Ogrenciyim.1 yıldır falan elimdeki kucuk harçlıkları euro, dolar vs yapiyorum. 2 euro almak istiyorum mesela o an param o kadar var.
Ama bana 5 euro ya da 10 euro verebilecegini soyluyor. Sonra biraz daha biriktirip aliyorum ama tabi kur da yukselmis oluyor o sirada.
Elimde para 8 euro yapiyordu. 7-8 euro almak istedigimde de vermediler. 3-4 euro da vermiyorlar. Kur suanda cok yuksek mesela. Bir anda 10-20 euro alacak param olmuyor.
Kucuk kucuk gideyim, damlaya damlaya göl olur diyorum madeni para vermiyorlar.
Hani cebimdeki 3 kr parada tl de durmasin diyorum ama madeni para almayi basarabilmis degilim.(deger farki olmuyor degil mi madeni parada? Madeni para almis olsam da rahatca gidip kur kacsa bozdurabiliyorum dehil mi?
Ozellikle mi vermiyorlar yoksa ellerinde mi yok? Ya da benim yasadigim yerde mi boyle bu durum? Doviz alirken madeni para seklinde alamiyor muyuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hocam o bozuk dövizleri turistlerden rica ederek bütünlet
Neden? 5-10 euro ya da dolar bozdurulmuyor mu sonra? Ya da 100 euroya falan ulasinca gidip dovizciye bozuklari verip 100 alamiyor muyum? Yani bende isterim bir anda 100-500 almak ama olmuyor
Hocam bozuklar taşıma maaliyeti sebebiyle değerinden duşuk aliniyor
O yüzden 100 Euro bozukla 100 Euro kağıt aynı olmuyor
Bunu bilmiyordum. Simdi zararda miyim yani? Mesela 10 euroyu mevcut kurdaki alis fiyatindan bozdurma olmuyor mu? Pek bilgili dehilim bu konularda biraz daha aciklama yaparsaniz sevinirim.
Hocam Euro bozuksa eğer, dovizci 6-7 lira aşağıdan bozar
Kactan itibaren tam fiyat veriyor bozdururken? 50 dolar/euro mu? 100 mü 200 mü?
Tam fiyat vermez, elindeki isterse 10000 Euro bozuk para olsun, yine tam fiyat vermez
Hayir sunu sormak istedim. 5-10 gibi rakamlar bozuk oldugu icin 6-7 lira asagi bozar dediniz ya. Bende elimdeki parayi hemen aninda 5-10 euro/dolara yatirmak yerine biraz daha tl biriktirip 50-100 euro falan alsam. O zamanda mı 6-7 den asagi bozar. Kurdaki 50-100 gibi rakamlari o gun ki alis fiyatindan bozmaz mi? Yine mi birkac lira adagida bozar? Yani alis fiyatinin altinda bozrurmamak icin en fazla kaç olmali alacagim doviz miktari?
Bak anlamadın sanırım, bozuk eurolar istediği kadar çok olsun yine değerinden duşuk bozarlar.
Bozuk parayı kenara koy bozugu kafandan cikar. Bende diyorum ki en az kac doviz almam lazim ki degerinden dusuk bozmasinlar?
Eğer alacağın döviz kagitsa sorun yok 5 Euro da 10 Euro da 100 Euro da orijinal değerinden bozulur
Ha işte demek istedigim bu. Benim elimde bozuk/madeni doviz yok ki. Hep kagit var ama kucuk sayilar var. 5-0-20 gibi. Bende tam bunu yazacaktim, kagit var elimde diye.
Anladımm, dediğim gibi kagitsa eğer değer kaybı olmaz
Sadece madeni/bozuk doviz vermiyorlar diye sormustum soruyu ama degerinden düşükse bozuk para iyi ki de vermemisler.
Sen bozuk deyince benim aklıma kagit 5-10 da hani küçük rakamlar ya. Onlar da değer kaybediyor diye anladım. Ama çözdük olayı. Madeni paranın değer kaybı olduğunu bilmiyordum öğrenmis oldum teşekkürler. Zaten hep kağıt nasip oldu alırken de. Bundan sonra da düz rakamlar almaya çalışacağım. Param 7 euro falan yaparken neden kağıt 5 ve madeni para olarak 2 vermiyorlar diye kiziyordum😅 iyi ki vermemişler.
Rica ederim ne demekk:) euroda sadece 5 sayısının katlarını al
AA öyle mi? Bu neden? 1 tane kağıt 5 euro var elimde. 10 euro ve üzeri al diyorsun yani
Yok yok 5 de alabilirsin, sen sadece madeni Euro almamaya bak