+1 yılAsgari ücret alıyorum. Bu ay sağlığım için 3bin TL harcama yaptım. Malum devlet hastanesinden sıra bulamadım, özel hastaneye gittim. 7bin TL kadar babama yardımcı oluyorum zaten her ay. 6bin TL kadar köşeme ayırdım. Masrafım olur, lazım olur zor da kalmayayım diye. Bin TL kadar da anneme verdim.
13 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcın olsun.
- +1 yıl
Teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖğrenciyim. Babam her ay 10k ₺ para gönderiyor. Bir ev arkadaşım var kiramız toplam 8k. Senin anlayacağın 4k kiraya gidiyor. 2k elektrik, su, internet, telefon, akbil, aidat falan filan derken gidiyor. 2k market harcaması desek en sonunda bana 2k kalıyor. O da nasıl oluyorsa ay sonunu zor getiriyorum
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHatırladım o 2k da kredi kartına gidiyor
- +1 yıl
Herkesin öyle aşağı yukarı ya
Kendi maaşım bana kalıyor evim arabam var araba çok yiyor her hafta başka bir şehirdeyim bol bol geziyorum yani tek başıma benim maaşım bana yetiyor aslında sadece doğalgaz elektrik su telefon gibi şeylere gidiyor bide giyime çok gidiyor. Paranın da değeri yok zaten eridi gitti
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 371 cevap paylaştı. Maaş yetmiyor artık. Önceden biriktirmiş olduklarımdan takviye yapıyorum. O da bitince ne yapacağım bilmiyorum. Umarım ülkemiz durumumuzu anlar da bir hal çaresi bulur. Her geçen gün ekonomik çıkmaz derinleşiyor… 😎
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bu ay -4500 tl maastan kalan
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAylık en az 500-600 dolar birikim yapma şansına sahibim gadası
Geri kalanı bana hayli hayli yetiyor
10 Yorumla çünkü çoğumuz kazandığımız kadar harcamıyoruz. hep daha fazlasını istiyoruz doğal olarak. örneğin, aylık 50k geliri olan birinin 60k gideri olmamalı. bu paranın bir kısmını yatırım olarak kullanmalı. diğer kısımlarını ise ihtiyacına göre harcamalı. basit bir mantık aslında. son olarak yatırım tavsiyesi değildir
22 Yorumla- +1 yıl
Öyle tabi ama bir çok insan için o yatırımı yapacak parası kalmıyor işte.
- +1 yıl
Merak ettim doğrusu nasıl kalmıyor gerçekten anlatırmısın
Aynen öyle normal düzende yetiyor kalıyor okey de, ekstra masraf çıkınca araba sigorta sı cart curt bide kaza yaptım tampon vs valla maaş gitti üstüne eksi girdi kartı patlattik kara kara düşünüyoruz yasasin ekonomi
11 Yorumla- +1 yıl
O düzende de ne kadar kaliteli yaşadığımız şüpheli
+1 yılMaaş mı diyeyim yoksa sen mi gerçek adını söylemek istersin borçlarımın parası 😄
32 Yorumla- +1 yıl
Ahahahahah birde şey var kredi kartımın maaşı yatmış
- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılBir kısmı kredi kartına bir kısmı yatırıma kalanda ekstra seylere gidiyor o da sosyalleşme payımız olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Onlar önemli detaylar onlar ihtiyaç zaten bir nevi
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaş 24.000. Ekime 2024 e kadar Aylık,9-12.000 borç ödemem var. Bu yüzden, bir şey kalmıyor. Borçlar bitse ve sevgili de yapamasam giderim, asgari ücretin yarısı olmakta. Yani 10.000-12.000 kenara atarım. Zira kira ödemiyorum. Kira ödesem, borç da sevgili de yapamam zaten. Ancak kendime göre sevgili bulabilirsem, borçlar bittikten sonra yine kalmaz. şu an borçlar olduğu için, flört işlerini bıraktım. maalesef , durum bu..
10 Yorumla
+1 yılTüm kazandığım para bana kalıyor. Ödemeler ve faturalarla ben ilgilenmiyorum.
23 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten gümüş kaşıkta doğmuşsun 😅
- +1 yıl
@zürazhr Kişisel harcamalar , çocuğa harçlık falan filan.
+1 yılÜcretli öğretmenlik yapıyorum 10-12 arası bir ücret yatıyor şu an, aile evinde olduğum için yetiyor ama öteki türlü yetmezdi 😅 birde özel ders vs veriyorum birazda oradan geliyor ayrı evde olsam acımdan ölürüm gkfkfk
310 Yorumla- +1 yıl
Maalesef sömürüyorlar insanları özellikle öğretmenleri :(
- +1 yıl
Kadrolu öğretmenler en iyi arabalara biniyor nasıl zannediyorsunuz kadrolu olsun o da iyi kazansın.. Türkiye’de maalesef sınavları zorlaştırdılar.. Kopya skandalı oldu ertesi 3 ay sonra sınavı kazık yaptılar
- +1 yıl
Ne alıyor kadrolu öğretmen ek ders ücreti olmasa aç kalacak
- +1 yıl
Benim ablam ve eşi evlerine iki tane öğretmen maaşı giriyor altlarında BMW var…kardeşim kendinizi acındırmayın.. Ben de Makina mühendisleri odası üyesi olarak söyleyim içki partileri yapıcağına mühendislerin istihdamı için hak arayışına girsinler
- +1 yıl
İki tane öğretmen maaşı iki ek ders bugün yaklaşık ayda 80 bin eder ama soru şu o BMW hı ne zaman aldılar
- +1 yıl
Mühendisler odası vs onlar başka şeyler. Ama bugün bir memur asgari ücretliden çok az fazla alıyor diğerleri hep seyyanen yani adam vermeyecem derse ölürler
- +1 yıl
Yani alabilirler ancak tek sıradan memur maaşıyla kirada yasıyor insanlar. İnsanları anlayabilmek lazım da işte... Zor durumdakini bilmeden goeden empati yapmak zor.
- +1 yıl
Öğretmen atamaları 8 aydır açıklanmadı malum. Atama bekliyorum. Yks de derece yaptım. Atama için aylarca yıllarca calıştım. 8 aydır bir bilinmezliğin içinde yüzüyorum. Ücretliye başladım. Maaşım evet az. Yalnız öğretmen maaşıyla bmw alamam. Atandığımda maaş bordromu özellikle paylaşırım.
+1 yılKazandığım maaş ile annem artık evlenin diyor ama işte kimse de o niyet yok. Kendime de almam gereken şeyleri aldım ama aklım hala bi tarlam olsa kötü mü olurda kaldı. Aç gözlülük iyidir
10 Yorumla44 bin TL net maaş var / Arabanın yakıtı / siğara / dışardan extra yemek olursa bana kalan 35 bin TL birikim yapabiliyorum 😏aylık harçamam 9 bin TL 🙅♂️
06 Yorumla- +1 yıl
Hiç harcamasaydın ya
- +1 yıl
Bende çok fazla harcamıyorum normalde eşya taksidi falan ama yani senin kadar da değil herhalde
- +1 yıl
boş ver detaylar önemsiz 😅
- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılGeçen gün burada bir arkadaş vardı ya onu bulalım 3 yetişkin evlerine 80 bin lira para giriyormuş 15 bin lira harcıyorlarmış sadece
12 Yorumla- +1 yıl
Ciddi ciddi kavga ettim burada onunla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaklaşık üçte biri bana kalıyor kalanı ödemeler, taksitler vs maalesef
11 Yorumla- +1 yıl
Yine güzel para
- Para & Ekonomi konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılMaaşın çoğunluğu kalıyor epeydir bir kenarda birikiyor at yok avrat yok hesabı nereye gidecekki.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 499 cevap paylaştı. Yarisi masraflara, kalan kısmının yarisi harçlık, diğer kısımda altin atıyorum kenara
30 YorumlaMaalesef bizim de öyle. Krediler, eksiler, ödemeler derken el de avuçta 12-15 falan kalıyor. Zaten bir şeye yetmiyor o da.
13 Yorumla- +1 yıl
Senin yine iyi kalıyor ya ailenle mı yaşıyorsun
- +1 yıl
Bana 5-6 falan kalıyor oda yemeye falan gidiyor ama ödemeler bitince bayağı kalır ya şimdilik biraz zorlanıyorum ama
+1 yıldün maaşım yattı gece yarsı 12 de 20 dakika sonra polis kantini 16542 tl yi 20800 den cart diye kesti kalanı ise bir krediye gitti ki bir abim den de 2 bin tl borç aldım kalan krediyi yatırmak için yani şu an beş parasızım
00 Yorumla
+1 yılBankaya birikime atıyorum geri kalan ev masrafı kira yok zaten market fiyatları uçuyor bana 60 k falan
11 Yorumla- +1 yıl
Daha ne olsun
- Para & Ekonomi konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yılMaaşım yatınca bakıyorum ekstrelere ne kadar vericem. Sonra bir bakıyorum bana para kalmamoş sjdjd
10 Yorumla Her yil bir kez maas alirim. Borcum yok.
10 Yorumla
+1 yıl20 bin ya da 23 bin kalıyor bu yüzden kredi kartı kullanmak istemiyorum çok güzel bir soru kapatmaya çalıştıkça borcu sürekli bir şeyler çıkıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
Normal şartlarda %50’lik kısmı bana kalırdı. Şu an sürekli bir şeyler arızalanıyor. Hiçbir işim rast gitmiyor.😂 Bu ay bana kalan koca bir nah…
01 Yorumla- +1 yıl
Canın sağolsun ya arada oluyor öyle 😅
Hiç sorma nereye gittiği belli değil para hayat pahalı
11 Yorumla- +1 yıl
Pahalı da bari yaşayabilmek sadece idare ettiriyoruz
Ohhhh iyi oluyor
Okumayı en sevdiğim yazılar bu geçinemiyorum, hayat pahalı yazıları
Zevkle keyifle okuyorum
Devam.12 Yorumla- +1 yıl
Bu millet akıllanmaz
Yasatirsa iyi borçlar var. Bu seneyi çıkartayım kafam rahat
18 Yorumla- +1 yıl
Çıkarırsın merak etme ama umarım çıkardığında yeni borçlar ödemeler çıkmaz
- +1 yıl
Lazer o kadar pahalı mı ya 😄
- +1 yıl
Ehliyet ne kadar olmuş
- +1 yıl
Çok olmuş ya
Valaha hiç o duygu durumunu yaşamadım ama gelen para oluyor oda bana kalıyor şükür alışveriş eve gidiyor 🤗
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl35 bin TL maaş alıyorum. 60 bin TL limitli kredi kartım var herşeyi kredi kartı ile alıyoruz çünkü maaştan nakit ödeme yapınca gerçekten ay sonu gelmiyor ve kenara para koyamıyorum. Kredi kartı olmasa hayat zor gerçekten.
00 Yorumla
+1 yılmaaş almıyorum. Ödemelerm biraz fazla ama yine kazandığım yetiyor çok şükür. Sadece ödemerime yetecek kadar çalışıyorum.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 516 cevap paylaştı. Ayağı yorgana göre uzatmak lazım. Bir de paranızı bereketlendirmeye bakın; bereketsiz para çok da olsa gene size yetmez.
00 Yorumla
+1 yılben maaşımın çoğusunu eve veriyorum birikim amaçlı bana da 3 4 bin kalıyor faturalar spor salonu aylığı derken 1000 lira falan kalkyor
00 Yorumla
+1 yıl45 bin maaş. Taksitler faturalar derken gidiyor bana da 20 bin kalıyor. Onuda harcayacak yerim yok çünkü bir ki arkadaşım yok.
00 Yorumla
+1 yıl100 Euro attım kenara, 20 sene sonra ölmezsem köşeyi dönerim 😁😁
02 Yorumla- +1 yıl
Her ay yap bunu dostum
- +1 yıl
Tamam
+1 yıl3.000-3.200 euro arasi elime gecen para hepside bana kaliyor. Ailem sagolsun dokunmuyor hic
02 Yorumla- +1 yıl
Çok iyi maşAllah
- +1 yıl
Tskler Allah bozmasin 🤗
6 aydır cepten gidiyor işler kötü bakalım ne olacak
00 YorumlaMaaşım yok kazancımın yarısına yakını kenara kalıyor
03 Yorumla- +1 yıl
Nereden kazanıyorsun peki maaşın yoksa
- +1 yıl
Elbette. Onu soruyorum işte
Gizli Üye(25-29)+1 yılKalmıyo.. Sosyal hayat sıfır. Ucu ucuna yetişiyorum herşeye... Tam herşeye alıştım derken yeni yeni zamlarla karşılaşıyorum 😄
01 Yorumla- +1 yıl
Gün geçmesin ki yeni bir zamla karşılaşmayalım 😅
+1 yılMaaşımı bir ay boyunca harcamaz isem hepsi cebime kalıyor.
00 Yorumla
+1 yılHepsi bana kalıyor ama nereye gittiği belli olmuyor
00 YorumlaAsagariye tutara gelen zamdan sonra para kalmamaya başladı ödüyorsun ödüyorsun bitmiyor
00 Yorumla
+1 yılBekar biri olarak tabii ödemeler oluyor ama yinede maaşın 3 te 2 si bana kalıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖdemeleri kocam yapıyor hepsi bana kalıyor maaşımın
00 Yorumla
+1 yılÇalışmıyorum babam var 😅
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKira ödemiyorum. Yakıt bedava su bedava
Sadece elektrik ve telefon faturalarım var.
Aylık net 40 k kalıyor.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şey pahalı maaş kalmıyor haliyle
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle nasıl bittiğini bile anlayamıyorsun bazen
Gizli Üye(25-29)+1 yıl60k gelir var her ay 65 k gider 😅
13 Yorumla- +1 yıl
Genelde öyle olur 😅
Cevap sahibi+1 yılBu asgari ücretle çalısan kızlar nasıl olurda borcsuz gezer aga 500k borc var 😅
- +1 yıl
O anlaşılabilecek bir şey değil 😅
Giderim birtek sıgara aylık 1100₺ kalan bakiye kalıyor hesaba
10 Yorumla
+1 yıl3'ün 1'i kalıyor. Bozdur bozdur harca.. 🤠
20 YorumlaHepsi ödemelere gitti
30 Yorumla
+1 yılHesap bakiyem güncel -2434.11₺
10 YorumlaKeşke kalsa birşeyler ama neyse
10 Yorumla
+1 yıl3 ila 5 arasi 😂😂
10 YorumlaKalmıyor giyime aşırı para döküyorum 😅
10 YorumlaBi şey kalmıyor ama idare ediyoruz mecbur
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. 8 bin lira kalıyor .
10 YorumlaAlacaklarimi düşünce 1500 tl ancak
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 551 cevap paylaştı. Allah şükür muhtaç olmayacak kadar kalir
11 Yorumla- +1 yıl
Çok şükür tabi bir çok insandan daha iyi durumdayız.
+1 yılÇok şükür evim kira değil sadece elektrik su doğalgaz İnternet faturası ödüyorum gerisi bana kalyo
00 Yorumla
+1 yılKakülüm de ak oldu gözümde yaş oldu para bize gülmedi
00 Yorumla
+1 yıl2gün önce yattı şu an borçluyum
01 Yorumla- +1 yıl
Ahahahahah Türkiyede yaşam şekli
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılO konuya hiç girmeyelim ya ızkzkskks
01 Yorumla- +1 yıl
O konu hiç kapanıyor mu hshshs
- Devamını Gör (66)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem