Selam ben özel üniversite için para biriktirmek istiyorum fakat asla birikmez o para 180.000 TL lazım ben de düşündüm ki dana alırsam onu büyütürsem okulun parasını ödeyebilirim size mantıklı mı?
Kendi köyümüz var oradan birine veririz maaşa bağlarız sütünü peynirini satıp ıban'ıma göndermesini isterim onu da altın ve dolar ya da altın yaparım çünkü okumak istediğim okulu Azerbaycan'da tıp fakültesi 5000 dolar sizce olur mu ticaretten anlayan birileri varsa beni aydınlatsın?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılBunun için halka arz kafasıyla çalışan firmalar vardı ama çoğu güvenilmez çiftlik bank hesabı dolandıran çok.
Örneğin yumurta üretimi olan süt üretimi olan yerlerden pay alıyorsun hatta istersen sanada gönderiyorlar süt yumurta filan
Doğan buzağı, çivcivlere ortak oluyorsun
Tüm aşı temizlik, veteriner elektrik yem her şeyi onlar karşılıyorlar
Verim alamayacak noktaya gelince satımından ve kesiminden de pay alıyorsun istersen piyasa fiyatına göre yüzde payını artırıp satın alıyorsun.
Böyle sistemler var lakin hangisi sağlam bilemezsin yerinde gidip her borç harç, ne zamandır o işteler felan filan incelemek lazım. Start up olarak olanlar mantıklı ama böyle hiç bir dayanağı olmayanlar yeterince incelemeden olursa batmak garanti04 Yorumla- +1 yıl
Yok bana tarz şeyler zaten güvenmem diyorum ya zaten kırsal kesimde yaşıyorum ben küçük bir kasaba gibi bir yerde yani yakınımızda bir ton köy var kendi köyüm de var vereceğim yerde inekler var zaten köyün bir çobanı var o bütün köyün hayvanlarını toplayıp dağa çıkarıyor otlatmak için kocaman bir tarla olacak eniğin önünde ve yeşillikle dolu tüm yaz onlarla beslenebilir ayrıca biye mi alırım uzun bir süre götürsün derim beni adam ona göre verir hem inek dediğin nedir ki yani okla beslenir ottan çok ne var köyde
- +1 yıl
Otla olacak iş mi kanka stresi bile var insan gibi
- +1 yıl
Ne yapalım psikolog mu çağırayım hayvana hayvanın gönlünü mü eyleyeyim ne yapmamı beklersin
- +1 yıl
O kadarda değil bsbsbs
Var demek istedim hayvanlarda da bunlar
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer daha önce yapmadıysan ailenden biri bu işlerle ilgilenmediyse sakın girme derim hastalanır bir anda ölür anlayamazsın Fakat daha önce besicilik yaptıysanız ailenden birileri yaptıysa yerinizde varsa veteriner kontrollü güzel bakarsanız düşündüğün paranın 3 katı da çıkar Ayrıca büyütüp kesim için değil kurbana bakman lazım kesime verirsen para kazanamazsın erkek dana büyütüp kurbana satmalısın
06 Yorumla- +1 yıl
Zaten büyütüp kurbanda satmak istiyorum kesmek değil bu benim ailem eskiden çiftçiydi babam kasaptı yani amcamlar bir iş yapıyordu ama biri kasaplık yapıyordu biri çiftçilik yapıyordu biri ekinleri biçiyordu bir yere büyükbaş küçükbaş işte tavuk vesaire onlara bakıyordu hepsinin bir görevi vardı ama para ortaktı yerimiz de var ama köy benim yaşadığım yere biraz uzak benim ehliyetim de yok ve bahçede kocaman bir çiftlik var bomboş açıklayın sadece biraz bakıma ihtiyacı var betondan bir çiftlik ve ucu bucağı görünmeyen bir bahçe ama onun için sürekli yanında durmam gerekiyor o yüzden ben de köyden bir akrabamıza vermenin daha uygun olduğunu düşündüm
- +1 yıl
Sen bilirsin yani 1 dereceden yakınım değilse akrabaya da emanet etmeni tavsiye etmem yani Anne baba sağ olsa en azından 4 ya da 5 tane erkek buzağı kurban sonrası hemen alıp bir dahaki kurbana kadar bakıp satabilirseniz dediğin mi paranın masraftan sonra bile fazlasını çıkartırsın
- +1 yıl
Yani bence de tabii ki insanlar çok abartıyor inekler olmuş zaten 200-250.000 TL masrafından çok çok fazla getirisi var
- +1 yıl
İşte bu işi yaparsan hırsızlığa karşı da güzel önlemler alman lazım düzenli veteriner kontrolü de lazım bunları ihmal etme sanıyorum devlet bu iş için teşvik de veriyor onu da takip et Ayrıca sigorta olayı da var besicilikte Onları da araştır Tabii bu kadar araştırma yapıp bu işe başlar İyi para kazanır sen belki de üniversite okumaktan vazgeçersin söyleyeyim Çünkü iyi bakarsan ilgilenirsen İyi para kazanırsın
- +1 yıl
Yok ben yine de üniversite okumak istiyorum ama bu işten güzel para kazanırsam bu işi de bırakmayacağım yani bakarsın çok param olur görevler tutarım bir haftada bir giderim kontrol etmeye çünkü ben köy ortamında yapamam yani severim gezip tozmayı köy ortamında ama orada da yaşayamam
- +1 yıl
Hayırlısı olsun diyelim
+1 yılİneğe kim bakacak?
Hastalanırsa veteriner masrafı var
Yemi var ve ona devamlı kim bakacak?
Baban milyonluk adam ya? E yollasın seni ücretli olmuyo mu? Kolejlerde okudun harbiden bi yer kazanamadıysan bu arada onun içinde ayrıca bi yuh demek istiyorum02 Yorumla- +1 yıl
Sana ne arkadaşım üniversite kazanamıyorum demek ki ayriyeten kendim ailemden istemiyorum önüm yaz yani kendim yapabilirim bu tarz bir şey yapabilecek çok zamanım var çalışıp gidilecek çok zamanım var
- +1 yıl
Golay gelsing
Gizli Üye(18-24)+1 yılDana 70 80k zaten. Bunun yemi var otu var veteriner masrafları ha ölür mü kalır mı o da belli değil ölürse verdiğin paraya yazık olacak. Üstüne bir de tuttuğun bakıcının maaşı var. Diyelim ki ölmedi sütünden yağından gelir elde etmeye çalışacaksın bu sıradan danalarla olmaz onun için sütlü inekler var onlardan alman gerekecek o daha da pahalı kaldı ki köy gibi yerlerde hemen herkesin ineği veya sütünü yağını Aldığı insanlar vardır. Ha diyelim ki aldın 1 sene sonra bir tane yavrusu olur 1 sene de yavrunun büyümesini beklersin 2 2,5 seneye anca o parayı tamamlarsın. O zamana kadar da üniversiteye zam gelir yine giremezsin. Danaya verecek paran var ise üstünü de çalışarak bi şekilde tamamlarsın.
02 Yorumla- +1 yıl
O parayı çalışarak asla toparlayamam zaten hayvanı alıp evimde oturmayacağım o sırada zaten çalışacağım ama diyorum ki hayvan da büyüsün o sırada param ikiye katlansın
Cevap sahibi+1 yılHayvan işi zor iş harcı borcunu karşılamıyor işin içinde olduğumdan biliyorum ama dene umarım başarır eğitimini istediğin yerde görürsün🙏🏽
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
79Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba, hayır bu şelide hedeflediğiniz yere varmak çok zor. Bu bahsettiğiniz şekilde yatırım yapabilir ancak ve ancak seneler sonra kaymağını yiyebilirsiniz. Bunun yerine kısa vadeli yatırımlar yaparak biraz şans biraz da bilginiz sayesinde hangi fonlara yatırım yapacağınızı anlayabilirsiniz.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılO kadar güzel yapılacak işler varken daha zor bir şey istemişsin hayvancılık herkesi yapabileceği bir iş değil maalesef...
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılmantıklı değil
01 Yorumla- +1 yıl
Neden
Dana değil yalnız, sizin dişi buzağı almanız lazım. ufaktan alırsanız da süt vermesi için doğum yapması lazım. buda bir süreç. sizin buzağı nın inek olup doğum yapıp sütünü satıp gelir sağlamanız için minimum 2 yıla ihtiyacınız var. Ki bu da uzun süreç 2 yıl boyunca gelir elde etmeden, hayvanın besisini, bakıcısının parasını da cebinizden ödemeniz gerekecek. Bunları da göz önünde bulundurmanız lazım.
61 Yorumla- +1 yıl
Anladım çok haklısın
Bak şimdi bizde büyük baş hayvanlara vakıyoruz ve bu iş inan hiç kolay değil.
Bunun altından kolay kolay kalkamazsın ve bu iş inanılmaz masraflı bir iş hayvanların bakımı zor ve her hayvan o kadar para etmez bunların cinsi ırkı fiziği farklı olanı hepsi ayrı para eder ve fiyatları bakma şekline göre değişir hasta olur, yanına eş ister, yavrusu olur, barınması lazım, bakımları var, öyle kolay kolay süt alamazsın çok uğraştırır süt vermesi için büyümesi lazım büyüyecek yavrusu olacak falan ölme eşeğim ölme bu işin birde tarım kısmı var o hayvanın yemeğini üretebilmen lazım ve öyle çok fazla kâr etmeyide beklemeyin hayvanları alması ayrı dert satması ayrı dert vs vs yani göründüğü gibi bir iş değil riski çok ve bu konuda erkeklere ihtiyacın olucak gibi12 Yorumla- +1 yıl
Ya ben şöyle düşünüyorum enişteme versem bir miktar da para ödesem hakkı için onların inekleri var zaten yani eş isterse eşten çok ne var sanki zaten köy ortamında kalacak kocaman buğday tarlası var yazın hep samanlık olacak orası otlar var ve hayvanları ille otlatmaya çıkarıyorlar yem veteriner parasını veririm yeterli büyüyüp bana 200 bin TL'lik bir büyükbaş olsun
Hayvan bakmak zordur. Aşısı, yemi, bakımı, sağımı, maaşa bağladığın kişinin de maaşı vs. falan derken elinde kâr olarak fazla bir miktar kalmaz yani. Köyünde hayvancılık ile uğraşan kişilerden yardım alabilirsin. Onlar sana tüm şartları anlatırlar zaten.
12 Yorumla- +1 yıl
Büyütüp satmak istiyorum sorarım
- +1 yıl
. s. d.
+1 yılMantıksız bir dana almak sorunu çözmez birde bunu birine bak diye vermeknayri bir masraf. mantikli seylere odaklanin hayal urunu bu hata yapma. dana sut vermez hep maddiyata ihtiyaç duar bakıcısı yemi sutu olmaz yani. hayvancilik yapacak olursa coklu alip buna yatirim yapar kazanirsin. senin en mantıklı para kazanmam kendine bir site acmak ve internet ten satış yapman bu daha kolay para ve risk olmadan kazanc demek..
02 Yorumla- +1 yıl
O işleri hiç bilmiyorum sen biliyorsan beni bilgilendirirmisin?
- +1 yıl
Tabiki kendinizs Instagram sayfasi ya da trend yol sahibinden gibi sitelerde sayfa açın sayfayi kurunca sizi ben tonlendiririm ya da bakin magazalara ürünlere ayni ürünleri ustune 20 50 ekleyerek satışa sunun. siparis geldigi zaman hesabiniza para yatar ve urunu alip gönderin bukadar basit. Arti daha uygun alirim derseniz İstanbul'da daha uygun yerler var size bire bir telefonlarini vererek yardimci olurum. daha karli bir iş ve kazanc sağlamış olursunuz
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugün bir şey farkettim. Ne zaman para kazanma hırsına gitsem, psikolojik sağlığımdan ve uykumdan oluyorum. Benim gibi hassas insanlar, kendi kendine yetecek kadar paraya ihtiyaç duymalı diye düşünüyorum. Fazlası zararlı. Az ve öz. Eğer ki insanlarla baş edebilecek bir yapın varsa, hayallerinin peşinden git. Ama baş edemiyor ve sürekli sorunlar yaşıyorsan, kendi alanında mutlu olmayı bil.
12 Yorumla- +1 yıl
Hiç kimseyi takmam insanların ne dedikleri hiçbir zaman umrumda olmaz
Cevap sahibi+1 yılKişiden kişiye göre değişiyor elbette. O zaman fazla hassas biri değilsin, bu başarı açısından sorun teşkil etmez.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDana alıp büyütmek şehir içerisinde yapılacak bir iş değil, hele ki özel üniversite parası çıkartmak için yapılacak iş hiç değil. Emek ister, bilgi birikimi ister, düzenli para ister, ister de ister. Eski süt fabrikası ortağıyım ben, biz bu işe 5 milyon lira sermaye ile başlamıştık bundan kaç yıl önce.
01 Yorumla- +1 yıl
Ya şehir içerisinde değilim ben zaten kırsal bir kesimde kasabadayım ama bir sitenin içerisinde yaşadığım için bakamam yaşadığım yere bağlı bir ton köy var Kendi köyümüzde var orada bizim eski çiftliğimiz var bizde çok önceden çiftlik işi ile uğraştık çok para kaldırdık ama sonra hepsi bir tarafa dağılıp gitti amcalarımın göndereceğim yerde birçok hayvanı göndereceğim yerde birçok inek var yani yabancı yok çekeceğini sanmıyorum zaten önümüz yaz samandan ottan çok ne var yem de alırım bir iki torba Yaz boyu onu götürür
Riskli bir girişim bunu yapmak için yer lazım hayvana bakabilecek. Ciddi anlamda beslenmesi gerekiyor kolay yapılacak bir şey değil ama tutarsa ve güven kazanırsan iyi bir ticaret yapmış olursun. Ticaret her zaman risk taşır.
13 Yorumla- +1 yıl
Uçsuz bu bir borakssız Bir bahçem var Cennet gibi bir tarafı asma bahçeleri ile dolu bir tarafı da üzüm erik meyve ağaçları vesaire bir tarafında kocaman meşe ağacı var oraya kocaman bir hamak yapıyordu yani anlayacağın cennet gibi bir yer onun biraz ilerisinde bahçenin içinde çiftlik var biz seneler önce bu işi yapıyorduk 10 sene oldu bırakalı şu an Çiftlik terk edilmiş çiftliğin yanında da ev var zaten fakat evde terk edildiği için çok bakımsız kaldı yani her şeyim var ama köye gidip gelme sıkıntım var benim her şey sahibim ama ineklere bakamam bakmayı bilmiyorum bir çoban tutmayı denesem tek inek için kocaman bir Çiftlik çok büyük olur ve inek tek başına sıkılır ben de bir başkasına emanet etme taraftarıyım bu yüzden
- +1 yıl
Yanlış yazmışım uçsuz bucaksız olacaktı neyse fqdkkwkde
Riskli işler bunun hayaliyle kaç kişi dolandırıldı ya da hayvana iyi bakılmadi öldü hergun bişi çıkardı hatta biri aksine zarar eden oldu bunu gerçekten güvendiğin birine yaptirmalisin öteki türlü para kaybedersin
02 Yorumla- +1 yıl
Bizim aile bağlarımız güçlüdür yani kimse kimseye hainlik yapmaz ve emanet vereceğim adam da yıllardır kendi ineklerine bakıyor yani o da bir nevi çiftçi köy ortamında hayvan yadırgamaz hiçbir şeyi az insan sadece hayvanların içinde olacak stresli de olmaz hem
- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılBen bunu yaparak zengin olan gördüm ama zahmetli iş yani gerçekten zor ama kazançlı.
Önce bir inek aldı sütü sattı onun buzağı oldu onu sattı derken derken kocaman ahırı oldu. Ama zor ve sabır istiyor01 Yorumla- +1 yıl
Bir iş kolay değildir zaten önemli olan emek vermek
Kayınbabam da çok koyun falan baktı ama büyük baş a bakamam diyor her gün altı temizleniyor çok zahmeti var dediyse seni düşünemiyorum.
Çok para var ama.
Yapabilirsen helal olsun.01 Yorumla- +1 yıl
İnşallah bakacağız bakalım yapabilir miyim yapamaz mıyım
+1 yılTarım ve hayvancılıkta uzun yıllardır emektar tarım işçimize danışalım
01 Yorumla- +1 yıl
Soralım bakem
Eğer köyde ailenden biri bakacak olursa şöyle 10 tane semiz buzağı alıp 2 yıl büyütüp satsan gerçekten güzel bir para kazanırsın tamam biraz masraflı ama güzel para kazanırsın benim arkadaşım yapıyor
16 Yorumla- +1 yıl
Evet gerçekten öyle Bizim milletimiz insanların hevesini kırmaya çok müsait o yüzden açlıktan nefesleri kokuyor kendileri bu tarz şeyleri asla cesaret edemedikleri için ve teşekkür ederim beni cesaretlendirdiğin için umarım hayatta istediğin her şey senin olur 🎀
- +1 yıl
Teşekkür ederim düşünmen yeter sağ ol güzel dileklerin için 💗
Çalabiliyorsan şayet, zurnacı ol demişler 😊 her işin kendine göre zorlu yanları vardır. Bir dene istersen.
12 Yorumla- +1 yıl
Bir deneyeceğim bakalım görelim neler olacak
O paraya git hamile inek al günü yakın. Süt ança havanın boğazına yetiyor. Buzağı sağlıklı doğduğu an enaz 30.000 TL cepte.
03 Yorumla- +1 yıl
Hamile inek ne kadardır sence?
- +1 yıl
Sen bu işlerden anlıyor gibisin tamamdır bunu dikkate alacağım
Olmayacak hayallerin peşindesin... Kimse senin hayvanına kendi hayvanı gibi bakmaz illaki kendin başında durman gerekir
02 Yorumla- +1 yıl
Parasını vereceğim parasıyla bakmak zorunda yani vicdansız insanlarda değiller bir hayvana bakmayacak kadar
Hayvancılık için bir iki tane dana ile olmaz. Onunla ugrastigina bile değmez heleki şu an anlamıyorsun hasta filan olsa anlayamazsin
02 Yorumla- +1 yıl
Götürdüğüm yerde zaten birçok inek olacak köy ortamı ayriyeten hastalanırsa vereceğim adam senelerdir ineklerle uğraşıyor neden anlamasın ki
Süt peynirden o kadar para almak zor. Kendin bakmayacaksan daha da zor hatta imkansız. Çünkü ona bakacak kişinin de masraflarını vericeksin.
02 Yorumla- +1 yıl
Ya çok bir şey isteyeceğimi sanmıyorum zaten çünkü kendi hayvanlarına da bakıyor bir hayvan fazla olacak onun için ne değişir ki 2 kürek fazla tezek toplayacak başka bir şey değil
+1 yılOlabilir hayvancılık güzeldir. Okuamdan da iş sahibi olabilirsin. Okula şartlandırma kendini profildeki sen değilsin sanirim
01 Yorumla- +1 yıl
Ben hem okumak istiyorum hem ticaret yapmak istiyorum iki işte de elim olsun ne zararı dokunur ki
Saçma sapan bir yatırım gibi görünüyor el elin eşşeğini türkü çağırarak ararmış sende ordan kendine pay çıkart
03 Yorumla- +1 yıl
Neden saçma olsun insanlar hayvancılık ile uğraşıyor bende bir hayvan ile başlayacağım bu işe hem emanet vereceğim yerde bir çok inek var
- +1 yıl
Sağol
+1 yılGeliştirilmiş ve düzen oturmus sekilde olsa besicilikte güzel para var ama bir dana için vaaayyy denilecek kadar kazanç sağlamaz
011 Yorumla- +1 yıl
Kurban bayramina kadar gelişse yeter bana hemen bu önümüzdeki kurban bayramindan bahsetmiyorum ama iyice besleyip 200 bin TL ye satmak ta fena olmazdı (yonca ile beslerim)
- +1 yıl
Bana mantıklı gelmedi sadece beslenmeyle bitmiyor çünkü
- +1 yıl
Ne olması gerekiyor başka?
- +1 yıl
Yem fiyatlarından haberin var mı senin😀? Köyden birini maaşa bağlarım sütünü peynirini dolar yaparım demişsin de attığın taş ürküttüğün kuşa değmez.
- +1 yıl
E önümüz yaz samandan bol ne var ineğin onu uçsuz bucaksız tarla yesin dursun
- +1 yıl
Dört mevsim yaz yaşamıyoruz askım
- +1 yıl
Köye vereceğim ben zaten ve yem de alınır her türlü bu ara da yem ne kadar?
- +1 yıl
Ben hevesini kırmak istemem ama 25 kg yem 500₺ olmuş.
- +1 yıl
Bir inek 1 ayda kaç kg yer?
- +1 yıl
Ayda 300 kg yem yer, günlük 10 kg verirsin. Yonca saman ve küspe de veririm dersen sütlenir hayvan ama dediğim gibi gelen gideni karsılamaz işte
- +1 yıl
Hmm anladim
+1 yılyap tabiki Mantıklı sana her hangi bir zararı olmaz aksine yararı olur tabi iyice bir gözden geçir ondan sonra yao
01 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim hevesimi kirmadigin için sağol hem zarara girmem ki küçükken alicam buyudugunde de satacağım o zamana kadar dana büyüyünce süt vermeye başlar sütünden de faydalanirim
+1 yılÇok mantıklı ama şuna çok güldüm ya dana süt vermez ki 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Bana büyük inek olmayacak mı ya ben öyle biliyorum
- +1 yıl
Dana erkek olan dişi olana direkt inek denir yavru olana buzağı denir
- +1 yıl
Ha anladım okey
Biricik ülkemde okumak istemeniz gözlerimi yaşarttı😌😄
Umarım hedefinize ulaşırsınız.12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim Azerbaycan insanları çok zayıf insanlardır arkadaşımın annesi de Azerbaycan lıydı çok mayım çok tatlı bize çok yardımınız dokundu kardeşimizsiniz siz sizi seviyoruz 💗
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba,
Ben tarot bakarak elde ettiğim gelir ile sokak hayvanları için mama alıyorum. Baktığım fal yöntemi kendi geliştirdiğim bir metot ve baktığım insanlar genelde memnun kalıyorlar.
Eğer bu yolda bana destek olursanız çok sevinirim. Siz baktırmak istemezseniz bile ilgileneceğini düşündüğünüz kişilerle paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
11 Yorumla- +1 yıl
Sağol istemem
+1 yılKısa sürede danayı irileştirip satman mümkün değil hem o kadar para da etmez 1-2 yılın olsa dana doğurur inek olunca süt verir sana vs ama böyle zor
00 Yorumla
+1 yılO danaya yapacağın masraf zaten 100 bini bulur
01 Yorumla- +1 yıl
Olur
+1 yılYat bilmeden yat alınmaz. Kat bilmeden kat alınmaz. İz bilmeden üz sürülmez. Bilmem anlatabildim mi?
02 Yorumla- +1 yıl
Benim ailem uzun süre hayvancilik ve tarım ile uğraştı kendi çiftliğim var kocaman bir arazinin içinde ve hemen çiftliğin yanında bir de evim var ama terk edilmiş yani gitmiyoruz oraya ev ve çiftlikte yillarin verdiği yıpranma var ben eğer bir başlarsam babam bana yardımcı olur onlar bu işin ehli cifligi de temizletirim evide duzelttiririm sadece başlangıca ihtiyacim var fakat bahsettiğim Çiftlik köye çok uzak yani bir tane hayvan için ikide bir oraya gidip gelmezler görevlendireceğim insan ben de diyorum ki bir akrabama vereyim onların da inekleri var zaten 4-5 tane baksın maaşa bağlıyım
- +1 yıl
Olabilir.
+1 yılHayvancılık ve tarım'da özellikle organic tarımda ciddi paralar kazananlar var.
08 Yorumla- +1 yıl
Evet benim ailem de zamanında ciddi paralar kazanıyordu tabii birbirlerine küsüp ayrılmadıkları zamandan önce
- +1 yıl
İstanbul'da bu konuda yardımcı olabilirim sana
- +1 yıl
Nasıl olabilirsin çok merak ettim açsana biraz daha?
- +1 yıl
Arkadaş ironi yapmış
- +1 yıl
Darbelerin diye sen de deneyebilir@xsoytarıx
Vallahi çobanlık yapsan daha kârlı emin ol , hayvan bakmak zor bebekten farkları yoktur.
01 Yorumla- +1 yıl
Çobanlık yapamam bir hayvana bakamam ben yani bilmiyorum hiçbir bilgim yok
+1 yılBüyükbaş hayvan besiciliğinin maliyeti çok yüksek. Bu konuda deneyimin yoksa zarar edersin
014 Yorumla- +1 yıl
Deneyimim yok ailemin deneyimi var ama onların da bana yardım edeceğini sanmıyorum çünkü beni normal bir işte bile çalıştırmayan insanlar elimi sıcak sudan soğuk suya sokmayan insanlar yani seni büyüttük bana besle diye mi diye söylenebilirler
- +1 yıl
Bi kaç milyonluk bi yatirim yapacak sermayen olsa tamam diyecem de. Bu şekilde zarar edersin
- +1 yıl
Bak ben yatırım yapmak istemiyorum işte çevirmek istemiyorum ben sadece büyütüp kurbana yakın satıp parasını kullanmak istiyorum
- +1 yıl
Yok öyle bir dünya. Piyasa bunu yapan insanlarla dolu ve ülkede ciddi miktarda canlı hayvan kıtlığı var
- +1 yıl
Neden bahsettiğim akrabam yıllardır aynı ineklerle devam ediyor yoluna bir şey de olmuyor onlara
- +1 yıl
O yıllardır yapıyor ama sen acemisin
- +1 yıl
Ben de acemi olduğum için zaten adama vereceğim
- +1 yıl
Adam da seni bi güzel kandiracak iyice zarara sokacak
- +1 yıl
Adam beni neden kandırsın biz o tarz bir aile değiliz hatta bedavadan bile bakabilir diye düşünüyorum
- +1 yıl
Bedavadan mi? Aklıma fesatça şeyler geliyor 🤣
- +1 yıl
Saçma sapan konuşma benim babamla onlara karşı çok iyi çünkü biz de traktörümüzü veriyoruz onlar tarlaların sürecekleri zaman arabasını köye gittiğimiz zaman şehre götürüp sanayiye verip tekrar köye getiririz karşılıklı iyilikleri her zaman yaparız birbirimize adamın benim yaşımda kız var yani çok saçma sapan konuştun şu an
- +1 yıl
Sen de insanlara inanıp güvenecek kadar saf saf konuştun
- +1 yıl
Herkesin kalbi kötü değil inan yasadigim yer sıcak ılımlı ve çok iyiligimiz dokundu bize hayır demeyecektir
- +1 yıl
Tabi tabi kesin öyledir
+1 yılOlmazları kovaliyorsun ben çiftçilikten gelme biriyim o dediğin işler öyle olmuyor
08 Yorumla- +1 yıl
Aynn zor o bakimi filann
- +1 yıl
Bayağı zor hemde hastalığı var sıkıntısı var ve para kazanmak istiyorsan 1 taneyle olmaz
- +1 yıl
Trol gibi geldi sanki😄
- +1 yıl
Hahah olabilir bilemedim 😁 ama düşünen var yani 1 tane inekle zengin olacağını düşünen gurbetçi Şaban izleyip bu işe soyunan var yani
- +1 yıl
Yok canım sanmiyorum hiccc õyleysede eğer isin egitimi şart bodozlama olmaz yani yazik hayvanlarada..
- +1 yıl
Ben girmeyi düşündüm ortağımda veterinerdi son anda sattı beni 😂
- +1 yıl
Arkadaşım benim ailem çiftçiydi tamamen hayvan ve tarımın üzerine çalışıyorlardı 9 kardeşlerdi ve biri kasaptı diğeri hayvanlar ile uğraşıyordu öbürü tarlaları sürüyordu yani hepsinin birer görevi vardı ve hayvan gibi para kaldırıyordu şu an yaşadığımız yere satın alacak kadar yerden kasıp mahalleden bahsediyorum herkesten ayrı sadece babam bir inek kesiminden akşam eve geldiği zaman her gün siyah poşetlere para koyar yetmez cebine de koyar gelirdi şimdi bizim çiftliğimiz var ama terk edilmiş bir çiftlik ineği alıp oraya götüreyim desem orada kalacak birileri lazım ama o da köyden biraz uzakta olduğu için kimse orada kalmak istemez kocaman konforlu bir yer uçsuz bucaksız bahçenin içinde benim her şeyim var sadece hayvanım yok ayriyeten ben zengin olma ben zengin olmak için uğraşmıyorum zaten zenginim sadece artık babamdan para istemeye yüzüm olmadığı için kendimi bir şeyler yapmak istiyorum
- +1 yıl
Tamam para var zaten para yok demiyorum bizde ciftciyiz yani ama 1 inekle olacak iş değil 1 inekle adama vereceğin asgari ücret çıkar anca
+1 yılAzerbaycanda tibb oxumaq çətindi iş gibi saat 8 de gidib 4 de gelicen (sansliysan)
04 Yorumla- +1 yıl
Ya ben tıp okuyayım da isterse okuldan hiç çıkmayayım sorun yok
- +1 yıl
Bakude tıp okumak eglenceli olur hatta bir influencer vardi cok mutlu gozukuyordu
- +1 yıl
Yani tabii ki kim mutlu olmaz ki kitap okurken
- +1 yıl
Ben!!!
+1 yılçok uygulama var onları dene, dana vs zor işte
01 Yorumla- +1 yıl
Hangi iş kolay ki zaten
+1 yılBakmasını ve sorumluluğunu üstleneceksen yapılmayacak iş değil.
05 Yorumla- +1 yıl
Aynen yani bence çok mantıklı
- +1 yıl
Bence de mantıklı.
- +1 yıl
Fikrini çok sevdim nasıl aklına geliyor böyle şeyler
- +1 yıl
Benim ticari zekam çok yüksektir bende daha ne cevherler var anlatmıyorum sadece fikirlerimi çalmasınlar diye yani sanırım bir 10 sene sonra Türkiye'nin sayılı zenginlerinden olabilecek kapasiteye sahibim
- +1 yıl
Peki ne önerirsin kitap vesaire olarak? Umarım bahtın, yolun açık olur 💖
+1 yılİngilizce tercümanlık yap diyen kişi. İngilizce biliyor mu?
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın bilmiyorum
Tek bir inek ile olacak iş değil gibi onun da yemi suyu maliyeti var
01 Yorumla- +1 yıl
Yani benim sadece bir tek ineğim olacak vereceğim yerin 5-6 tane ineği var yani yabancılık çekmez hayvan onların içinde önümüz yazdı zaten köyde yeşillikten bol ne var buğday hazatından sonra da altta kalan samanları yer
+1 yılİngilizce tercümanlık yap 45.000 TL kazanırsın ayda
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl girerim o işe nasıl yapılır biraz aydınlatır mısın beni
- Para & Ekonomi konusunda 557 cevap paylaştı.
+1 yılÇok iyi düşünmüşsün... Hatta üniversiteye bile ödemeyi daha ile yapabilirsin👍
01 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım anlam bozukluğu var kurduğum cümlede
İneğin masaraflari oluyor olanları çözersen belki işe yarar
07 Yorumla- +1 yıl
Belki değil %100 işe yarar çünkü Kurban zamanı koca bir davarı kim almak istemez ki yani zaten insanlar üç dört kişi giriyor rahat 200-250.000 eder
- +1 yıl
aynen mantıklı
- +1 yıl
Çünkü orası direkt sınavsız alıyor orada okumak istiyorum
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılbu sene kurbana 210 bin tl veriyorum
40 bine bir sene önce alsaydım %100 kar elde ederdim : )01 Yorumla- +1 yıl
Ben zaten büyütüp çok iyi bakıp yüksek bir fiyata satmayı düşünüyorum
Senin baban milyonluksa neden sana para vermiyo merak ettim
02 Yorumla- +1 yıl
Ben anasınıfı dan bu yana özelde okuyorum bana bir ton para harcadı ailem benden başka 3 kardeşim daha var ve onlarda kolejde okuyorlar tekstil firması battı biliyorsun çok şükür bizim gelirimiz sadece tekstil değil ama insanin içi cız ediyor istemeye dilim varmıyor ve ben kendim artık ekonomik özgürlüğümü kazanmak istiyorum ayrieten babam seni özel öğretmenlerle kolejlerde büyüttük neden bir şey kazanamadın diye sormasını istemiyorum dilim varmaz ondan para istemeye ayrieten annem ile babam pek anlasmiyorlar ama annemin ekonomik özgürlüğü olmadığı için ve babamın da eli çok güçlü olduğu için onu bırakamıyor en azından babamdan bağımsız kafasını dinleyecek bir evi olsun istiyorum annemin bunun için de ticarete girmek istiyorum
- Para & Ekonomi konusunda 306 cevap paylaştı.
u +1 yılBaşında durmadığın sürece para kazanamazsın. Bi hastalık kapsa ölse batarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Basında durucak birileri var köye göndereceğim eniştemin inekleri var zaten bir kaç tane ona para verip bakmasını isteyeceğim
Bence tiktok'a gir ya da bingo live daha çok para kazandırır sana
03 Yorumla- +1 yıl
Bingo live nedir?
- +1 yıl
. s. d. d
+1 yılMaaşı süt yoğurt ödeyecek mi? Hani yem ve ilaç veteriner masrafıda olacak ya…
02 Yorumla- +1 yıl
Masrafı Max 20 bin TL olsun en fazla o da
- +1 yıl
Fizibilite yaptın yani… birde denklik kısmı var, azerbaycanda okudum tecrübeliyim yani
Öyle kolay değil özel zor paran yoksa caliş devleti düşün
03 Yorumla- +1 yıl
80 bin TL ye kadar verir ailem ama 180 bin TL onları aşıyor
- +1 yıl
Evet
Tayyip iklim kanunu nu cikararsa onu da yapamiyacaz hayvancılık bitecek yasak olacak
02 Yorumla- +1 yıl
O nasıl bir şey iklim kanununu hiç duymadim
+1 yılYapılır yavruyken daha ucuz büyüdümü 100bin olanlar var 2 tane al büyüt
02 Yorumla- +1 yıl
Değil mi yani gerçekten çok mantıklı
- +1 yıl
Evet mantıklı
Hayvanın masraflarını hesaba kattınmı hiç çoban ariyordan aylık vereceğim ücret fazla olmalı
03 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar mesela ve köyümüzde illa birileri bakicaktir hepimiz akrabayiz hemen hemen ve otlanir dağ bayır aşısı yemi ne kadar olur ki en fazla?
Yani çok mantıklı değil sonuçta hayvan bu öledebilir veya çalıştırdığın insan sana kötülük yapmakda istebilir dananın sütü olmaz erkektir hee büyütürsün kurban olarak satabilirsin başında kendin durmadığın için çok olası değil
01 Yorumla- +1 yıl
Zaten büyütüp kurbanda satmak için hedefliyorum bu hedefe ama bakmayacaklarını sanmıyorum ya kötü insanlar değiller
Gizli Üye(25-29)+1 yılAzerbaycandaysan onlayn bir iş bul dana fikri de güzel.
03 Yorumla- +1 yıl
Nasıl online ben hiç o işleri bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılAzerbaycanda isen yardımcı olurlar
Cevap sahibi+1 yılKadınlar yapıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu profil resmiyle kırsal kesimde mi yaşıyorsun :)
02 Yorumla- +1 yıl
Evet neden yasayamazmiyim?
Cevap sahibi+1 yılÇok inandırıcı gelmedi
+1 yılBu işler zordur bunun yemi hastalığı temizliği var, herkese göre değil.
Dayımın eşi yıllardır bu işi yapıyor da, çok stresli.
Bir anda bütün emek çöp olabilir.04 Yorumla- +1 yıl
Risk almayan zevk alamaz
Bu işler riskli diye kimse yapmasın mı aksine çok para var bu işte ve her işin stresi vardır ve bence doğa ile iç içe olmak diğer işlerden çok daha stressiz - +1 yıl
Bunun için yerin var mı?
- +1 yıl
Var terk edilmiş ama
- +1 yıl
Doğayla iç içe olmak kesinlikle güzel, ben de çiçek üreticisiyim ama inek direkt canlı, her şeyine daha çok dikkat edilmeli.
Koyun daha mantıklı ama, bayramda satılmak üzere.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDurumunu anlıyorum tamam ama dana alma fikri nereden geldi aklına ya
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar zora düşünce beyni çalışır tözel seyyah
Cevap sahibi+1 yılSen ve dana yetiştirmek. Hiç eşleşmedi beynimde... Böyle bir şey yaparsan yuutubır ol mutlaka
- Para & Ekonomi konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılElin yapacağı işten hayır gelmez
Ne kadar sürede lazım sana03 Yorumla- +1 yıl
4-5 ay içerisinde ama dana büyümez 1 yaşında alabilirim önümüzdeki kurban bayramına da satarım
- +1 yıl
Önerilere açık mısın peki?
- +1 yıl
Evet çok açığım gönder gelsin
Bir dana, bir inekle çok zor ya. ya da sütü gelsin ordan kazanayim da mantıksız, getirmez daha çok götürür. 3 yıldır kesim yaptırıyorum sadece iyi de para bırakıyor. Bunun için de alt yapı lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZarara girersin, hayvancılık yapıyoruz biz ve şu an sürekli satıştayız..
00 Yorumla
+1 yılOnline ticaret ile hiç zahmete girmeden para kazanabilirsin. Ön yargıyla değil bilgiyle dinlersen çok güzel bir fırsatı yakalayabilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
O nasıl oluyor benim biraz aydınlatır mısın hiç bilmiyorum bu tarz şeyleri
- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Paraya ihtiyacım var. Dana alıp büyüterek para kazanır mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler