Az önce markete giderken yerde 50 lira gördüm ve öylece bakıp gittim. Siz olsanız ne yapardınız?

Az önce markete giderken yerde 50 lira gördüm ve öylece bakıp gittim. Siz olsanız ne yapardınız?

Bizlere öğretilen bulduğunuz paranın önce sahibini araştırmak eğer bulamaz isek ihtiyacı olan birine vermek tabi çok yüksek meblağları yetkili kurumlara haber vermek bir dürüstlük ve vatandaşlık görevidir...
Teşekkür ederim :)
büyük bir meblağ bulduğumda çevrede esnaf vs varsa onlara bırakıyorum. düşüren varsa belki çevredeki esnafa sorar diye. yoksa yine parayı alıp biraz bekliyorum o civarda. yine sahibine ulaşamadıysa para bu sefer SMA lı bebekler için açılmış standlara gidip atıyorum parayı kutuya. düşüren kişinin başının gözünün sadakası olsun diyerek. küçük meblağlar bulduğumda da yine alırım, cebimde biriktirir, şöyle iyi kötü 5 tl 10 tl olduğunda yine SMA lı bebeklerin standı gördüğümde atıyorum.
tabi cüzdan içerisinde veya bir poşet içerisinde nakit, altın, ziynet vs olursa polise götürürüm.
çocukken olsa alır harcardım ama zamanla büyüdükçe kafa yerine geldikçe bana ait olmayan hak etmediğim şeyi harcayıp içimin rahat huzurlu olucağını sanmam kısaca ATATÜRK resmi var diye yüksek bir yere koyardım trafo kutusu veya demir korkuluk veya beton çit duvar gibi
Atatürke saygımdan alırdım ☺️
Eyvallah
Cevap
14Cevap
Ben sahibini ararım
Böyle bir şey yapmayacağını ikimiz de biliyoruz bence.
Görmezden gelirim.. Görürsem içimde ki şeytan alır o parayı, şeytani uyutur yanından geçer giderim😅
Sadaka kutusuna attığım da oluyor ordan geçen bir çocuğa verdiğim de bazen eğilip üşenip almadığımda...
Yok moduma göre değişiyor ondan😂🤦🏻
Aynı şey değil kararsız olsam yaaa ne yapsam diye düşünürüm ama öyle olmuyor mesela görünce valla hiç alamam der geçerim tamamıyle o kafaya bağlı:)😂🤦🏻
Bu sizin görüşünüz 😂😁ben kendimi bilen biri olarak sakince susuyorum:))
:))
Huyum değil 😂
Mersi))
Aynı şeyi yapardım bende 🤷♀️🤷♀️🤷♀️yada yakında bir yerde oturan olan kişiler olur genelde yakınında varsa ona veriridim
Sahibi olduğunu düşündüğüm birisi olursa ona sorarım. Baktim onun değil ihtiyacı olan birisine veririm ya da bie çocuğa
Oda senin tercihin. esasinda bende ilk seçenek olarak almamayı tercih ediyorum
Dostum o anki ruh haline bağlı oluyor. Cevrede çocuk vs varsa egilmissem o zaman alırım yoksa yok
Alıp ihtiyacı olana verebilirdiniz çünkü sokakta o paranın sahibini bulmak zor olurdu
Gerçek mi diye bakarım gerçekse yırtarım geri yerine koyarım
Ben almam ama alacak olsam da kaybeden kişi adına sadaka veririm
Aa bi s*lak parasini dusurmus deyip giderim
Ben buduklarimi hayır kumbarama koyuyorum. Aylık birikenleri ihtiyacı olana veriyorum.
Bu çok iyi bir şeymiş.
zaman kolla dötü abi tuzak olabilir eğilmem ben
tenhalarda profesyonel olman dileğilyle o zaman genç
valla yerlede para arayan ben değilim sonuçta abisi 😂😂😂
Giderim iki tane sigara sonra bir urfa dürüm sonra intarnet kafe sürekli 50 kurulluk uzat derdim
valla birde onun karmasını çekemem almazdım atatürk var diye saygıdan kenara koyardım belki
Ellemiyorum haram paraya elimi uzatmam
Olur kurban
Genelde almadan geçip gidiyorum.
Bende seni tebrik ederek yavaşça uzaklaşıyorum 🤝
Sahibini bulamıyorsam ihtiyaç sahibine veririm..
Yokmuş gibi devam. Benim değil sonuçta
Tenkyuuuuu
Dilim ağzımın içinde baktım da şimdi yerinde kakzksksk
Evet çocuklardan öğrendimmm
Tenkyuu
Yoluma devam ederim o paranın musebbibi değilim
Hiç ellemem olduğu gibi yerde kalır
Alırım yerden üzerine atamın resimi vad
Bulan alacak zaten al gitsin
Alıp çocuklara verseydin
O da mantıklı doğru diyorsun haklısın
Benim kısmetimmiş der alırım...
Yapacak bir şey yok deneyse de deney napim yani alırım ben kameraya el salla derler sallarm bende shsjus
Yaşadığım yerde deney yapacak hali yok kimsenin ve herkes maddi ne olursa olsun almaya hazır ihtiyaç var çünkü deprem bölgesinden selamlar :)
Teşekkür ederim 😊
Bende bırakır giderdim
Görmemiş gibi yaparım
Sahibi ortada yoksa mama almaya giderim.
almam.
Alırım
Almayalım, yerde kalsın.
Almıyorum
Teşekkür ederim
Bırakırım ya ellemem
Teşekkür ediyorum hocam
Almıyorum
Yokuma devam ederim
Alırım. Düşürmeseydi.
Hoş eğilmeye gerek yok. TR nin en büyük banknotu olan 200TL ile bile markette bir şey alınmıyor. Yürür geçerim.
Alır, yüksek bir yere koyar, giderim.
Yerde bırakırım
Cebe atarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?