve bunların yerlerine getirilen insanlar 15 Temmuz’u yaptı😅
Dolar 3-4 den 30 TL geldi bir tane bakan istifa etmedi, damat vardı bir tane adama yoğun tepki var yıpranmasın diye görevi bıraktıdılar.
Şaka gibi ülke olduk ya yani ben dışarıdan bir vatandaş olsam geçer gülerim ya sabaha kadar gülerim elimde Çekirdek Türkiye’yi izler izler gülerim
Ayni piyasa devam
Ülkenin ileriye doğru daha iyi pozitif hale gelebilmesi için çok radikal kararlar lazım,
Benim şahsi düşüncem ise bundan sonra aynı tas aynı hamam devam ederiz hatta daha kötüye gider