Zengin 50 evi, restorantları, marketleri olan bir işveren, şu an kiracı arabası bile yok. Tonlarca borcu varmış bide.
Evet
Hayir
Bilmiyorum
Zor soru
İmkansız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zengin 50 evi, restorantları, marketleri olan bir işveren, şu an kiracı arabası bile yok. Tonlarca borcu varmış bide.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Çok zor bence
Biraz zor o artık bu saatten sonra sefilleri oynar.
O kadar yani
Tabiki kumar insanı dağıtır ve kolay toplayamaz... borçlarıda varsa dibi boylamıştır.
O güne lanet olsun
Kim bu kişi yakınınmı
Amcam
Yazık kendini mahfetmiş hayatını geleceğini belkide çocuklarınında geleceğini evliyse
Evli çocukların hepsi evli. Çocukların geleceği neden maf etmiş olsun onu merak ettim?
Küçükse çocuklar sonuçta onlarda borç batağında olacak ama evliyseler kendi hayatlarını kurmuşlar etkilenmezler.
4 çocuğunun hepsi evli. Hepside kız. Oğlu yok.
O zaman çocuktan yana sorun olmaz ne yaptıysa kendine yaptı ve eşide bundan etkilenecek
Nasıl etkilenecek? Eşi karnım doysun sagligim yerinde olsun baska birseyi dert etmez. Ama merak ettim nasıl etkilenir?
Finansal olarak etkilenir nasıl etkilenecek.. eski yaşadığı lüksü yaşayamaz en başta lüks merakı varsa..
Yok değil namazında niyazinda bir kadındır. Amcam zengin ama kızlarının hepsi kapalı, amacın torunları var. En büyüğü 10 yaşında. Normalinde zaten kendisi hasta kaç defa kalp ameliyatı oldu. Sigara çok içer. İşini gücünü oturttugu için vallahi yan gelip yan yatan bir hayatı vardı. 58 yaşında sonuçta. Ama işte şeytana uymuş. Olan olmuş. Peki bunca mal varlığını tek tek mi kaybeder kumarda yoksa çok büyük oynar hepsini bir iki seferde mi kaybetmiştir? Kazanan hile mi yapmıştır veya çok mu uzmandir kumarda? Marketler, restorantlar, apartmanlar, altındaki arabaya yakar. Bu kadar mal nasıl kazanılır kumarda? Üstüne tonlarca borçlanmak ne biçim oynarlar ki bu hale gelirler? Bildiğin kadarini anlatır mısın?
Kumar dediğimiz illet hastalığa dönüşür bir süre sonra ve sürekli hırs yapmaya başlar insan ve bu hırs onun sonu olur... bir defa kazanır 10 defa kaybeder ama o bir defa kazandığı ona tatlı gelir ve sürekli kazanmaya odaklanır ama herşeyini kaybediyordur farkında olmazan.. bir anda olmaz yavaş yavaş olur küçük oyanayarak başlar sonra kesmez daha büyük oyunlara girer... böyle böyle biter..
Hırs gözünü kör etmiş yani. Ne yaptığının farkında değil. Anladım. Teşekkür ederim. Akil mantik devre dışı yani gözlerinde sadece hırs hırs hırs. Peki herseyini kaybettikten sonra tam olarak ne hisseder? Hırsı dizginlenmis mi olur? Pişman mı olur ? Geçmişe mi dönmek ister, biliyorum imkansız. Kazanana mi söver? Kendine mi kızar? Yoksa bunca zaman kumarda onda bunda işim olmazdı bir imtihan Allah herseyimi aldı düşüncesinde mi olur? Canına kiymamis canı tatlı demekki, veya Allah korkusu var. Veya Ölüm korkusu. Bundan sonrada düze çıkamaz. Karizma yerlerde. Coluguna çocuğuna miras bırakmadan gocecek bu dünyadan. Bir ömür koşturdu bir polonyali hepsini elinden aldı. Para için namazlarını terk etti vakti yok diye, camiye gitmedi vakti yok diye. Mal mülk biriktirdi oda kendisine yar olmadı. Hiç kimseye yar olmadı. Ne Coluguna ne kardeşlerine ne ana babasına.
Ama eşinin bir sözü vardır hep, malda yalan mulkte yalan al birazda sen oyalan. Eşi derdi köye bile değil bir yaylaya bile yerleşsek tavuklarımiz olsa temiz hava olsa dedikodu herseyden uzak olsak ben razıyım. Eşim yeterki sağlıklı olsun yeterli huzurumuz olsun. Ama eşide amcamın annesi hiç sevmez. Asla babaanneme hürmet etmez. Büyüğümdür demez. Sanki kayinvalidesi kumasiymis gibi nefret eder yapa yaşlı kadından. Her insanın nefsi kötüdür seytan bir yerlerden insanı yakalıyor, peygamberler hariç her insanın nefsi. " çok kötüdür "
Herşeyini kaybettikten sonra büyük bir acı ve pişmanlık sarar içini bir an kendi
ni kaybeder tökezler ama canına kıymet verdiği için canına kıymaz... bu süreci yaşayıp intihar eden çok insan olmuş ama belliki inançlı biri ve intihar etmenin dinen ne kadar büyük günah olduğunu bildiği için intihardan kaçınmış... Bu tamamen bir beladır o kadar mal mülk demekki doğru yolla kazanılmamış ve doğru olmayan bir yolla elinden gitti... böyle insanlar pişman olur ama eline para geçince yine kumara meyleder çünkü o zehri almıştır.. böyle insanların parasız kalması daha hayırlı olabilir.. bazı insanlara para yaramıyor... hem maddi hemde manevi olarak çöküyorlar zamanla..
Eşinin yaklaşımı güzelmiş huzur istemiş sadece ama babaannen hürmet etmemesinin belkide farklı bir sebebi vardır... onu bilemediğimiz için yorum yapmak doğru olmaz...
Farklı bir sebebi yok. Sevmiyor. Eziyordu kadini. Kötü gelin rolü vardır. Yengem bu rolü babaannem üstünde çok güzel oynuyordu. Her insan nefs taşır. Kimse melek değildir. Şeytanı ibe bağladığı yerler vardır. Nefsine gücü yetenemedigi yerler vardır. Yengem kayinvalidesine Kötü gelin olarak orada hep yanlış yaptı.
Tertemiz başladılar emin ol zenginlik davasına. 3 kardeş gece gündüz çalıştılar. Babamla 2011 de yollarını ayırdılar. Anlayamadılar. Babamda amcamla ortak idi. 3 kişinin birikimi az değildir, kira yok yeme içme masrafı yok. Ticarete atıldılar. Amcamın karı kız gece hayatı oluyordu, uckuruyuna düşkün Dü. Evli olmasına rağmen. Gizli saklı çöl sevgilisi vardı. Kumar bağımlısı değildi. Kumar oynar mı onu bile hiç duymadım. Aklına esmis oturmuş işte Kumar masasına. Herseyini kaybedip üstüne tonlarca borçla kalkmış masadan. Dediğin mantıklı gözünde sadece hırs varmış belliki akil mantık devre dışı.
Öyle bişey mümkün değil
Ki kazanmaya çalışırsa kumar ile bu kez canından olur
Nasıl canından olur ki? Zaten elde avuçta yok hersey gitti. O borçlar peki nasıl ödenecek?
Bankaya borçlandı ise hapse girme olasılığı var yok kumarhaneye borçlu ise ya sakat bırakırlar ya da mezara koyarlar bu kadar basit
Mal için kumar için can alırlar mı? Allahını seversen yeminle ilk defa duyuyorum.
Yaparlar maalesef
Kumar borcu namus borcudur diye bir cümle var hiç duydun mu bilmiyorum
Orucumun üzerine yemin ederim ilk defa duyuyorum. Merhamet etmek yok mu peki? İlla o borç ödenecek yoksa canın mı? İnsanlarda Allah korkusu olur. Sen herhalde dalga geçiyon benle?
Dalga geçmiyorum
Bunlar yaşanıyor maalesef
ben düğün arifesindeyken 150 bin borça girdim kumar yüzünden bi kadarda düğün için şu an ne yapaçağımı yemin ederim bilmiyorum canıma kıymak istiyorum ben resmen amcan hala nasıl yaşıyor ben olsam 10 kre ölmüştüm
Onu bırak altında araba bile olmadan topluma nasıl çıkar zengin diye tanınan insan? Parasi için hürmet edenler onun arabası bile olmayan biri olduğunu görünce aynı hurmeti göstermezler. Bence
Valla canı tatlı demekki hala yaşıyor 🤣🤣
hayır tekrar kazanamaz
Peki tonlarca borcu varmış o borçlar nasıl ödenecek?
ödeyemez
Çok zor be yaa. Hayat çok az fırsat sunuyor insana
Olmazları olduran Allah var.
Tabi ki
Edemez
Hayır.