Başlığa ne yazılır bilemedim fakat durum şu:
2024, Şubat ayında bir fatura kesildi 22 tonluk. Fiyat ve kdv de haliyle bir yüksek. Fakat faturayı kestiğim şirket şahısken A. ş. Olmuş. Muhasebe departmanında iki kişiyiz ve faturayı kesen ben olduğum için, benim bundan haberim yoktu. Bende a. ş. Olan firmalarına değilde şahıs firmalarına kestim faturayı Şubat ayında. Şu an da mizan yaparken farkediyorum ki bu şahıs firmasına kesilmiyor. Karşı firmada hiç farketmemiş, faturam nerede diye arayıp sormamış. Bu durumda ne yapılır nolur yardımcı olur musunuz bilir kişiler. Elim ayağım titriyor. Mali müşavirim de sorunlu biri. Yani ne yapıcam bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
aplacim sen ba bs yapmadin mi subat ayi sonunda kdv si verilmedi mi bu isin? ba bs var ve mutabiksaniz seve seve odeyecekler ya da karsi taraftan rica edeceksin eski firmadan yeni firmaya virman yapacaklar.. sonucta iki gunde firmayi kapatmis olamazlar.. ayrica eger ba bs yapmissan bu onlarin sorunu..
firma ocakta kapanmış o yüzden firmaya giriş yapamıyorlar hiçbir şekilde. Gibi aradığımda ise noterle telgrafla oluyor diyor. Mali müşavir satış faturasını iade işleyebilirsiniz diyor çok karışık gerçekten ve ne yapacağım konusunda dondum kaldım. Herhangi bir bilgim de yok elim ayağım titriyor. Araştırıyorum araştırdıkça başka şeyler söylüyorlar kafam da allak bullak oldu. Benim hatam kadar karşı firmanın da hatası var ama şu anda bu faturayı kurtarmam lazım ben kestim çünkü.
Bir de virman yapamazlar, karşı taraf faturayı hiç işlememiş. faturayı göremiyorlar bile
ocak kapanmissa karsi firmaya bu fatura hoic ulasmamistir ki siz kdv beyaninda bu faturayi bildirdiniz mi.. sakin ol ayrica olabilir.. cok normall.. yani cozumu olan biseyde gerilme.. fatura karsi tarafa ulasmamissa o fatura zaten gecersiz olur..
https://forum.efatura.gov.tr/view.php?id=3615
Ben muhasebeyi çok kapsamlı bilen bir değilim dediğim gibi ön muhasebe işim zaten. Ama şimdi faturayı ben kestiğim için tüm suç benim üzermde ve her yerden nasıl yaparsın, nasıl bilmezsin, ben ne yapacağım şeklinde darlamalar alıyorum. Bir yandan onlar da haklı kimse benim hatamı düzeltmek zorunda değil. Bende internettwn arıyorum işte bir çözüm yolu
Çok teşekkür ederim bu arada gerçekten çok sağolun
sikinti etme hata yaparak ogrenilir,, ayrica duzeltmek zorundalar.. sakin o sekilde dusunme... sen kafana gore kesmedin sonucta sana kes dediler sen de kestin... haber verseymis diger muhasebeci..
Bu işler o kadar kumara benziyorki. Gerçekten kimse kimsenin yardımcısı değil bilhassa keşke küçük bir hata yapsa da bende o hatayı iyice büyütsem derdindeler. Herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde. Üç saniye önce çok iyi arkadaş olmuşsun olmamışsın hiç dert değil. İlla bir açığında bir tekmeyi de onlar atmaktan gocunmuyorlar. Bende konuşmayı derdimi anlatmayı, herhangi bi hata olduğunda imkansız bir dönüşü olmadığını biliyorum. En kötüsünden bu olay için bile cezai işlem uygularlar bende onu kendi maaşımdan kestiririm o problem değil. Ama bu süreçte ki yüz ifadeleri, maddi değil psikolojik yaptırımları insanı çok yoruyor çok strese sokuyor. İlk başladığım zamanlar daha beterdi. Stresten öleceğimi hatırlarım. Şimdi ise artık içten içe biliyorum ama dıştan rol yapıp istediklerni veriyorum. Kısa bir zaman için burdayım sakin ol diyip kendimi yatıştırıyorum
dogrusunu yapiyorsun.. muhasebe basli bsina bi stress ayrica degidim gibi senin sucun degil ki suc degil.. eger sucsa da diger kisiyle ustlenilmesi gereken bi durum... sanirim kucuk bir firmadasin.. o yuzden bu kadar gerildin.. simdi kestigin faturanin ne sekilde bildirildigini ogrenmen gerek.. dkv beyaninda bulunulmadiysa o zaman hicbir sikinti yok.. simdi mali musaviri ara kestigin faturanin numarasini soyle tarihini ver bu faturanin kdv beyani yapilmis mi sor.. yapilmadiysa zaten bi sikinti yok yapilmissa nasil oldugunu sor hepsini sana aciklamak zorunda zikki zikke.. heyecan yapip alttan alma.. direk ne tcumlelerle sor.. cunku e faturanin ayrica karsidan alindigina dair onay gelmis olmasi gerek.. eger onay gelmemisse yine isleyemezsiniz.. yani bu kadar gerilecek bir durum yok sakin ol.. zaten onaylanmissa yine karsi firmanin sorumlulugu seninle alakasi yok.. ayrica karsi firma size antetli kaseli kagitla biz firmayi as yaptik gibi bisi atmis olmasi lazim atmamissa yine onlarin problemi ama topu onlara birakma tabii birlikte cozme yoluna git..
Sorunu çözdük. Beyan falan verilmiş. Yanımdaki muhasebeciye nasıl olduğunu sorduğumda adam akıllı bir şey anlatmıyor zaten öğrenmemem için. Şimdi ise ona bu kar kaldı. Tüm günümü senin yapmış olduğun hatayla geçirdim gibi gibi… ben gerçekten sakinim hatta bu sakinliği kendimden de beklemiyordum. Elim ayağım başta bi titredi ama sonralarında çözüm aramaya başladım. Tabii yine muhasebenin derin bilgilerine vakıf olmadığımdan ötürü pek bir şey anlayamadım. Ama öğrenmiş oldum. Mesela farkındayım ki bu tek benim hatam değil tabii. Karşı firma dışında genel muhasebecininde hatası. Sonuçta Şubat ayına ait bir fatura. Depo fişi işlenirken, kontroller edilirken hiç mi sende farketmedin. Demek ki o da şirketin böyle olduğundan habersizdi. Ama şimdi hatayı ben yaptığımdan, nasıl bilmezsin biz bu konuyu konuşmuştuk. Bu şahıs firmasının aş olduğunu söylemiştik diyor. e o zaman sen bunu nasıl işledin diyesim geliyor ama işte desem, bilmediğim zibiryon tane kelime sayacak, dönecek duracak ve kendini haklı yapacak. Üstüne yetkilimize de beni daha da hatalı gösterecek. Gerek yok. Muhasebe deki insanlar özellikle de kadınlar bence, çok işgüzar oluyor maalesef. Size de yine ve yine çok teşekkür ederim. Kıymetli zamanınızı ayırıp burada bana laf anlattığınız teşekkürler.
rica ederim.. sorun olursa yazarsin.. kadinlar her departmanda oylee :D
Maalesef öyleler 😂 teşekkürler tekrardan 🙏