Siz saldırmadan önce şunu da belirteyim ki ne evim ne arabam var ve bu gidişle olmayacak da ama insanlardaki bu lükse bu ihtişama bu gösterişe anlam veremiyorum. Ya biz çok fakiriz züğürtüz ya da millet çok zengin abii. Harbi millet bu parayı nerden buluyor ya? Ya kız 35ten küçük ama altında mercedes var audi var o var bu var yani. Ula insafsızlar hani ekonomi kötüydü nerden geliyor bu değirmenin suyu?
Son olarak şunu söylemeliyim ki bu ülkede hiçbir şey iyiye gitmeyecek, orta direk diye bir şey kalmadı ve zenginler daha da zenginleşirken fakirler de daha çok fakirleşiyor. Dünyanın her gününün bir önceki gününü arattığı güya gelişmekte olan başka bir ülkesi var mı?
Yallah Avrupaya Amerikaya dediğinizi duyar gibiyim. Fırsatım olsa gideceğim zaten merak etmeyin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kardeş Türkiye'de mülteciler hariç 80 milyon insan var ve bu insanların yüzde 20 kadari aşırı zengin. 80 milyonun yüzde 20'si de 16 milyon eder ki o sayı da Hollanda , Yunanistan gibi ülkelerin toplam nüfusuna eşit. Ha o diyorlar ya oteller , restaurantlar dolu. Türkiye'nin otelde yatak sayısı kaç biliyor musun? 1 milyon. Hiç yabancı gelmese zenginlerin 1/16'si eder. Restaurantlar, cafeler dediğin en fazla 1 milyon kişi alır, yıllık satılan araba sayısı 1 milyon civarı. Rakamlar yaklaşık sallama tabii de. Yani senin o gördüğün kişiler 16 milyon ultra zenginin bile 1/16'si. Sorun geriye kalan yüzde 80 yani 64 milyon kişi. Eskiden bunlarin da yüzde 60'a tekabül eden 48 milyonu orta sınıf dediğimiz beyaz yakalı çalışanlar idi. Türkiye'nin en büyük sikintisi o yüzde 20'yi ultra zengin ederken orta sınıfı alt sınıfa eşdeğer hale getirmesi oldu.
Teşekkür ederim değerli açıklamaların için abi.
Rica ederim. Tabii ki bu konu hakkında kitap yazılabilecek bir konu. Bu kadar kısa anlatılamaz ama bir de işin hava atma ve kredi yönü var. Bugün kredileri geri çekseler o arabaların, yatların sahibi kullanan mi yoksa banka mi daha iyi anlaşılır da 😂
Kredileri geri çekiyorlar Allahsızlar...
Henüz çeken olmadı daha. Kim çekti. 98 ve 2001'de olanları bir bilseydin. Kredi geri çekmek bakmamış firmayı bile batırmaktir.
Yani demek istediğim çok faiz bindiriyorlar artık kolay kolay kredi vermiyorlar. Olan bize oluyor
İşte , bak sen de kredi kullanan birisisin muhtemelen. Avrupa'da kredi kartı hile vermezler adama kolay kolay. İşte bizdeki zenginliğin diğer kaynağı da bu.
Sıfır parası olmasına rağmen Kuyumcuda kredi kartından 12 taksit 100.000 çekip 80.000 nakit alıp tatile giden insan gördü bu gözler.
Şöyle bişey var bu ülkede zengin insanlar işletmeleri üzerinden aklınızın alamayacağı kadar vergi kaçakçılığı yapıyor rahatça devlet bunları denetlemiyor bile 0 bir arabayı vergisini 0 göstererek alanı gördü bu gözler Zenginler bu yüzden aşırı zengin
Ayrıca çoğu işyeri asgari ücret veriyor onu bile çok görüyolar bazı yerler sigorta bile yapmıyor İşkur gibi yerlerden her ay yeni bir amele bulup işçi masrafını sıfıra indiriyolar
Voy pedevenkler
Son cümleyi anlamadım
Hee işkura ilan veriyorlar. Şimdi anladım
... Benimde çok zoruma gidiyor ama yapacak bir şey yok