Güncellemeler
+1 yıl
güncel
et sürekli pahalanıyor diye 5 kilo kıyma, 5 kilo antrikot alıp buzluğa attım mesela bugün. genelde sabun şampuan deterjan ped peçete gibi ürünleri de 4 / 5 aylık stoklarım. siz peki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu tasarruf değildir.
Etin fiyatı 250 tl olsun
kilosuna 10 tl zam gelse 50 tl Cebinde kalsın diye 1250 tl harcamak zorunda kalıyorsun :)
Tasarruf harcamayla alakalı bir durumdur Harcamanı artırarak tasarruf edemezsin.
hımm peki. siz nasıl yapıyorsunuz
Tasarruf genelde temel gıda ürünlerinde yapılmaz ama madem yapacaksınız aylık 1 kilo tüketiminizi azaltın.
Balkonunuza mutfakta tükettiğiniz bir ürünü saksıya ekin.
Tasarruflu ampul kullanın
Suyu fazla tüketmeyin.
Tasarruf tek harcamada olmaz uzun süre ve düzenli olarak yapılan harcamaları minimize ederek yapılır.
Ayda 2 defa otobüs e binmeyin yürüyerek gidin.
Yani var olan harcamalarınızi artırmak tasarrufa sebep olmaz indirimde bulunan bir ürünü almak tasarruf etmeniz anlamına gelmez daha çok para harcadığınız anlamına gelir gerçek tasarruf harcamayı bu gün için azaltmak gelecek için değil.
Yılda 1 toplu alışveriş yapmaya başladım. Yumurta yoğurt meyve sebze hariç kozmetikten tut peçeteye baklagilden ete kadar stokluyorum.
Ben o kadar geniş kapsamlı yapmıyorum ama sizinki baya iyiymiş
Ben 1500 tl ye 2 market arabası stoklamıştım içinde deterjan ve kozmetik hariç yıl 2021 sonra her gün zam her gün zam bir baktım benim 2 seneye yakın tutacak aldıklarım içinde sadece 1 teneke yağ alınabiliyor. Ben ise 6 teneke zeytinyağı baklagiller baharatlar felan her şeyi almıştım. O dönem herkes kızıyordu bana şimdi deli gibi hak veriyorlar.
Hatta hedefimde bahçeli ev var. O zaman meyve sebzemi tavuğumu yumurtamı kendim yetiştiriyor olacağım birde keçi alıp süt elde edeceğim ondan da peynir yoğurt ayran teryağı felan oh mis diğer türlü hem organik değil hem deli pahalı.
Bende son üç yıldır stoklarla ilerliyorum. ama gıdada zor oluyor. gıda üzerine çok uzun süreli stok yapılmıyor. bazen bulgur vs kötü çıkabiliyor, bulabiliyor ne bileyim. şehirdeki gıdalarda güven yok.
bozulabiliyor
o da doğru bir seçenek. hele de alt gleir gurubu yapabiliyor öyle bahçeli şehir dışı evlerde daha rahat yaşam sürer.
Benim kocoman kiler odam mevcut. Bu sebeple stoklama konusunda zorlanmıyorum. Serin ve karanlık olduğu için bozulmuyor. Özel kiler kaplarımda var. Markalı güvenilir markalı ürün alınca ve yaşadığım şehirdeki toptandılarda rafta tutmuyor devamlı taze satıyor bu sebeple 2 3 bazen 4 5 sene son kullanma tarihi olan ürünler olunca hiç sorunla karşılaşmıyorum. Evde buzdolabım derindondurucumda var.
güzel sistem kurmuşsunuz tebrik ederim. Hem maddi hem psikolojik açıdan daha rahat ettirir.
Alt gelirle alakası yok. şu an ülkenin en zenginide olsan organik gıdaya ulaşman çok güç. Bir firmadan organik yumurta alırdım sahte çıktı süt alıyordum sahte çıktı firmaları ifşaladılar. Ekmek alıyordum ki normal ekmek 2 lira o 20 lira gibi 10 katıydı şimdi ekmek 10 o ekmek 100 lira oda sahte çıktı. Bu sebeple kendim üretmeye yöneldim ve dedemin bahçeli evi vardı dalından koparıp yediğim şeftalideki tadı asla başka şeyden şu an alamıyorum. Bu yüzden yine organik olmalı ve kendi yetiştirdiğim şeftalimi büyük bir lezzetle yemeliyim.
En güzel yanı alışverişe zaman ayırmadığın için olan zamanı başka şeylere harcıyorsun.
orası öyle organik gıda kaliteli gıda şehirliler için zor ulaşılır oldu. hatta yok gibi.
Bu yüzden huzur doğada diyorum. Kendin yetiştirirsin ağaç gölgesinde kahvaltı yaparsın mangal yakarsın felan şehir hayatı modern kölelerin yaşadığı tımarhane resmen.
Zenginliğe bak yaa
zenginler stok mu yapar :d
5 kğ et nedir ya
yalnız 10 oluyor toplamı :d et dediğin aylarca buzlukta kalır sonuçta dimi
Bi güzellik yap da 100gramda bana göndersene güzel ablam :)
o kadar da fakir değilsindir
Çok fakirim
kolay gelsin
eli açık gönlü zengin niye oluyorum ya? herkes kendine zor yetiyor bu devirde.
Ben müslüman da değilim. din min umrumda değil. şu an yaptığın yorumlar da makaradır umarım. saçmalıyorsun çünkü.