Babam vefat etmeden önce bi kredi çekmiş yapı krediden, biz de reddi miras yapmıstık o zaman gidip bankaya da belgeyi vermiştik. ama şimdi bize tekrar icra davası açmışlar reddetme süresi de dolmuş. ben cuma günü gidip icra dairesine belgeleri verdim ama kabul edilmemiş ne yapabilirim bu konuda? Süre dolmadan önce halam gidip bankaya vermiş belgeyi Onlar da avukata ileteceklerini söylemişler ama göndermemişler
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bir emekli ise baban, krediyi her şekilde banka hayat sigortası imzası karşılığı verir.
Önce kredide hayat sigortası olup olmadığını bir avukat desteği ile resmi yoldan öğrenin ve poliçenin lehdarı sigorta ise ona yonlendirtin. Ayrıca reddi miras belgesi hanginiz verirse versin reddi mirastır işleme bilerek alınmaması sizi bağlamaz. Onemli olan bu evrakları bankaya teslim ettiğinizi kanıtlamanızdır. Normal şartlarda bir resmi kuruma bu kadar hassas belge teslim ettiğinizde fotokopisine alındı kaşesi attırılır. Sonra avukatlarına verirler vermezler onların hatası olur zira aynı gün dosyaya belge eklenmek zorundadır.
Bu işlemler için barodan ücretsiz veya cüzi ücret ile bir avukat talep etme şansım var mıdır peki? Ya da kendim yapabilir miyim? Babam emekliydi evet. Vefat ettiği dönemde çok psikolojik sorunlar yaşadık o yüzden evrak işlerine halam yardımcı olmuştu kaşe atılmamış sanırım belgeyi işleme alacaklarını söylemişler
Ücretsiz avukat 6284 sayılı kanuna gore verilir ancak bu da kadına şiddet davalarında sağlanabilir. Bu konu ticari çıkar savaşı olduğundan ücretsiz avukat emri savcılıktan çıkmaz, dolayısı ile en azından miras hukuku ve bankacılık kanunlarını bilen bir avukata danışmak ve yonlendirmesine göre de kendiniz uğraşmak zorundasınız ya da avukattan cüzi ücret karşılığı yardım talep edebilirsiniz.
Emekliye hayat sigortasız kredi veren banka hatalıdır , normalde sigortasız kredi faizi diğerinden yüksektir yani banka şubesi kârını daha yükseltmeye çalışmış ve tek emekli de değildir bu durumda olan.
Hukukcuların uye oldugu bir site var www.hukuki.net burada soru olarak atarsan cevaplar direk avukatlar tarafından veriliyor. Kendi ilinde bir avukata burdan da ulaşabilir ya da sitede benzer soruları araştırabilirsin
Başınız sağolsun, konuda kilit nokta kredi sigortasına ulaşmak. Bu arada her bankanınsigorta acentesi tektir , bu acenteyi ogrenip direk acenteyi arayarak tc kimlik ve kredi tarih aralığı verip varsa police kopyasını ve sozleşmeyi isteyebilirsiniz.
Kişi vefat ettiğinden kişilik hakları sonlanır. Bu iddia ile muris olduğunuzu kanıtlamanız istenecektir. Siz de vefat belgesi ve kanuni mirasçı olduğunuzu gosteren mirascı belgesini gonderirsiniz. Bunu posta değil belgenin fotosunu maile ekleyerek gonderin ve arayın ki aldık desinler
Çok teşekkür ediyorum cevabınız için bunlar bana yol gösterici olacak 🙏🏻 bir şey daha sormak istiyorum babam krediyi çektiğinde 3. Evre akciğer kanseriydi ve tedavi görüyordu zaten çektikten 1-2 ay sonra vefat etti bu durumda da bankanın bir hatası olmuyor mu?
Banka saglık durumu ile ilgilenmez paranın donusunu garanti etmek zorundadır bunun yolu da primi yaşına bakarak daha yuksek de olsa hayat sigortası duzenlemektir. Bankanın hata noktası bu ve sigortasız kredi acmak da memur yani banka hatasıdır.
Bu kadar hasta birinin gorunumu hic saglıklı olmaz, akciger kanseri biri de yurumekte zorlanır nefesi yetmeyeceği icin.
Sizin ilk araştıracagınız sey kredide sigorta var mı ve lehdar ( vefat durumunda kalan borcun muhatap alınacağı yer ) kim onu bulmanız. Banka ya da avukatları zorluk cıkarsa da belgeleri gostermek zorundadır. Alamazsanız da icra mahkemesinde kaleme gidin dosyayı isteyin ve görün
ancak yanınızda mirasçılık belgesini de götürün
Soylediiğim sitede benzer acıklamalar olacaktır
Sigorta ile görüştüm zaman aşımı olduğu için meblanın çok düşük bir kısmını belki ödeyebilirler diyor
Baban vefat ettikten nekadar süre sonra reddi miras verdiniz,
Hemen o hafta yaptık 3 yıl oluyor zaten vefat edeli
Benimde babamın kredi borcu var hayatta şu an ama nasıl bir hata oldu sizce ilk haftadan yaptıysanız, sorun olmaması gerekirdi
Mahkeme size Red belgesi verdimi
İcra dairesine dilekçemi verdim cuma günü 1 saat önce uyaptan baktım itiraz süresi geçtiği için reddedildi diyor.. reddi miras kararım varken bu borcu ödemem gerekecek mi gerçekten ya saçmalık değil mi bu