Vadesiz mevduat hesabı actıracağım. İnternet alışverişlerinde kullanmak için. Online alisveriste banka kartı da kullanılıyor diye biliyorum doğru mudur? Öğrenciyim kredi kartım falan yok.
Banka hesabı açtırıp o hesaba para yatirip internetten alışveriş yapmak istiyorum olur mu? Ve bu açtığım vadesiz hesaptan banka herhangi bir ücret istiyor mu yıllık aylık gibi? Yoksa ücretsiz mi? Beni aylar, yıllar sonra borçlandırma gibi bir durum olmaz değil mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hayır ücret almıyor sen yatırdıkça harcayabiliyorsun zaten sana enpara öneririm o çok iyidir ama istedigin gibi her bankadan alabilirsin bankaya bile gerek yok aslinda papara öneririm o daha cok iyi bazi harcamalarinda %5 %10 geri veriyor yemek olsun burger gibi harcamalarda olsun hepsiburada gibi netflix youtube uyeliklerinde eczane olsun oyunlarda olsun vs boyle var eger amacin normal kullanimliksa papara al daha iyi ama yine bankadan alacaksan yaninda paparayi yine al
Simdi ucret aliyor mu bankalar almiyor mu sizden baska biri alıyor yazmış
Onda beyin yok sacmalamis o yüzden 4 tane banka karti kullaniyorum senelerdir ilk ben de aldim banka karti sonra baktim ücret aliniyor diye duydum iki kere bankaya gittim sordum evet aliniyor dediler bana yanlis bilgi verdiler sonra ben onu kapattiracam diye iste enpara aldim garantiden almistim sonra müsteri hizmetlerini aradim sordum hayir alınmıyor dedi karti da kapattirmadim şu anda 4 banka kartı 4 de papara karti filan var kapattiracam bir kac kacini tabi yani ücret alınmıyor hatirlamiyorum 10 seneyi gecti yani bu sana yazan benim gittigim bankanin icinde hic bir halt bilmeyenin aynısı oluyor bir de bankacayim demis zaten normal yani
Daha su ana kadar ücret kesilmedi hic bir sekilde ücret kesilse ben zaten kullanmam
Papara, ininal gibi kartlara girmek istemiyorum. Ziraat istememin sebebi de devlet bankasi olması, atm lerinin her yerde olmasi istedigim zaman para yatirip çekerim diye. Kafam karisti simdi. Ziraat aliyor mu almiyor mu? Bankaci arkadaşın paylastigi yorum ziraat bankasinin kendi sitesinde de yazıyor. En parayi araştırınca o da hesap isletim ucreti yok diyor. Ama kimse kimseye ozellikle bankalar bedava bir sey yapmaz ki. Finansbank ne kazaniyor da en oaraya hem bir suru firsat sunup hemde ucret almiyor? Finansbankin kârı ne ki burada? Hicbir banka kendisi kazanmadikca musteri iyiligini dusunmez yani.
Neyse seninle ben daha fazla zaman kaybetmeyim bosu bosuna sen hic bir sey kullanma hic bir sey yapma zaten boş ver sen rahat rahat dur babanin ya da annenin kartlarini kullan daha iyi olur senin icin
Sana laf anlatmak yerine deveye hendek atlatmak daha iyi olur
Babam kartini vermediginden bu islere giriştim zaten. Yoksa girismem. Banka islerinden de anlamiyorum. Bilmemek degil ogrenmemek ayip demisler. Bir seyler ogrenmeye calisiyorum neden kiziyorsun ki? Herkes annesinin karninda mi ogrendi boyle seyleri sanki.
Hesap işletim ücreti alınır. Kart alıp alışveriş yapabilirsin
Ne kadar alınır? Aylik mi yillik mi
Yıllık alıyor ama ne kadar aldığını tam bilmiyorum ziraat Bankası’nın internet sitesinde bu bilgiye ulaşabilirsin ben de bankacıyım ama bütün bankaların liste fiyatlarini bilmiyorum
3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 800.-TL'den düşük olan TL hesaplardan üç ayda bir BSMV dâhil 20.-TL, 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 350.-USD'den düşük olan YP hesaplardan üç ayda bir BSMV dâhil 7,5 USD olarak tahsil edilmektedir.
Bu bilgiyi buldum internette
Bende sen atmadan bakiyordum bende bunu okudum. Bana bir bankaci olarak bunun daha anlasilir halini anlatir misin? Tl olarak acacagim hesabi. Bu yaziya gore vadesiz hesabimdan 3 ayda bir 20 tl mi kesilecek? Dogru mu anlamisim. Yanlissa ya da daha farkliysa anlatirsan sevinirim
Eğer hesabında ortalama 800 tl olmazsa üç ayda bir 21 tl masraf alırız diyorlar
800 lira surekli bankada durursa 21 tl yi almiyorlar mı diger aylarda?
Üç aylık olarak takip ediyorlar hesap ortalaman eğer 800 TL’nin üzerindeyse hiçbir ücret ödemeyeceksin ama 800 TL’den altta kalırsa hesap ortalaman o zaman ödersin
Hesap ortalaması demek bazen hesap bakiyen tamamen sıfırlamış olabilir ama daha sonra çok fazla para gelmişse yine senin ortalamanı arttırır her zaman 800 TL durmak zorunda değil ama ortalama olarak bu rakamı tutturman lazım
Örneğin 75.000 TL hesabına gelir iki gün kalır sonra çıkarsa üç ay boyunca hesapta hiç para tutmasan da ortalaman 800 TL’nin üzerinde olacağı için masraf ödemezsin
Hesaba para yatirdigim an bu 21 tl yi alirlar mi otomatikmen 800 altindaysa. Muhtemelen altinda olur öğrenciyim o kadar para tutamam orada
Yani 21 tl yi hesapta para olunca direkt kendileri keser mi benim mi odemem gerekir
Hemen alınmaz üç ayın sonunda alınır
Senin hiçbir şey yapmana gerek yok üç ayın sonunda eğer alınacaksa sistem otomatik olarak alıyor
Neden özellikle ziraat bankası istiyorsun hiç hesap işletim ücreti almayan bankalar var onları da deneyebilirsin
Bende bunu soracaktim tam. En son yorumumu cevaplamani bekledim. Bana ne önerirsin? Aylik gelirim yok. Calismiyorum. Öğrenciyim. internet alisverisi icin hem kisisel hemde kitap gibi harcamalar icin makul, işlemi kolay, beni borc harcla ugrastirmayacak, ustume haberim olmadan borc falan takmayacak guvenli banka karti arıyorum.
Ziraat devlet bankasi diye ve bircok yerde atm bulunmasindan dolayi ona yoneldim ama bilmiyorum. Banka islerinden de hic anlamiyorum. Benim gibi birine, bu isteklerimi karsilayacak ne önerirsin?
Yazamadım kusura bakma çıkmam gerekti
Bizim sektörde bazı bankalar maliyetleri olarak müşteriyi yıldırmıyor maalesef ama sana hesap işletim ücreti almaöası ve internetten yapılan transferlerden masraf almaması gibi nedenlerle kuveyttürk bankasını tavsiye ediyorum bende kendi bankamda değil o bankadan bazı işlemlerimi yapıyorum
İstersen diğer taraftan da sorularını sorabilirsin
Çıkmak zorunda kaldım az önce kusura bakma geç yazdım