Selam 1 yıldır birlikte olduğum birisi var. Bugün bizim 1. yılımız. Dışarıda bir kahve içelim dedik akşam çıkarız dedi heralde bana sürpriz yapacak dedim. Şimdi paraya göre çıkıcaz diyor. Ben ondan lüks mekan istemiyorum ki normal bir yerde kokoreç bile yesek ben mutlu olurdum. Bu 1 yıllık süreçte aldığım hediye sayısı 1 bir kez çiçek aldım.. Maddi şeylere önem veren biri değilim pahalı olsun çabam yok. Bana yoldan papatya verse onu bile saklarım mutlu olurum. Arkadaşlarımı görüyorum hepsi yemekte orada burada biz hep parkta oturuyoruz resmen. O da çalışıyor bende çalışıyorum. Çoğu zaman hesapları Ben öderim sadece bu ara işten ayrıldığım için pek para harcamak istemiyorum.. ona rağmen biriktirdiğimi yiyorum. O çalışmaya devam ediyor. Bunu nasıl aşabiliriz
Para & Ekonomi konusunda 429 cevap paylaştı. Buna benzer bir durumla karşılaştım arkadaşlardan. Kız çok anlayışlı empatili biriydi çocuk sırf kız benim üzerime maddi yük olur diye kızla yaşanmışlığı olmasına rağmen acımasızca bıraktı gitti. Dünya tersine dönüyor ben bunu hep söylüyorum fiziksel olarak değil manevi olarak tersine işliyor bir şeyler. Yanlış giden şeyler var. Ban sende anlayışlısın ne güzel diyorsun ki çoğu zaman hesapları ben öderim diye burada cinsiyet ayrımı da yapmıyorsun feminist gruplar gibi illa erkek ödeyecek diye. Böyle kadının değeri bilinmemesinin tek nedeni dünya manevi olarak tersine dönüyor. Ben bununla defalarca karşılaştım. İyi insanların kıymeti nedendir bilinmez ama anlaşılmıyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bilemedim.. Bir kahveyi sana çok görmüyor öncelikle, bu kafadaysan çık. Aynı kahveyi kendine de çok görüyor. Problem burada. Cimrilikle ilgili bir durum olabilir ortada. Bir ara bu konuları ufaktan çıtlatabilirsin istersen ama neden benim için para harcamıyorsun şeklinde değil, neden kendin için para harcamaktan çekiniyorsun şeklinde söyle. Olayı kendinden çıkar, genel olarak para harcamaktan çok kaçınmasının sebebini öğrenmeye çalış. Dediğim gibi büyük ihtimalle senlik bir durum yok ortada, seni aşan bir durum var.
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYani artık şu bir gerçek ki ilişkide her iki tarafta bir işte çalışıyor olması gerekiyor çünkü sadece erkeğin geliri ile her şeye yetişmek mümkün değil artık buda ekonomik sıkıntıları dolayısı ile ilişkiye her türlü zararlar verebiliyor ekonomik durumlar bence ilişkiye en zarar veren faktör...
01 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 726 cevap paylaştı.
s +1 yılSeviyorsan çabalamaya değer. Evde bir kahve yapıp, küçük bi pasta alıp, parkta veya varsa sahilde oturabilirsiniz. Bizim pek maddi sıkıntımız yok (evlilik arifesi olduğu için sıkıntı bi tık sadece) ama zırt pırt hediye almaz, pahalı mekanlara gitmeyiz, cafeye gitsek de hep çay kahve içeriz (bazen nadiren bira falan) yani seviyorsan bu durumlara takılmamalısın bence. Babam bahçede çiçek yetiştiriyor, ne zaman buluşsak çiçek kopartırım, onun çiftliği var çiftlikten çiçek toplar verir falan ki ben ona çiçek vere vere öğrendi onu, yapmıyordu😂 seviyorsan dediğim gibi yap, zaten maddi sıkıntısı olmayan insan yok gibi bi şey son zamanlarda
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılmaddi sıkıntı varsa ilişki biter
00 Yorumla Bunu aşamazsınız çünkü iki kişi çalışıp da 1 sene parklarda buluşmanın yetişkin dünyasında bir sonu yok arkadaşım. Onda gözüm yok bunda gözüm yok deme amacın ne onu da anlamadım yani gözün gayet olabilir. Ki zaten var ki böyle bir kıyas yapıp üzülüyorsun haklı olarak. Aza tamah eden kadına erkekler değer vermez. Sen az istedikçe onlar kıymet bilmez. Sen gözü tok olunca o “ya ne gözü tok kız ben bunu kaçırmiyim” demeyecek. Saf ve slak buluyorlar ve zaman geçiriyolar. Kaliteli adam kaliteden ödün vermeyen kadından hoşlanır. Fakirler aşk yaşamasın mı tabii ki yaşasın yaşar da ama insanın kalitelisi zor şartlarda bile kendini belli eder. Parkta bahçede ömür geçirip hesabı sana kitleyecekse niye sevgili yapmış? Demek ki ilişki yaşamaya durumu uygun değil o zaman uygun olana kadar yalnız kalsaymış.
31 Yorumla
Soran+1 yılGözüm yok derken boğazda yemek yemeye gözüm yok demek istedim. Kebapçıda da yiyebilirim sıkıntı değil. Öyle büyütülmedim zaten. Ben 24 yaşında ailemin yanında olmama rağmen kendime bakıyorum. Çoğu zaman o da farkına varıyor yaptığım harcamaların. Diyorum da alacağım bunu beğendim diye. En azından bugün yemeğe çıkabilirdik ya hiç mi düşünmedi günlerdir
+1 yılİlk önce adamın motivasyonu yüksek olmalı. Bazen erkekler para az kazanıyorum diye ilişkiyi mahve sürüklüyor. Bu konuda ona destek olmalısın psikolojik olarak. O da bunu anlamalı. Diğer bir konu el alem gidiyor diye siz de illa restoran kafeye gitmeye mecbur değilsiniz. Her gün iş çıkışı sahilde yürüyün (eğer yaşadığınız şehirde varsa), parkta yürüyüş yapın, yürüyüş zamanı simit bile yerseniz yeterli, önemli olan konuşmalar. İşe gitmeden önce ve ya iş çıkışı görüşerek spor yapmanız da mümkün. Madiyyat gerektirmeyen müzelere ve ya görmeli yerlere gitmeniz de mümkün. Önemli olan her gün zaman harcamanız ve geleceğiniz için para biriktirmeniz.
00 Yorumla
+1 yılSevgilin eğer bir eve tek başına bakmıyorsa seninle yaşadığı ilişki beleş ve ucuzluk ilişkisi. Herkes çalışıyor para kazanıyor bir şekilde, bunu harcarkende kontrollü istemesi normal. Ama hiç harcamıyor elini cebine koymuyorsa bu ilişki de bir sıkıntı var demektir. Eğer sıkıntı varsa bu aşılamayacak bir durum. Bu devirde elini cebine atmadan kuru kuruya bir ilişki yürümez. Bedava aşk çöllerde kaldı.
01 Yorumla
Soran+1 yılDediğim gibi tüm parasını bana harcamasın. Ben kendi paramı kendim kazanıyorum zaten istediklerimi alıyorum. Ama hiç mi demez birisi ya şu kıza bir bileklik alayım bir bijuteride 80 90tl ya
Borcu vardır belki veya evlilik planları yaptıysanız şu an düğün falan min bi 600 bin tl çıkıyor erkeğin cebinden o yüzden para biriktiriyor olabilir. Gerçi pintide olabilir çünkü kız arkadaşımın olduğu zamanlar param olmasa bile yinede pahalı olmayan etkinliklere katılıyorduk en basiti sinema veya kafe tarzı yerlerde vakit geçiriyorduk çünkü onunla olmak dertlerimi unutturuyordu terapiste vereceğim parayı onunla yiyordum 😂
01 Yorumla- +1 yıl
😂😂
+1 yılGerçek hayatta para elbette ki mecburi olarak ilişki olmasa tek başına yaşasa bile gereklidir insana. Ama şu var hayat gerçek tamam da, aşk gerçek ve karşılıklı mı o çok belirleyici aslında. Kesinlikle iddia ediyorum birbirlerine gerçekten aşkla bağlı kadın ve erkek herşeyin üstesinden zamanla gelirler ve hatta zengin bile olurlar. Hediyelerden, herşeyden önce o karşılıklı güven ve aşk gelir. Para olsa da olmasa da iki tarafın da asıl olarak aşkı ve güveni incelenmeli.
00 Yorumla
+1 yılKüçük şeylerle nasıl, mutlu olduğunu onada aktar, konuşmak gerekiyor, bugün maddiyata bakmayan çok az kadın kaldı, bu nokta da seni tebrik ediyorum. ancak absürd olan şey şu yarın evlenmek isteseniz ne diyecek burası düşündürücü pinti olabilir mi sevgilin çünkü bir yerde bir şeyler yemek kahve içmek çok da zor olmamalı
00 YorumlaSen çok iyi niyetlisin ama adam çok cimri cimriliği geçmiş bu ya sevmiyo insan sevdiği kadına para ödetmez bence benim de aynı aynı durum yaşanmıştı insan bir kahve alır onu bile yapmıyordu 3 ayda hiçbir kahve içemedik hep park park en sonunda bu olaydan şikayetçi olduğumu ona anlattım dedim işte insan bir şey yapar bir çiçek alır parada gözüm yok ama jest incelik yani o da ben bunları yapamam benim karakterim bu dedi ben de ayrıldım Seven insan insan değişir çaba gösterir Sen de konuş problemi anlat ona Bak ne söyleyecek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende sizin yaptığınızı istiyorum abi yani gerçekten briisinin bulduğu diğerinin bulamadığı oluyor. Öyle her özel günde boğaz manzarasin da olmak , her hafta hediyeler , çiçekler , her kavga ettiğin de tamam sorun yok özür dilerim denmesi falan bi yerden sonra bayıyor insanı yani ayrıca adam da para yoksa yaratsın mı olmayınca olmuyor
03 Yorumla
Soran+1 yılBen yaptığımızdan pişman değilim çoğu zaman ben istiyorum termosa çay koyalım gidelim pikniğe diye ama bir yere kadar. En azından ilk yılımızda gidemez miydik bir yemeğe. Parasını elinde tutamayan birisi sigara ve biraya gidiyor resmen. Düzenli bir işi yok mesela bunu çok söylüyorum kendisi öğretmen gayet düzenli bir iş bulabilir. Ben de öğretmenim aynı yerde çalışıyorum mesela
Cevap sahibi+1 yılO zaman ayrılacaksın maddi durumunun iyi olmaması farklı bir şey parasını saçma harcaması farklı bir şey işi olmayan ve iş yapamayan birisi vakit kaybıdır eger evlilik istiyorsan yani ne ev bakabilir ne bir şey
Soran+1 yılÇok söyledim gelecek düşünüyorsan olmaz bu iş diye halledeceğim diyor. Seviyorum da Allah kahretsin yani nasıl ayrılacağım
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekarım kız arkadasımda yok.35 40 bin arası maasım var. Lojmanı ve yeme içme sirketten. Ama yinene para yetmiyor. Nasıl oluyor anlamadım. İyikide kız arkadasım yok diyorum bazen. Ya evli olsaydım bilemiyorum. Kendime bakarak sizinde bir seyler yapamamanız normal gibi geldi. Ekonomi sıkıntılı.
01 Yorumla- +1 yıl
Dışarı çıksan gezsen 1-2 tane gerekli kıyafet alsan. Ailenle 4 kişi yemek yesen 3000-4000 tl gidiyor. Tavuğun kilosu bile 200 olmuş Allah yardım etsin herkese
+1 yılÇoğu zaman hesapları ben öderim derken?
Kusura bakma ama acil Dişil enerjini yükseltmelisin. Hani ilişkiniz yeni olsa derdim gerek yok hediyeye falan. Ama adam bildiğin pinti ve sana saygısı bile yok. Neden istemeyecekmişsin? Sen değersizmisin? Bak senin gibi kızlara hiç bi erkek kıymet vermez. Adam resmen adamlığı unutmuş yanında. Bence ondan bi cacık olmaz şutla gitsin12 Yorumla
Soran+1 yılMesela bugün kasadayız adam fiyatı söyledi. Cüzdanını bile çıkarmadı. Ne yapabilirim ki böyle bir durumda?
- +1 yıl
Öyle bi bakış atacaksınki ödü mokuna karışacak anladın mı güzelim benim 🙂
Para & Ekonomi konusunda 638 cevap paylaştı. Baslarda okurken seni haksiz bulmustum ama hesaplari bile ben oderim dediginde is degisti. Resmen cimri o zaman bu. Ve oyleyse bundan hayir gelmez kimseye
10 Yorumla
+1 yılolay maddiyat değil düşünülmek, adam sana değer vermiyor çok belli. eğer bir ilişkide kadın olan taraf fazla sorumluluk almaya başlarda erkek boşvermeye başlar. ben olsam ayrılırım.
00 YorumlaAh güzelim kendini Ziyan etme bütün yorumları da verdiğin cevaplar okudum ayrılmaktan başka çare yok gibi görünüyor
Gençliğinin kıymetini bil ve ziyan etme00 YorumlaErkek arkadasinin yaptiklarini cok hos bulmuyorum acikcasi.. ciddi bir iliski.. senle onun ayri gayri mi deniliyor turkce bilmiyorum ama ondan olmamasi lazim.
00 YorumlaDirekt ayrıl. Paranı yiyen erkekten adam mı olur. Sen hesap öderken hiç mi utanmıyor acaba. Birde sürekli ödetiyormuş
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 364 cevap paylaştı. Eskiden olsa sorunlu derdim ama şimdi asgari ücrete çalışıyorsa zor Allah yardım etsin kolay değil. Anlsyışlı olun birbirinize destek olun.
10 Yorumla
+1 yılGözün olmasa milletin yaptıklarını burada saymazdın. Herkes ister lüks yaşamak kimse inkar edemez
11 Yorumla
Soran+1 yılLüksten kastım boğaz manzaralı bir yerde yemek yemek. Ben normalde kebapçıda da yerim o manada dedim
Para & Ekonomi konusunda 494 cevap paylaştı. Sen bu kadar kanaatkarken o hala kısıyorsa ben o adam fakir degil , cimri... biran önce uzaklaş derim..
00 YorumlaCimri canım benim ayrıl ondan cimri insanla ömür mü geçer, calismasa para harcamasa cimri demezdim calisiyorda harcamiyor
00 YorumlaCanım sende cimri birini bulmuşsun o değişmez kahve isterse 300 lira olsun bunu mesele eden biriyle Zaten yürümez.
00 Yorumla
+1 yılEee sen ona sürpriz yap, sen para harca o zaman? Kızların aza kanaat etmek ayağına erkeklerden para beklentisinde olması iğrenç bir şey
00 YorumlaDüzenli bir işi yok, aldığını da sigara ve alkole veriyor. Sen böyle bir ilişkiye mi layıksın?
00 Yorumla
+1 yılGerçekten hesabı siz mi ödediniz yuh yuh yuh bu nasıl bir erkek ya,,, ya o erkekten size gerçekten hayır gelmez
00 Yorumla
+1 yılDurum böyleyse aşılmaz aşkım. Erkek kadın farketmez ama böyle ufacık şeylerden bile kaçanla ilişki yürümez
00 YorumlaÇok çelişkili bir soru hemde diğer insanlar öyle böyle diyorsun hemde bişey istemiyorum diyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılBoğazda lüks yemek yemek istemem normal bir yerde de yesek olur diyorum
Soran+1 yılE arkadaşlarım tatile gidiyor, yemek yiyorlar beraber biz de bir tanesi bile yok
+1 yılVallla ben sana diyim, para finansal olayalr ilişkinin bel kemiğidir
04 Yorumla
Soran+1 yılBu beni üzmeye başladı artık
- +1 yıl
Bak ben , Türkiye'de okurken asgari ücret kadar gelirim vardı şimdi 10 asgari ücret kadar aylık gelirim var , o zaman selam bile vermeyen kızlar şimdi sürekli yazıyor
Soran+1 yılPara yüzünden aşık olsam bu çocuğa aşık olmazdım
- +1 yıl
Hem para olacak hem karakter hem saygı hepsinin olduğu birini bul
Doğru kadınlar yanlış erkeğe aşık olur
Yanlış erkekler ise doğru kadına yanlış yapar.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım seni üzerler yaaa cok iyi nıyetlısın benim sevglm bana 60 bine kolye ve 13 pro aldı her yere götürür tatile meyhanelere vs kusura bakmasın da mecbur götürecek ama bana 5 kurus harcamasa hıc degerim olmazdı… ben asla kabul edemem böyle bir durum kaç yaşındasın bilmiyorum ben 29 yaşındayım
12 Yorumla- +1 yıl
Abla işyerinden mi tanıştınız
Cevap sahibi+1 yılHayr
Sonunda üzülen sen olursun. Yok yakınken vazgeç.
10 Yorumlakanka bir kahve bile bile içemiyorsa yani ayıp ediyor
10 YorumlaDiğer arkadaşların sizin gibi çalışan normal insanlar, bence seninki para harcamayı sevmiyor.
00 YorumlaO mal adamdan bir yol olmaz en kısa zamanda ona tekmeyi basmaya bak
00 Yorumla
+1 yılEğer öyle biriyse değişmez. Bi kahve içmek 100 lira. Bunu ikiniz için yapamıyorsa sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılSorun şu ki sizin sıkıntınız maddiyat değil. Dolayısıyla aşılmaz.
00 YorumlaBir birlerine destek vererek bu konu aşılır diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılSeni iyi tanımıyor tanısa dedigini yspsrdi brnce
00 Yorumla
+1 yılo sırada ayda 20binlira sadece kızla dışardayken harcıyordum bide bana cimrisin diyordu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCimri bu çocuk ve gurursuz çünkü hesabı sürekli senin ödemeni kabul eden birinden bir şey bekleme cinsiyet önemli değil
10 Yorumla
+1 yılErkek kalmamış piyasada sen şimdi bunu erkek diye koluna nasıl takıyorsun erkek adam kadın parası mi yer ne günlere kaldık aklın varsa ayrıl direkt paraya asla önem vermem ama erkek adam kadın parası yemez gayet net
10 Yorumla
+1 yılKokoreç yiyen kız mı gel beni bul. Ayrıca cimri birisiyle olmaz. Delikanlı adamın bir ağırlığı var mekanda en azından genel olarak hesabı erkek Halleder ben çalışmayan erkek arkadaşlarıma bile hesap ödetmiyorum bazen el insaf
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım 1 yıl uzun bir süre değil bağını koparmalısın
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlarınla aşık atmaya çalışma çocuk gelecek için para biriktiriyorsa destek ol destek ol dediğim al termusa 2bardak çay otur parkta ama paraları ne yaptığı belli değilse o zaman başka birini bul
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMesela sen pasta birseyler yap piknige gidin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevdiğin kişinin hedefleri varsa zamanla güzel şeyler olur. Yoksa olmaz
00 Yorumla
+1 yılAyrıl mutsuz bir ilişki içinde neden bulunuyorsun ben nişan atmış bir insanım çocuğa gel diyodum para yok diyodu ziyan etme kendini valla
00 Yorumla
+1 yılPara önemli değil dense bile aslında önemlidir. Finansal beklentiler ve denklik çok önemli.
01 Yorumla
Soran+1 yılParasını bana harcasın demiyorum ama hiç mi düşünmez bir insan. Ben bir şey alırken aklıma çok geliyordu artık bende almamaya başladım
Ben burada bir sıkıntı sezdim üzülürsün dikkat et. Yol yakınken yolunu ayır bu işten
10 Yorumla
+1 yılBirbirinizi gerçekten seviyorsanız paranın bir önemi yok bence
00 Yorumla
+1 yılPara yedirmeyen cimri erkekten ayrıl bir bk olmaz ondan
00 Yorumla
+1 yılKötü alıştırmışsın postayı koy ültimatom ver ama tepkini belli et. Kumar oynuyor bile olabilir
00 Yorumla
+1 yılAz yiyip çok çalışarak. Yatırım birikim şart
10 YorumlaManevi destek ve maddi sorumluluklar alarak
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Böyle kimse kaldımı bu zamana da
00 Yorumla
+1 yılzamanla aşılır çalışacaksınız başka yolu mu var
00 YorumlaBu nasıl erkek awk 😀
00 Yorumla
+1 yılAşamazsınız, onun karakteri öyle...
00 Yorumla
+1 yılAşmak isteseydi bir yıldır zaten aşardı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı. Gelecek çıkmaz oradan
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılAdamın huyu böyle sanırım
00 Yorumla - Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne