Son yaşanan ekonomik durumlar her şeyin fiyatını çok fazla katladı bu durum maalesef üniversite eğitimine de aynı şekilde yansıdı bir çok arkadaşımız çok yüksek öğrenim giderleri nedeni ile kazandıkları üniversiteye gidemedi ya da okuduğu üniversiteyi bırakmak zorunda kaldı. Bir çok arkadaşımız kısa yoldan çalışma hayatına atıldı çünkü maalesef günümüz ekonomisi yaşamak ve ayakta kalabilmek için çalışmayı gerektiriyor. Ancak bu kadar olumsuzluklar içinde yine de üniversiteyi okumak için çabalayan mücadele eden arkadaşlarımız var. Zamanı olmayan uzaktan eğitimi tercih ederken zamanı ve bütçesi olan örgün eğitime devam ediyor. Peki size göre hangisi daha pahalı?

Uzaktan eğitim
Örgün eğitim
Her ikisi de pahalı şu an
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
16Görüş
Merhaba,
Tabii ki örgün eğitim daha pahalı çünkü bunun okul parası var yiyecek içecek kıyafet parası var kalacak yurt parası var yani var da var uzaktan eğitimde öyle değil ama açıkçası ben açıköğretim fakültesi okudum fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü okudum bu yüzden uzaktan eğitim aldım ama ben bedensel engelli olarak bitirdim yani istedikten sonra Uzak yakın fark etmiyor Yeter ki insan başarmak istesin
1 yıl önceki hayatımı anlatıyorum size yaş 19 lise üç iyi okuyun şimdi
sabah 5 de kalk 5.30 hazırlan 6 daki otobüsle okulun yolunu tut yol iki saat ders 8.10 geçe başlıyor 10 dk dinlen dders başla 3.30 ders bitimi okuldan çık otobüse bin 30 dk yol merkezden evine giden otobüse bin 1.30 saat eve gel dinlen uyu saat 10 kahve shot migren ilacı anti depresan derse başla. saat 2 ders bitimi uyu uyan saat 5 ...
açıköğretim candır caaaaaaaaaannn
Eğer benim gibi aile evinde ve üniversiteye yakın bir yerde kalıyorsan örgün eğitim daha ucuz oluyor. Evin uzakta ise yemesi, ulaşımı, yurt ya da kira... bir sürü şey giriyor.
Uzaktan eğitim maddi açıdan kolay olsa da verimi düşük hiçbir şekilde örgün eğitim yerini tutamaz.
Örgün eğitim. Başka şehirde okuyorsan daha da pahalı oluyor. Her şeyi ayrı masraf. Aile evinde isen yine yemek olsun, yol parası olsun ödüyordun. Ama uzaktan eğitimde kitap ve dönem ücreti ödüyorsun. Bu da daha az masraflı oluyor.
Nereden bakılırsa örgün eğitim her türlü daha pahalıya geliyor. Masrafları çok tabii zor bir süreç. Uzaktan eğitim daha ekonomik ama verimi düşük oluyor. Belki de verim almak kişiye göre değişir şahsen ben uzaktan eğitimi seviyorum
Örgünden herhangi bir bölüm okuyup, aöften ikinci üniversite kapsamında işe yarar bir bölüm okumak daha mantıklı.
yaşadığım yerdeki üniversitede okuyorum 5 kuruş masrafım bile yok aileme okula bisikletle gidiyorum 5km uzaklıkta
Nereden bakılırsa örgün eğitim her türlü daha pahalıya geliyor. Masrafları çok tabii zor bir süreç.
Örgün eğitim daha pahalı tabiki ama açıköğretimden de kaynakları kendimiz aldığımız için masrafı var yine de yok değil yani.
Tabii ki örgün eğitim çünkü yol masrafı yurt masrafı vs.
Örgün olması gerekiyor sanırım ama tam bilmiyorum
Örgün daha pahalı ve bir çok insan uzak yerlerden okumaya geliyor. Ben üniversitede mersine okumaya gelip kalacak yer bulamadıgı için okulu bırakanı gördüm. Uzaktan eğitim en iyisidir. ama masraf konusunda hangi bölüm okudugunada bağlı. Misal bir grafik tasarımcı ya da güzel sanatlar okuyan bir insanı düşünürsek nerede olursan ol o kağıtlar kalemler boyalar alınacak ki ödevleri ve sınavları yapabilesin :D
Bence okula git yoksa çok pişman olursun liseye gitmedim açıktan bitirdim ama hala içimde ukte liseye gidemedim diye ☹️
Örgün eğitimin teferruatı yok o yüzden daha çok pahalı..
örgün Okul yurt yeme içme gezme tozma vb
İkiside pahalı Şu an
Okul yakın olursa sorun olmuyor
Örgün olması gerekiyor sanırım
ülkede eğitim pahalı 🤷♂️
Örgün aşkım 😍