+1 yılAsgarinin üç katı demek bu. Çok iyi deneyimli mühendis değilsen, söylemen aleyhine olur. Şimdi Hakim savcılar, asgarinin 3.5 katı alıyor. 35 yaşına doktorlar da asgarinin 3.5 katına çalışıyor. Sana neden bunlarla denk maaş versinler ki? Çok ama çok deneyimli mühendis olman lazım.. Ben patron olsam ilk üç ay , piyasa ortalamasında çalıştırırım. 27 yaşında olmana bakarsak, 5 sene deneyimin ya vardır ya da yoktur. Bu da 25.000 30.000 civarıdır diye biliyorum. Memnun kalırsam; senin deneyimindeki mühendis ne kadar alıyorsa o kadar veririm. Piyasa araştırması yaparım..
06 Yorumla- +1 yıl
Ama sen benim patronum değilsin boş yapmışssın
- +1 yıl
Söylediğin fiyata iş bulduğundan, buraya yaz bakalım. Bulup bulamayacağını merak ediyorum gerçekten
- +1 yıl
Kardeş iş buldum zaten ne boş yaptın ya
- +1 yıl
kaç verdiler doğru söyle?
- +1 yıl
50 verdi diyorum
- +1 yıl
Niye yalan söyleyeyim
En İyi Cevaplar
+1 yılÇalışılır kardeşim. İş yoksa 40'a bile çalışılır. Sen çalışmasan biri illaki çalışacakya bu piyasada o yüzden ahlaki ve etik değerlerin ayaklar altına alındığı bu sektörde karın tokluğuna bile çalışılır. Çalışmazsan seni kimse bir s1k1me takmıyor çünkü. Toplum baskısı, İşverenlerin kan emiciliği, hükümetin yanlış eğitim politikaları mühendislik mesleğini çer çöp haline getirdi. Ustaya bile sözümüz geçmiyor. Neden Çünkü sen 50 alırken o adam 70-75 bin alıyor. Usta olsaydın daha kardaydın hem sorumluluğunda yoktu.
02 Yorumla- +1 yıl
Ailem bile takmıyor param yok diye
- +1 yıl
Belli bir yere kadar sabret çalış belli bir yerden sonra kendi işini kurar rahat edersin.
Deneyimin nedir? Deneyimsizsen ya da az deneyimliysen, basit bir santiyeyse adamlar başlarında işi takip edecek biri olsun diye seni işe alıyorsa maaş iyi. Benim deneyimim yeterince var her şeyden anlarım büyük bir şantiyede teferruatlı bir iş için çağırıyorlar diyorsan 60 bin de iste 70 bin de iste.
00 Yorumla
Elli gayet iyi bir ücret, bildiğim kadarıyla yeni mezunlar asgari ücret üzerinden çalışıyor, onun dışında 30 ve 45 alan duydum. 60 verirkerse ne âlâ ama yine de iyi bir ücret. Türkiye şartları yoksa daha fazlasını hak ediyorsunuzdur.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAsgarî ücretin 17 bin olduğunu düşünürsek gayet güzel para gadası
03 Yorumla- +1 yıl
Ama 3 şantiyeye bakacağım yani her bina asgari ücrete denk geliyor
- +1 yıl
O zaman başka
- +1 yıl
O bakımdan söyledim yoksa 50 bin iyi para
Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. 1- Firmanın maaşlı personeli olacaksan , Gerçekten fiili anlamda şantiye şefliği yapacaksan, inşaatı, ustaları yöneteceksen iyi.
2- Sadece tek inşaat için geçici bir gorevse az
3- Fiili değil de sadece kağıt üstünde imza için şantiye şefi olacaksan çok19 Yorumla- +1 yıl
1 numara olcak
- +1 yıl
Abi ama 3 şantiye bakcam 3 bina yani her bina için 18 bin lira
- +1 yıl
Firmanın maaşlı personeli olacaksın. Bugün 3 bina bakarsın yarın şantiye olmaz boş oturursun. Maaşlı olduğun zaman bütün bunları değerlendirme şansı olmaz. 2 numaraya geçmen lazım o zaman. Ya da dışardan bağımsız şantiye şefi olarak maliyet yüzdesi ive/veya anlaşmalı çalışabilirsin.
- +1 yıl
Firma büyük değil abi normal küçük firma
- +1 yıl
Ve tek mühendis benim
- +1 yıl
Abicim ben 3 ayrı binaya şantiye şefliği yapcam onu anlamıyorsun
- +1 yıl
3 ayrı binanın şantiye şefliği
+1 yılValla her türlü az. Mühendislik kolay bir meslek değil. Okuması ayrı zor, çalışması ayrı zor. Oturduğun yerden çalışılmıyor elbette daha fazlasını isteme hakkın var. Seni yoracaklarsa, sende hakkını almak zorundasın.
Nerden biliyorsun diyenlere de çevrem hep mühendis ve ayrıca kardeşimde mühendislik okuyor inanılmaz zor, emek isteyen bölüm..11 Yorumla
+1 yılPiyasayı ve senin durumunu bilmediğimden bişey diyemem. İstemeden önce koz olarak kullanabileceğin şeyler olsun. Misal: karşı taraf senin yerine x kişisini o maaşa alsa bişey kaybeder mi? Ona göre karar ver derim.
05 Yorumla- +1 yıl
Beni rahatca her işte kullanıtor mesela😂tanıdık diye
- +1 yıl
😂 o zaman onu kullan. Başkası olsa bu kadar rahat iş yapamayacağını, yabancı alışmanında ona maliyetli olacağını uygun bir dille belirt. Sonra biraz daha artış olmasını talep et.
- +1 yıl
Öyle yapcam abi çünkü 3 bina şantiye bakcam 50 bin az bina başı asgari ücrete denk geliyor işte
- +1 yıl
Allah kolaylık versin. Hayırlı akşamlar.
- +1 yıl
Sağol abi hayırlı akşamlar
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTecrübene göre değişir kardeşim. 2-3 yıllık mühendissen tabi eğitim ve çalıştığın sektöre göre değişmekle birlikte Şu an mühendislere verilen ücret bu.
Tabi sen her zaman skalanı yüksek tut.
010 Yorumla- +1 yıl
tecrübem çok yok ama işin riski çok fazla
- +1 yıl
Bence boşta durma.
- +1 yıl
doğru aile bile farklı bakıyor ya iş yokken
- +1 yıl
çalışırım
- +1 yıl
Daha iyi yerler çıkarsa tercih et hacım.
- +1 yıl
Öyle yapacağım
- +1 yıl
Yolun açık olsun kardeşim.
- +1 yıl
Hepimizin hocam bu arada önerdiğin suplament markası var mı creatin olarak
- +1 yıl
Creatinden uzak dur. EAA ve BCAA önerebilirim.
- +1 yıl
Niye ki
Siz ne mühendisliği bitirdiniz bölümünüz ne benim okumak istediğim bölüm de mühendislik fakültesine bağlı ama bende matematik altyapısı yok bunun yanında fizik de lazım ikisi yüzde 70 etkisi olan ders önemli bunun yanında dil dersi önemli özellikle ingilizce belirleyici oluyor sorum şu matematik altyapısını nasıl oluşturmalıyım? ve fizik tabiki ana sorun bu
02 Yorumla- +1 yıl
Müh okuma bence
İnşaat mühendisiyim - +1 yıl
Şu anda zaten mühendislerin çoğunluğu gidiyor yurtdışında iş buluyor daha yüksek maaş ve refah seviyesi yüksek olduğu için Türkiye'de azınlıkta olan bir gurup var onların önüne de torpil mülakat sınav tecrübe şartları koyuyorlar atanması bir hayli zor oluyor Türkiye'den bir yolunu bulup da kaçabilen kendini kurtarıyor yani bölüm farketmez ama atama garantisi olsun yeter diyoruz biz de ama benim önümdeki engel matematik fizik ve dahası zaman yaş şartı var artık almıyorlar yaşı geçeni
firmaya şantiyeye göre değişir ama dikkat etmeni tavsiye ederim, ortalamanın belli yüzdenin fazlasını söylersen eleyedebiliyorlar direkt sana dönüş yapmadan. seninle pazarlık yapabilecekleri bir meblağ söylemen lazım. piyasayı takip edip gerekirse meslektaşlara sorucan kanka
01 Yorumla- +1 yıl
Hocam yani benim iş karışık.
Ülkede hakkettiği maaşı kim alıyor ki. Okumayan lar daha çok kazanıyor, boşuna okuduk mk keşke kuaför olsaydım iki tane tüy çeker daha çok kazanırdım sjsks
03 Yorumla- +1 yıl
Dndjf bende öyle diyorum niye okuduk antepli
- +1 yıl
Shahsh asansörden sıkıldım
Bence bir başla, sonra tecrübelendikçe bununla ilgili konuşursun. Ha tecrüben vardır elbette, sadece yeni bir iş yerinde kendini bir süre göstermek iyidir
01 Yorumla- +1 yıl
doğru abi
+1 yılBir mühendis için 50 bin az paradır, görüşlere baktım da; mühendislerin ne iş yaptıklarını bilmeyenler çok demişler.
Mühendis, yeri gelir milyarlık projeler çizer, altına da imza atar...
01 Yorumla
+1 yılBenim zamanında maaş 6 aylık mühendisken 3.500 $'dı ama ilk 20'de olan bir firmadayken. Bir de yaşadığın şehir önemli mesela İstanbul ise 50.000 çok az
00 Yorumla
+1 yılBence işe başla, işte kendini gösterince 1 yıl dolsun, oturup konuşursun, hemde işi. kavrqyan biri olarak konuşma hakkın olur
07 Yorumla- +1 yıl
Abi ama 3 şantiye bakcam şantiye bina başı asgari ücrete denk geliyor
- +1 yıl
Alanın nedir,
- +1 yıl
İnşaat mühendisiyim
- +1 yıl
O zaman sana en güzel tavsiyem Rüzgar enerji santralleri ile çalişman. Maaşları güzeldir ama kendini de göstermen gerekir. Çünkü saha sorumluluğun ve işin çok önemli
- +1 yıl
İşte deneyim önemli abi bended eo yok
- +1 yıl
Merak etme tek olmayacaksin, büyük işlerde işi hemen yeni gelene yuklemezler. Tecrübeli olanlar olur illaki yanında. İş veren kendini yeni gelene büyük sorumluluk vererek riske atmaz ama maasta da az vermez
- +1 yıl
Büyük firmalara başvuracağım bakalım alacaklar mı
- Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılKaliteli iyi bir mühendissen 50 bin pekte fazla bir para değil
Millet 30.40 bin tl kazaniyor herhangi bir sökterde hemde şu ekonomiye göre az bence01 Yorumla- +1 yıl
Az ama veren yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın 27 ise eğer uçma bence 50 değil 40 bulsan bile git ve çalış bu kadar uçmayın altı üstü Mühendislik Ortalama bir zekaya sahip olan her insanın okuyabileceği bir bölüm inşaat mühendisi uçmayın çocuğum uçmayın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 610 cevap paylaştı.
+1 yıltecrübe işin yapıldığı sehir konum vs değişir ofiste 50 bin alırım şantşiyede 70 isterim
01 Yorumla- +1 yıl
Şantiye işte 50 az gibi
- Para & Ekonomi konusunda 639 cevap paylaştı.
+1 yılHangi firma, ne mühendisisin, deneyimin ne alemde, cvn nasıl vs vs, bunları bilmeden ne cevap verelim?
00 Yorumla Büyük şehirde yaşıyorsan yetersiz. Küçük şehirde yaşıyorsan yeter.
05 Yorumla- +1 yıl
Djdjd yetmez
- +1 yıl
Sen nirelere kayboldun la dhsh
- +1 yıl
Krjdf arada kayboluyorum özledin mi
- +1 yıl
Yok, kaybolunca şaşırdım djsj
- +1 yıl
Shdjd he sjdj seni gidi
+1 yılMühendis hak ettiği parayı almıyor zaten napacaksın
05 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun abi
- +1 yıl
Bence 80 almalıyız en az
- +1 yıl
Valla öyle abi şu an 3 yerin şantiyesine bakcam 3 bina aylık 50 vercek 60 istesem mi
- +1 yıl
İste bence
- +1 yıl
İsticem ya mecbur
Bir süre deneyim kazanırsınız. Kendi paranı kazanmak farklı bir özgüven, keyif sonuçta..
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen oda var
Ne mühendisi sin hangi okul dan mezun sun kardeşim yıldız teknik elektrik mühendisi öyle hemen istediğin maaşı vermezler baraj da müdür
02 Yorumla- +1 yıl
İnşaat mühendisiyim
İstedigini vermeyebilir ama işte söyleceğim açık fazla diye
+1 yılKanka sen daha gecenlerde işsizim diye dert yanıyordun 😬
02 Yorumla- +1 yıl
yeni teklif geldi knki işssizdim
- +1 yıl
aama işin sorumluluğu fazla diye sorguluyorum
+1 yılValla ben de okul müdür yardımcısıym maasimi demeyim gülersin
06 Yorumla- +1 yıl
niyee
- +1 yıl
Düşük çünkü
- +1 yıl
40 bin vardır
- +1 yıl
boş ver allah bereket versin
- +1 yıl
İyi alıyorsunuz merak etme kardeş burdada söylenme bence
- +1 yıl
🙂🙏👍
Çalışılır ama işten sana vakit kalmıycaksa değmez
01 Yorumla- +1 yıl
bana vakit kalır mı bilmiyorum :D
Ben de mühendislik okuyorum ve acayip zor. İnşallah ben de mezun olup işe başlayacağım. Öğrencilikten de öğeenciliğin yokluğundan da bıktım
00 Yorumla
+1 yılSenin bu sorunu görünce iyi ki yıllarca okul okumamışım mutlu oldum şimdi
07 Yorumla- +1 yıl
Niye
- +1 yıl
Kardeş maaş durumu maaş durumu orta terkim Şu an senin dediğin rakamı Ben kazanıyorum zaten
- +1 yıl
Abi okuyana zaten asgari ücret veriyorlar ki
- +1 yıl
Keşke okumasaydım diyorum
- +1 yıl
Aslında senin mesleğinde maaş durumunun önü açık asgariden başlar 200 bin liraya kadar ben gördüm duyuyorum Tabii okuduğun Mühendislik dalına göre değişebilir fakat 50.000 çok az Fırsatçı iş verenlerin ortaya çıkardığı Sonuç bu Allah yardımcın olsun
- +1 yıl
İnşaat mühendisiyim abi ben
- +1 yıl
Ben beklemektense çalışmaya başlamanı tavsiye ederim piyasanın içinde olunca zamanla daha iyi imkanlar sunan iş yerlerini bulursun şu an inşaat mühendisliği rövaşta
+1 yılArkadaşım tır şoförü (tehlikeli madde) 65000 tl alıyor senin maaş az
01 Yorumla- +1 yıl
Abi vermiyorlar
+1 yılDevlette bir mühendis 46 falan alıyor yani fena para değil
011 Yorumla- +1 yıl
Devlettekinden daha yorucu ama
- +1 yıl
Öyle devlet rahattır ama zamanla büyük paralara ulaşırsın özelde
- +1 yıl
Kpss bakıyorum ya
- +1 yıl
Biraz çalışayım anne baba eline bakmamak için atanırsam iyi olur atandıktan sonra zaten başka bölüm okurum
- +1 yıl
Bende senden farklı değilim ama önce normal memur olarak atandım sonrasına bakicaz
- +1 yıl
Kral en iyisi şu an senin gibiyim
- +1 yıl
Dil mil kas bence
- +1 yıl
Bakalım ise girdik ya çok calışasım gelmiyor ya
- +1 yıl
Niye kbj
- +1 yıl
Knk
- +1 yıl
Artık girdik işte rahatlık var
+1 yılhangi şehir ocak ayındaki zam ile birlikte yüksek mak. müh. tanıdık 35 bin alıyordu.
11 Yorumla- +1 yıl
bence 50 yeterli
+1 yılabi 30 milyar temizlik gorevlisi aliyo
sen dusun artik00 Yorumla
+1 yılDaha yeni mezun olmuş birisi çok maaş beklemesin.
00 YorumlaBaşlangıç için iyi gibi ama zamanla artmalı cidden çok çalışıyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 58 alıyorum net. Kalite müdürleri ne kadar alıyor bilgin var mı?
01 Yorumla- +1 yıl
Yok bilgim yok vallahi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de inşaat mühendisiyim. daha yemi 85bine şantiye aldım
01 Yorumla- +1 yıl
Doğruduru
Gizli Üye(25-29)+1 yıl60 istesem mi derken öyle oluyor mu isteğe göre, isteğe göre para verenini hiç görmedim de 😄
06 Yorumla- +1 yıl
ben isterim kabul etmezse çalışmayız olay böyle oluyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman 65 iste
- +1 yıl
Neden
Cevap sahibi+1 yılNe bileyim öylesine dedim 😄
- +1 yıl
Ne adamsın knk 😂
Cevap sahibi+1 yılÖzgüvenliyim artık 😁
Eğer tecrübeli biri isen az değil isen gayet iyi
20 YorumlaBence nasıl istiyorsan öyle yap. Hayatın senin bizim fikrimiz neyi değiştirecek ki.🥰
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadar fakfakir insan dolu bura jsjsjsj 50 bin çok mu ya bu devirde adam mühendis ne kdar alsın 20 30 mu. bu maaşla bu ekonomiyle araba bile alamaz adam evlenemez de
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok iyi zaten ben de bu kadar maaş alıyorum ama çok değil aslında en az olması gereken bu onu demek istedim
Cevap sahibi+1 yılKimisi yok çok para yuh falan demiş ya hangi ütopya da yaşıyorlarsa
- +1 yıl
Of of bu nasıl ülke
- +1 yıl
sizin ekonomiden haberiniz yok galiba ücretler yerlerde sürünüyor
Cevap sahibi+1 yılBen bu paraya çalışılmaz demiyorum. çalışsın tabi ki memur maaşı da bu kadar. Net bu kadar bile değildir. Bu paraya çok diyen oo napıyosunuz bu parayla diyenlere yazdım
- +1 yıl
Sakin olun yahu yaptığım aldıgım sorumluluğa az bile aldıgım para
Cevap sahibi+1 yılEvet Ülkede kimse hak ettiği değeri almıyor maalesef
- +1 yıl
maalesef
+1 yılMimarlık okumak yerine mühendislik okusaymisim keske
04 Yorumla- +1 yıl
Niye
- +1 yıl
daha kolay iş bulmak için
- +1 yıl
Deprem oldugu için böyle normalde asgari ücret veriyorlar
+1 yıl55 60 arası istesen olur oda dip fiyat bence
00 Yorumla60 söyle sizin teklifinize de açığım de. Olur gibi bi teklif yapmazsa öyle reddedersin
00 Yorumla
+1 yılGayet iyi ama sen bilirsin
116 Yorumla- +1 yıl
Harakiri yap
- +1 yıl
Hareka 😂✍🏻
- +1 yıl
Sjdjf
- +1 yıl
Alemsin tuba
- +1 yıl
Sende müho 🫶🏻
- +1 yıl
Sağol canım neyse kahvemi yapayım😃
- +1 yıl
Bana fal baksana 😬
- +1 yıl
Önce kahve içmen lazım 😀
- +1 yıl
İç bakayım
- +1 yıl
Okeyto 😌
- +1 yıl
İç yolla bana 😃
- +1 yıl
Tamam 😍😌
- +1 yıl
@melih0067 ciddi misin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de mühendisim. Valla aylık 60 bin ₺ ye çalışıyorum.
Yapacak bir şey yok.
01 Yorumla- +1 yıl
Valla ne yapsam bilemedim
+1 yılİstanbul ve ev kiraysa zor.
02 Yorumla- +1 yıl
Adıyaman
- +1 yıl
Oranın koşullarını bilmiyorum ama bu işsuzlikte iyidir bence
50 bin mi teklif ettiler
018 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Deprem bölgesi olunca ihtiyac var mecbur veriyorlar
- +1 yıl
Kimse vermiyor artık diplomasını
- +1 yıl
Ondan değil burada deprem böglesinde yok olanda vermiyor diplomasını bir sürğ kişi hapse girdi çünkğ
- +1 yıl
Bi yandan kpss bakıyorum zaten devlet daha iyi özelden
- +1 yıl
Sende mi mühendissin
- +1 yıl
İş yapıyo musun şimdi
- +1 yıl
Deprem bölgesine gelsenize çok deli para döner burada
- +1 yıl
Yerinde dönüşüm var millet yapıyor
- +1 yıl
Ama siz bilirsiniz yinede
Çalışır tabe kaçırma sen bu işi
10 Yorumla
+1 yılbaslangic icin yeterli zamanla artar
00 YorumlaSitede bu kadar üye mi vardı aww
02 Yorumla- +1 yıl
@tugbisss4 hayır yani madem burdalar azcık aktif olsunlar canım sıkılıyor burada
+1 yılPiyasaya göre iyi bence
00 YorumlaGayet iyi para 30 anca veriyorlar mühendise
00 Yorumla
+1 yıl45 bin alanlar hava atiyo idare et sen de😂
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 314 cevap paylaştı. Maaşlı çalışacaksın ne bekliyorsun
00 YorumlaBi kere de şükret furki
00 Yorumla
+1 yılAza tamah etmeyen çoğu bulamaz
00 Yorumla
+1 yılyani az gibi ama belki sonradan arttirilir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİste reis tabi.
00 Yorumla
+1 yılÇok bile bence. ÇOgu 30 anca alır
00 YorumlaBu sitede de maşallah herkes mühendis
01 Yorumla
+1 yılKamuda değil miydin niye
Kamu daha iyi bence00 Yorumlaİyi para bu şartlar altında
00 Yorumla
+1 yılTecrübelerine göre bişey derim. Belki 20 belki 100
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!