Bu arada sanırım, üniversite mezunlarının yetkinliği konusunda oldukça ciddi bir şüphe var insanların kafasında. Cevaplarda sıklıkla bu yönde eleştiriler gördüm. Yanılıyor muyum?
Sizce üniversitelerimiz bir meslek konusunda temel yeterliliği sağlayabiliyor mu?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba, detayda yazdığınız gibi ülkemizde yüksek eğitimliler giderek daha az kazanmaya başladı ve üniversite mezunlarının maaşı ile üniversite mezunu olmayanların maaşları arasında fark azaldı. Aslında çalışanların önemli bir kesiminin asgari ücretle çalışması da bunda etkili oldu. Belirttiğiniz husus, öğrencilerin “Ben boşuna mı okuyorum?” sorusunu sormasına neden oluyor. Ücretlerin oluşmasında tek etkenin eğitim seviyesi olmadığı aşikar ancak eskiden kolayca ulaşılamayan yüksek eğitim imkanının yaygınlaşması da bu durumun nedenlerinden birisi oldu. Sorunuza yapılan bir yorumda belirtildiği gibi bazen cinsiyet farkı bile ücret farklılığında etkili olabiliyor. Eğitimli bireylerin yaşadığı ücret farkının azalması sorunu, iş motivasyonunun azalmasına neden oluyor ancak sorunuzda belirttiğiniz türde bir maaş adaletinin sağlanması konusunda etkin bir politika uygulandığı kanaatinde değilim.
yazdıklarınıza katılıyorum. güncellemede de sözünü ettiğim gibi, aslında üniversitelerin bir mesleğin edinilmesinde temel yeterliliği sağlayıp sağlamadığı konusunda insanlarda ciddi bir endişenin yerleştiğini görüyorum. yetersiz eğitim, zaman kaybına yol açıyor sanırım